29 Nisan 2026 Çarşamba

11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’   16:24   KARS-GÜMRÜ DEMIRYOLUNUN FAALIYET GEÇIRILMESI AMACıYLA OLUŞTURULAN TÜRKIYE-ERMENISTAN ORTAK ÇALıŞMA GRUBU TOPLANTıSı YAPıLDı   16:23   ERKAN BAŞ: MADENCILERIN EKMEĞI VE ÜLKEMIZIN ONURU IÇIN HAFTALARDıR SÜRDÜRDÜĞÜ BU MÜCADELE, TÜM TÜRKIYE’NIN MESELESI OLDU   16:22   CHP KEÇIÖREN İLÇE BAŞKANLıĞı’NA YAPıLAN TAŞLı SALDıRı... İL BAŞKAN VEKILI YÜKSEL IŞıK: "BÜTÜN BU ABLUKALARıN, OPERASYONLARıN HEPSINE GERI ADıM ATTıRACAĞıZ"   16:21   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI CUMHURIYET YAPAN BÜTÜN BU KURUMLARı SATTıLAR VE O PARAYı BU YıL FAIZE ÖDÜYORLAR"   16:20   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN ÖNÜNDE AND IÇIYORUZ KI CHP GELECEK, TÜM IŞÇILER SENDIKAL HAKLARıNA KAVUŞACAK"   16:18   İBB DAVASı’NDA 28. GÜN... İTIRAFÇı ADEM SOYTEKIN: “BEN VERDIĞIM IFADENIN HIÇBIR AŞAMASıNDA BASKıYLA YA DA ‘ŞUNU IMZALA, EVINE GIT’ GIBI BIR SÖYLEMLE KARŞıLAŞMADıM”   14:49   BM’DEN TÜRKIYE’YE UYARı: “AVUKATLAR VE INSAN HAKLARı SAVUNUCULARı SISTEMATIK OLARAK HEDEF ALıNıYOR”   14:48   SOL PARTI ÜYELERININ PANKART DAVASı ÖNCESINDE AÇıKLAMA: “LAIKLIĞI SAVUNANLAR SUSTURULMAK ISTENMEKTEDIR”   14:47   DIYARBAKıR’DA KADıN CINAYETLERINE KARŞı YÜRÜYEN ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERI: HER ŞÜPHELI ÖLÜM, HER FAILI MEÇHUL DOSYA TITIZLIKLE ARAŞTıRıLMALı   14:45   "AZIZ İHSAN AKTAŞ SUÇ ÖRGÜTÜ" DAVASı... ADıYAMAN BELEDIYESI BAŞKANı TUTDERE’NIN AVUKATı ŞEYHO SAYA: "ARTıK ADıYAMAN HALKı DA MAĞDUR EDILMEKTEDIR"   14:40   MHP GRUP TOPLANTıSı... BAHÇELI: "NE BRÜKSEL BIZE GELDIĞIMIZ YERI GÖSTEREBILIR, NE AVRUPA BÜROKRASISI TÜRKIYE’YE YÜRÜYECEĞI YOLU TARIF EDEBILIR"   14:28   YENIŞEHIR’DE KUŞAKLAR KORTTA BULUŞTU   11:40   MEZITLI’NIN SAHADAKI GÜCÜ İKIYE KATLANDı! BAŞKAN TUNCER MÜJDEYI ANKARA’DAN VERDI  
 
     
   

Bir Elinde Kazma Diğerinde Kitap Hayallerine Koşuyor


MERSİN’in Silifke ilçesinde yaşayan ve önlisans öğrenimini lisans öğrenimiyle tamamlamak için Dikey Geçiş Sınavı’na (DGS) hazırlanan Feyzi Ercan, kaynak kitap desteğine ihtiyacı sosyal medya üzerinden ulaştığı Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer tarafından yerine getirildi.

 

Tarih : 16 Temmuz 2020 Perşembe 19:42   Okunma : 1298

Silifke ilçesinin Çeltikçi Mahallesi'nde yaşayan ve önlisans öğrenimini lisans öğrenimiyle tamamlamak isteyen Feyzi Ercan, ihtiyaç duyduğu kaynak kitap desteğine için sosyal medya üzerinden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'e ulaştı. Başkan Seçer, Feyzi Ercan'ın sesine kulak vererek, eğitim talebini hızla yerine getirdi. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Merkez Şubesi'nin rehber öğretmenleri Cansu Turan ve Özlem Özkan, Feyzi'nin talep ettiği kaynak kitapları evine kadar ulaştırdı. Ercan ailesiyle tanışan rehber öğretmenler, Feyzi'nin ve kardeşlerinin eğitim konusundaki diğer taleplerini de not etti. Ercan ailesi, Başkan Vahap Seçer'in ilgisini ve gösterdiği önemi büyük bir mutlulukla karşıladı.

100 yıllık bir kerpiç evde yaşayan 6 kişilik Ercan ailesinin en büyük çocuğu Feyzi Ercan, Selçuk Üniversitesi Silifke Taşucu Meslek Yüksekokulu Bahçe Tarımı Programı'nda öğrenimini sürdürüyor. Kardeşlerinden Mehmet Ali Ercan bu yıl üniversite sınavına girerken diğer kardeşi Süleyman Ercan ise meslek lisesinde okuyor. Feyzi Ercan, bir yandan ailesiyle birlikte çiftçilikle uğraşıyor, diğer yandan en iyi bildiği işin okulunu okuyor.

Çiftçi bir ailenin çocuğu olan Feyzi, ortaokuldan liseye kadar yaklaşık 7-8 okul değiştirdi. Geçim sıkıntıları ve bin bir zorluk karşısında yaşama tutunan Feyzi, hedeflerinden hiçbir zaman vazgeçmedi. Feyzi'nin hedeflerine giden yollardan birisi de Ankara, Akdeniz, Ege veya Çukurova Üniversitelerinden birinde Bahçe Bitkileri Bölümü okumaktan geçiyor. Bu noktada gireceği Dikey Geçiş Sınavı'nda kaynak kitap desteğine ihtiyaç duyan Feyzi, birçok yere başvurduğunu, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'e de sosyal medya üzerinden bir mesaj yazdığını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Merkez Şube rehber öğretmeni Cansu Turan, Feyzi'nin talebi doğrultusunda hızla harekete geçtiklerini söyledi. Kaynak kitabı Ercan ailesinin evine kadar ulaştırarak, diyalogu da güçlendirdiklerini belirten Turan, Öğrencimiz sosyal medya üzerinden Başkanımız Sayın Vahap Seçer'e bir mesaj yazmış. Sağ olsun Başkanımız da buna kayıtsız kalmadı. Bizlere bildirdiler. Gerekli kaynak desteğini kendisine sağladık ve tanıştık. Birbirimizle diyalogumuz da gelişti. Sadece kaynak olarak değil aynı zamanda rehberlik olarak da desteğimizi her zaman sürdüreceğiz dedi.

'BÖYLE BİR ŞEY OLACAĞINI BEKLEMİYORDUM'

Feyzi Ercan, birçok kuruma başvuru yaptığını, yalnızca Başkan Vahap Seçer'den dönüş aldığını söyledi. Tüm umutlarını yitirdiği bir anda Büyükşehir tarafından destek gördüğünü belirten Ercan, 'Başkanım'a sosyal medya üzerinden ulaştım. Mesaj attım, sağ olsun gördü. Geri dönüş sağlandı. Böyle bir şey olacağını beklemiyordum. Vahap Başkanım'a teşekkür ederim. Öğrencilere yönelik destekleri güzel. Mesajıma dönünce heyecanlandım. Bir gün sonra aradılar, iletişime geçildi, yardım yapıldı diye konuştu.

'BİTKİLERE AŞIĞIM'

Doğduğundan bu yana toprakla ve bitkilerle yakın temas içerisinde olan Ercan, bin bir zorluğa rağmen kariyerini de 'aşığım' dediği bitkilerle birlikte sürdürmeyi amaçladığını vurgulayarak, Normalde 5 kişilik bir aileyiz fakat felçli bir babaannem var. Onunla birlikte 6 kişi kerpiç bir evde yaşıyoruz. Yaklaşık 50 metrekare civarında, 2 katlı oldukça eski bir yapı. Yazın çok sıcak oluyor. Ders çalışmamı engelliyor. Buradaki yaşamım genelde bitkilerle uğraşmakla geçiyor. Açıkçası bitkilere aşığım. İleride en büyük hedefim kendimi geliştirebilirsem Tarım ve Orman Bakanı olmak ifadesini kullandı.

'FEYZİ, KARDEŞLERİNE DE ÖRNEK OLDU?

Anne Fatma Ercan ise en büyük isteğinin çocuklarının okuması olduğunu kaydederek, Köylü olduğumuz için hafta sonu sürekli bizim yanımızdalar. Okul zamanı da okula gidiyorlar. Hayat şartlarından dolayı okumaları gerektiğinin farkındalar. Okuma hevesleri çok. Okumalarını istiyorum. Feyzi sürekli azimle okuluna devam ederek, bizim sözümüzü dinleyip derslerine çalışarak kardeşlerine de örnek oldu dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA