14 Mart 2026 Cumartesi

16:37   CHP’LI TRAKYA BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı...ÇANAKKALE BELEDIYE BAŞKANı MUHARREM ERKEK: "ASLA VE ASLA BIR MILIM DAHI GERI ADıM ATMAYACAĞıZ"   16:34   GÜVENPARK KATLIAMı’NıN 10. YıLı... MANSUR YAVAŞ: "ŞEHIT OLAN VATANDAŞLARıMıZı RAHMETLE ANıYORUM"   16:33   ÜNLÜ TARIHÇI İLBER ORTAYLı HAYATıNı KAYBETTI   15:39   ÖMER GÜNEL GÖZALTıNA ALıNDı... ALI MAHIR BAŞARıR: "ÖMER GÜNEL’IN SIYASI BIR OPERASYONUN HEDEFI OLDUĞU APAÇıK ORTADADıR"   15:37   CHP’DEN DOĞU AKDENIZ YEREL MEDYA BULUŞMASı… CHP’LI BULUT: “TRT SAVCıLıĞA SOYUNDU”   15:36   GÖZALTıNA ALıNAN KUŞADASı BELEDIYE BAŞKANı GÜNEL’DEN AÇıKLAMA... "MÜCADELEM SADECE HAKSıZLıĞA KARŞı DEĞIL, KÖTÜLÜĞE VE KÖTÜYE KARŞı DA OLACAK"   15:36   MSB: İRAN’DAN ATEŞLENIP TÜRK HAVA SAHASıNA GIREN BIR BALISTIK MÜHIMMAT NATO HAVA VE FÜZE SAVUNMA UNSURLARı TARAFıNDAN ETKISIZ HALE GETIRILDI   14:23   CHP’LI ESKI İL BAŞKANLARıNDAN BAŞKAN SEÇER’E DESTEK ZIYARETI   13:35   ÖZGÜR ÖZEL, SOSYALIST ENTERNASYONAL PREZIDYUM TOPLANTıSı’NA KATıLDı: "BU BASKı REJIMI ALTıNDA IKTIDARA DOĞRU YÜRÜMEYE ÇALıŞıYORUZ"   22:30   MERSIN’DE GÖNÜL SOFRASı TOROSLAR’DA KURULDU: BAŞKAN SEÇER’DEN ’BIRLIK’ MESAJı!   21:58   MERSIN’DE ADıYAMAN RÜZGARı: BALYANLıLAR BAŞKAN VAHAP SEÇER’I ÇIÇEKLERLE KARŞıLADı   16:17   AYŞEGÜL DOĞAN: "BAYRAM ARIFESINDE YA DA SONRASıNDA DEM PARTI İMRALı HEYETI TEKRAR ADADA SAYıN ÖCALAN’LA BIR GÖRÜŞME YAPABILIR"   16:16   AYLIN NAZLıAKA: "YETKILILERI DERHAL HAREKETE GEÇMEYE, ROJIN KABAIŞ’IN AILESININ GÜVENLIĞINI SAĞLAMAYA ÇAĞıRıYORUZ"   16:15   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… MAHKEME BAŞKANı VE GAZETECILER ARASıNDA GERILIM SONRASı DURUŞMAYA 16 MART PAZARTESI GÜNÜNE KADAR ARA VERILDI   15:56   GÖKHAN GÜNAYDıN: "23 YıL SONRA AKP’NIN GELDIĞI NOKTA TÜRKIYE AÇıSıNDAN BIR MILLI GÜVENLIK SORUNUDUR"   15:55   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’ıN "MÜJDE" AÇıKLAMASıNA EMEKLILERDEN TEPKI: HER ZAMAN BAYRAM ÖNCESI YATıRıLıYORDU. BU MÜJDE DEĞIL   15:30   TUNCER BAKıRHAN’DAN 12 MART AÇıKLAMASı: "ARADAN GEÇEN 31 YıLA RAĞMEN KATLIAMıN TÜM YÖNLERIYLE AYDıNLATıLMAMıŞ OLMASı ACıYı DERINLEŞTIRMEYE DEVAM EDIYOR"   15:29   ÖZGÜR ÖZEL’DEN İSTIKLAL MARŞı’NıN KABULÜNÜN 105’INCI YıLı MESAJı: "BÜYÜK ŞAIRIMIZ MEHMET AKIF ERSOY’U VE MILLI MÜCADELE KAHRAMANLARıMıZı SAYGıYLA ANıYORUM"   13:28   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… İMAMOĞLU’NDAN DURUŞMADA EKRANA YANSıTıLAN TABLOYA TEPKI: “BAŞSAVCı GÖRÜNÜMLÜ SIYASETÇININ LIDERLIĞINDE ÇALıŞAN SAVCıLıK YAPTı BUNLARı”   10:57   MERSIN’DE KALPLERI ISıTAN BULUŞMA: ÜÇ KUŞAK DOĞANıN KALBINDE BIRLEŞTI!  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kente Gelen Üniversitelileri Otogarda Karşılıyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, üniversite kaydı için Mersin’e gelen gençleri Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde karşılıyor. Gelen yolcu bölümündeki stantta öğrencilere hem rehberlik yapılıyor hem ikramlar sunuluyor hem de Mersin Büyükşehir’in öğrencilere yönelik hizmetleri anlatılıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi görevlilerinin yardımıyla öğrenciler gidecekleri okulu, yurdu ya da adresi rahatlıkla bulabiliyor, saatlerce adres aramak, adres sormak derdinden kurtuluyor.

 

Tarih : 5 Eylül 2020 Cumartesi 10:12   Okunma : 1581

Mersin Büyükşehir Belediyesi, üniversite kaydı için Mersin’e gelen gençleri Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde karşılıyor. Gelen yolcu bölümündeki stantta öğrencilere hem rehberlik yapılıyor hem ikramlar sunuluyor hem de Mersin Büyükşehir’in öğrencilere yönelik hizmetleri anlatılıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi görevlilerinin yardımıyla öğrenciler gidecekleri okulu, yurdu ya da adresi rahatlıkla bulabiliyor, saatlerce adres aramak, adres sormak derdinden kurtuluyor.

Yükseköğretim kurumlarına yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla Mersin’deki 4 üniversiteden birini kazanan öğrenciler, kayıt için Mersin’e gelmeye başladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı da Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne açtığı stantta öğrencileri ve ailelerini karşılıyor. Gelen yolcu alanındaki sıcak karşılamada gençlere çeşitli ikramlar sunuluyor, rehberlik yapılıyor ve Mersin Büyükşehir’in öğrencilere yönelik hizmetleri anlatılıyor.

Mersin’e gelen öğrencilere rehberlik yapılıyor

Sabah 05.30’da açılan stantta Mersin Büyükşehir’in kurs merkezi öğretmenleri saat 18.00’e kadar öğrencileri karşılıyor. Burada meyve suyu ve su ikramının yanı sıra gençlere bilgilendirici broşürler veriliyor. Görevli personel gelen öğrencilere önce kısaca Mersin’den bahsediyor, ardından Büyükşehir’in öğrencilere yönelik hizmetlerini anlatıyor. Öğrencilere Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden gidecekleri noktalara yönelik rehberlik de yapılıyor.

Öğrencilere Büyükşehir’in hizmetleri anlatılıyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Belediye’ye ait toplu taşıma araçlarında öğrencilere indirim yaparak, 2024’e kadar 1 TL’ye ulaşım sağlayabileceklerini söylemişti. Öğrenci kenti Mersin’e iki Çamaşır Kafe açan Başkan Seçer, öğrencilerin önemli bir ihtiyacına da çare olmuştu. Mersin ve Tarsus üniversiteleri yakınındaki Çamaşır Kafe’de öğrenciler hem çamaşırlarını ücretsiz yıkayabiliyor hem de mekanın sosyal olanaklarından yararlanabiliyor. Ayrıca söz konusu iki devlet üniversitesinin önüne yerleştirilen çorba büfelerinde öğrencilere kış aylarında ücretsiz çorba ve ekmek ikram ediliyor. MEŞOT’taöğrencileri karşılayan personel, 1 Ekmek 1 Çorba’dan Çamaşır Kafe’ye kadar öğrencilere yönelik hizmetler konusunda gençleri bilgilendiriyor.

“Dedik ki, geldiklerinde aile şefkatiyle sıcak bir karşılama görsünler”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinden Tuğrul Kürekçi, gençlere Mersin’e attıkları ilk adımdan itibaren yardımcı olmak istediklerini belirterek, “Pandemi süreci çok zor bir süreç. İnsanlar gergin bir şekilde seyahat ediyor, virüse yakalanma riski var. Öğrencilerde bu gerginlik var, akıllarında şüpheler var. Biz dedik ki en azından çocuklar geldiğinde aile şefkatiyle sıcak bir karşılama görsünler. Birkaç küçük ikramımız olsun, sağdan soldan adres sormadan, üniversiteye nasıl gideriz diye düşünmeden biz onları ücretsiz olarak üniversiteye bırakalım. Biraz yüzleri gülsün, biraz gerginlikleri azalsın istedik” dedi.

“Böyle sıcak bir karşılama beklemiyordum”

Mustafa Akın Halıcıoğlu adlı öğrenci ise bu sene Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi’ni kazandığını ve beklemediği bir karşılamayla karşılaştığını vurgulayarak, “İnternetten araştırmıştım, Sayın Vahap Seçer’in yaptığı yenilikler hakkında çok şey okudum. Ama böyle sıcak bir karşılama beklemiyordum. Benim için çok şaşırtıcı oldu, çok da güzel oldu. Zaten sıcak bir şehre geldik, sıcak bir karşılama da Büyükşehir’e yakışırdı. Çok güzel oldu, çok hoşuma gitti. Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e de çok teşekkür ederiz, öğrencilere bu kadar ilgili ve alakalı olduğu için.Zaten çamaşırından yurduna kadar her şey düşünülmüş, daha ne isteyebilir ki öğrenciler?” diye konuştu.

“Bu hizmetler şu anda beni heyecanlandırdı”

Muhammet Çırak adlı öğrenci ise Çorum’dan geldiğini ve heyecanlı olduğunu söyleyerek, “Çok güzel bir çalışma başlatmışlar, çok teşekkür ediyorum Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne. Beklemediğim bir karşılamaydı. Çünkü neyle karşılaşacağımı, otobüse bineceğim yeri bile bilmiyordum aslında. Bu hizmetler şu anda beni heyecanlandırdı” ifadelerine yer verdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA