1 Eylül 2026 Salı

10:40   TTB 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ AÇıKLAMASı: DEMOKRASI, SAĞLıK HAKKı VE KAYYUM UYARıSı   10:20   GÜLCAN KıŞ’TAN KıRTASIYE ALARMı: ’BIR ÇOCUĞUN TEMEL OKUL MASRAFı 7 BIN LIRAYı BULDU!’   09:51   TAŞ BINA’DAN KARAMANCıLAR KONAĞı’NA: MERSIN’IN MARKA KENT YOLCULUĞU BAŞLADı   01:44   TAHLIYE EDILMIŞTI, YENIDEN TUTUKLANDı! KOMEDYEN İMRAN DENIZ GÖKTAŞ HAKKıNDA YENI KARAR   21:21   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKANı TOPRAK ÇALıŞKAN: ’ASGARI ÜCRET 45 BIN TL, EN DÜŞÜK EMEKLI MAAŞı AYNı SEVIYEDE OLMALı’   20:58   MERSIN BAROSU’NDAN FLAŞ TAŞUCU GEMI FACIASı AÇıKLAMASı: ’SORUMLULAR HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERSIN!’   19:38   TOROSLAR BELEDIYESI KADıN VOLEYBOL TAKıMı SAHAYA İNIYOR! İŞTE YENI SEZON KADROSU VE BÜYÜK HEDEF   19:22   ÖZGÜR ÖZEL’DEN EZBER BOZAN AÇıKLAMA: ’SIYASETTE ARTıK HIÇBIR ŞEY ESKISI GIBI OLMAYACAK!’   18:07   MERSIN’DE DAR GELIRLIYE ’HALK KART’ NEFESI: AĞUSTOS ÖDEMELERI HESAPLARA YATıRıLDı!   17:50   MEZITLI’DE BÖLGE SAKINLERI İSTEDI, BAŞKAN TUNCER DÜĞMEYE BASTı: AKDENIZ MAHALLESI’NE MÜJDELI HABER!   17:35   CEVDET SELVI ANKARA’DA TOPRAĞA VERILDI! CENAZE TÖRENINE ÖZGÜR ÖZEL VE SIYASILER KATıLDı   16:43   MERSIN’DE NEFES KESEN FINAL! 30 YıLLıK ÖZLEM BITTI, DEV RANDEVUNUN TARIHI BELLI OLDU   16:15   YARGıDA ADLI TATIL SONA ERDI: KRITIK DAVALAR VE DEV İDDIANAMELER İÇIN TAKVIM İŞLEMEYE BAŞLADı!   16:10   GÖRKEMLI VEDA: SIYASET DÜNYASı CEVDET SELVI İÇIN TBMM’DE BIR ARAYA GELDI   16:05   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA FLAŞ GELIŞME: 3 ŞÜPHELI ADLIYEDE!   16:01   GEMI MÜHENDISLERI ODASı’NDAN ’GIRNE’ ÇıKıŞı: TÜM GERÇEKLER ŞEFFAFÇA AÇıKLANMALı   10:55   MERSIN’IN EĞITIM BILANÇOSU MECLIS’E TAŞıNDı: CHP’LI KıŞ’TAN BAKAN TEKIN’E 7 KRITIK SORU!   10:45   CHP’LI MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN BAKAN YUSUF TEKIN’E YÖK TEPKISI: ’BILIM İNSANı BRANŞıNA GÖRE AYRıLMAZ’   09:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR EV SAHIPLIĞINDE 16. PMOGENÇ YAZ KAMPı SONA ERDI: MÜFTÜ DERESI’NE DOĞA TEMELLI ÇÖZÜMLER   09:25   ÖZEL KURUMLARıN KAPıSıNDAN ÇEVIRDIĞI GÖRME ENGELLI NISA, MERSIN BÜYÜKŞEHIR’LE ÜNIVERSITELI OLDU!  
 
     
 
 
image

Okunma : 738  Tarih : 26.04.2025  E-Mail : fatihberkil@hotmail.com

 
Ramazan KARA

Ermeni Soykırımı(mı?) -2-

ERMENİ SOYKIRIMI (MI?) -2-
   Soykırım olduğuna karar verilmesi için; soykırımın yapıldığı veya uluslararası bir komisyon tarafından belirlenen bir ülkedeki mahkeme tarafından "Soykırım yapılmıştır" şeklinde bir karar verilmesi gerekir.
  O nedenle, geçmiş yıllarda birkaç ülkenin "1915 Yılında, Ermeni soykırımı yapılmıştır" kararı almasının ve ABD Başkanının "Osmanlı İmparatorluğu döneminde, Ermenilere soykırım uygulanmıştır" diye özetleyebileceğimiz şeyler söylemesinin, hiçbir hükmü yoktur.
  Ayrıca, Soykırım Olaylarında; devletler değil kararı alan, emri veren ve uygulayan kişiler suçludur.
  Bu yüzden "1915 yılında Ermeni soykırımı olmuştur" diyen bir mahkeme kararı olsa bile, -o dönemdeki yetkililerin tamamı yaşamını yitirdiği için- ortada yargılanacak birileri olmadığı gibi -devletleri yargılayacak bir düzenleme yapılsa bile- Osmanlı İmparatorluğu adından bir devlet kalmadığı için yargılama yapılacak bir zemin yoktur.
  Soykırım kararı; bir ülkenin, devlet başkanı tarafından dile getirilerek veya parlamentoda oylanarak alınıyorsa, ülkemizi yönetenler ve parlamentomuz, hemen "ABD tarafından, Nagazaki ve Hiroşima'da soykırım yapılarak, orada yaşayanlar katledilmiştir" diye bir karar alsın.
  Daha sonra, ABD eliyle; Afganistan ve Irak ile Suriye başta olmak üzere diğer Ortadoğu ülkelerinde dökülen kanlar dile getirilsin.
  Ardından da; Sayın İsmet İnönü gibi "Yeni bir Dünya kurulur. Biz de, o Dünya'daki yerimizi alırız" Sayın Bülent Ecevit veya Sayın Süleyman Demirel gibi "Ülkemizdeki, ABD ve NATO üslerini, işlevsiz duruma getiririz" denilsin.
  ABD Yönetimine "El mi yaman, bey mi?" gösterilsin yani.
  Yukarıdaki metni, bir yıl kadar önce yazmıştım.
  Önerim dikkate alınmadığı gibi HDP milletvekili Garo Paylan ve CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun son çıkışları ile ilgili olarak da, laf kalabalığından başka bir şey yapılmadı.
  Her konuda olduğu gibi, "Soykırım" olarak adlandırılan olayların, açıklığa kavuşturulması konusunda da geç kaldık.
  "Atalarımıza, soykırım yapıldı" veya "Ulus olarak asimile edildik" türü sözlerle yola çıkan örgütlerin, temel hedefleri: terör ile kendilerini tanıtmak, uluslararası alanda destek görmek, tazminat almak ve toprak edinme hakkı kazanmaktır.
  ASALA terör örgütü kurulmadan yıllar önce Ermeniler, PKK kurulmadan yıllar önce de, uluslararası sözde Kürtçü Lobi, Dünya çapında altyapı oluşturmaya çalıştı.
  Biz de, terör olayları başladıktan sonra bile işi, ağırdan aldık ve "Üç beş çapulcu ile kısa sürede baş ederiz" der gibi önlemler aldık.
  Keşke, her 24 Nisan'dan önce ABD başkanlarının, ağzından çıkacak sözlere kulak kabartmak yerine "Ülkemizdeki ve diğer ülkelerdeki arşivleri açalım ve bu konuda, söylenenlerin gerçek yüzünü tüm Dünya ile paylaşalım" diyebilseydik.
  Maalesef, bunu söylemekte, çok geç kaldık. İnşallah daha da geç kalmayız.
  Bu konuyla ilgili olan ve 24.04.2021 tarihinde yayınlanan yazımdan sonra bir arkadaşım "Bizim aslımız, Erzurum'un Aşkale ilçesinden. Ermenilerin yaptığı katliamlardan kaçarak, Urfa'nın Halfeti ilçesine gelmişler. O kadar çok eziyet çekmişler ki; dedemler kaçarken kardeşlerini kaybetmiş. Gece hangi yöne gittiklerini bilememişler çünkü" diye yorum yapmış.
  Söz buraya gelmişken, Ermeni zulmü ile ilgili bir anımı da anlatmadan geçemeyeceğim.
  Ortaokulda okurken; söz konusu olayları, Ermenilerin yaptığını, orada askerlik yapan birinden dinlemiştim.
  Bir kuyuyu, insanlarla doldurup –o insanları- boğmuşlar. Kuyunun ağzında kalıp boğulmayanları da, kurşunlamışlar.
  Adam anlatırken ağladı. Ben de, çocuk halimle "Ya buraya da gelirlerse" diye korkudan ağlamıştım.
  Ermeniler, o tür katliamlar yaparken, bizim askerlerimizin ve halkımızın ne yaptığını anlatan biri olmadığı için bilmiyorum.
  Ancak birkaç yıl önce, askeri yetkili bir Rus'un "Sovyetler Birliği arşivlerinde, asıl katliam yapanların Ermeniler olduğunu gösteren belgeler var" diye açıklama yaptığını anımsıyorum.
  Bunun ortaya çıkması için, geçmişte Sovyetler Birliği'nde, şu anda Rusya'da bulunan arşivler ile ülkemizdeki arşivlerin bir an önce karşılaştırılması gerekiyor.
  Bu konuda arşivlerin ve işin uzmanı olanların konuşması, gereksiz konuşanların da susması gerekir yani...(24.04.2023)

 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 



  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA