6 Kasım 2025 Perşembe

15:44   FıRSAT EŞITLIĞI VE VEFA BULUŞTU: PELIN KıYGA (YAŞOT) PARKı HIZMETE AÇıLDı   15:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN LÖSEMILI ÇOCUKLARA MORAL DESTEĞI…    15:32   YENIŞEHIRLI KADıNLAR “DAYANıŞMA PIKNIĞI”NDE BULUŞTU   09:23   SABAHA KARŞı ‘FIILI GÖZALTı’: GAZETECILERE SESSIZ OPERASYON   09:15   PET ŞIŞE DEĞIL, ÇÖP KUTUSU: MESKİ’DEN VATANDAŞA TEMIZLIK ÇAĞRıSı   08:20   SABAH BASKıNıYLA GÖZALTı: İKI GAZETECI MALI ŞUBE’DE İFADE VERDI   06:33   HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ İÇIN TARIHI İMZA: 30 BARODAN DEMIRTAŞ VE ATALAY VURGUSU   23:12   ANKARA’NıN GÖBEĞINDE AÇLıK: ÖĞRENCILER ÜCRETSIZ YEMEK İSTEDI, MECLIS REDDETTI   22:57   MERSIN’DE HUZUR İÇIN EL ELE: BAŞKAN SARı’DAN EMNIYET’E TEŞEKKÜR ZIYARETI   22:45   TOPLUMSAL SORUMLULUKTA ÖNCÜ ADıM: SEÇER, LÖSEMILI ÇOCUKLARLA BULUŞTU   22:33   FAS VE BELÇIKA’DA YÜZDE 55’LIK ARTıŞ: AKİB, YENI PAZARLARLA ZIRVEYE YÜRÜYOR   22:05   AVRUPA’DAN TÜRKIYE’YE GÜÇLÜ HAMLE: MEHRWERK GROUP, CPP TÜRKIYE’YI SATıN ALDı   21:52   BAŞKENTTE TARSUS VIZYONU: BAŞKAN BOLTAÇ’TAN STRATEJIK ANKARA TEMASı   15:56   MEZITLI’DE ZEYTININ BEREKETI EĞITIME DÖNÜŞÜYOR   15:54   TOROSLAR’ıN YEŞIL ALANLARı KASıMPATı İLE RENKLENDI   14:28   AİHM’NIN SELAHATTIN DEMIRTAŞ HAKKıNDAKI KARARı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: BURASı BIR YARGı ÜLKESIDIR, YARGı NE DERSE O OLUR   14:25   İÇIŞLERI BAKANı YERLIKAYA’DAN, "İBB’DEKI VERI SıZıNTıSı SORUŞTURMASıNDA ZAFIYET YOK" DEDIĞI IDDIALARıYLA ILGILI AÇıKLAMA   14:21   BÜLENT ECEVIT’IN 19’UNCU ÖLÜM YıLıNDA MEZARı BAŞıNDA ANıLDı   14:19   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "DILEK HANıM’ıN PASAPORTUNU IPTAL ETTILER; BU YAPTıĞıNıZ UCUZLUK"   09:30   MERSIN’DE KADıNLAR PEDAL ÇEVIRIYOR: ÖZGÜRLÜĞE GIDEN YOL BISIKLETLE BAŞLıYOR  
 
     
   

’Eğitim Meşalesini Taşıyorlar, Geleceğe Umut Oluyorlar’


Sıfır rakımından Torosların zirvesine kadar eğitim meşalesini taşıyorlar, başarıdan başarıya koşuyorlar. Mersin Erdemli ‘de, Belediye tarafından açılan kurs merkezinde öğretmenler ve öğrenciler sınavla alınıyor. Uygulanan sistem sayesinde velilerin ve öğrencilerin yüzü gülüyor.

 

Tarih : 25 Ağustos 2021 Çarşamba 16:56   Okunma : 1315

Sıfır rakımından Torosların zirvesine kadar eğitim meşalesini taşıyorlar,  başarıdan başarıya koşuyorlar. Mersin Erdemli ‘de, Belediye tarafından açılan kurs merkezinde öğretmenler ve öğrenciler sınavla alınıyor. Uygulanan sistem sayesinde velilerin ve öğrencilerin yüzü gülüyor.

400’ü Ortaokul, 600’ü lise olmak üzere toplamda 1000 öğrenciye Erdemli Belediyesi Kurs Merkezleri’nde ücretsiz eğitim veren Erdemli Belediyesi 4 yıl önce çıktığı yolda emin adımlarla ilerliyor. 2021 Yılında Liselere Giriş Sınavı’nda 400 öğrenciden 268’i Fen Lisesi ve düzeyinde başaralı okullara yerleşerek kitlesel başarıda Türkiye’de en iyiler arasına girdi.

“Öğretmenler ve Öğrenciler Sınavla Alınıyor”

Geleceğin aydınlık Türkiye’sini inşa edecek olacak gençlerimizi donanımlı bir halde yetiştirmek için gayret ettiklerini ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu,  “Geleceğin aydınlık Türkiye’sini kuracak olan, geleceğin aydınlık Türkiye’sini şekillendirecek olan bu gençlerimiz dolayısıyla gençlerimizin kaliteli yetişmesi lazım,  gençlerimizin donanımlı olması lazım,  gençlerimizin yarına güvenle bakması lazım. Gençlerimizin, ben üniversiteyi nasıl kazanacağım, benim önümde yol gösterenim yok, benim kurs merkezim yok, kursa gidemiyorum dememesi lazım. Biz şunu sağlıyoruz;  Erdemli’ de yaşayıp da, ben iyi bir lise okuyacağım, ben iyi bir üniversite okuyacağım diyen geçlerimizin tamamını istihdam ediyor, gençlerimizin hayallerine kavuşmasını kesinlikle sağlıyoruz. 4 yıldır bu işi sürdürüyoruz. Her gün başarımıza başarı katıyoruz. Başarımızın altında yatan en önemli sebeplerden bir tanesi de öğretmenlerimizin tamamını sınavla almamız.  Sınav yaparak öğretmenlerimizi istihdam ediyoruz. Dolayısıyla bize gelen öğrencileri, biz emanet olarak kabul ediyoruz, gerçekten emanette zaten. Çünkü ailelerin en değerli varlıkları çocukları. Bir aile çocuğunu yani en değerliği varlığını size emanet ediyorsa sizin bu emanete halel getirmemeniz lazım. Çok şükür biz de bu bilinçle hareket ettiğimiz için Cenab-ı Allah bizi mahcup etmedi. Her yıl başarımızı katlayarak sürdürüyoruz. Bu yıl 268 tane öğrencimiz yani liselere hazırlanan öğrencimiz, Fen Lisesi ve o düzeydeki, prestijli okulları kazandı. Biz, bireysel başarıdan çok kitlesel başarıya ehemmiyet veriyoruz. Dolayısıyla 268 tane öğrencimizin Fen Lisesi’ni kazanıyor olması tesadüf değil. Bu öğretmenlerimizin gayreti, ailelerinin katkısı, öğrencilerimizin motivasyonuyla alakalı. Dedim ya bu çocuklar bize emanet. Çok şükür biz de emanete halel getirmeden, ben iyi bir lise kazanacağım, iyi bir üniversite kazanacağım diyen ve Erdemli Belediyesi’nin kurs merkezlerine gelen çocuklarımızın tamamını prestijli okullara kazandırıyoruz çok şükür. Bizim için bu nihai hedef değil. Çünkü efendimiz ne diyor; ‘iki güne bir olan ziyandadır’ diyor. Bizim her yıl başarımızı katlayarak sürdürmemiz lazım” diye konuştu.

Uygulanan eğitim sisteminden memnun olduklarını ifade eden, Fen Lisesi ve düzeyindeki başarılı okullara yerleşen öğrenciler gelecek adına umutlu.  Sınavlara hazırlanan öğrencilere tavsiyelerde bulunan bir öğrenci,  “ Bol bol kitap okusunlar, soru çözsünler, deneme çözsünler bol bol ve strese girmesinler çok fazla. Burası olmasa dediğim gibi çok daha zorlu bir süreç olurdu” diye konuştu.

Eğitim kadrosunun çok iyi olduğunu ifade eden bir diğer öğrenci ise “Kitap okumalılar, onun dışında dersleri takip etmeliler, asla derslerden kopmalılar. Burasıda dediğim gibi çok iyi bir yer, iyi eğitimler alıyoruz. İyi hocalar var, bunun bize çok yararı oldu. Aynı okul gibi buradan da çok iyi eğitim aldık. Onlarında buraya gelmelerini tavsiye ederim tabi” diye konuştu.

Bir diğer öğrenci ise  “Yani yeterliydi, iyiydi. Hocalar çok iyi, hocalar sorular sorduğumuzda hemen cevaplıyorlardı. Denemeler gerçek sınava yakındı. Kadro çok iyi, öğretmenler çok iyi” diye konuştu.

Sınavla alınan öğrencileri ise eğitim seviyesinden oldukça memnun. Memnuniyetini ifade eden bir diğer öğrenci ise, ”Evet çünkü girdiğimizde sıralamamız oluyor. Sıralama olunca derslikler falan oluyor, kendimizi hem görebiliyoruz hem de başarılı olduğumuzu hissediyoruz” diye konuştu.

Aldığı eğitimden memnuniyetini ifade eden hafız öğrenci ise  “İyi bir lise kazandım onlar sayesinde” diye konuştu.

“Veliler Durumdan Memnun”

Eğitim kadrosunun çok iyi olduğunu ve sürecin çok iyi yönetildiğine dikkat çeken bir veli,  ”Belediye kurs merkezinin katkıları çok fazla oldu, süreci o kadar güzel yönettiler ki ben bir yıl önceki 2020 LGS’yi takip etmiştim. Süreci nasıl değerlendirdiklerini, yönettiklerini takip etmiştim ve ona istinaden buraya gönderme kararı aldım kızım için. Burada öğrenci sayısının fazla olması, rekabetin fazla olacağı düşüncesi ve çok fazlada deneme sınavı yapmaları sebebiyle buraya göndermeye karar verdim kızımı. Hiç pişman olmadım. Çok güzel bir şekilde bir aile gibi bir ekip vardı burada” diye konuştu.

Zor bir süreci başarılı bir şekilde tamamladıklarını ifade eden bir diğer öğrenci velisi ise ”Böyle bir zor süreci bu kadar hızlı atlatabilmek, adapte olabilmek, bunlar zordu gerçekten ve başarıldığını düşünüyorum ben” diye konuştu.

Hem hafızlığını tamamlayan hem de Fen Lisesini kazanan bir öğrenci velisi ise gözyaşlarıyla sevincini paylaşıyor. ”Yani hem hafızlığını başardı hem de genel eğitimini başardı. Gurur verdi mutluyuz. Ben duygularımı çok yoğun yaşıyorum. Çok büyük desteği oldu, çok memnunum Belediyenin gençlerimizin bu eğitimini desteklemesinden dolayı. Tamam, her türlü yatırım yapılsın ama gençlere yatırım, benim için önemli olan gençlere yatırım. Benim yatırımım, benim sermayem evlatlarım olsun. Vatanın sermayesi evlatlar olsun bence, evlat nesil düzelirse her şey düzelir” diye konuştu.

Yürütülen çalışmanın önemine dikkat çeken bir diğer öğrenci velisi ise ”Belediyemizin bu tür şeylerde ki bir ırmak misali, ırmağa giden önünü açtılar, çocuklarımızda sağ olsun bunları boşa çıkarmadılar” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, ERDEMLİ, BELEDİYESİ, BAŞKAN, TOLLU, EĞİTİM, MEŞALESİ, GELECEĞE, UMUT

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA