29 Mart 2024 Cuma

09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL  
 
     
   

Bakan Varank, MTOSB’de İncelemelerde Bulundu


Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, MTOSB’de faaliyet gösteren Berdan Cıvata ve Özen İş Makina’nın fabrikalarını gezerek, üretimini gerçekleştirdikleri ürünleri inceledi.

 

Tarih : 29 Aralık 2019 Pazar 01:48   Okunma : 1397

Bir dizi etkinliğe katılmak üzere Mersin’e gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nde (MTOSB) faaliyet gösteren Berdan Cıvata ve Özen İş Makina’nın fabrikalarını gezdi, üretimini gerçekleştirdikleri ürünler hakkında firma yetkililerinden bilgi aldı.

Fabrika gezileri esnasında Bakan Varank’a TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı, AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, AK Parti Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan, Zeynep Gül Yılmaz, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükçü, MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, Adana OSB Başkanı Bekir Sütçü, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ve çok sayıda sanayici eşlik etti.

ÖZOZAN: “DÜNYA MARKALARINA ÇÖZÜM ORTAĞIYIZ”

İlk olarak MTOSB 1. Bölgede 5 bin metrekare alan üzerine kurulu üretim tesisinde faaliyetlerini sürdüren Özen İş Makina’yı ziyaret ederek üretim alanlarını gezen Bakan Varank ve beraberindeki heyet, firmanın üretim faaliyetleri hakkında Genel Müdür Özcan Özozan, Genel Müdür Yardımcıları Murat Özozan ve Pınar Okay’dan bilgi aldılar.

1998 yılından bu yana cam sektöründe Türkiye’de ve dünyada marka olmuş firmalara cam şekillendirme için kalıp, makine, makine yedek parça imalatı gerçekleştirdiklerini aktaran Genel Müdür Özcan Özozan,  otomotiv, savunma, enerji sektörlerine de hassas parçalar imal ettiklerini söyledi. Üretim alanı gezildiği esnada üretimi yapılan sıcak iş cam şekillendirme makinasının işlevi hakkında da bilgi veren Özozan, makinanın ürün geliştirme çalışmalarının devam ettiğini, ayrıca makinanın stratejik ürün kapsamında olduğunu belirtti. Dünyada marka olmuş firmalara çözüm ortaklığı sağladıklarını ifade eden Özozan, Roketsan’nın TEBER projesi, BMC’nin TTAR projesi, Makina Kimya Endüstrisi ve Paşabahçe gibi büyük firmalar için ürettikleri parçalar hakkında da bilgi aktardı. 

Ziyaretin sonunda Özen İş Makine Genel Müdürü Özcan Özozan, Genel Müdür Yardımcıları Murat Özozan ve Pınar Okay tarafından Bakan Varank’aTarsus‘un eski evlerinin resmedildiği ağaç oyma bir tablo takdim edildi.

ŞEMSİ: “DÜNYANIN EN UZUN KÖPRÜLERİNDE TECRÜBELERİMİZ VAR”

Ziyaretlerine 320 kişiyle 20 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 40 bin metrekarelik entegre tesislerinde üretim faaliyetlerini sürdüren Berdan Cıvata ile devam eden Bakan Varank ve beraberindeki heyet, firmanın üretim faaliyetleri hakkında Berdan Cıvata Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şemsi ve Genel Müdür Zeynep Şemsi Aysalar‘dan bilgi aldılar. 1979 yılında yurt içi ve yurtdışında firmaların standart ve özel cıvata, somun, saplama ve ankraj gibi her çeşit ve kalitedeki bağlantı elemanları ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla faaliyete başladıklarını aktaran Hasan Şemsi, yarım asra yakın bir süredir yurtiçi ve yurtdışı deneyimi ile Türkiye’de en eski cıvata üreticilerinden biri olduklarını söyledi. Enerji nakil hatları, makine, inşaat, çelik yapılar, gemi inşa sektörleri, rafineri ve petrokimya tesisleri, demiryolları, yol, tünel, baraj inşaatları, ve rüzgar enerji sektörlerine yönelik yüksek dayanımlı cıvata, ankraj, saplama, dişli çubuk ve somun üretimini gerçekleştirdiklerini ifade eden Şemsi, “Berdan Cıvata, yurtiçi-yurtdışı uluslararası mega projelerde harikalar yaratmaktadır. Berdan Cıvata, kritik özelliğe sahip ürünleriyle 2015 yılında Avrupa’nın en uzun ikincisi Osman Gazi Köprüsü’nün ayaklarını taşıyan 10,2 metre boyda, 780 kilogramağırlıktaki cıvatalarını üretmiştir. 2023 metre ayaklar arası açıklığı ile dünyanın en uzunu olan Çanakkale Köprüsü’nün kulelerini taşıyacak yine 10,2 metre boyda cıvatalarını,  yüzde 100 yerli üretip 2019 yılının ortasında Çanakkale’de Köprü şantiyesine teslim etmiştir.  Dünyanın en uzun köprülerinde tecrübelerimiz bulunmaktadır.” dedi.

Şemsi, bağlantı elemanları sektöründe, Türkiye’nin ISO/EN 17025 ‘e göre Akredite Belgeli, ilk test laboratuvarının Berdan Cıvata olduğunun altını çizdi. Şemsi, Bakan Varank ve beraberindeki heyete firmalarına gerçekleştirmiş oldukları ziyaretten ötürü teşekkür etti.

MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ise, Bakan Varank’ın MTOSB’ye gerçekleştirmiş olduğu ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Tekli, “Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AK Parti Milletvekilimiz Sayın Lütfi Elvan’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Mersin’in Organize Sanayi Bölgeleri her geçen gün büyüyor ve gelişiyor. Mersin çok yönlü ekonomisi ile Türk ticaretinde önemli rol oynamakla birlikte istihdama ciddi katkı sağlamaktadır. Organize Sanayi Bölgelerimiz arttıkça kent olarak ülke ekonomisine ve istihdamına sağlayacağımız katkı da dolaylı olarak artış gösterecektir. Mersinimize bu yatırımların kazandırılmasında desteklerini esirgemeyen Sanayi Bakanımız Sayın Mustafa Varank ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız Sayın Lütfi Elvan’a teşekkür ederiz.” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  MTOSB, BAKAN VARANK, BERDAN CİVATA, ÖZEN İŞ MAKİNA

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA