20 Ocak 2025 Pazartesi

12:58   ERDOĞAN TOPRAK: “LONDRA`DAKI SUNUMLAR, IKTIDARıN DıŞ FINANS LOBILERINE TESLIM OLDUĞUNU VE TÜM TALEPLERI KABUL ETTIĞINI GÖSTERIYOR”   10:12   BILGE SITESI DAVASıNDA GEREKÇELI KARAR AÇıKLANDı: "SANıKLAR, BILIM VE FENNIN GEREKTIRDIĞI TEKNIK ŞARTLARA AYKıRı DAVRANMıŞLARDıR"   09:56   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, 2024`TE DE ÇEVREYI KORUMAK IÇIN ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRDÜ   16:02   KEMALIST AYDıNLANMA DERNEĞI BAŞKAN YARDıMCıSı PROF. DR. SERTER: "BEBEK KATILINDEN ‘BARıŞ ÇAĞRıSı` ISTEMEK AKLA VE VICDANA SıĞAR Mı"   15:57   YENIŞEHIR’IN ÇEVRECI BAŞKANı: ABDULLAH ÖZYIĞIT   15:53   MERSIN`DE VELI-DER`DEN ÖĞRENCILERE ÜCRETSIZ YEMEK VE SU ÇAĞRıSı   15:33   EĞITIM-İŞ`TEN BAKAN TEKIN`E "GELIŞIM RAPORU"   14:28   TOROSLAR’ıN ILK OKUMA SALONU VE KÜTÜPHANESI AÇıLDı   14:18   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER, ÇOCUKLARıN KARNE SEVINCINE ORTAK OLDU   11:55   ÖZGÜR ÇELIK, BEŞIKTAŞ BELEDIYESI`NDE...   09:59   MHP`LI FETI YıLDıZ`DAN ``TUTUKLAMA`` DEĞERLENDIRMESI   09:35   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN GÖRME ENGELLILER HAFTASı`NDA FARKıNDALıK ETKINLIĞI   20:37   SÖZCÜ GAZETESI VE SZC TV SAHIBI BURAK AKBAY HAKKıNDA YAKALAMA KARARı VERILDI   20:21   TSK`DAN IHRACı ISTENEN TEĞMENLERIN SAVUNMALARı TAMAMLANDı, KARAR DAHA SONRA AÇıKLANACAK   19:44   RıZA AKPOLAT SAVCıLıKTA YAKLAŞıK BIR SAAT IFADE VERDI   17:30   İMAMOĞLU, BEŞIKTAŞ `TA "HALK BULUŞMASı"NDA KONUŞTU: SANMASıNLAR KI, RAKIPSIZ SEÇIME GIRECEKLER. SANMASıNLAR KI, RAKIPLERINI KENDILERI BELIRLEYECEK. MILLET NE DERSE, O OLACAK   17:26   ÖZGÜR ÖZEL, BEŞIKTAŞ BELEDIYESI ÖNÜNDEN SESLENDI... “İRADEMIZE SAHIP ÇıKMAYA, DEMOKRASIYI KORUMAYA DEVAM EDECEĞIZ. RıZA AKPOLAT`ıN BEŞIKTAŞ ILE KUCAKLAŞMASıNı BEKLIYORUZ”   16:54   VAHAP SEÇER: "HIZMET YARıŞıYLA ALT EDEMEDIKLERI BELEDIYELERI OPERASYON YAPARAK ZAYıFLATMAK PEŞINDELER"   16:08   CHP`LI BELEDIYE BAŞKANLARı BEŞIKTAŞ`TA... İMAMOĞLU: ``ŞU AN YAŞADıKLARıMıZ MILLETIN MESELESIDIR. BUGÜN SANA, YARıN BANA. BU IŞIN SONU YOK"   16:05   İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ DERNEĞI`NDEN "SIBER GÜVENLIK KANUN TEKLIFI" AÇıKLAMASı  
 
     
 
 
image

Okunma : 753  Tarih : 28.09.2024  E-Mail : bilgi@mersinerji.com

 
Salim DOĞAN

ULUSAL KURTULUŞ SAVAŞLARI DEVAM EDİYOR.

Salim DOĞAN

Pınarbaşı/ Karamanlı

GAZETECİ YAZAR

Salimdogan38@gmail.com  

 

                

                Ulusal kurtuluş savaşı biçim değiştirerek zamana göre ayar verilerek sürdürülmeye çalışılıyor. Aslında hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacakları bir uğraştır bu. Bu gizli ve sinsi savaş bilinen bin yıldır süregelmektedir. Bu arkası karanlık savaşın aktörlerinden birisi Araplardır, diğeri emperyalist batı ülkeleridir. Araplar kendi çağdışı yönetimlerini devam ettirebilmek için Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimci Türkiye’sine karşı savaş ilan etmiş durumdadır. Çünkü Ulusal Kurtuluş Savaşı Türkiye’nin içinde bulunduğu jeopolitik ortamda insanı kul olmaktan müritlikten, kölelikten ve ortaçağın karalığından kurduğu Cumhuriyetle birlikte gün ışığına çıkaran yurttaş olma hakkını ve bilincini veren bir yönetim olması ortaçağı yaşamakta olan Araplarda olağan üstü bir sarsıntı yaratmıştır.

                Emperyalist batı ülkeleri ise bu topraklara bütün imkânlarını seferber ederek yaptıkları sekiz haçlı seferlerinin bir sonuç vermediğinin ezikliğini yaşamaktadır. O nedenedir ki sürekli yöntem değiştirerek her yola başvurmaktadırlar. Aslında haçlı seferleri devam etmektedir. Avrupa’nın yönü batıya dönük ancak yüzü doğuya bakmaktadır. Bu bir korku davranışıdır. Türklerin yeniden Avrupa’yı işgal edeceği korkusu yaşamaktadırlar. Onun için bu durumu önlemeye çalışmaktadırlar. Avrupa Amerikan emperyalizmini arkasına alarak Türkiye’ye karşı yıpratıcı çalışmalarına hemen Kurtuluş savaşı döneminde yöresel ayaklanmalarla başlamıştır. Atatürk döneminde Türkiye’ye fazla etki edemeyen emperyalizm Atatürk sonrası Türkiye’ye müdahale etmeye başlamıştır. Türkiye’de başlatılan karşı devrim hareketi ve sonrası iktidarların sürekliliğini sağlamak amacıyla emperyalizme hizmet etmektedir. İçinde bulunduğumuz zamandan örnekler verecek olursak emperyalizmin yerli işbirlikçileri olan tarikatlar bir kanser hücresi gibi yurdun her yerini sarmalamış durumdadır. Türkiye’nin ve Türk milletinin geleceğini tarihte görülmemiş bir bataklığa doğru sürüklemektedir. Dün olduğu gibi bu günde bu karanlık oyunun arkasında İngilizler vardır. Tarikatlar yüzyıllardır İngilizlerin arka bahçesi olarak onlara hizmet etmektedir.

                Dünyada altı yüz milyon Türk yaşamaktadır. Her biri darmadağın, çünkü böyle olması istenmiştir. Türkler bölgesel olarak İran Türk’ü, Azerbaycan Türk’ü, Özbek Türk’ü, Kırgız Türk’ü, Bulgar Türk’ü, Macar Türk’ü, Irak Türk’ü, Bayır bucak Türk’ü, Uygur Türk’ü, Hazar Türk’ü, Pagan Türk’ü diye ayrıldıkları gibi inanç olarak ta bir birinden koparılmış durumdadır. Hristiyan Türkler, Müslüman Türkler, Budist Türkler, Sünni Türkler, Alevi Türkler, Şii Türkler ne kadar Türk varsa o kadar düşman var demektir. Bu ayrıştırılan Türkler de sanki birbirlerine düşmanmış gibi bin yıldır kültürlendirilmiştir.

 Türkleri bir araya getirecek bir bayrak altında toplayacak bir genetik şifresi var. Bütün dünyanın korktuğu Bu şifre her Türk’ün genlerinde bulunmaktadır. Bu şifreyi aktifleştirecek toplumsal görevdeşlik duygusu sinsin ateşi etrafında ortaya çıkmaktadır. Kızılca günlerde kendiliğinden bir meydanda toplanan Türkler yaktıkları sinsin ateşiyle bir araya gelmektedir.   Burada aldıkları kararlarla içinde bulundukları fetret döneminden kurtulmaktadır. Bumin Kağan, İlteriş Kağan, Fatih Sultan Mehmet ve MUSTAFA KEMAL ATATÜRK gibi. Mustafa Kemal Atatürk Türkiye dağlarında yaktığı çoban ateşleriyle başlattığı ULUSAL KURTULUŞ SAVAŞINI işte bu bilinçle başlatmıştı. Her ferdi bir Mustafa Kemal Atatürk olan bu yüce Türk milleti içinde bulunduğu durumun “BİR GÜN MUTLAKA” farkına varacaktır. Urungu’dan, Kürşat’tan, Bumin Kağandan Mustafa Kemal Atatürk’e kadar Ulusal kurtuluş savaşı bitmedi devam ediyor.

                Muhtaç olduğun kudret damarlarında mevcuttur.




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 



  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA