18 Temmuz 2026 Cumartesi

16:18   AYDıN SÖKE’DE ÇıKAN 5 YANGıNDAN 4’Ü SÖNDÜRÜLDÜ, BIRINE MÜDAHALE DEVAM EDIYOR   16:13   "78 CAN İÇIN ADALET YÜRÜYÜŞÜ" 7. GÜNÜNDE ANKARA’DA... MAĞDUR AILELER: "ACıMıZA ORTAK OLAN HERKESI YARıN ULUS’A BEKLIYORUZ"   16:11   DENIZ BAYKAL’ıN EŞI OLCAY BAYKAL, DEVLET MEZARLıĞı’NDA TOPRAĞA VERILDI   15:06   DENIZ BAYKAL’ıN EŞI OLCAY BAYKAL, ANKARA’DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANıYOR   14:56   CHP KOZLU İLÇE BAŞKANı ASLAN, GÖREVDEN ALıNDı   14:54   AHMET ÖZER: “BARıŞ IÇIN DE ADALET ŞART. ÇÜNKÜ BARıŞSıZ ADALET, ADALETSIZ BARıŞ OLMAZ"   14:54   NASUH MAHRUKI TUTUKLANDı   14:49   CHP’LI EROL: "38. OLAĞAN KURULTAYıN YENIDEN YAPıLABILMESI ANCAK 38. OLAĞAN KURULTAY DELEGELERIYLE MÜMKÜNDÜR"   14:49   CHP’NIN BUTLAN KARARı YARGıTAY’DA   14:47   KEMAL KıLıÇDAROĞLU, "ADALET" ARAYAN NARIN GÜRAN’ıN AILESINE "DESTEK" SÖZÜ VERDI   10:32   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, MEPİAD ÜYELERI ILE BIR ARAYA GELDI   22:49   MERSIN’DE BÜYÜK DÖNÜŞÜM: ’BU KENT ARTıK SıNıF ATLıYOR!’   18:40   CHP’DE ’MUTLAK BUTLAN’ VE ’KAYYUM’ SAVAŞı: 8 İL ÖRGÜTÜ GÖREVDEN ALıNDı, ÖZGÜR ÖZEL’E ŞOK ÇAĞRı!   16:40   MERSIN’DE ZINCIR MARKETE ŞOK BASKıN! RAFLARı TEK TEK BOŞALTTıLAR, CEZASı AĞıR OLDU...   16:19   BÜYÜKÇEKMECE BELEDIYESI DAVASı… TUTUKLU ÖMER KAZANCı: “OĞLUMUN DOĞUM GÜNÜNDE PASTAYı KÂĞıDA ÇIZDIM, MUMLARı CAMıN ARKASıNDAN BIRLIKTE ÜFLEDIK”   16:17   MEB ÖNÜNE YÜRÜMEK ISTEYEN MAĞDUR ÖĞRETMENLERE MÜDAHALE   15:16   CHP MYK, KEMAL KıLıÇDAROĞLU BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   15:15   MURAT EMIR, TUTUKLU ÇANKAYA BELEDIYE BAŞKANı HÜSEYIN CAN GÜNER’I ZIYARET ETTI   14:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, GELECEĞIN BASKETBOLCULARıNı AĞıRLADı   14:50   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA YENI GELIŞME: TUNCELI’DEKI TÜM ZıRHLı ARAÇLARA ILIŞKIN BILGILER TALEP EDILDI  
 
     
 
 
image

Okunma : 2065  Tarih : 19.01.2022  E-Mail : fatihberkil@hotmail.com

 
Ramazan KARA

Hrant Dink Cinayeti

HRANT DİNK CİNAYETİ
  Bu cinayetle ilgili çok şey yazıldığı için ben şimdiye kadar yazmamıştım. Ancak son gelişmeleri görünce duramadım ve yazıyorum.
  Öncelikle, cinayetin olduğu günlerde verilen iki demeci yazarak başlamak istiyorum.    İlgilenenler anımsarlar olaydan birkaç gün sonra o dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah bu cinayeti “Birkaç gencin, milliyetçi duyguları sonucu işlenmiş” olarak açıklamıştı. 
  Aynı günlerde başbakanımızın da “Hrant Dink’i öldürenler, beni de öldürmek isteyebilir” anlamını çıkarabileceğimiz bir açıklaması olmuştu. Anladığım kadarıyla başbakanımız, cinayetin Ergenekon Örgütü tarafından planlanıp uygulandığını düşünüyordu.
  Aynı olayla ilgili; Başbakan ve İstanbul Emniyet Müdürünün tespitleri ayrı ayrıydı. Ben hala ordayım. Bu ne çelişkiydi? Biri ülkeyi yöneten başbakan, diğeri 15 milyonluk şehrin emniyetinden sorumlu müdür. Kafalar karma karışık olmuştu. Hangisine inanmalıydık?
  Aradan birkaç gün daha geçince, cinayetin olacağından devletin kimi kuruluşlarının haberdar olduğuna dair açıklamalar gelince olay, tam bir Arap saçına dönüştü. 
  İster istemez insanın aklına “Yoksa Hrant Dink, bir ihmalin kurbanı mı oldu?” sorusu geliyordu. 
  Ölümünden önce Hrant Dink hakkında fazla bir bilgim yoktu. Birkaç kez televizyonlarda konuşmasını dinlemiştim. Hepsi o kadardı.
  Hrant Dink, bir Ermeni olarak doğdu, bir Ermeni olarak yaşadı. Ermeni olmakla hep gurur duydu. Ancak aynı zamanda; her zaman ve her koşulda Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve bütünlüğünden yanaydı. Bu yüzden, uluslararası Ermeni örgütleri tarafından hep eleştirildi ve hedef gösterildi. 
  Zaten öyle olmasaydı, cenazesine katılan onbinlerce insan “Hepimiz Ermeni’yiz, hepimiz Hrant’ız!” diye haykırmazdı.
  Hrant Dink Davası’na bakan mahkemenin kararını öğrendiğimde  hiç şaşırmadım. Daha önceki mahkemelerin şaşırtan kararları nedeniyle herkesin şaşıracağı bir kararı bekliyordum çünkü. O yüzden karar ne olursa olsun şaşırmayacaktım. Nitekim öyle de oldu.
  Bilerek ya da bilmeyerek ülkemiz; gazeteci cinayetlerinin kolayca işlendiği, cinayeti işleyenlerin kolayca izini kaybettirdiği, izini kaybettiremeyip yakalananların da çok komik bulunacak kadar az bir cezaya çarptırıldığı, hatta o cezayı tam olarak çekmeden cezaevlerinden kaçtığı veya kaçırıldığı bir ülke konumuna getirilmiştir.
  Abdi İpekçi, Uğur Mumcu, Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Turan Dursun cinayetlerinde olduğu gibi Hrant Dink cinayetinin sonucuna baktığınızda söylediklerimde haksız mıyım?
  Bir vatandaş olarak ve bir insan olarak çok üzülüyorum, içim acıyor. Bu kadar değerli insan iki kez öldürülüyor çünkü. Birincisinde canları bedenlerinden ayrılıyor. İkincisinde mezarlarındaki kemikleri sızlatılarak öldürülüyorlar.
  Kalanlara asıl acı yaşatan da bu olsa gerek. Bu insanlara yazık değil mi? Yazık, hem de çok yazık.
  Öyleyse bu insanlara bu acıları yaşatanlara “yazıklar olsun!”(19.01.2012)  
   
  
  

 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 




 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA