11 Eylül 2026 Cuma

17:12   EĞITIM SEN MEB ÖNÜNDEN SESLENDI: "BILIMSEL VE LAIK EĞITIM ILKELERIYLE ÇELIŞEN MÜFREDAT UYGULAMASıNA SON VERILMELI"   17:11   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: "MUHALEFETIN NE DEDIĞIYLE, NE YAPTıĞıYLA ILGILENMIYORUZ"   15:07   ASU KAYA: "CEREN DAMAR ŞENEL’IN AILESININ HAKLı VE MAKUL ADALET ARAYıŞıNıN YANıNDAYıZ"   15:06   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’ıN SEÇIM AÇıKLAMASı... MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "SEÇIMI TEHLIKE GÖRÜYOR"   14:42   İMAMOĞLU, IKI KEZ BERAAT ETTIĞI "HAKARET" DAVASıNDAN 2 YıL 1 AY HAPIS CEZASı ALDı: "BENIM ADıMA KARAR VERECEK HIÇBIR MAHKEME YOKTUR"   14:42   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A: "MILLETIN UMUDU OLAN SEÇIM ATLATıLMAZ"   11:30   ERDEMLI’DE OKUL ALıŞVERIŞI YAPACAK VELILER DIKKAT! ZABıTADAN KıRTASIYELERE ŞOK DENETIM   11:20   SıCAK HAVADA MEYDANA TOPLANDıLAR: MERSIN’DE KıRSAL MAHALLE BIR GECEDE OYUN ALANıNA DÖNÜŞTÜ!   11:10   MINIKLERIN OKUL HEYECANıNA RENKLI BAŞLANGıÇ! MERSIN’DE UYUM HAFTASı KARNAVALA DÖNÜŞTÜ   10:49   ÜNIVERSITEDEKI SKANDAL DAVADA BERAAT KARARıNA SERT TEPKI: HSK VE BAKANLıĞA ÇAĞRı!   09:25   ÇIFTÇININ BORÇ YÜKÜ 1,5 TRILYON LIRAYA DAYANDı! REKOLTE ARTıŞı DA YARAYA MERHEM OLMADı: 20 YıLDA 230 KATLıK ARTıŞ   09:15   MINIKLER HEM ÖĞRENIYOR HEM HAZıRLANıYOR: SILIFKE ÇOCUK KAMPÜSÜ’NDE HAYAT KURTARAN PROJE!   08:43   İSTANBUL SIYASETINDE SıCAK GELIŞME! CHP’LI 3 MECLIS ÜYESI AK PARTI’YE KATıLDı   08:35   İL MILLÎ EĞITIM’DE PERSONEL DAKIKALAR İÇINDE TAHLIYE EDILDI   01:05   ’E-TICARETTE DEVRIM NITELIĞINDE ADıM: KADıN KOOPERATIFLERINE 5 YıL BOYUNCA SıFıRA YAKıN KOMISYON VE TAM DIJITAL PAZARLAMA DESTEĞI’   01:04   BAŞKAN VAHAP SEÇER’DEN İŞ DÜNYASıNA NET MESAJ: ’MERSIN’DE SIVIL TOPLUMLA İSTIŞARE KARANLıKTA BIR EL FENERIDIR’   16:10   MEZITLI ZABıTASı’NDAN YENI EĞITIM ÖĞRETIM YıLı ÖNCESI KıRTASIYELERDE DENETIM   16:08   KONYA’DA MAHMUT TANAL’A DERT YANAN EMEKLI: “24 BIN 700 LIRA EMEKLI MAAŞı 4 GÜN YETIYOR”   16:07   GÖKHAN GÜNAYDıN: "MEHMET ŞIMŞEK, HER DÖRT EKMEĞIMIZDEN ÜÇÜNÜ ÇALAN SEN VE SENIN AĞABABALARıNDıR"   16:06   ÜCRETLI ÖĞRETMENLER DAYANıŞMA DERNEĞI MEB ÖNÜNDEN SESLENDI: "15-20 SENE ÇALıŞTıK, EMEKLI BILE OLAMADıK"  
 
     
 
 
image

Okunma : 1279  Tarih : 28.10.2024  E-Mail : fatihberkil@hotmail.com

 
Ramazan KARA

29 Ekim’de Biz, Neyi Kutlayacağız?

  29 EKİM’DE BİZ, NEYİ KUTLAYACAĞIZ?
  Aşağıdaki yazıyı, 28 Ekim 2015 tarihinde yazmıştım.
  O günden bu yana; 550 olan milletvekili sayımızın 600 olması ve Parlamenter Sitemden, Cumhurbaşkanlığı Sistemine geçmek dışında fala bir değişiklik olmadığını görünce, tekrar yayınlama gereği duydum.
  Yarın; bir yandan, yurdumuzun en büyük bayramını kutlayacak olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşarken diğer yandan, toplum olarak kafalarımıza ve günlük yaşamımıza bir türlü oturtamadığımız demokrasi kültürünün eksikliğini hissediyorum.
 Dolayısıyla kendime, sık sık “29 Ekim günü biz, neyi kutlayacağız?” diye sormadan edemiyorum.
 Bu yüzden aşağıdaki düşüncelerimi, sizlerle de paylaşmak istiyorum. 100 yıla yaklaşan demokratik yaşamımızla aşmamız gereken onca sorun varken kafalarımızdaki sorunları aşamayışımızı mı kutlayacağız?
  Cumhurbaşkanımızın siyasi parti liderlerine söyledikleri birbirinden güzel, sevgi(!) yüklü sözlerinin içtenliğini mi? Yoksa siyasi parti liderlerimizin cumhurbaşkanımıza karşı verdikleri saygı(!) kokan yanıtlarını mı?
  Demokrasi, bir uzlaşma kültürünün ürünü olduğu halde 4 siyasi parti liderinin veya 550 milletvekilinin (en azından 276’sının) uzlaşarak bir koalisyon hükumeti kuramayışını mı?
  Kadına, Seçme ve Seçilme Hakkı tanıyan ilk ülkelerden biri olduğumuz halde mecliste bulunan veya bulunması garanti sayılabilecek kadın sayısının çokluğunu mu?
  Birkaç saat süren sağanak yağmurdan sonra şehir merkezlerimizde oluşan ırmak ve göllerin doğal güzelliklerini mi?
   En küçük bir sarsıntıda çatlayan devlet binalarının sağlamlığını mı?
   Aynı sarsıntıda yerle bir olan evlerinin altında kalarak can veren vatandaşlarımızın cennete gitmesini mi?
  Dünyanın en güzel topraklarına sahip olduğumuz halde dışarıdan tohum alarak insanlarımızı tohum üretme zahmetinden kurtarışımızı mı?
  Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde hayvancılığı, Konya Ovası’nda buğdayı, Çukurova’da pamuğu yok edişimizi mi?
  28 Şubat’ta mağdur olduklarını söyleyenlerin, iki gruba ayrılarak; her gün birbirlerine karşı söyledikleri sözlerin güzelliğini(!) veya 28 Ekim’de kayyum ataması nedeniyle birbirlerinin neredeyse gırtlağına yapışacak kadar samimi(!) olmalarını mı?
   Ülkemizde yaşayan her etnik kökenden ve her dini inanca sahip bireylerin bir araya gelerek 7 düvele diz çöktüren destanını mı? Yoksa onların bıraktığı toplumu Kürt-Türk, Alevi- Sünni gibi gruplara ayırıp savaşma alışkanlığımız yok olmasın diye birbirine kırdırarak her gün kaldırdığımız birkaç cenaze nedeniyle göz pınarlarımızı açık tutmanın mutluluğunu mu?
  Konum olarak Dünyanın en güzel yerlerinden birinde yaşadığımızı mı? Yoksa bu yaşadığımız bölgenin aynı zamanda Dünyanın en belalı bölgesi olduğu için terör saldırılarının hiç bitmeyişini mi?
  Yasama-Yürütme-Yargı erkinin omuz omuza oluşunu mu?
  Dördüncü erk konumundaki basın-yayının tarafsızlığını mı?
  Sivil toplum kuruluşlarının bu erklere ayak uyduruşunu mu?
  Sahi, 29 Ekim'de biz, neyi kutlayacağız?




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 



  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA