30 Nisan 2026 Perşembe

16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’   16:24   KARS-GÜMRÜ DEMIRYOLUNUN FAALIYET GEÇIRILMESI AMACıYLA OLUŞTURULAN TÜRKIYE-ERMENISTAN ORTAK ÇALıŞMA GRUBU TOPLANTıSı YAPıLDı   16:23   ERKAN BAŞ: MADENCILERIN EKMEĞI VE ÜLKEMIZIN ONURU IÇIN HAFTALARDıR SÜRDÜRDÜĞÜ BU MÜCADELE, TÜM TÜRKIYE’NIN MESELESI OLDU   16:22   CHP KEÇIÖREN İLÇE BAŞKANLıĞı’NA YAPıLAN TAŞLı SALDıRı... İL BAŞKAN VEKILI YÜKSEL IŞıK: "BÜTÜN BU ABLUKALARıN, OPERASYONLARıN HEPSINE GERI ADıM ATTıRACAĞıZ"   16:21   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI CUMHURIYET YAPAN BÜTÜN BU KURUMLARı SATTıLAR VE O PARAYı BU YıL FAIZE ÖDÜYORLAR"   16:20   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN ÖNÜNDE AND IÇIYORUZ KI CHP GELECEK, TÜM IŞÇILER SENDIKAL HAKLARıNA KAVUŞACAK"   16:18   İBB DAVASı’NDA 28. GÜN... İTIRAFÇı ADEM SOYTEKIN: “BEN VERDIĞIM IFADENIN HIÇBIR AŞAMASıNDA BASKıYLA YA DA ‘ŞUNU IMZALA, EVINE GIT’ GIBI BIR SÖYLEMLE KARŞıLAŞMADıM”   14:49   BM’DEN TÜRKIYE’YE UYARı: “AVUKATLAR VE INSAN HAKLARı SAVUNUCULARı SISTEMATIK OLARAK HEDEF ALıNıYOR”   14:48   SOL PARTI ÜYELERININ PANKART DAVASı ÖNCESINDE AÇıKLAMA: “LAIKLIĞI SAVUNANLAR SUSTURULMAK ISTENMEKTEDIR”  
 
     
   

CHP Yenişehir Gençlik Kolları İlçe Başkanı Mehmet Boran Görevden Alınmasıyla İlgili Basın Açıklaması Yaptı


Mehmet Boran, Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Gençlik Kolları İl Başkanlığı tarafından 16 Eylül tarihinde yapılan olağanüstü toplantıdan hemen sonra İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcıları tarafından aranarak görevine son verildi. Boran, konuyla ilgili basın açıklamasında bulundu.

 

Tarih : 17 Eylül 2020 Perşembe 22:10   Okunma : 2808

‘’Haksız, Hukuksuz ve Etiğe Aykırı Biçimde Görevlerimizden Alındık’’

 

CHP Yenişehir Gençlik Kolları İlçe Başkanı Mehmet Boran, görevden alınmasıyla ilgili CHP Yenişehir İlçe Başkanlığı binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Konuşmasına yanında olup destek veren herkese teşekkür ederek başlayan Mehmet Boran; ‘’ Dün öğlen saatlerinde daha henüz göreve geleli  10 gün olan Mersin İl Gençlik Kolları Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından yangından mal kaçırırcasına, ben ve yönetim kurulu üyeleri min haksız hukuksuz ve etiğe aykırı biçimde görevlerimizden alınmış olduğumuz bilgisi, usüle aykırı olarak Gençlik Kolları İl Başkan Yardımcısı tarafından telefon vasıtasıyla tarafıma bildirilmiştir. Yeni İl Yönetimi göreve gelmelerinden sadece 3 gün sonra ilçe binamıza baskına gelir gibi gelmiş, görevden alma bahanelerini sağlamlaştırmak için hakkımda tutanak tutmuştur. Ne tesadüftür k  İl Gençlik Kolları kongresi daha yapılmamışken,  seçimden sonra görevden alınacağı bilgisi bize ulaşmıştır.’’

‘’Görevden Alınmam; Demokrasi, Örgütlülük ve Yoldaşlık Bilinci ile Ters Düşmektedir’’

AKP iktidarının antidemokratik uygulamalarını, seçimle gelen belediye başkanlarının görevden alınması konusundaki  kayyum politikalarını sert bir şekilde eleştirirken, ‘’Aynı şeyi  Cumhuriyet Halk Partili olduğunu iddia edenlerin yapıyor oluşu biz gençlerin inancını kırmadığı gibi tam tersine inancımızı daha çok kamçılamaktadır.’’

 

‘’ Ben ve yönetim kurulu üyelerinin görevlerimizden alınma sebebi olarak bazı çevrelerce türlü bahaneler üretilse de, asıl sebebinin İl Gençlik Kolları Kongresinde almış olduğumuz demokratik tavırdan kaynaklı olduğu açıkça ortadadır. Henüz seçilmiş İl Gençlik Kolları Başkanı bile yokken,  gençlik örgütünde hiçbir görevi bulunmayanların gençlik örgütlerini dizayn etmeye kalkış arak biz gençlik kolları başkanları ve yöneticilerine hedef göstermeleri demokrasi, örgütlülük ve yoldaşlık bilinci ile ters düşmektedir.’’ şeklinde konuştu.

‘’Demokrasi ve Adaletin Bugün İçin Bunu  İçine Sindiremeyenlere de Bir Gün Lazım Olacağını Unutmamalarını Rica Ediyorum’’

 

CHP Yenişehir Gençlik Kolları İlçe Başkanı Mehmet Boran  ‘’Demokrasi, özgürlük, eşitlik, hak, hukuk, adalet kelimelerinin sadece kendisi ve kendisine oy verenlere ait olduğunu sanan bir zihniyetin;  bugün için iktidarın, kendilerine oy veren insanların emaneti olduğunu unutmaması gerekir.  Eğer İlçe Gençlik Kolları Başkanları ve üyeleri etik ve ahlaki bir yoksunluk yapmış ve ya yolsuzluk gibi bir çöküntü içine girmiş iseler görevden alınmaları gayet doğaldır. Sadece ve sadece İl Kongresinde takınılan demokratik tutum nedeniyle görevden alınmaları, ileride bu insanlara yetki ve görev verildiğinde bugünkü iktidarın yaptıklarından farklı bir anlayışa sahip olmayacağını göstermektedir. Demokrasi ve adaletin bugün için bunu  içine sindiremeyenlere de bir gün lazım olacağını unutmamalarını rica ediyorum’’ diyerek konuşmalarına şu şekilde son vermiştir: ‘’ Cumhuriyet Halk Partisi sayesinde koltuk ve makam kazananlar, Cumhuriyet Halk Partisi sayesinde siyasette var olduklarını unutarak, Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik örgütlerini dizayn etmeye kalkışıp; şerefi  ve onuruyla büyük fedakarlıklar yaparak azimli ve inançlı bir şekilde Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarı için koşturan gençleri sindirmeye, korkutmaya kalkmasınlar. Biz Cumhuriyet Halk Partili Atatürkçü ve devrimci gençler; bu anti demokratik uygulamalardan korkacak olsaydık, bugün Cumhuriyet Halk Partisi saflarında durarak AKP iktidarına karşı dimdik ayakta durmazdık.

 

Bu karar, kendi kararlarını bile veremeyip;  bazı seçilenler adına siyaset yaptığını iddia edenlerin talimatı ile alınmıştır. Bu karar, kendini Cumhuriyet Halk Partili gibi gösterip de aslında Cumhuriyet Halk Partili gibi davranmayanlar adına büyük bir utanç; ama biz devrimci gençler için büyük bir onurdur. Biz AKP iktidarının ahlaki çöküntü içerisindeki yönetenleri gibi değil, savaş cephelerinde kurulan köklü çınarın neferleri gibi hareket etmeye devam edeceğiz.’’

 

Muhabir: Ahmet Akgün

Paylaş :
Etiketler :  chp, mehmet, boran, gençlik, kolları, yenişehir, basın, toplantısı

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA