14 Mart 2026 Cumartesi

16:37   CHP’LI TRAKYA BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı...ÇANAKKALE BELEDIYE BAŞKANı MUHARREM ERKEK: "ASLA VE ASLA BIR MILIM DAHI GERI ADıM ATMAYACAĞıZ"   16:34   GÜVENPARK KATLIAMı’NıN 10. YıLı... MANSUR YAVAŞ: "ŞEHIT OLAN VATANDAŞLARıMıZı RAHMETLE ANıYORUM"   16:33   ÜNLÜ TARIHÇI İLBER ORTAYLı HAYATıNı KAYBETTI   15:39   ÖMER GÜNEL GÖZALTıNA ALıNDı... ALI MAHIR BAŞARıR: "ÖMER GÜNEL’IN SIYASI BIR OPERASYONUN HEDEFI OLDUĞU APAÇıK ORTADADıR"   15:37   CHP’DEN DOĞU AKDENIZ YEREL MEDYA BULUŞMASı… CHP’LI BULUT: “TRT SAVCıLıĞA SOYUNDU”   15:36   GÖZALTıNA ALıNAN KUŞADASı BELEDIYE BAŞKANı GÜNEL’DEN AÇıKLAMA... "MÜCADELEM SADECE HAKSıZLıĞA KARŞı DEĞIL, KÖTÜLÜĞE VE KÖTÜYE KARŞı DA OLACAK"   15:36   MSB: İRAN’DAN ATEŞLENIP TÜRK HAVA SAHASıNA GIREN BIR BALISTIK MÜHIMMAT NATO HAVA VE FÜZE SAVUNMA UNSURLARı TARAFıNDAN ETKISIZ HALE GETIRILDI   14:23   CHP’LI ESKI İL BAŞKANLARıNDAN BAŞKAN SEÇER’E DESTEK ZIYARETI   13:35   ÖZGÜR ÖZEL, SOSYALIST ENTERNASYONAL PREZIDYUM TOPLANTıSı’NA KATıLDı: "BU BASKı REJIMI ALTıNDA IKTIDARA DOĞRU YÜRÜMEYE ÇALıŞıYORUZ"   22:30   MERSIN’DE GÖNÜL SOFRASı TOROSLAR’DA KURULDU: BAŞKAN SEÇER’DEN ’BIRLIK’ MESAJı!   21:58   MERSIN’DE ADıYAMAN RÜZGARı: BALYANLıLAR BAŞKAN VAHAP SEÇER’I ÇIÇEKLERLE KARŞıLADı   16:17   AYŞEGÜL DOĞAN: "BAYRAM ARIFESINDE YA DA SONRASıNDA DEM PARTI İMRALı HEYETI TEKRAR ADADA SAYıN ÖCALAN’LA BIR GÖRÜŞME YAPABILIR"   16:16   AYLIN NAZLıAKA: "YETKILILERI DERHAL HAREKETE GEÇMEYE, ROJIN KABAIŞ’IN AILESININ GÜVENLIĞINI SAĞLAMAYA ÇAĞıRıYORUZ"   16:15   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… MAHKEME BAŞKANı VE GAZETECILER ARASıNDA GERILIM SONRASı DURUŞMAYA 16 MART PAZARTESI GÜNÜNE KADAR ARA VERILDI   15:56   GÖKHAN GÜNAYDıN: "23 YıL SONRA AKP’NIN GELDIĞI NOKTA TÜRKIYE AÇıSıNDAN BIR MILLI GÜVENLIK SORUNUDUR"   15:55   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’ıN "MÜJDE" AÇıKLAMASıNA EMEKLILERDEN TEPKI: HER ZAMAN BAYRAM ÖNCESI YATıRıLıYORDU. BU MÜJDE DEĞIL   15:30   TUNCER BAKıRHAN’DAN 12 MART AÇıKLAMASı: "ARADAN GEÇEN 31 YıLA RAĞMEN KATLIAMıN TÜM YÖNLERIYLE AYDıNLATıLMAMıŞ OLMASı ACıYı DERINLEŞTIRMEYE DEVAM EDIYOR"   15:29   ÖZGÜR ÖZEL’DEN İSTIKLAL MARŞı’NıN KABULÜNÜN 105’INCI YıLı MESAJı: "BÜYÜK ŞAIRIMIZ MEHMET AKIF ERSOY’U VE MILLI MÜCADELE KAHRAMANLARıMıZı SAYGıYLA ANıYORUM"   13:28   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… İMAMOĞLU’NDAN DURUŞMADA EKRANA YANSıTıLAN TABLOYA TEPKI: “BAŞSAVCı GÖRÜNÜMLÜ SIYASETÇININ LIDERLIĞINDE ÇALıŞAN SAVCıLıK YAPTı BUNLARı”   10:57   MERSIN’DE KALPLERI ISıTAN BULUŞMA: ÜÇ KUŞAK DOĞANıN KALBINDE BIRLEŞTI!  
 
     
   

Yeşilboğaz: “Avukatları Islah Etme Çabalarının Nedeni Sessizliği Bozmamız”


Mersin Barosunda stajını tamamlayan savunma mesleğinin 15 yeni neferi, yemin ederek ruhsatını düzenlenen törenle aldı.

 

Tarih : 3 Eylül 2020 Perşembe 14:15   Okunma : 1756

Mersin Barosunda stajını tamamlayan savunma mesleğinin 15 yeni neferi, yemin ederek ruhsatını düzenlenen törenle aldı. Yemin töreninde son günlerde savunma mesleğine yönelik artan saldırıları değerlendiren Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Bu da avukatları ıslah etme, disipline etme çabalarının bir nedenidir. Biz de bundan gurur duyuyoruz. Demek ki biz doğru yoldayız, demek ki bu işi yapmaya çalışanları engelleyecek söylemlerimiz doğru yerlere gidiyor” dedi.

“SAVUNMAYA HİÇBİR DÖNEMDE BUKADAR BASKI OLMAMIŞTI”

Mersin Barosu Konferans Salonunda düzenlenen yemin töreninde Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, yönetim kurulu, avukatlar ve aileler, stajyer avukatların mesleğe ilk adım atmalarının heyecanını paylaştı. Tören öncesi konuşma yapan Yeşilboğaz, son zamanlarda savunma mesleğine yönelik yapılan saldırılara dikkat çekerek, “Son dönemlerde barolara ve avukatlara yapılan hukuksuz saldırılar, baskılar bizi şaşırtıyor mu? Şaşırtmıyor. Yargının en önemli sacayağından birisi olan bağımsız savunma maalesef yıllardır hangi siyasi görüş iktidara gelirse gelsin hep ötekileştirilmiştir. Bağımsızlığı, tarafsızlığı ve tüm hukuksuzluklara muhalefet tavrı herkes tarafından kıskanılmıştır. Ancak hiçbir dönemde baskı bu kadar olmamıştır. 

“DEMEK Kİ DOĞRU YOLDAYIZ”

Biz savunma, evin yaramaz çocuklarıyız. Bunu da böyle kabul etmek, ettirmek zorundalar. Avukatları biat ettirmek istiyorlar. Hukuku tek düze yapmak, tek ses haline getirmek istiyorlar. Ama avukatlar bu resmin en renkli figürleridir. Her zaman için kral çıplak diyenlerdir. Avukatlar her zaman için doğruyu söylemekten, hakkı, hukuku, adaleti savunmaktan vazgeçmeyenlerdir. İktidarda kim olursa olsun, mazlumun hakkını her daim koruyanlardır. Bu nedenle kadın, çocuk, çevre, hayvan hakkında her zaman için avukatlar ses çıkarmışlardır. Avukatlar sessizliği asla kabul etmemişlerdir, sessizliği bozmuşlardır. Kimsesizin kimi olmuş, toplumun sesi olmuşlardır. Bu da avukatları ıslah etme, disipline etme çabalarının bir nedenidir. Biz de bundan gurur duyuyoruz. Demek ki biz doğru yoldayız, demek ki bu işi yapmaya çalışanları engelleyecek söylemlerimiz doğru yerlere gidiyor. Adil yargılanma hakkı talebinden, hukukun üstünlüğünden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Hukukun üstünlüğünü bu ülkeye getirmek için herkese eşit, adil bir şekilde hukukun uygulanmasını sağlamak için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu da herkes tarafından böyle bilinsin.

Genç meslektaşlarımız bu zorlu sürecin ilk adımını atacaklar ve aynı mücadeleyi onlar da sürdürecekler. Birazdan giyecekleri cübbe onların bir yaşam biçimi haline gelecek. Mesai kavramı olmadan 7/24 ülkeye yön veren, ülkenin ilerlemesi için gerekli adımları atan bireyler olacaklar. Onlara sonsuz güveniyoruz. Başarılı olacaklarına inanıyoruz. Yolları açık olsun” şeklinde konuştu.

Daha sonra kürsüye çıkıp yemin eden Stajyer Avukatlar; Öykü Dilsel, İstemihan Köksal, Abdurrahman Karabacak, Halil Sabri Özkan, Hüseyin Günay, Hasan Ali Turgut, Hazal Eraslan, Mehmet Yıldırım, Emine Kübra Podak, Emine Kılıç, Kudret Kılıçoğlu, Rona Toprak, Vedat Ali Ava, Volkan Bilece, Mehmet Emin Aktürk’e cübbelerini Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz ve yanlarında staj yaptıkları avukatlar giydirdi. Daha sonra Yeşilboğaz, avukatlık ruhsatnamelerini imzalayarak meslektaşlarına takdim etti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA