30 Nisan 2026 Perşembe

09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’   16:24   KARS-GÜMRÜ DEMIRYOLUNUN FAALIYET GEÇIRILMESI AMACıYLA OLUŞTURULAN TÜRKIYE-ERMENISTAN ORTAK ÇALıŞMA GRUBU TOPLANTıSı YAPıLDı   16:23   ERKAN BAŞ: MADENCILERIN EKMEĞI VE ÜLKEMIZIN ONURU IÇIN HAFTALARDıR SÜRDÜRDÜĞÜ BU MÜCADELE, TÜM TÜRKIYE’NIN MESELESI OLDU   16:22   CHP KEÇIÖREN İLÇE BAŞKANLıĞı’NA YAPıLAN TAŞLı SALDıRı... İL BAŞKAN VEKILI YÜKSEL IŞıK: "BÜTÜN BU ABLUKALARıN, OPERASYONLARıN HEPSINE GERI ADıM ATTıRACAĞıZ"   16:21   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI CUMHURIYET YAPAN BÜTÜN BU KURUMLARı SATTıLAR VE O PARAYı BU YıL FAIZE ÖDÜYORLAR"   16:20   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN ÖNÜNDE AND IÇIYORUZ KI CHP GELECEK, TÜM IŞÇILER SENDIKAL HAKLARıNA KAVUŞACAK"   16:18   İBB DAVASı’NDA 28. GÜN... İTIRAFÇı ADEM SOYTEKIN: “BEN VERDIĞIM IFADENIN HIÇBIR AŞAMASıNDA BASKıYLA YA DA ‘ŞUNU IMZALA, EVINE GIT’ GIBI BIR SÖYLEMLE KARŞıLAŞMADıM”   14:49   BM’DEN TÜRKIYE’YE UYARı: “AVUKATLAR VE INSAN HAKLARı SAVUNUCULARı SISTEMATIK OLARAK HEDEF ALıNıYOR”  
 
     
   

Başkan Bozdoğan, Mersin ESOB Başkanı Dinçer Ve Oda Başkanları İle Bir Araya Geldi


Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer’in davetlisi olarak Tarsus’ta faaliyet gösteren Oda Başkanları ile bir araya geldi.

 

Tarih : 25 Eylül 2020 Cuma 15:28   Okunma : 1709

Başkan Bozdoğan burada yaptığı konuşmada, Pandemi sürecindeki son duruma değinip, bu konuda sadece hükümet bazında bir destek veya bir beklentiden fazla yerel yönetim olarak ne yapabiliriz? Biz bunun peşindeyiz. Zaten Mart Ayında bu hastalık ilk çıktığında da biz bir ekonomik komisyon kurduk. Hatta hepinizin bildiği gibi meclisten sadece ve sadece Covid-19 döneminde esnaflarımıza, halkımıza destek olmak amacıyla 18.500.000 liralık bir borçlanma yetkisi aldık. Ben bu parayı daha kullanmadım. 18.500.000 lirayı biz bu süreçte Covid-19 İle ilgili vatandaşlarımıza kullandırabiliriz. Bu para farklı bir amaçla, apartmanlar yapmakla veya alet edevat almakla kullanılacak bir para değildir. Yoksa bu görevi kötüye kullanmaktır. Meclise bunu getirttiğimde de tek bir madde olarak getirdim; Korona’da, Covid-19 ile ilgili olarak yapılması gereken borçlandırma diye getirdim.

 Bu getirilen parayı biz tek bir amaç için kullanmak istiyoruz; buradaki esnaf arkadaşlarımız bu kenti tamamen temsil eden insanlar. Nasıl yönetimde varsalar, yönetimde katkılarını koyuyorlarsa böyle bir olayında bu süreç içerisinde kullanımında aktif olarak rol almak zorundalar.  Mevzuatın en ileri gelenlerini çağırdım belediyeye "biz bunu esnaflarımıza nasıl verebiliriz?" dört tane yol gösterdiler; Ekim ayındaki meclis öncesinde partinin sorumluları, başkanlarıyla oturup tartışacağız, sizlerden birkaç arkadaşımızı da alacağız. Gerek CHP gerek MHP gerekse Ak Parti'nin grup başkanları ve odadaki arkadaşlarla mevzuatı iyi bilen biriyle bir araya gelip bu paranın nasıl değerlendirilmesi gerektiğini ortaya koyacağız. Çünkü esnafların durumu hiç iyi değil.

Biz küçük üreticilere destek oluyoruz. Küçük üretici derken çiftçi olarak, süt üreticileri olarak onlara gerekli desteği oluyoruz. Hatta hatta daha ileri gittik bazı mera alanlarında çalışma yapıp süt üreticilerine destek olmaya başladık. Elimizdeki 300 dönüme yakın arsaların çoğunu tarla şeklinde zehirsiz mutfak oluştursun diye ekime başladık. Buradaki amacımız özellikle böyle bir hastalığın seyrinde belediye olaraktan halkımıza doğanın ne olduğunu göstermek ve en önemli ürünün bugün bütün Türkiye'de var olan tarım olduğunu ve bunun da en iyi yerinin Tarsus olduğunu gösterme gayreti içindeyiz.

SİYASET GÜTMEDEN ÖNCE HALK DESEK BU KENTE DAHA FAZLA KATKI SAĞLANIR

Bu ülkede eğer merhameti ve adaleti herkesim için kullanmıyorsanız zaten insan sıfatından uzaklaşıyorsunuz demektir. Ne olursa olsun hepimizin yapması gereken de budur. Buradaki tek şeyimiz de birlik olmak, ortak akıl geliştirmek, birbirimizi dinlemek ve sırıtan bir kararı belediye başkanı olarak benim yapmamam gerek. Sizlerin doğru olmayan bir şeyi zaten bana teklif etmeniz imkânsız. Her şeyin hakkaniyetli olması ve bu kentte gerçekten siyasetin daha üstünde derneklerin olmasını, siyasetin daha üstünde halkın olmasını mutlaka istiyorum.

Tarsus’un kalıcı miras listesine alınması için, UNESCO’dan ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nden misafirlerimiz geliyor. Buradaki arkadaşlarımızın hepsi biliyordur. 20 yıldır bize geçici miras listesi diye hikâye anlattılar. Hayatım boyunca ben hikâyeleri iki şekle bağlarım. Biri gelir hikâye başlar. Biri gider hikâye başlar.

Odalar olarak, dernekler olarak hepimiz birlik olsak, bunun içerisinde siyaseti gütmesek. Önce halk desek emin olun bu kente daha fazla katkı sağlanır. Çünkü biz birlikte varız. Birlikte olursak güzeliz. Ama ayrışmalar olduğu anda da emin olun hepimiz kaybederiz. En önemlisi kent kaybeder. Ben güzel şeyler olacağına inanıyorum. Bu süreci de iyi atlatacağımıza inanıyorum. Ama bu süreçte de biz istiyoruz ki Tarsus olarak Türkiye’de en iyisini yapalım ve bu yaptığımız şeylerle de mutluluk duyalım, ifadesini kullandı.

Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer ise konuşmasında;  kendi programı doğrultusunda nasıl işler yapacağım diye gece gündüz çalışan bir belediye başkanımız var. Sayın başkanım çok olumlu. Sizlerin büro ile sıkıntılarınız var. Bu sıkıntıları çözmek için belediye başkanımızın ciddi çabaları var Allah nasip ederse bu konu meclise getirilecek ve çözülecek. Sayın başkanım hakikaten birçok belediye başkanına örnek olacak bir adım attı geçen gün, dedi ki elimizde mevcut bir para var. Bunu pandemi ile ilgili harcamak isterim dedi. Ama kurallara, yasalara, hukuka aykırı olmayacak şekilde bunu kullanalım onun çabası içerisindeyiz. En azından kapalı olan iş yapamayan, fiilen kapalı veya ne kadar açık gibi gözükse de çok büyük gelir kaybına uğrayan meslek dallarımıza karınca kaderince bir nebzede olsa faydalı olma çabası içerisinde, burada elbirliği ile hak edene bir imkân sağlayabilirsek, onlara da bir nebzede olsa destek verebilirsek Tarsus’ta ki bu ses Türkiye’nin her yerine yayılır diye düşünüyorum. İnşallah Tarsus’ta ki olay Türkiye’ye örnek olur. Sayın başkanıma desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum, dedi.

Paylaş :
Etiketler :  TARSUS BELEDİYESİ, BAŞKAN BOZDOĞAN, MERSİN ESOB, BAŞKAN DİNÇER, COVID-19

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA