9 Mayıs 2025 Cuma

01:49   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ARA SEÇIM DEĞERLENDIRMESI: BUNLAR IHTIMALLER DAHILINDE...   01:20   TZOB GENEL BAŞKANı ŞEMSI BAYRAKTAR: FıNDıK YOKSA SOSYAL YAŞAMDA YOK DEMEKTIR, FıNDıK YOKSA HAYAT YOK DEMEKTIR   22:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: HER CANLıNıN BELEDIYE BAŞKANıYıZ   22:43   AYM KARARıNA TEPKI... “SOKAKTA KALAN TEK BIR DOSTUMUZ OLSA DA BU MÜCADELE SÜRECEK”   22:22   TBMM GENEL KURULU... MURAT ÇAN: "23 YıLDıR KANUN YAPMAYı, DEVLET YÖNETMEYI ÖĞRENEMEDINIZ"   21:42   ÖZGÜR ÖZEL, KENDISINE YÖNELIK SALDıRıYı DEĞERLENDIRDI: "BIR EMNIYET MÜDÜR YARDıMCıSıNıN AÇıK KUSURU VAR, PARÇASı DEĞILSE PARÇASı OLANDAN EMIR ALMıŞTıR"   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:48   VATIKAN: "14`ÜNCÜ LEO ADıNı ALAN KARDINAL ROBERT FRANCIS PREVOST, 267``ÜNCÜ PAPA OLARAK SEÇILDI"   20:35   İMAMOĞLU`NDAN X HESABıNA ERIŞIM ENGELI GETIRILMESI ÜZERINE ERDOĞAN`A TEPKI: BEN RAKIBINDEN BU KADAR KORKAN BAŞKA SIYASETÇI GÖRMEDIM   19:59   VATIKAN`DA BEYAZ DUMAN GÖRÜLDÜ, YENI PAPA SEÇILDI   19:09   KEMAL KıLıÇDAROĞLU: 102 YıLLıK CUMHURIYET HALK PARTISI`NIN MAHKEME KORIDORLARıNDA TARTıŞıLMASıNı DERIN BIR ÜZÜNTÜ VE KAYGıYLA IZLIYORUM   16:59   CHP`NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı SORUŞTURMASı... KEMAL KıLıÇDAROĞLU "MAĞDUR" SıFATıYLA DA IFADE VERMEYECEK   15:50   SEZGIN TANRıKULU`NDAN VAN MITINGINE KATıLıM ÇAĞRıSı: "HEPINIZI CUMARTESI GÜNÜ DAYANıŞMA MITINGINE BEKLIYORUZ"   15:31   İMAMOĞLU`NUN X HESABıNA ERIŞIM ENGELI... ÖZGÜR ÖZEL: “ÇOĞUNLUK ENERJISININ VERDIĞI GÜÇLE BU DIJITAL DARBEYE DE DIRENIRIZ, PÜSKÜRTÜRÜZ”   10:37   TÜRKIYE BAROLAR BIRLIĞINDEN, DIYARBAKıR`DA SALDıRıYA UĞRAYAN AVUKATA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "MESLEKTAŞıMıZA YÖNELEN BU CÜRETIN CEZASı EN AĞıR ŞEKILDE VERILMELIDIR"   10:32   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, `KENT KATıLıMı BULUŞMALARı`NA DEVAM EDIYOR   10:17   SILIFKE BELEDIYESI, ILÇE GENELINDE YOL YAPıM VE BAKıM ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   09:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN “4. ULUSLARARASı TARSUS FESTIVALI” IÇIN DEĞERLENDIRME TOPLANTıSı   09:26   TARSUS BELEDIYESI, "ORMANDA ŞENLIK" OYUNU ILE ÇOCUKLARA ÇEVRE BILINCI AŞıLıYOR  
 
     
   

Arslanköylü Kadınlar, Tarihi Halkevi’nde Meslek Öğreniyor


Yaklaşık 90 yıl önce Arslanköy halkı tarafından imece usulüyle inşa edilen ve Toroslar Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanarak yeniden gün yüzüne çıkarılan Arslanköy eski Halkevi, mesleki eğitim kursları olarak vatandaşların hizmetine açıldı.

 

Tarih : 7 Ağustos 2020 Cuma 13:50   Okunma : 1341

Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, tarihi ve kültürel mirasın korunup yaşatılmasına yönelik çalışmalara önem verdiklerini belirterek, eski halkevini aslına dönüştürmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Toroslar Belediyesi'nin, yeni normal hayat çerçevesinde yaylalarda açtığı mesleki eğitim kursları, Arslanköy eski Halkevi'nde de hizmet veriyor.

Arslanköy Mahallesi'nde yaklaşık 90 yıl önce Arslanköy halkı tarafından imece usulüyle inşa edilmiş atıl haldeki eski Halkevi’ni yeniden restore ederek hayata döndüren Toroslar Belediyesi, Teknik Eğitim Kursları (TORTEK) atölyelerini bu binada da faaliyete geçirdi.

Arslanköy eski Halkevi'nde uzman eğitmenler eşliğinde dikiş nakış, takı tasarımı, kadın üst giyimi ve çeyiz ürünleri kurslarına katılan kadınlar, hem yeni beceriler ediniyor hem de sosyalleşme imkanı buluyor.
Kursiyerler; "Nevresim ve Pike Dikmeyi Öğrendik"

Kurslar sayesinde boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendiklerini hem de meslek öğrendiklerini belirten kadınlar, kendilerine bu imkanı sağladığı için Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'a teşekkür ederek; "Hiç dikiş bilmiyorduk. Ama bu kurslara gelerek pantolon, çanta, nevresim ve pike dikmeyi öğrendik. Böyle tarihi bir binada kurs açtığı için Başkanımıza teşekkür ederiz" şeklinde konuştular.

"TORTEK, Hayat Boyu Öğrenmenin Bir Sembolü"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, pandemi döneminde ara verdikleri TORTEK atölyelerini yaz döneminde yaylalarda yeniden faaliyete geçirdiklerini söyleyerek, hayat boyu öğrenme anlayışıyla hizmet verdiklerini kaydetti.

Başkan Yılmaz, sosyal yaşama katkı sunan çalışmaların her zaman yanında olmaya devam edeceklerini ifade ederek; "İlçemizin dört bir yanında ücretsiz açtığımız TORTEK atölyelerimizde eğitim görüp el emeği göz nuru eserler üreten kadınlar, hem sosyalleşip hem de meslek öğreniyorlar. Birbirinden değişik branşları barındıran ve özellikle her yaştan kadınların ilgi gösterdiği kurslarımız, eğitimin yaşam boyu devam ettiği algısını da güçlendirmiştir. Bu kurslarımıza katılıp meslek öğrenen kadınlara teşekkür ederiz" diye konuştu.

"Tarihimize ve Değerlerimize Sahip Çıkacağız"

Başkan Yılmaz, Arslanköy eski Halkevi'nde, sanatsal ve kültürel faaliyetleri hemşehrileriyle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek; "Hem önemli bir tarihi yapının atıl durumdan kurtulup yeniden halka hizmet etmesi hem de böyle güzel bir mekanda kadınlara meslek öğretmekten memnuniyet duyuyoruz. Tarihimize, değerlerimize her zaman sahip çıkacağız ve gelecek kuşaklara aktarılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu tarihi Halkevi'nde de kültürün ve sanatın yaşatılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA