14 Haziran 2026 Pazar

23:58   78’LILER HAREKETI MERSIN’DE TOPLANDı! TARIHI GENEL KURULDAN ’YÜZYıLLıK YÜZLEŞME’ VE ’ADALET’ ÇıKıŞı   23:58   MHP’LI LEVENT UYSAL PALERMO’DAN DÜNYAYA SESLENDI...   15:35   SÜHEYL BATUM’DAN CHP KURULTAY KARARıNA SERT TEPKI: ’ÇOCUKLARıN BILE GÜLECEĞI BIR DURUM!’   01:05   CHP’DE DEPREM! REKOR OYLA SEÇILEN BELEDIYE BAŞKANı İÇIN İHRAÇ İSTEMI: "KARARı KABUL ETMIYORUM!"   23:23   CHP’DE ŞOK İSTIFA! TANJU ÖZCAN "SIYASI CUNTA" DIYEREK GEMILERI YAKTı: ’SAVUNMA VERMEM...’   19:09   CHP SÖZCÜSÜ SARı: MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı SERKAN TUNCER ILE BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN TEDBIRLI OLARAK KESIN ÇıKARMA CEZASı ISTEMIYLE YÜKSEK DISIPLIN KURULU’NA SEVK EDILDI   16:50   CHP MYK, GENEL BAŞKAN KEMAL KıLıÇDAROĞLU BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   16:50   MEZITLI’DE DEZAVANTAJLı BIREYLER SU SPORLARı ILE BULUŞUYOR   16:49   BENJAMIN NETANYAHU: BAŞBAKAN OLDUĞUM SÜRECE İRAN NÜKLEER SILAHA SAHIP OLMAYACAK   14:30   FATOŞ PıNAR TÜRKER’IN "ÇıPLAK ARAMA" IDDIASı: İÇIŞLERI BAKANLıĞı SORUŞTURMA BAŞLATTı   10:01   MERSIN’DE ’KIMSE YALNıZ KALMAYACAK’ DEDI, 13 ILÇEDE O HIZMETI BAŞLATTı! BAŞVURANLARıN EVINE GIDIYORLAR   23:36   PM TOPLANTıSı ÖNCESI PEŞ PEŞE İSTIFALAR: ’TARIHIN DOĞRU TARAFıNDAYıZ’   23:21   AKDENIZ İÇIN TARIHI ZIRVE: MERSIN’IN İKLIM VIZYONU TÜRKIYE’YE ÖRNEK GÖSTERILDI!   16:58   DEM PARTI’DEN ’MUTLAK BUTLAN’ ELEŞTIRISI VE SÜREÇ YASASı ÇAĞRıSı   16:57   İMAMOĞLU’NDAN KıLıÇDAROĞLU TEPKISI: "KAYYıM ATANAN KIŞIYI KıNıYORUM"   16:55   AĞRı’DA YAŞAMıNı YITIREN ÖĞRETMEN IRMAK AYŞE KOPARAN, İZMIR’DE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   16:53   SILIVRI’DEN SESLENEN DILEK KAYA İMAMOĞLU: ÇıPLAK ARAMA IŞKENCEDIR   14:57   DEM PARTI MERSIN MILLETVEKILI ALI BOZAN, TARSUS’TA SU KANALLARıNı INCELEDI: BU IHMAL ÖLÜME DAVETIYE ÇıKARıYOR!   14:56   ÜNLÜLERE YÖNELIK UYUŞTURUCU SORUŞTURMASı... EMEP GENEL BAŞKANı ASLAN: "ÖNCELIKLE UYUŞTURUCU BARONLARıNıN YAKALANARAK GÖZALTıNA ALıNMASı GEREKIR"   14:55   CHP PARTI MECLISI TOPLANDı  
 
     
   

55 Kır Çiçeği Yeni Bir Eğitim Hayatına İlk Adımı Attı


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncelikli projeleri arasında yer olan “Kır Çiçekleri” projesi kapsamında aday öğrenciler seçmelere katıldı. Sınava giren toplam 64 aday öğrenciden 55’inin sportif becerileri yeterli görülerek proje kapsamına alındı. Büyük kısmı kırsal mahallelerden gelen öğrenciler yeni bir eğitim hayatı için ilk adımı attı.

 

Tarih : 5 Eylül 2020 Cumartesi 12:25   Okunma : 2600

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in kız çocuklarına, eğitime ve spora verdiği önemle ortaya konan “Kır Çiçekleri” projesi kapsamına alınan öğrenciler belirendi. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin her biri bir spor alanında uzman antrenörleri aday öğrencileri testlerden geçirerek değerlendirmeye aldı. Atletik testlerden geçen öğrencilerin vital kapasiteleri de ölçüldü.

Aday öğrenciler “Kır Çiçeği” olmak için ter döktü

Macit Özcan Spor Kompleksi’nde bir araya gelen aileler ve aday öğrenciler Büyükşehir’in antrenörleriyle tanıştı. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Tarakçı’nın proje ve süreçle ilgili bilgilendirme sunumunun ve öğle yemeğinin ardından aileler ve öğrenciler seçmeler için spor salonuna geçti. 64 öğrencinin katıldığı seçmelerde 55 öğrenci sportif yeterlilikte görüldü ve projeye dahil edildi.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Tarakçı, aday öğrencilerin esneklik, sürat, kuvvet, dayanıklılık gibi birçok alanda teste tabi tutulduklarını kaydetti.

Başkan Vahap Seçer’in öncelikli projeler arasına koyduğu “Kır Çiçekleri” projesi ile kırsal bölgelerde yaşayan kız çocuklarının da spora kazandırılmasının amaçlandığını ifade eden Tarakçı, projeye dahil olacak kız öğrencilerin eğitim masraflarınınMersin Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacağını ve her öğrencinin kendi spor branşında Mersin Büyükşehir bünyesinde görev yapan hocalardan eğitim alacağını söyledi.

“Bu projeyi duyduğumuzda kızımız adına çok duygulandık”

Tarsus İlçesi Yeşiltepe Mahallesi’nde yaşayan Açelya Savaş, 11 yaşındaki kızı Semiha’nın projede yer almasını çok istediğini ifade ederek, “Bu projeyi duyduğumuzda kızımız adına çok duygulandık. Kızlarımızı çok şanslı görüyoruz. Gezdik, gördük çok beğendik. Bence çocuklarımız çok şanslı ve bu şansı değerlendirmelerini velileri olarak çok istiyoruz” dedi. Kızının seçmelerde iyi bir performans sergilediğini söyleyen Savaş, “Kızımın aslında voleybol geçmişi de var, çok da başarılı. Severek gittiği bir spor dalı. Çocuklarımızın hakkında hayırlısı olsun” diye konuştu.

“Bu fırsat kimsenin eline geçmiyor ve ben bunu iyi değerlendirmek istiyorum”

12 yaşındaki Fatma Fesli ‘Kır Çiçeği’ olmak için sahada sportif becerilerini sergiledi. Seçmelerin kendisi için güzel geçtiğini söyleyen Fesli, “Bence bu fırsat kimsenin eline geçmiyor ve ben bunu iyi değerlendirmek istiyorum. Seçmeler iyi geçti. Ben voleybol branşını istiyorum. Oynamıştım ama hiç turnuvalara geçmemiştim, hayalimdi. İnşallah olur”dedi.

Paylaş :
Etiketler :  55 KIR ÇİÇEĞİ, YENİ, BİR, EĞİTİM, HAYATINA, İLK, ADIMINI, ATTI, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, BAŞKAN, VAHAP, SEÇER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA