19 Haziran 2026 Cuma

14:52   ASU KAYA: KURULTAY DELEGELERININ TERCIHLERINI, UCUZ DARBE GIRIŞIMLERIYLE TASFIYE EDEMEZSINIZ   14:50   ZEYDAN KARALAR’DAN ANıL TANBUROĞLU’NUN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   14:49   İBB KÜLTÜR A.Ş. GENEL MÜDÜR YARDıMCıSı ERHAN KARAAL KAÇıRıLDı   14:47   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN... EKREM İMAMOĞLU: “BU ÜLKEDE NAMUSLU INSANLAR, NAMUSSUZLAR KADAR DEĞIL; ONLARDAN BIN KAT DAHA CESUR OLMAK ZORUNDADıR”   13:20   CHP MUĞLA İL KADıN KOLLARı BAŞKANı GENÇOĞLU’NDAN ASU KAYA’NıN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   13:20   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı... OYA TEKIN: “EĞER SUÇ IŞLEDIĞIMI GÖSTEREN DELIL VARSA SONUCUNA HAZıRıM”   13:18   CHP’LI SEVDA ERDAN KıLıÇ: “ÖĞRETMENI GÖRMEZDEN GELEN BIR SISTEMLE GELECEK INŞA EDILEMEZ”   13:17   ÖZGÜR ÖZEL TBMM’DE MYK’SıNı TOPLADı   11:45   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN BAŞLADı   11:44   ÖZGÜR ÖZEL: YENI BIR PARTIYI HAZıR TUTMAYıP MILLETIN UMUTLARıNı KıRAMAM   11:43   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "YENI PARTI" IDDIALARıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "SON GÜN OLARAK SÖYLEMEYEYIM AMA 20 TEMMUZ TARIHI VAR"   19:34   CHP YDK YARıN TOPLANACAK   19:33   CHP SÖZCÜSÜ MÜSLIM SARı IHRAÇ VE GÖREVDEN ALMA KARARLARıNı AÇıKLADı   19:32   ÖZGÜR ÖZEL: TÜM PARTILILERIMIZI GÖREVDEN ALıNAN IL BAŞKANLıKLARıMıZA DAVET EDIYORUM   16:37   74 IL BAŞKANıNDAN CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDE ÇAĞRı: 10 GÜN IÇINDE KURULTAY   15:36   OYUNCU ECE İRTEM, AYDıN’ıN KUŞADASı ILÇESINDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   13:35   GENÇ DOSTU KENTLER YÖNETIŞIM ZIRVESI... TBB BAŞKANı SEÇER: "GENÇLERI KARAR MASALARıNıN TAM MERKEZINDE GÖRMEK ZORUNDAYıZ"   18:46   TRUMP G7 ZIRVESINDE: HÜRMÜZ BOĞAZı CUMAYA KADAR TAMAMEN AÇıLACAK   18:46   CHP MYK YARıN TOPLANACAK: ANKARA VE İZMIR IL BAŞKANLARıNıN IHRACı GÜNDEMDE   16:40   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA SAVUNMA YAPAN ZEYDAN KARALAR: “OLMAYAN BIR IŞ IÇIN SORGULANıYORUZ”  
 
     
 
 
image

Okunma : 2025  Tarih : 19.01.2022  E-Mail : fatihberkil@hotmail.com

 
Ramazan KARA

Hrant Dink Cinayeti

HRANT DİNK CİNAYETİ
  Bu cinayetle ilgili çok şey yazıldığı için ben şimdiye kadar yazmamıştım. Ancak son gelişmeleri görünce duramadım ve yazıyorum.
  Öncelikle, cinayetin olduğu günlerde verilen iki demeci yazarak başlamak istiyorum.    İlgilenenler anımsarlar olaydan birkaç gün sonra o dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah bu cinayeti “Birkaç gencin, milliyetçi duyguları sonucu işlenmiş” olarak açıklamıştı. 
  Aynı günlerde başbakanımızın da “Hrant Dink’i öldürenler, beni de öldürmek isteyebilir” anlamını çıkarabileceğimiz bir açıklaması olmuştu. Anladığım kadarıyla başbakanımız, cinayetin Ergenekon Örgütü tarafından planlanıp uygulandığını düşünüyordu.
  Aynı olayla ilgili; Başbakan ve İstanbul Emniyet Müdürünün tespitleri ayrı ayrıydı. Ben hala ordayım. Bu ne çelişkiydi? Biri ülkeyi yöneten başbakan, diğeri 15 milyonluk şehrin emniyetinden sorumlu müdür. Kafalar karma karışık olmuştu. Hangisine inanmalıydık?
  Aradan birkaç gün daha geçince, cinayetin olacağından devletin kimi kuruluşlarının haberdar olduğuna dair açıklamalar gelince olay, tam bir Arap saçına dönüştü. 
  İster istemez insanın aklına “Yoksa Hrant Dink, bir ihmalin kurbanı mı oldu?” sorusu geliyordu. 
  Ölümünden önce Hrant Dink hakkında fazla bir bilgim yoktu. Birkaç kez televizyonlarda konuşmasını dinlemiştim. Hepsi o kadardı.
  Hrant Dink, bir Ermeni olarak doğdu, bir Ermeni olarak yaşadı. Ermeni olmakla hep gurur duydu. Ancak aynı zamanda; her zaman ve her koşulda Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve bütünlüğünden yanaydı. Bu yüzden, uluslararası Ermeni örgütleri tarafından hep eleştirildi ve hedef gösterildi. 
  Zaten öyle olmasaydı, cenazesine katılan onbinlerce insan “Hepimiz Ermeni’yiz, hepimiz Hrant’ız!” diye haykırmazdı.
  Hrant Dink Davası’na bakan mahkemenin kararını öğrendiğimde  hiç şaşırmadım. Daha önceki mahkemelerin şaşırtan kararları nedeniyle herkesin şaşıracağı bir kararı bekliyordum çünkü. O yüzden karar ne olursa olsun şaşırmayacaktım. Nitekim öyle de oldu.
  Bilerek ya da bilmeyerek ülkemiz; gazeteci cinayetlerinin kolayca işlendiği, cinayeti işleyenlerin kolayca izini kaybettirdiği, izini kaybettiremeyip yakalananların da çok komik bulunacak kadar az bir cezaya çarptırıldığı, hatta o cezayı tam olarak çekmeden cezaevlerinden kaçtığı veya kaçırıldığı bir ülke konumuna getirilmiştir.
  Abdi İpekçi, Uğur Mumcu, Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Turan Dursun cinayetlerinde olduğu gibi Hrant Dink cinayetinin sonucuna baktığınızda söylediklerimde haksız mıyım?
  Bir vatandaş olarak ve bir insan olarak çok üzülüyorum, içim acıyor. Bu kadar değerli insan iki kez öldürülüyor çünkü. Birincisinde canları bedenlerinden ayrılıyor. İkincisinde mezarlarındaki kemikleri sızlatılarak öldürülüyorlar.
  Kalanlara asıl acı yaşatan da bu olsa gerek. Bu insanlara yazık değil mi? Yazık, hem de çok yazık.
  Öyleyse bu insanlara bu acıları yaşatanlara “yazıklar olsun!”(19.01.2012)  
   
  
  

 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 



  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA