21 Ocak 2026 Çarşamba

17:04   KARTALKAYA OTEL YANGıNı FACIASıNıN 1. YıLı... CHP GRUP BAŞKANVEKILI EMIR: "TURIZM BAKANı MEHMET NURI ERSOY, YARGıLANACAKTıR, YARGıLANMADAN BU DOSYA KAPANMAYACAK"   17:02   ÜMIT ÖZDAĞ: "MILLI BIRLIĞIMIZI EN FAZLA ZEDELEYEN HUSUSLARıN BAŞıNDA IKTIDARıN MUHALEFETE KARŞı UYGULADıĞı DÜŞMAN CEZA HUKUKU GELMEKTEDIR"   17:01   TURAN TAŞKıN ÖZER’DEN "SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK" AÇıKLAMASı: "TÜM KURUMLARıN ELINI TAŞıN ALTıNA KOYUP IVEDI KARARALAR ALMASı GEREKIR"   16:55   AK PARTI GRUP TOPLANTıSı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: KIMSE BENIM KÜRT KARDEŞIMIN IRADESINI IPOTEK ALTıNA ALAMAZ, KÜRTLERIN TEK TEMSILCISIYMIŞ GIBI KONUŞAMAZ   12:37   MERSIN BARO BAŞKANı ÖZDEMIR: “TÜRK BAYRAĞı’NA YAPıLAN ALÇAK EYLEMI LANETLIYORUZ”   12:33   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN EVLERE UZANAN SOSYAL DESTEK   12:24   MERSIN BELLEK OFISI KENT MIRASıNı GELECEK NESILLERE TAŞıYACAK   19:25   “AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN BÜYÜK DOKUNUŞ: MAHALLELER YEPYENI PARKLARLA BULUŞTU”   19:03   “MERSIN DEVLET OPERA VE BALESI’NDEN VERDI’NIN ÖLÜMSÜZ RIGOLETTO’SU SAHNEDE”   18:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GENÇLERE ÜCRETSIZ FIZIKI YETERLILIK KURSU: HAYALLERE GIDEN YOL AÇıLDı   18:05   “ÇUKUROVA KITAP FUARı’NDA YEREL KALEMLERDEN TARIHI DAYANıŞMA”   16:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BAHÇELI’YE EMEKLI AYLıĞı ÇAĞRıSı: “ÖNERGEYI SEN VER, BIZ KAYıTSıZ ŞARTSıZ SENIN DEDIĞIN IYILEŞTIRMEYE DESTEK VERECEĞIZ”   16:27   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A ÇAĞRı: "6 ŞUBAT’TA GEL BIRLIKTE GIDELIM HATAY’ıN SOKAKLARıNı GEZELIM, VAR Mı CESARETIN?"   16:26   SUAT ÖZÇAĞDAŞ: "TÜRKIYE’DE ÖĞRETMEN YETIŞTIREN OKUL KALMADı, HER ŞEYI KURUTTUĞU GIBI BU IKTIDAR ONU DA KURUTTU"   16:23   TEPAV: SGK’YA KAYıTLı ÇALıŞAN SAYıSı AYLıK BAZDA YÜZDE 3,3 AZALARAK 26 MILYON 78 BINE GERILEDI   16:21   İBB SOĞUKTA BIN 657 EVSIZI SıCAK YUVALARıNDA AĞıRLADı   13:37   MESİAD BAŞKANı ADNAN GÜNDOĞDU’DAN TARIHI ÇAĞRı: ÇUKUROVA ULUSLARARASı FUAR VE KONGRE MERKEZI, MERSIN’I KÜRESEL LIGE TAŞıYACAK   13:18   MHP GRUP TOPLANTıSı... BAHÇELI’DEN ÖZGÜR ÖZEL’IN EMEKLI AYLıKLARıYLA ILGILI AÇıKLAMASıNA YANıT: "SIZIN ÖNERGENIZE DESTEK OLMAYıZ"   13:17   NURHAYAT ALTACA KAYıŞOĞLU, ÇIFTE VATANDAŞLıK VE İSLAMOFOBI BAŞLıKLARıNDA ALMANYA’DA BIR DIZI TOPLANTı GERÇEKLEŞTIRDI   09:08   “SILIFKE’DE ÇOCUKLAR İÇIN YENI NESIL KAMPÜS: EĞLENCE, EĞITIM VE GÜVEN BIR ARADA”  
 
     
   

LÖSEV Hedefini Üçe Katladı: 81 Bin Haneye Et


Türkiye’de kişi başına düşen et tüketimi ekonomik yoksunluk sebebiyle dünya ortalamasının altındayken LÖSEV et desteği ile lösemili ve kanserli çocuk ve yetişkinlerin sofralarına ulaşıyor. 2019 Kurban Bayramı’ndan bu yana 27 bin haneye et ve et ürünleri ulaştıran LÖSEV 81 ilde can, kan olan et yardımlarını bu yıl üçe katlayarak 81 bine çıkarmayı hedefliyor.

 

Tarih : 10 Eylül 2020 Perşembe 23:00   Okunma : 1837

Hepimiz sağlıklı bir yaşamın, sağlıklı beslenme ile mümkün olduğuna hemfikiriz. Peki, sağlığımızı kaybettiğimiz zaman eski sağlığımıza kavuşmamızın en önemli basamaklarından birinin sağlıklı beslenme olduğunu biliyor muyuz? Sağlıklı beslenme zincirinin halkalarından birini oluşturan protein özellikle lösemi-kanser tedavilerinde hayati önem taşıyor.Araştırmalar kansere yönelik kemoterapi, radyoterapi ve ameliyatlara bağlı gelişen yan etkilere karşı dayanıklılık, zarar gören hücrelerin iyileşmesi,enfeksiyondan korunmak gibi iyileşmeyi sağlayacak fonksiyonların pek çoğu için proteininönemini ortaya koyuyor.Öte yandan yetersiz protein alımı; hastalığın iyileşmesini yavaşlatarak enfeksiyonlara karşı vücut direncini azalıyor. Bu yüzden kanser tedavisi gören hastaların, sağlıklı insanlardan yüzde 50 daha fazla protein ihtiyacı olduğu biliniyor.

Türkiye Ortalamanın Altında

En kaliteli protein olan et ve et ürünleri insan beslenmesi için gerekli olan amino asitlerin hepsini yapısında bulundurduğu ve vücutta emiliminin yüzde 97-98 gibi oranla çok daha yüksek olması sebebiyle tercih ediliyor. Ancak Türkiye’de kırmızı etin kilosu 75 TL’yi bulurken, düşen alım gücü nedeniyleet tüketimi gün geçtikçe azalıyor. Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) verilerine göre Türkiye’de kişi başına düşen et tüketimi dünya ortalaması olan 34.4’ün altında.Ülkemizde birçok hanegibi çocuğu lösemi teşhisi alan aileler bir yandan hastalığın mali tablosu altında ezilirken diğer yandan sağlıklı beslenmeye ulaşmakta zorluk çekiyor.

Tüm Kanser Hastaları faydalanabiliyor

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı’na kayıtlı olan ailelerin yüzde 87’si de asgari ücret ve altında gelire sahip olan vekırmızı eti buzdolaplarına koymakta zorlanan ailelerden oluşuyor.Kanser hastası yetişkinlerde ekonomik yoksunluğun çok daha kritik seviyede olduğunu tespit eden LÖSEV Kurban Bayramı döneminde aldığı vekâleten kurban bağışları ve yıl içinde yapılan adak bağışlarından sağlanan et ve et ürünlerini 81 bin haneye ulaştırmaya kararlı.

LÖSEV EtDesteğindenher yıl on binlerce hasta ve ailesi faydalanıyor. Kurban Bayramından bu yana çok kısa bir sürede7 bin 825 hastaya et yardımları ulaştırıldı. Geçen yıl 26 bin 620 hasta ve ailesi LÖSEV et desteğinden vakumlu ambalajlarda taze et olarak ve LÖSEV Et Kart ile büyük marketlerden hijyenik koşullarda kaliteli et ve ürünlerine ulaşma imkanı yakaladı.

Türkiye’nin dört bir yanına ulaşan LÖSEV, et desteğini Ankara’da da (HER İL EDİT)yaptığı dağıtımlarla gerçekleştirmeye devam ediyor.

Siz de kanser hastalığının maddi girdabındaysanız LÖSEV’e www.losev.org.tr adresinden ya da ilinizdeki irtibat büromuza 0312 447 06 60 (HER İL EDİT) telefon numarası üzerinden ulaşabilirsiniz.

Paylaş :
Etiketler :  LÖSEV, HEDEFİNİ, ÜÇE, KATLADI, 81 BİN, HANEYE, ET, KORONAVİRÜS

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA