13 Mart 2026 Cuma

16:37   CHP’LI TRAKYA BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı...ÇANAKKALE BELEDIYE BAŞKANı MUHARREM ERKEK: "ASLA VE ASLA BIR MILIM DAHI GERI ADıM ATMAYACAĞıZ"   16:34   GÜVENPARK KATLIAMı’NıN 10. YıLı... MANSUR YAVAŞ: "ŞEHIT OLAN VATANDAŞLARıMıZı RAHMETLE ANıYORUM"   16:33   ÜNLÜ TARIHÇI İLBER ORTAYLı HAYATıNı KAYBETTI   15:39   ÖMER GÜNEL GÖZALTıNA ALıNDı... ALI MAHIR BAŞARıR: "ÖMER GÜNEL’IN SIYASI BIR OPERASYONUN HEDEFI OLDUĞU APAÇıK ORTADADıR"   15:37   CHP’DEN DOĞU AKDENIZ YEREL MEDYA BULUŞMASı… CHP’LI BULUT: “TRT SAVCıLıĞA SOYUNDU”   15:36   GÖZALTıNA ALıNAN KUŞADASı BELEDIYE BAŞKANı GÜNEL’DEN AÇıKLAMA... "MÜCADELEM SADECE HAKSıZLıĞA KARŞı DEĞIL, KÖTÜLÜĞE VE KÖTÜYE KARŞı DA OLACAK"   15:36   MSB: İRAN’DAN ATEŞLENIP TÜRK HAVA SAHASıNA GIREN BIR BALISTIK MÜHIMMAT NATO HAVA VE FÜZE SAVUNMA UNSURLARı TARAFıNDAN ETKISIZ HALE GETIRILDI   14:23   CHP’LI ESKI İL BAŞKANLARıNDAN BAŞKAN SEÇER’E DESTEK ZIYARETI   13:35   ÖZGÜR ÖZEL, SOSYALIST ENTERNASYONAL PREZIDYUM TOPLANTıSı’NA KATıLDı: "BU BASKı REJIMI ALTıNDA IKTIDARA DOĞRU YÜRÜMEYE ÇALıŞıYORUZ"   22:30   MERSIN’DE GÖNÜL SOFRASı TOROSLAR’DA KURULDU: BAŞKAN SEÇER’DEN ’BIRLIK’ MESAJı!   21:58   MERSIN’DE ADıYAMAN RÜZGARı: BALYANLıLAR BAŞKAN VAHAP SEÇER’I ÇIÇEKLERLE KARŞıLADı   16:17   AYŞEGÜL DOĞAN: "BAYRAM ARIFESINDE YA DA SONRASıNDA DEM PARTI İMRALı HEYETI TEKRAR ADADA SAYıN ÖCALAN’LA BIR GÖRÜŞME YAPABILIR"   16:16   AYLIN NAZLıAKA: "YETKILILERI DERHAL HAREKETE GEÇMEYE, ROJIN KABAIŞ’IN AILESININ GÜVENLIĞINI SAĞLAMAYA ÇAĞıRıYORUZ"   16:15   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… MAHKEME BAŞKANı VE GAZETECILER ARASıNDA GERILIM SONRASı DURUŞMAYA 16 MART PAZARTESI GÜNÜNE KADAR ARA VERILDI   15:56   GÖKHAN GÜNAYDıN: "23 YıL SONRA AKP’NIN GELDIĞI NOKTA TÜRKIYE AÇıSıNDAN BIR MILLI GÜVENLIK SORUNUDUR"   15:55   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’ıN "MÜJDE" AÇıKLAMASıNA EMEKLILERDEN TEPKI: HER ZAMAN BAYRAM ÖNCESI YATıRıLıYORDU. BU MÜJDE DEĞIL   15:30   TUNCER BAKıRHAN’DAN 12 MART AÇıKLAMASı: "ARADAN GEÇEN 31 YıLA RAĞMEN KATLIAMıN TÜM YÖNLERIYLE AYDıNLATıLMAMıŞ OLMASı ACıYı DERINLEŞTIRMEYE DEVAM EDIYOR"   15:29   ÖZGÜR ÖZEL’DEN İSTIKLAL MARŞı’NıN KABULÜNÜN 105’INCI YıLı MESAJı: "BÜYÜK ŞAIRIMIZ MEHMET AKIF ERSOY’U VE MILLI MÜCADELE KAHRAMANLARıMıZı SAYGıYLA ANıYORUM"   13:28   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… İMAMOĞLU’NDAN DURUŞMADA EKRANA YANSıTıLAN TABLOYA TEPKI: “BAŞSAVCı GÖRÜNÜMLÜ SIYASETÇININ LIDERLIĞINDE ÇALıŞAN SAVCıLıK YAPTı BUNLARı”   10:57   MERSIN’DE KALPLERI ISıTAN BULUŞMA: ÜÇ KUŞAK DOĞANıN KALBINDE BIRLEŞTI!  
 
     
   

Dolandırıcılar Çocukların Sağlığına Göz Dikti


Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen ihbarlar ile harekete geçen LÖSEV, uyardı ve çağrıda bulundu: “Dolandırıcılara karşı birlikle mücadele edelim.”

 

Tarih : 27 Ağustos 2020 Perşembe 15:16   Okunma : 1450

Dolandırıcıların son yöntemi görenleri şaşırttı. Kimi zaman dergi satan, sahte kimlik gösteren dolandırıcılar, sahte makbuz ile bağış toplamaya; kimi zaman saçlarını kazıtıp, maske takıp lösemili çocuk görüntüsü ile duygu sömürüsü yapmaya başladı. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen ihbarları değerlendiren LÖSEV, ihbar sahiplerini kolluk güçlerine yönlendirirken, hukuki mücadelesini de sürdürüyor. Bunların yanı sıra LÖSEV adını kullananlara karşı da kamuoyunu uyarıyor: “LÖSEV asla sokakta para toplamaz, parayla gazeteve dergi satmaz, kapınıza gelerek bağış istemez.” Tüm gönüllü ve bağışçılarına çağrıda bulunan LÖSEV’e göre en etkili mücadele yöntemi çocukların sağlığına göz diken hırsızlar hakkında herkesin bilgi sahibi olması.

“Denizli ve Giresun Valilikleri örnek alınmalı”

Dolandırıcılara karşı LÖSEV'in verdiğimücadele sadece bununla da bitmiyor. LÖSEV yetkililerine göre mücadelenin belkemiği resmi kurumlar…  Valiliklerden, kaymakamlıklardan,illerdekisivil toplumla ilişkiler müdürlüklerinden ve kolluk kuvvetlerinden destek bekleyen LÖSEV, Denizli ve Giresun Valiliklerini örnek gösterdi. Denizli Valiliği, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne, Giresun Valiliği de kamu kurum ve kuruluşlarına yolladığı genelgeyle halkın vicdani ve insani duygularını istismar eden dolandırıcılara karşı halkı uyarmış, yazılı olarak da bunu bildirmişti.

Şimdi ise hedef ve beklenti 81 ilin benzer duyurular yayınlaması.

Önce Polise Sonra LÖSEV’e

LÖSEV yetkililerine göre kurum adına gazete sattığını, bağış topladıklarını belirten kişilerle karşı karşıya gelen vatandaşın ilk yapması gereken hemen 155 polis imdat ve 0312 447 06 60 LÖSEV imdat telefonlarını aramak. Ayrıca LÖSEV’in bağış toplayan değil, bağış kabul eden bir vakıf olduğunu söyleyen yetkililer, “Vakfa bağışları kurumsal yollardan yapmakta fayda var. 3406’ya boş mesaj, internet üzerinden ya da bankaların LÖSEV hesabına bağış yapılabilir” dedi.

Bu kapsamda bağış yöntemlerini bir kez daha gündeme getiren LÖSEV, tüm banka ve PTT şubelerinden, www.losev.org.tr web sitesinden, online bankacılık işlemlerinden, GSM şirketleri vasıtasıyla SMS yoluyla, anlaşmalı kurumlardaki kumbaralardan ve doğrudan vakıf ofislerinden bağış kabul ettiğinin altını çizdi.

Paylaş :
Etiketler :  LÖSEV, DOLANDIRICILAR, ÇOCUKLARIN, SAĞLIĞINA, GÖZ, DİKTİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA