5 Mart 2026 Perşembe

16:38   FATMA NUR ÇELIK VE KıZıNı KADıNLAR UĞURLADı... CENAZENIN TAŞıNMASı SıRASıNDA "ÇOCUK KATILLERI HESAP VERECEK" SLOGANı ATıLDı   15:37   ÖZGÜR ÖZEL’DEN PEDRO SANCHEZ’E MEKTUP: “İSPANYA’NıN ORTA DOĞU KONUSUNDAKI ILKELI TUTUMU, ULUSLARARASı TOPLUM IÇINDE ÖNEMLI VE YAPıCı BIR SES OLUŞTURMAKTADıR”   15:34   AHMET ÖZER’DEN DEM PARTI ANKARA İL ÖRGÜTÜ’NE ZIYARET... ÖZER: "SIYASAL MUTABAKATı TOPLUMSAL MUTABAKATA ÇEVIRMEK GEREKIR"   14:33   FATMA NUR ÖĞRETMEN KONYA’DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   14:32   İSTANBUL’DA ANNE VE KıZıNıN ÖLÜMÜ... ÖNCE ÇOCUKLAR VE KADıNLAR DERNEĞI: "KASTı, IHMALI, KUSURU VE LIYAKATSIZLIĞI BULUNAN TÜM KIŞI VE KURUMLARıN HESAP VERMESI IÇIN HUKUKI VE TOPLUMSAL TÜM YOLLARı KULLANACAĞıZ"   14:31   MURAT EMIR: “TANJU ÖZCAN’ıN TUTUKLANMASı SIYASI BIR KUMPASTıR”   14:27   TARSUS’TA İLK İFTAR SOFRASı KURULDU    14:22   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN EMEKÇI KADıNLAR GÜNÜ’NE DOLU DOLU PROGRAM   14:17   SEMIH PALAMUT: GÜNDOĞDU MAHALLESI İFTAR PROGRAMıNDA HEMŞEHRILERIMIZLE BULUŞTUK   10:05   İRAN’DA TARIHI VEDA: ALI HAMANEY’IN NAAŞı TAHRAN’DA HALKıN ZIYARETINE AÇıLıYOR   09:38   MINIK ELLER TOPRAKLA BULUŞTU: MERSIN’DE ÇOCUKLAR ATA TOHUMLARıNı GELECEĞE TAŞıYOR   03:08   EKREM İMAMOĞLU’NDAN “19 MART” HAMLESI: ‘DARBE’ VURGULU SERI YAYıNDA — ÖZGÜR ÖZEL: “KARDEŞLIK HUKUKU BU MÜCADELENIN TEMELI”   02:13   KıNıK’TA MADEN KRIZI BÜYÜYOR: İŞÇILERDEN ÇINLI ŞIRKETE REST — “YA HAKLARıMıZı VERIN YA DA KıNıK’ı TERK EDIN”   01:59   İMAMOĞLU’NDAN ÇEKMEKÖY’DE ÖLDÜRÜLEN ÖĞRETMEN İÇIN SERT MESAJ: “DEVLET OKULLARDA ASAYIŞI SAĞLAYAMıYOR”   21:16   GÜNDOĞDU’DA 13’ÜNCÜ GÜN BEREKETI: VAHAP SEÇER’DEN “BU SOFRA MILLETIN” MESAJı   16:14   TOROSLAR’ıN MINIKLERI İTFAIYECILIĞI YERINDE ÖĞRENDI   16:12   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT’TEN ‘GENÇŞEHİR’ MÜJDESI   15:09   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "İSRAIL’DE GÖZALTıNA ALıNAN CNN TÜRK MUHABIRI EMRAH ÇAKMAK VE KAMERAMAN HALIL KAHRAMAN’A YÖNELIK BU UYGULAMAYı KıNıYORUM"   15:08   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TRUMP’ıN VE NETANYAHU’NUN DAYATTıĞı DÜZEN YENI DÜNYA DÜZENI OLAMAZ"   14:07   EĞITIM SENDIKALARıNDAN, ÖLDÜRÜLEN ÖĞRETMEN FATMA NUR ÇELIK IÇIN MILLI EĞITIM BAKANLıĞı ÖNÜNDE EYLEM  
 
     
   

Tarsus Belediyesi’nin Yerli Tohum Atağı Tarsus Topraklarında Hızla Yayılıyor


Tarsus Belediyesi’nin yerli üretimi teşvik etmek amacıyla başlattığı yerli tohum atağı Damlama ve Kulak’tan sonra Alifakı Mahallesi’nde yapılan mısır tohumu ekimiyle beraber Tarsus’ta hızla yayılmaya devam ediyor.

 

Tarih : 12 Nisan 2021 Pazartesi 19:59   Okunma : 884

Tarsus Belediyesi’nin yaptığı işbirliği çalışmalarıyla çiftçinin toprağında hayat bulan yerli tohumlar yeni yerlerin eklenmesiyle her geçen gün yayılmaya devam ediyor.

Tarsus Belediyesi, Tarımsal Araştırma Enstitüleri tarafından ortaya konan tarımsal yeniliklerin çiftçilere ulaştırılması ve yaygınlaştırılması amacıyla yürütülen projenin sürdürülebilirliğini sağlamak adına proje ortağı Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile birlikte Alifakı Mahallesinde 5 dönümlük alana yerli tohum mısır çeşidi olan “kale” tohumlarının ekimini sağladı.

Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Nadir Ernariçi, Ziraat mühendisi Mehmet Özer, müdürlük görevlileri ve Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Ziraat Yüksek Mühendisi Celal Kalebaş gözetiminde yörenin çiftçisi Şükrü Özer’e teslim edilen yerli tohum mısır çeşidi olan “Kale” tohumları toprakla buluşturuldu.

“YERLİ TOHUMDA VERİM YÜKSEK ÇİFTÇİLER MEMNUN”

Yerli ve milli tarımı teşvik etmek amacıyla başlattıkları yerli tohum atağının yaygınlaşarak başarıyı yakaladığını dile getiren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan; “Yerli tohumda verim yüksek, çiftçiler memnun bu da yerli üretimin yayılması açısından başarıyla ilerlediğimizi gösteriyor. Bu kapsamda yerli tohumların yayılış ve talep hızına baktığımızda çiftçilerimiz arasında yerli tohuma taleplerin arttığını söyleyebiliriz. Yerli tohum için yaptığımız işbirliği çalışmaları kapsamında da çiftçimize toprak analizinden tutun da yerli tohumların hasat dönemine kadar olan takip ve bakımını da yapıyoruz. Bu süreçte bitki hastalıklarıyla mücadele de dâhil çiftçilerimiz için belediye olarak üzerimize düşen görevi yapmaya her zaman için hazırız.” dedi.

“DOĞU AKDENİZ TARIMSAL ARAŞTIRMALAR ENSTÜTİSİ

Yerli tohum mısır çeşidi olan “Kale” mısır tohumlarını toprakla buluşturmak için toprak gübreleme hazırlığının da yapıldığını dile getiren Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırmalar Enstütisi Yüksek Mühendisi Celal Kalebaş;” Kale Çeşidi, Domates Sarımsak Araştırması Müdürlüğümüze ait yerli bir çeşit olup Tarsus Belediyesi ile yapılan protokol kapsamında çiftçimizin tarlasına ekimini gerçekleştirdik. Bundan sonraki aşamalarda ise gübreleme, aşılama, çapalama ve daha sonra sulamaları falan takip edildikten sonra hasat zamanında yine belediyemizle beraber takip edeceğiz. Bu tohumumuzun özelliklerinden bahsedecek olursak; Türkiye ortalaması dekara 1590 kilogram verimi var yani diğer çeşitlere göre verimi daha yüksek. Çiftçilerimizin yerli ve milli tohumlarımız varken yabancı tohumlara olan taleplerini azaltmalarını istiyoruz. Yani yerli ve milli tonlarını önce kullanıp denesinler ondan sonra memnun kalacaklarına dair garanti veriyoruz” dedi.

Tarlasına “Kale” mısır tohumlarını eken çiftçi Şükrü Özer, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a yerli tohumlara verdiği önemden ötürü teşekkür ederek, bu çalışmanın gelişip genişlemesiyle birlikte dışarıya bağımlılığımızı azaltır. Kendi tohumumuzu üretmek daha güzel, en verimli şekilde hasadımızı yapmayı umut ediyoruz. Belediyemizin böyle bir projede yer alıp bizi desteklemesi bizleri memnun etti, dedi.

Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Nadir Ernariçi ise konuşmasında; lama yasası ile yapmış olduğumuz protokol kapsamında yerli mısır çeşitlerimiz Kale kaleyi ekimini burada gerçekleştiriyoruz. Çiftçimizin önderliğinde yapılan çalışmalarımızı da sonuçlarını hasat zamanında göreceğiz. Bu çalışma yerli ve milli çeşitlerimizin tanıtımı ve yaygınlaştırılmasına yönelik atılmış cesur adımlardır, dedi.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, TARSUS, BELEDİYESİ’NİN, YERLİ, TOHUM, ATAĞI, TARSUS, TOPRAKLARINDA, HIZLA, YAYILIYOR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA