3 Aralık 2025 Çarşamba

15:38   MERSIN SAĞLıK ÜSSÜ YOLMA YOLUNDA: MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL YENI SAĞLıK YATıRıMLARıNı DUYURDU   15:34   CHP’LI UZUN, MUĞLA’DAKI ZEHIRLENME OLAYıNı MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   14:29   CHP’LI HEYETTEN DIVRIĞI’DE IŞTEN ÇıKARıLAN MADENCILERE DESTEK ZIYARETI   14:27   ASU KAYA: “‘AILE YıLı’ DIYE SÜSLÜ SLOGANLARLA KONUT PROPAGANDASı YAPMAK, GERÇEK AILELERIN YAŞADıĞı ACı TABLOYU INKÂR ETMEKTIR”   14:25   "OKULLARDA 1 ÖĞÜN ÜCRETSIZ YEMEK" DAVASı DANıŞTAY’DA...   14:23   MHP LIDERI BAHÇELI’DEN ÖZEL’E "TEBRIK TELEFONU"... ÖZEL, KENDISINI ARAYAN LIDERLERE TEŞEKKÜR ETTI   10:03   MERSIN ESOB 2025’I DEĞERLENDIRDI, 2026’NıN YOL HARITASıNı AÇıKLADı   09:49   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN 2025’TE 500 HANEYE TEMIZLIK VE BAKıM ELI   09:25   YEREL TOHUMDAN İKLIM DOSTU PROJELERE: MERSIN TARıM FUARı’NDA BÜYÜKŞEHIR DAMGASı   01:50   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN NET MESAJ: ‘KAYBEDEN LIDER KALMAZ, CHP SAHICILIKLE IKTIDARA YÜRÜYOR’”   21:30   TARSUS’TA MECLIS GÜNDEMI YOĞUN: KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN ULUSLARARASı ÖDÜLE   21:03   “SAVUNMA SUSMADı: BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN TUTUKLU AVUKATLAR İÇIN ADALET ÇAĞRıSı”   20:31   “SERAP AVCı DAVASıNDA BEŞINCI CELSE: ERKEK ŞIDDETINE KARŞı ADALET ARAYıŞı”   20:25   MERSIN LIMANı’NDA ŞOK OPERASYON: İTALYA’YA KAÇıRıLACAK 44 GÖÇMEN KONTEYNERDE YAKALANDı!   20:19   TOROSLAR’DA ENGELSIZ BIR GÜN   20:15   MERSIN’DE ULAŞıMDA SESSIZ DEVRIM: 18 ELEKTRIKLI OTOBÜS YOLLARDA   15:15   DEM PARTI GRUP TOPLANTıSı... TUNCER BAKıRHAN’DAN ÖZEL’E: CELLAT DEFTERINI AÇACAKSAK, GEÇMIŞI KONUŞACAKSAK HEPINIZ BORÇLU ÇıKARSıNıZ   15:13   ŞEHZADELER BELEDIYE BAŞKANı GÜLŞAH DURBAY KONTROL AMAÇLı YOĞUN BAKıMA ALıNDı   15:11   TÜRKIYE O İETT KAPTANıNı ÇOK SEVDI, VIDEOSU 12 MILYONDAN FAZLA IZLENDI   15:09   ÖZGÜR ÖZEL: "BU KOMISYONA NE KATıLMAMıZLA KÜRT OLMAYAN VATANDAŞLARA BIR KÖTÜLÜK YAPTıK, NE DE KOMISYONUN SON SEYAHATINE KATıLMAMıZLA KÜRT ARKADAŞLARıMıZA KARŞı OLUMSUZ BIR TUTUM IÇINDE OLDUK"  
 
     
   

Canan Kaftancıoğlu’ndan, Kanal İstanbul’a itiraz dilekçesi


CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Kanal İstanbul’a itiraz dilekçesini Beşiktaş’taki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne teslim etti.

 

Tarih : 27 Aralık 2019 Cuma 18:17   Okunma : 919

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, Kanal İstanbul Projesi’nin iptali için itiraz dilekçesini bugün Beşiktaş’taki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne teslim etti. Kaftancıoğlu, “31 Mart seçimleri için ‘Bir şeyler oldu ama ne oldu anlamadık’ demişlerdi. Şimdi de Kanal İstanbul cinayetini hayata geçirmek isteyenler her an ‘Bir şeyler oluyor ama ne oluyor anlayamıyoruz’ diyebilirler. İstanbul halkı, İstanbul’un hakkını korumak için ne gerekiyorsa onu yapıyor. Biz bu kentte bir kent cinayeti daha işlenmesine asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Kanal İstanbul Projesi’nin iptali için itiraz dilekçelerini teslim etmek isteyen İstanbullular, Beşiktaş’taki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne akın etmeye devam ediyor. Soğuk ve yağışlı havaya aldırış etmeden saatlerce dilekçe kuyruklarında sıra bekleyen İstanbulluların Kanal İstanbul projesine gösterdiği tepki her geçen gün büyüyor. CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu da bugün Beşiktaş İlçe Başkanı Gözde Fil ile birlikte Beşiktaş’taki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne gelerek itiraz dilekçesini teslim edenler arasındaydı. Müdürlük binası önünde sıra bekleyen vatandaşlarla tek tek sohbet eden Kaftancıoğlu, mücadelelerinden dolayı İstanbullulara teşekkür etti.

 “KENTİMİZ, KENDİMİZ VE GELECEĞİMİZ İÇİN"

Hafta sonu ve yılbaşı tatilleri nedeniyle itiraz süresinin kısaldığını söyleyen vatandaşlardan biri Kaftancıoğlu’na “8 gün vermişler 3 buçuk günü tatile gidiyor. Engellemek için elinden geleni yapıyorlar dimi?” diye sordu. Kaftancıoğlu da vatandaşlara “Ellerinden geleni yapsınlar. İstanbullular bu yağmurda çamurda gelip buralarda hakkını arıyorlarsa hiçbir şey olmaz, bu cinayeti işletmeyeceğiz. Şu duygu oldukça bu ülkenin sırtı yere gelmez. Kentimiz için kendimiz için geleceğimiz için. Hepinize çok teşekkür ediyorum bu kente sahip çıktığınız için. İyi ki varsınız. Biz dilekçelerimizi vereceğiz. Başka şekillerde de hukuki haklarımızı sonuna kadar arayacağız. Kente cinayet işlenmesine izin vermeyeceğiz” sözleriyle yanıt verdi.

CHP’li Kaftancıoğlu, itiraz dilekçesini teslim ettikten sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İstanbulluların hakkını aramasından dolayı çok mutlu ve umutlu olduğunu belirten Kaftancıoğlu, “Bu kalabalığı görünce şunu hissediyorum ki İstanbul halkı, İstanbul’un hakkını korumak için ne gerekiyorsa onu yapıyor. Bu mücadele olduğu sürece bu inanç olduğu sürece biz bu kentte kent cinayeti işlenmesine asla ve asla izin vermeyeceğiz. Ben burada şunu bir kez daha hissettim ki İstanbul halkı bu haklılıkta ve bu inançta olduğu sürece hiçbir şeyi yapamazlar. Hep ne diyoruz: Halk için, hak için hakikat için mücadele ediyoruz ve bu halk bunu gösteriyor. Kendi adıma mutlu olmanın ötesinde çok duyguluyum. Vatandaşın İstanbul’a sahip çıkmış olmasından dolayı duyguluyum ve bu duygu hali de korkunç bir umut veriyor bana” dedi.

“'BİR ŞEYLER OLUYOR AMA NE OLUYOR ANLAMIYORUZ' DİYEBİLİRLER"

Kanal İstanbul projesiyle ilgili hazırlanan ÇED raporuna itirazların 2 Ocak 2020 tarihinde sona ereceğini hatırlatan Kaftancıoğlu, “31 Mart seçimleri için ‘’Bir şeyler oldu ama ne oldu anlamadık’ demişlerdi. Şimdi Çevre ve Şehircilik Bakanı ya da Kanal İstanbul cinayetini hayata geçirmek isteyenler her an ‘Bir şeyler oluyor ama ne oluyor anlayamıyoruz’ diyebilirler. Çünkü bilime, halka, ortak akla değil de sadece kendilerinin söylediklerinin doğru olduğuna inanmasalar bile bunun üzerinden iş yapan insanların ne söyleyeceğinin bir kıymeti yok. Ocak ayında bilim insanları bir araya gelecekler ve Büyükşehir Belediye Başkanımız bu konuda çağrıyı yaptı. Bütün siyasilere de çağrı yaparak orada sizin, benim, siyasetçilerin değil bilim insanlarının, ortak aklın değerlendirilmesi yapılacak. Bence onların ne söyleyeceği önemli” diye konuştu.

“BU MÜCADELE KENTİNE SAHİP ÇIKANLARLA KENTİNE İHANET EDENLERİN MÜCADELESİDİR”

Kaftancıoğlu açıklamasının devamında ise şunları söyledi: “Bunun siyasi bir mücadele olmasının ötesinde hakikaten vatandaşın kentine sahip çıkma mücadelesi olarak görüyorum ama şunu söylemek lazım burada bir seçim varsa bu siyasi bir seçim değil, kentine sahip çıkanlarla kentine ihanet edenlerin mücadelesidir.

İşçiye sembolik bir yüz küsur lira artış yapıp da siz milyarlarca lirayı Kanal İstanbul’a aktarıyorsanız eğer kimin için mücadele ettiğiniz aşikârdır. Bugün buraya CHP İstanbul İl Başkanı olarak değil, ben bugün buraya İstanbul’un halkının hakkını koruyan bir vatandaş olarak geldim ve burada vatandaşlarımızın bu duyguyla gelip haklarını arıyor olmalarından da sonsuz mutluyum. Bütün İstanbullulara tekrar çok teşekkür ediyorum.”

Paylaş :
Etiketler :  CHP, İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI, CANAN KAFTANCIOĞLU, KANAL İSTANBUL’A İTİRAZ ETTİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA