29 Mart 2024 Cuma

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Silifke ve Bergama kardeşliği resmileşti..


Silifke Festivali ve Bergama Kermesi ile başlayan kardeşlik ilişkilerini, imzaladığı kardeş kent protokolü ile resmileştiren iki kentin belediye başkanı, “Kardeşliğimizin uzun yıllar sürmesi temennisiyle her iki kentimize de hayırlı uğurlu olsun” diye konuştular.

 

Tarih : 24 Mayıs 2017 Çarşamba 22:45   Okunma : 1356

Silifke Festivali ve Bergama Kermesi ile başlayan kardeşlik ilişkilerini, imzaladığı kardeş kent protokolü ile resmileştiren iki kentin belediye başkanı, “Kardeşliğimizin uzun yıllar sürmesi temennisiyle her iki kentimize de hayırlı uğurlu olsun” diye konuştular.

Daha önce İzmir’in Bergama ilçesinde düzenlenen Bergama Kermesine katılarak kardeş kent protokolünü imzaladıklarını açıklayan Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Bergama ile kardeşlik bağlarının atılan imzayla resmiyet kazandığını belirterek, “Bundan sonra atacağımız adımlarla iki kent arasındaki ilişkileri daha da kalıcı hale getireceğiz. Bergama ve Silifke’nin kardeşlik ilişkileri uzun yıllara dayanmaktadır. Kentimizin ve Bergama’nın tarihi, coğrafi ve kültürel özellikleri bir birine çok benzer olup, iki kent karşılıklı olarak başarılı proje ve çalışmalara imza atmaktadır.

Kardeşliğimizin uzun yıllar devam etmesini, iki kentimize de hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bizleri böyle mutlu bir günde yalnız bırakmayan siyasi parti temsilcilerimize, belediye meclis üyelerimize ve misafirlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

“EMEĞİ GEÇENLERE VE KATKI SUNANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

İmzalamış oldukları karşılıklı protokol ile uzun yıllar önce temelleri atılmış bir dostluğun resmiyet kazanacağını vurgulayan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Önemli olan belgeler ya da kâğıt üzerindeki dostluk değil, kurumlar arasındaki ve kentlerdeki halk arasındaki bağ ve dostluktur. Bergama Belediyesi ve Silifke Belediyesi arasındaki dostluk her iki kentte düzenlenen festivaller sayesinde başlamıştır.

İki kentimizin de güler yüzlü insanları, misafirperverliği ve kültürel özellikleriyle çok benzer yanları bulunmaktadır. İleriki dönemde de ortak çalışmalar ve projeler ile ilişkilerimizi daha da geliştirmeye çalışacağız. Belediye başkanları değişse bile, kardeşliğimizin ve dostluğumuzun yaşamasını istiyoruz. İmzalamış olduğumuz bu protokol ile hem Silifke’nin hem de Bergama’nın yurt içindeki ilk kardeş kent ilişkisi başlamış oldu. Bu kardeşliğimizin başlamasında emeği geçen ve katkı sunan iki belediyemizin meclis üyelerine ve belediye başkanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  silifke belediyesi, bergama belediyesi, kent protokoli, mustafa turgut, bünyamin uçar.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA