19 Nisan 2024 Cuma

16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:36   MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİMİ, AKDENİZ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ   14:31   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN KONUŞTU   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR   12:54   ŞIRNAK`TA 2 YIL ÖNCE BOŞANDIĞI EŞİ MİHRİBAN ALTÜRK`Ü ÖLDÜREN METİN ŞENGİL`E VERİLEN HAPİS CEZASINDA İNDİRİM   12:49   CHP`NİN YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT EMİR OLDU   12:26   ANAYASA MAHKEMESİ`NDE BAŞKAN ZÜHTÜ ARSLAN`A VEDA TÖRENİ   12:17   MSB YETKİLİSİ: KÜRECİK RADARINDAN ELDE EDİLEN BİLGİLERİN NATO MÜTTEFİKİ OLMAYAN ÜLKELERLE PAYLAŞIMI SÖZ KONUSU DEĞİL   12:05   VAHAP SEÇER: “BELEDİYE TOPLUMUN HER KESİMİNE, HER TALEBİNE CEVAP VERMEK ZORUNDA”   11:56   YÖK: ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TÜRK VATANDAŞI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HERHANGİ BİR HAK KAYBINA NEDEN OLMAMAKTADIR   11:52   AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI TÜRKİYE`DE KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARAŞTIRMASININ ÜÇÜNCÜSÜNÜ YAPACAK   11:33   UZMAN ERBAŞLARIN SÖZLEŞMESİNİN FESHİ...ANAYASA MAHKEMESİ, TAKSİRLİ SUÇLARDA SÖZLEŞMENİN FESHİNİ ÖNGÖREN YASA HÜKMÜNÜ İPTAL ETTİ   11:23   HAKKINDA 10 YIL 5 AY HAPİS CEZASI BULUNAN FEHMİ ORAL MEŞE HAVALİMANINDA YAKALANDI   11:21   DENİZ YÜCEL: "DÜNYANIN MÜLTECİ KAMPI, ÇÖP KONTEYNERİ OLDUĞUMUZ YETMEDİ, ŞİMDİ DE ÖLÜM ÜLKESİ OLDUK"   11:19   METEOROLOJİ, 13 İLDE KUVVETLİ RÜZGAR VE KISA SÜRELİ FIRTINA UYARISI YAPTI  
 
     
   

Eğitimciler yeni eğitim yılı öncesinde kaygılı


Eğitim-İş: Okullarda temizlik görevlisi yok. Temizlik malzemesi yok. Sınıf mevcutları 45’i geçen okullar var

 

Tarih : 4 Eylül 2021 Cumartesi 17:43   Okunma : 745

Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Nesime Aslan, birçok okulda sınıf mevcutlarının 45’li, 50’li sayılara kadar çıkabileceğine işaret ederek, “Bu şartlarda mesafenin nasıl korunacağı düşündürücüdür. Kaygılıyız” dedi.

Koronavirüs salgını nedeniyle son 2 yıldır seyreltilmiş olarak ve uzaktan eğitim şeklinde eğitim veren örgün eğitim kurumları 6 Eylül’de kapılarını açacak ve haftanın 5 günü yüz yüze eğitim verecek.

Eğitim sendikaları, yüz yüze eğitim sürecinde karşılaşılacak en önemli sorununun sınıf mevcutları olduğu görüşünde birleşiyor.

Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Nesime Aslan, “Öğretmenlerimiz 31 Ağustos 2021 tarihi itibariyle görevlerinin başındalar. Salgın şartlarında yapmış olduğumuz gözlemlerde okullarda herhangi bir hazırlık yapılmadığına tanık olduk” dedi.

6 Eylül’de öğrencilerin de okulda olacağına işaret eden Aslan, “Eğitim-öğretim 5 gün boyunca kesintisiz, seyreltilmeden devam edecek. Çok sıcak olmasından dolayı klimalar çalıştırılacak; dolayısıyla kapı, pencerelerin kapalı tutulma eğilimi olacak.

Sınıf mevcutlarının ortalama 30-35 olmasıyla birlikte, birçok okulumuzda 45-50’li sayılara ulaşmıştır. Bu şartlarda mesafenin nasıl korunacağı düşündürücüdür” ifadelerini kullandı.

 “OKULLARDA TEMİZLİK GÖREVLİSİ YOK”

 Her yıl bir sorun olarak karşılarına çıkan okullardaki temizlik personeli ve güvenlik görevlisi sorununun bu yıl da yaşandığına değinen Aslan, görevlendirilen personellerin göreve başlamasının Ekim ayı başında gerçekleşeceğinin bakanlıkça açıklandığını kaydetti.

“Salgın koşullarında bunun öne alınması mümkün değil miydi?” diye soran Aslan şunları söyledi: “Yapılacak, alınacak her önlemin öğretmen ve öğrencinin sağlığı için olduğu MEB tarafından düşünülmemektedir. Şu anda okullarda temizlik yapacak personelin olmaması, hijyen koşullarının sağlanamayacağını açıkça göstermektedir. Kırsal bölgelerde bulunan okulların çoğunda hiç temizlik elemanı olmadığı, bir kısmında da 1 tane 696 sayılı KHK ile taşerondan kadroya geçirilen işçilerin olduğu görülmüştür.

Gerekli temizlik ve hijyen maddelerinin hala okullara ulaşmadığı görülmüştür. Bakanlığın okullara gönderdiği resmi yazıda istenen hijyen koşullarının malzeme olmadan, temizlik görevlisi olmadan ya da 1 temizlik görevlisi ile gerçekleştirilmesi mümkün değildir.”

“TEMİZLİK KONUSUNDA GEÇ KALINMASIN”

 Yeni eğitim öğretim yılı öncesinde kaygılı olduklarını ifade eden Aslan,  “Kaygılıyız; çünkü yaklaşık 1,5 yıldır eğitim öğretimden uzak kalan öğrencilerimizin kaybının karşılanması için somut adımlar atılmamaktadır. Yaptık oldu mantığı ile bir tek öğrencimiz feda edilmemelidir.

Fırsat eşitsizliği salgın sürecinde daha da çok belirginleşmiştir. Kaygılıyız; çünkü öğretmen ve öğrencilerimize güvenli bir eğitim öğretim ortamı hazırlayalım denilmesine rağmen, bu şartlarda hazırlanamayacağı açıkça ortadadır.

Kaygılıyız; çünkü okullarımız açılır, sonra temizlik ve güvenlik görevlisi görevlendirilir. Ardından temizlik malzemeleri gelir. Bütün bunlara geç kalınır” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, EĞİTİM-İŞ, BAŞKAN, NESİME, ASLAN, MEB, KHK

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA