30 Nisan 2026 Perşembe

16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’   16:24   KARS-GÜMRÜ DEMIRYOLUNUN FAALIYET GEÇIRILMESI AMACıYLA OLUŞTURULAN TÜRKIYE-ERMENISTAN ORTAK ÇALıŞMA GRUBU TOPLANTıSı YAPıLDı   16:23   ERKAN BAŞ: MADENCILERIN EKMEĞI VE ÜLKEMIZIN ONURU IÇIN HAFTALARDıR SÜRDÜRDÜĞÜ BU MÜCADELE, TÜM TÜRKIYE’NIN MESELESI OLDU   16:22   CHP KEÇIÖREN İLÇE BAŞKANLıĞı’NA YAPıLAN TAŞLı SALDıRı... İL BAŞKAN VEKILI YÜKSEL IŞıK: "BÜTÜN BU ABLUKALARıN, OPERASYONLARıN HEPSINE GERI ADıM ATTıRACAĞıZ"   16:21   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI CUMHURIYET YAPAN BÜTÜN BU KURUMLARı SATTıLAR VE O PARAYı BU YıL FAIZE ÖDÜYORLAR"   16:20   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN ÖNÜNDE AND IÇIYORUZ KI CHP GELECEK, TÜM IŞÇILER SENDIKAL HAKLARıNA KAVUŞACAK"   16:18   İBB DAVASı’NDA 28. GÜN... İTIRAFÇı ADEM SOYTEKIN: “BEN VERDIĞIM IFADENIN HIÇBIR AŞAMASıNDA BASKıYLA YA DA ‘ŞUNU IMZALA, EVINE GIT’ GIBI BIR SÖYLEMLE KARŞıLAŞMADıM”   14:49   BM’DEN TÜRKIYE’YE UYARı: “AVUKATLAR VE INSAN HAKLARı SAVUNUCULARı SISTEMATIK OLARAK HEDEF ALıNıYOR”   14:48   SOL PARTI ÜYELERININ PANKART DAVASı ÖNCESINDE AÇıKLAMA: “LAIKLIĞI SAVUNANLAR SUSTURULMAK ISTENMEKTEDIR”  
 
     
   

Sasu, ‘Covid-19 Güvenilir Gıda Üretimi Belgesi’ Aldı


Türkiye’de ilk soslu ton balığı konservesini üreten ve 14 çeşitle farklı lezzetler sunan Sasu A.Ş., Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Hijyen Enfeksiyon ve Kontrol Kılavuzukriterlerini yerine getirip denetimlerden başarıyla geçerek‘Covid-19 Güvenilir Gıda Üretimi Belgesi’ni aldı.

 

Tarih : 27 Ağustos 2020 Perşembe 13:25   Okunma : 4057

Adana’daki üretim tesislerinde uyguladığı yüksek kalite, hijyen ve sağlık standartlarını pandemi döneminde de sıkı bir şekilde uygulayan Sasu A.Ş.,Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Belgelendirme Programı’nın şartlarını eksiksizolarak yerine getirdi. Tüketicilere 18 yıldır sağlıklı ve lezzetli ürünler sunan Sasu A.Ş.dâhil olduğu programa ilişkin yetkilendirilen denetim firması Icert International’ın kontrollerinin ardından Covid-19 Güvenilir Gıda Üretimi Belgesi’ni almaya hak kazanıp gıda güvenliği alanındaki başarısını tescilleyen ilk konserve balık üreticisi oldu.

‘Koronavirüse karşı tüm önlemleri alıyoruz’
Sasu A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Nil Ece Yamanyılmaz, 18 yıldır konserve gıda sektöründe yurt içi ve yurt dışında geniş bir pazar payına ulaşan ve üretiminin yarısından fazlasını 20’ye yakın ülkeye ihraç eden firmanın son olarak elde ettiği Covid-19 Güvenilir Gıda Üretimi Belgesi ile yurt içi pazarının yanında küresel pazarlarda da daha etkin olacağını belirtti. Sağlıklı beslenerek bağışlılık sistemini güçlü tutmanın öneminin pandemi süreci ile daha iyi anlaşıldığını vurgulayan Yamanyılmaz, “Koronavirüsün ülkemizde görülmeye başlandığı ilk günden itibaren düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları sayesinde firmamızın tüm birimlerini steril hale getirdik. Personelimizin tüm çalışma alanlarını, ofisleri, sosyal alanları ve servis araçlarını da düzenli olarak dezenfekte ediyoruz. Bir yandan çalışanlarımızı korurken bir yandan da gerek yurt içine gerek ise yurt dışı pazarlara güvenilir gıda ihraç etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

‘Pandemi sürecini yakından takip ediyoruz’
Salgın hastalıkla mücadelede kritik önem taşıyan sosyal mesafe uygulamasını da yüksek sorumluluk bilinciyle hayata geçirdiklerini vurgulayan Yamanyılmaz, “Sosyal mesafeye uyulmasını kolaylaştırmak üzere tüm zeminlere işaretlemeler yaparak yemekhane, sosyal alan ve servis araçları için oturma planları hazırladık. Tüm personel için iş yerine girişte yapılan ateş ölçümlerine ek olarak çalışma alanlarında yemekten önce ve yemekten sonra ateş ölçümlerini yapıyoruz. Aldığımız tüm bu önlemler sayesinde üretimimizin Sanayi ve Teknoloji BakanlığıCovid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Belgelendirme Programı’nın şartlarınauygunluğu tescil edildi ve belgemizi aldık.Bundan sonraki süreçte de önceliğimiz çalışanlarımızın ve toplum sağlığını ön planda tutmak olacak. Pandemiyle ilgili tüm gelişmeleri yakından takip edip gerekli adımları atarak üretimimize devam edeceğiz.” diye konuştu.

‘Pandemiden güçlenerek çıkıyoruz’
Sasu A.Ş.’nin 2015 yılından itibaren klasik ton balığı ürünlerine ek olarak yenilikçi lezzetlere yöneldiğini, Adana yöresine ve Akdeniz mutfağına özgü, Türk damak zevkine uygun bir yol izlediğini kaydeden Yamanyılmaz, şunları söyledi: “Hazır gıda grubundaki ürünlerimiz protein kaynağı ve uzun ömürlü olmasından dolayı avantaja dönüşüyor. Sağlıklı beslenmek isteyenler, kampçılar ve sporcular market raflarında ve e-ticaret sitelerinde satışa sunulan ton balığı konservemizi tercih ediyor. Biz de artan talebe farklı lezzetler eklemenin çabasını gösteriyoruz. Bu yönüyle pandemiden güçlenerek çıktığımızı söyleyebilirim. Son olarak geliştirdiğimiz iki üründen tahıllı ton balığında, firik kara buğday, fasulye, zeytin ve birkaç çeşit sebze var. Mısırlı ton balığıise tam olarak ifade edersek garnitürlü bir çeşit. Soslu ton balığı grubunun yanında,yüksek omega3  içeriğiyleSasu Somon Konservesi de satışta öne çıkan ürünlerimiz arasında bulunuyor. Ana grupta zeytinyağlı ve light ürünler, ‘Acılı Adana’ dediğimiz acı soslu ton balığı konservemiz ve somon balığı konservesi lokomotif ürünlerimizi oluşturuyor. Özellikle soslu ton ürünlerimizin ihracatında lüks tüketim pazarı dediğimiz grupta Hırvatistan, Romanya, Macaristan ve Katar bulunuyor. Klasik ürünlerimizi ise daha yüksek tonajlarda en çok Libya ve Afganistan, Azerbaycan, Türkmenistan ve Venezuela’ya ihraç ediyoruz. Hedef bölge olarak belirlediğimiz Doğu Avrupa Ülkeleri veAfrika’da Sahra Altı bölgesindeki ülkelere de yakın zamanda ihracata başlayacağız.”

 
Paylaş :
Etiketler :  SASU, COVID-19, GÜVENİLİR, GIDA, BELGESİ, KONSERVE

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA