26 Aralık 2025 Cuma

09:20   MERSIN’DE KıRSALA ŞEHIR KONFORU: ESENLI–HEBILLI YOLU YENILENDI   23:29   MERSIN, KADıN SINEMASıNıN BAŞKENTI OLDU: UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI 2. KEZ ŞEHIRDE   21:05   MEZITLI’DE YENI YıL COŞKUSU: DEMOKRASI MEYDANı 5 GÜN BOYUNCA FESTIVAL ALANıNA DÖNÜŞÜYOR   18:21   CHP’DEN 2026 YOL HARITASı: HÜKÜMET PROGRAMı, MITINGLER VE YARGı SÜRECI HAZıRLıKLARı   17:59   CHP SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE: “KAYYUM AYıBı DERHAL SON BULMALı, TOPLUM SAMIMI ADıM BEKLIYOR”   15:36   MERSIN’DE 30 BINI AŞAN VATANDAŞ MOBIL KUAFÖRLE YENILENDI!   15:29   YENIŞEHIR’DE “DIYABETI TANı, SAĞLıĞıNı KORU” PANELI DÜZENLENDI   15:27   BAŞKAN BOLTAÇ AKGEDIK ANASıNıFı’Nı ZIYARET ETTI   15:25   TOROSLAR ZABıTASı YENI YıL ÖNCESI DENETIMLERINI ARTıRDı   15:19   AYM, TCK’NıN “KAMU GÖREVLISINE HAKARET”TE DAHA AĞıR CEZA ÖNGÖREN DÜZENLEMENIN IPTALI ISTEMINI REDDETTI   15:18   SADETTIN SARAN ADLI KONTROLLE SERBEST BıRAKıLDı   15:17   14 ÜLKEDEN İSRAIL’E ORTAK KıNAMA AÇıKLAMASı: YENI YERLEŞIM KARARı GERI ALıNMALı   15:16   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, REGAIP KANDILI’NI KUTLADı   15:15   11. YARGı PAKETI YÜRÜRLÜĞE GIRDI... ADALET BAKANı TUNÇ: "BUGÜN ITIBARıYLA DÜZENLEMEDEN FAYDALANACAK HÜKÜMLÜLERIN IŞLEMLERI BAŞLATıLMıŞTıR"   15:13   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK: FUTBOL KULÜPLERI MAGAZIN KONUSU YAPıLAMAZ; GERÇEK GÜNDEM ÜLKENIN SORUNLARıDıR   22:59   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ÇARPıCı IDDIALAR: “96 MILYONLUK VILLA, 40 MILYONLUK EV… BU MAAŞLA NASıL ALıNDı?”   20:39   “TOROSLAR’DA YıLBAŞı COŞKUSU: CUMHURIYET ALANı RENGÂRENK PAZARA DÖNÜŞTÜ”   20:10   “MÜSİAD MERSIN, SUDAN ILE STRATEJIK TICARET KÖPRÜSÜ KURDU”   19:47   “11. YARGı PAKETI MECLIS’TEN GEÇTI: 55 BIN HÜKÜMLÜYE TAHLIYE İMKANı, 3.2 MILYAR LIRALıK GSS AFFı”   19:35   TARSUS’TA YENI YAŞAM ALANı: YEŞILEVLER YÜRÜYÜŞ VE SPOR PARKı AÇıLDı  
 
     
   

Feyzioğlu, Yeni Ankara Adliye Binası Sözünü Bizzat Cumhurbaşkanı’ndan Aldı


Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, yeni Ankara Adliyesi projesinin inşaatına en kısa sürede başlanması sözünü bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldı.

 

Tarih : 2 Eylül 2021 Perşembe 22:43   Okunma : 731

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, yeni Ankara Adliyesi projesinin inşaatına en kısa sürede başlanması sözünü bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldı.

Avukatların ve vatandaşların dağınık adliye çilesini gündemden hiç düşürmeyen Feyzioğlu, 2021-2022 Adli Yıl Açılış Töreninde yaptığı konuşmada da Yargıtay’ın yeni yerleşkesinin hayırlı olmasını dilerken, “Darısı Ankara Adliyesinin başına diyorum” hatırlatması yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende Feyzioğlu’ndan sonra yaptığı konuşmada, “Ankara'ya şanına ve tarihine yakışır bir de Adliye binası kazandırmak da kararlıyız. Adalet Bakanlığımız ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız projelerini bitirmek üzere. İnşallah yeni yıl bitmeden temeli atılacak. Oldukça dağılmış olan Adliyemiz tüm birimlerini de tek bir yerde toplayacağız” şeklinde konuştu.

VATANDAŞLARIN VE AVUKATLARIN ÇİLESİ SONA ERECEK

Tören sonrasında “Yeni Adliye binasının sözünü Cumhurbaşkanı’ndan aldım” diyen Feyzioğlu, “İnşallah kısa sürede bu sorun çözülmüş olacak. Vatandaşlarımızın adliyeye dolayısıyla adalete erimişi önündeki engel kaldırılacak. Hem onların hem meslektaşlarımızın çilesi son bulacak. Geri sayım başladı” dedi.

KDV İNDİRİMİ İÇİN YEŞİL IŞIK

Öte yandan, Feyzioğlu, Adli Yıl Açış Konuşmasında barolar tarafından CMK ve adli yardım kapsamında görevlendirilen meslektaşları için geçerli ücret tarifesinin çok düşük olduğunu kaydetti. Feyzioğlu, “İnsan Hakları Eylem Planı’nda bu görevlendirmeler için ödenen ücretlerin arttırılacağı ve vergilerin düşürüleceği hususu yer almaktadır. Meslektaşlarımız, bu taahhüdün yeni dönemde yerine getirilmesini haklı bir heyecanla beklemektedir. Hızla atılabilecek ilk adım, Katma Değer Vergisi Kanunu madde 28 uyarınca Cumhurbaşkanı kararıyla vergiyi düşürmek olacaktır” ifadelerini kullandı.

Feyzioğlu törenin ardından “Avukatlık hizmetlerinin önemli bir bölümünde KDV oranını yüzde 18’den yüzde 8’e düşürmüştük. İnsan Hakları Eylem Planı’nda adli yardım ve CMK hizmetlerinde vergi indirimi yapılacağı taahhüdü var. Konuşmamda bunu dile getirdim. Yakında müjdeli bir haber almayı bekliyoruz” dedi.

Feyzioğlu, Türkiye Barolar Birliği olarak bir yandan avukatların sorunlarına ve vatandaşların yargıya ilişkin sorunlarına çözüm bulmak için uğraştıklarını, diğer yandan milli meselelerde milli çözümler geliştirilmesi için Devlete destek olduklarını kaydetti.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BARO, ADLİ YIL, ADLİYE SARAYI, TBB, CUMHURBAŞKANI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA