16 Ekim 2025 Perşembe

15:29   “D400 KARAYOLU ARTıK ULAŞıM DEĞIL, YAŞAM MÜCADELESIDIR”   15:28   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN MUHTARLARA ZIYARET    15:25   BAŞKAN ÖZYIĞIT “KENT KÜTÜPHANEMIZI KıSA SÜREDE HIZMETE AÇACAĞıZ”   15:23   FENERBAHÇE’NIN YENI BAŞKANı SARAN: “FENERBAHÇE’YI IÇERIDEN BALTALAMAK ISTEYENLERI IFŞA EDECEĞIM”   15:21   TGC: HAKAN TOSUN CINAYETININ TÜM AYRıNTıLARı TITIZLIKLE SORUŞTURULARAK MADDI GERÇEK GÜN YÜZÜNE ÇıKARıLMALıDıR   15:20   ASU KAYA: ROJIN’IN KATILLERI DE KATILLERI SAKLAYANLAR DA DELILLERI GIZLEYENLER DE YARGıLANACAK   15:18   CHP, ASKERI HASTANELERIN YENIDEN KURULMASı IÇIN KANUN TEKLIFI VERDI   15:17   İSRAIL ORDUSU: HAMAS’ıN CENAZELERINI TESLIM ETTIĞI 3 REHINENIN KIMLIĞI BELIRLENDI   15:16   ÖZGÜR ÖZEL, PES KONGRESI IÇIN YARıN AMSTERDAM’A GIDECEK   09:56   GENÇ DENIZCILER AVRUPA ROTASıNDA: MERSIN’DEN RIMINI’YE MESLEKI YOLCULUK   09:38   YUMURTALıK’TA YOL SEFERBERLIĞI BAŞLADı: NARLıÖREN’DE SÖZ VERILDI, ÇALıŞMALAR BAŞLADı!   09:35   MERSIN’DE UZAYLA BULUŞMA: MERCAN PLANETARYUMU DÜNYA SAHNESINDE   18:20   MERSIN’DE AVRUPA ESINTISI: ERASMUS+ FESTIVALI COŞKUYLA KUTLANDı!   14:35   TUNCER BAKıRHAN: GELIN, BU YASAMA YıLıNı TÜRKIYE TARIHININ ÇÖZÜM YıLı YAPALıM   14:34   DICLE ÜNIVERSITESI ÖĞRENCILERI ROJIN KABAIŞ IÇIN YÜRÜDÜ…   14:33   ESKI NILÜFER BELEDIYE BAŞKANı TURGAY ERDEM TUTUKLANDı   14:29   MHP GRUP TOPLANTıSı... BAHÇELI’NIN ODAĞıNDA BU HAFTA DA CUMHURIYET HALK PARTISI VARDı   14:28   ABD BAŞKANı TRUMP: “ERDOĞAN RUSYA-UKRAYNA SAVAŞı’Nı BITIREBILIR”   14:05   DÜNYA KıZ ÇOCUKLARı GÜNÜ YENIŞEHIR’DE RENKLI ETKINLIKLERLE KUTLANDı   13:52   MEZITLI’DE AKDENIZ BALıK PAZARı’NA BÜYÜK YENILIK!   
 
     
   

Mezitli’de Ağaçlara Ponpon Asarak Kanser Farkındalığı Yaratmaya Çalıştılar


1-7 Nisan Kanserle Savaş Haftası kapsamında Mezitli Belediyesi Örgülü Sokakta ‘Bir Örgü Bir Umut’ etkinliği düzenlendi. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul, belediye meclis üyeleri, belediye bürokratları ve vatandaşlar katıldığı etkinlikte kanserde erken teşhise dikkat çekmek amacıyla sembolik olarak ağaç dallarına renkli ponponlarda asıldı.

 

Tarih : 7 Nisan 2021 Çarşamba 19:53   Okunma : 1040

1-7 Nisan Kanserle Savaş Haftası kapsamında Mezitli Belediyesi Örgülü Sokakta ‘Bir Örgü Bir Umut’ etkinliği düzenlendi. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul, belediye meclis üyeleri, belediye bürokratları ve vatandaşlar katıldığı etkinlikte kanserde erken teşhise dikkat çekmek amacıyla sembolik olarak ağaç dallarına renkli ponponlarda asıldı.

Ressam Sibel Aklamus tarafından açılan resim sergisinin de gezildiği etkinliğe katılanlara, kanserle mücadele konusunda bilgilendirmeler yapıldı.

BAŞKAN TARHAN’IN KONUŞMASI DUYGULANDIRDI

Kanserden korunma teşhis ve tedavisi konusunda farkındalığın artırılması, insanların bilinçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekilen etkinlikte bir süre önce ağabeyi Necati Tarhan’ı bu hastalıktan kaybeden Başkan Tarhan’ın yaptığı konuşma duygu dolu anlara sahne oldu.

Türkiye’de yapılması gereken çok fazla şey olduğuna vurgu yapan Başkan Tarhan, “Her birimizin çok yakınını kanserden vefat etmiştir. Hastanede yatanlar var, çocuklarımız var onlara zaman zaman moral destek amaçlı etkinlikler yaptık tabii herkesin sahip çıkması gerekir. Sadece belediyelerin desteği yetmiyor, kanseri sadece gününde gündeme getirmek kuşkusuz yetmez. Diğer günler içinde aynı şey geçerli. Otizm Gününde Otizmi anmak hiçbir şey ifade etmez. Yazmak, çizmek hiçbir şey ifade etmiyor. ‘Ne yapıyorsunuz’ diye sormak lazım çevremizdeki insanlara, iş insanlarına. Herkesin el atması gerekiyor. Sizin gibi gönüllü olan insanların sayısını arttırmak gerekir, problem burada. Hepimiz duyarlı olmalıyız, vatandaş olarak da. Bu tür günlerde birçok insanın gönüllü olarak bu çalışmalara katılması gerekir, eksik tarafımız bu ama en iyi yine de Mezitli’de. Herkesin kişilerin, kurumların, sosyal duyarlılık göstermesi gerekiyor ancak bu şekilde büyüyebiliriz” dedi.

‘KANSERLİLER KADAR YAKINLARI İÇİN DE ÇOK ZOR BİR HASTALIK’

Sözlerine, “Hastanede yatan, evinde şifa bekleyen herkese acil şifalar diliyorum. Ama ailelerinin de çok acı çektiğini biliyorum hepsine acil şifalar diliyorum. Umarım bizde ileri ülkeler seviyesine geliriz” diyerek devam eden Başkan Tarhan, “Türkiye’de konuşulacak ve yapılacak çok şey var. Belediyelere düşen çok fazla görev var. Hepsine birden çözüm bulmamız tabii ki zor. Ama elimizin yettiği kadar ulaşmaya çalışıyoruz. Güzel tarafları var, hüzünlü tarafları var bu çalışmaların. Bunun gibi bir dizi engellilerimiz, çocuklarımız, yaşlılarımız, cezaevinde kader mahkumları var, kanserliler var.

Down Sendromlu çocuklarla çalışma yaptık, ben her yerde söylüyorum gerçekten bu insanlara minnettarım onları tanıdığım için çok mutluyum. Bu kadar vücut olarak kimyasını insana geçiren bir başka canlının olduğunu zannetmiyorum” diye konuştu.

‘MEZİTLİ’DE YAŞAYAN HER BİREY İÇİN BİRŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ’

Belediye olarak bu gibi direk sağlığı ilgilendiren konularda duyarlı çalışmalara imza attıklarına vurgu yapan Başkan Tarhan, “Mezitli’de yaşayan insanlarımızın yapısı oldukça farklı ve özel. Toplumsal sorunlara duyarlılık konusunda belli bir noktaya geldik. Geçtiğimiz günlerde duyurduk Otizm konusu ile ilgili çalışmalara başladık. Bir kısa film hazırladık, tanıtımını yaptık, yaygınlaştıracağız. Önümüzdeki günlerde bir park yaparak onlara bir mekan yaratacağız. Mezitli’deki Otizmlilerin bir dernek altında toplanmasını istiyoruz.

Engelliler için yine Mersin’de sanırım elli kadar dernek var ve bunların federasyonu da var sayıları bir hayli fazla.

Çözüm olarak bir mekan yarattık, onların her türlü gereksinimlerini karşılayacak küçük ama şık bir mekan oldu Cuma günü 17:30’da oranın açılışını yapacağız ve idaresini de Kent Konseyi Engelli Meclisine teslim edeceğiz.

Önümüzdeki günlerde gönüllü çalışma konusunu daha somutlaştırmak için, belediye meclisimizin gündeminde şu anda bir yönerge çıkartıyoruz. Belediye de gönüllü çalışan arkadaşlarla, gönüllü çalışmayanlar arasında bir fark olsun istiyoruz. Madem fazla bir şey yapamıyoruz, örneğin aklımıza gelen belli sayıda gönüllü evlerimize ve çocukları yüzme havuzlarımıza ücretsiz girsin, yüzme kurslarından ücretsiz yararlansın, müzik kursları gibi kurslarından ücretsiz yararlansın, kültür gezileri yaparken gönüllülere öncelik verelim. Evinde oturanda bundan istifade etmesin, gönüllü çalışanların önceliği olsun” şeklinde konuştu.

‘PANDEMİYE RAĞMEN HEDEFİMİZİN İKİ KATI KANSER TARAMASI YAPTIK’

Her zamanki gibi Mezitli’nin güçlü, sahalarda çalışan kadınlarının farkını ortaya koyduğuna belirten Mezitli Kent Konseyi başkanı Sibel Gelbul ise “Kadınlarımız gönüllü olarak, çağımızın en büyük sorunu olan kansere dikkat çekebilmek amacıyla çok özel bir çalışmaya imza attılar. Simgesel renkli pomponları yaptılar ve Mezitli belediyemizin emektarlarıyla beraber taktılar.Mezitli Kent Konseyi olarak KETEM komitesiyle Mezitli’de tüm şehirde, tüm kırsalda bin kadınımızın kanser taramasını gerçekleştirdik. İki sene önce hedef beş yüz dedik ama hedef bine kadar çıktık. Her şeyden önemlisi kanser dünyada en tehlikeli hastalık, korkmamak lazım, bizim KETEM taramasını yaptığımızda karşılaştığımız en büyük sorun korkuyoruz, haberimiz olmasın, korkunun ecele faydası yok. Bin kadından kırk tanesinin erken teşhisini sağlamakla ilgili lokomotif görev üstlendik. Çünkü biliyoruz ki erken teşhis hayat kurtarır” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, MEZİTLİ’DE, AĞAÇLARA, PONPON, ASARAK, KANSER, FARKINDALIĞI, YARATMAYA, ÇALIŞTILAR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA