26 Aralık 2025 Cuma

17:06   CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı AYDıN’DAN KYK BURSUYLA ‘TAVUK DÖNER’ HESABı: 47 TAVUK DÖNER DÜRÜM KAYıP   17:04   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: SAĞLıK HIZMETLERINDE KARA DÜZEN ÇALıŞAN KIM VARSA GÖZÜNÜN YAŞıNA BAKMıYORUZ   17:02   SURIYE’NIN HUMUS KENTINDE CAMIDE PATLAMA: 5 ÖLÜ, 21 YARALı   14:59   LEYLA ZANA’YA YÖNELIK HAKARETLERE ILIŞKIN 116 ÖRGÜTTEN SUÇ DUYURUSU   14:57   CHP’LI AKDOĞAN, AİHM’IN İMAMOĞLU DOSYASıYLA ILGILI KARARıNı DEĞERLENDIRDI: AİHM, AYM KARARıNA UYMAYANLARıN TÜRKIYE CUMHURIYETI’NI DINGO’NUN AHıRı GIBI YÖNETEMEYECEKLERINI SÖYLÜYOR"   09:20   MERSIN’DE KıRSALA ŞEHIR KONFORU: ESENLI–HEBILLI YOLU YENILENDI   23:29   MERSIN, KADıN SINEMASıNıN BAŞKENTI OLDU: UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI 2. KEZ ŞEHIRDE   21:05   MEZITLI’DE YENI YıL COŞKUSU: DEMOKRASI MEYDANı 5 GÜN BOYUNCA FESTIVAL ALANıNA DÖNÜŞÜYOR   18:21   CHP’DEN 2026 YOL HARITASı: HÜKÜMET PROGRAMı, MITINGLER VE YARGı SÜRECI HAZıRLıKLARı   17:59   CHP SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE: “KAYYUM AYıBı DERHAL SON BULMALı, TOPLUM SAMIMI ADıM BEKLIYOR”   15:36   MERSIN’DE 30 BINI AŞAN VATANDAŞ MOBIL KUAFÖRLE YENILENDI!   15:29   YENIŞEHIR’DE “DIYABETI TANı, SAĞLıĞıNı KORU” PANELI DÜZENLENDI   15:27   BAŞKAN BOLTAÇ AKGEDIK ANASıNıFı’Nı ZIYARET ETTI   15:25   TOROSLAR ZABıTASı YENI YıL ÖNCESI DENETIMLERINI ARTıRDı   15:19   AYM, TCK’NıN “KAMU GÖREVLISINE HAKARET”TE DAHA AĞıR CEZA ÖNGÖREN DÜZENLEMENIN IPTALI ISTEMINI REDDETTI   15:18   SADETTIN SARAN ADLI KONTROLLE SERBEST BıRAKıLDı   15:17   14 ÜLKEDEN İSRAIL’E ORTAK KıNAMA AÇıKLAMASı: YENI YERLEŞIM KARARı GERI ALıNMALı   15:16   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, REGAIP KANDILI’NI KUTLADı   15:15   11. YARGı PAKETI YÜRÜRLÜĞE GIRDI... ADALET BAKANı TUNÇ: "BUGÜN ITIBARıYLA DÜZENLEMEDEN FAYDALANACAK HÜKÜMLÜLERIN IŞLEMLERI BAŞLATıLMıŞTıR"   15:13   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK: FUTBOL KULÜPLERI MAGAZIN KONUSU YAPıLAMAZ; GERÇEK GÜNDEM ÜLKENIN SORUNLARıDıR  
 
     
   

CHP’li Gökçen: ’Bu Ülkenin Nitelikli Gençleri, Hükümetin Yetersizliği Yüzünden Okumaktan Vazgeçecek Noktaya Geliyor’


CHP Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, “Bu ülkenin nitelikli ve hayal kuran gençleri sırf hükümetin yetersizliği yüzünden okulu donduruyor, hatta okumaktan vazgeçecek noktaya geliyor” dedi.

 

Tarih : 18 Eylül 2021 Cumartesi 23:29   Okunma : 669

CHP Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, “Bu ülkenin nitelikli ve hayal kuran gençleri sırf hükümetin yetersizliği yüzünden okulu donduruyor, hatta okumaktan vazgeçecek noktaya geliyor” dedi.

CHP Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, yükselen kiralar ve gençlerin barınma sorunuyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. Gökçen, basın açıklamasında şunları belirtti:

“Kiralarda fahiş artışla birlikte özellikle öğrenciler ve düşük maaşlara çalıştırılan gençlerin hayatı korkunç derecede zorlaştı. Yüz binlerce ev keyfi olarak boş dururken rutubetli, sağlıksız ve havasız evlere bile istenen yüksek kiraları gören aileler, çocuklarını buralara emanet etmek istemiyor. Gençler, yüksek kiraları ödemek için ek iş yaparken diğer yandan da öğrencinin yaşam tarzına karışabileceğini düşünen ev sahiplerinin baskısı altında yaşamak zorunda kalıyor.

Kiraların kontrolsüz yükselmesine karşı öğrencileri ve gençleri destekleyebilecek çok net bir çözüm var: 20 yıldır üniversite sayısı ve kontenjanları kat kat artmış olmasına rağmen yetersizliği ortada olan yurtların sayısını artırmak ve burslarla karşılanabilecek ucuzluğa çekmek. Yurtların internet, sıcak su, temizlik ve sağlıklı yemek sorunlarını çözmek.”

“EŞİTSİZLİK YÜZÜNDEN GENÇLERİN GÖZLERİNDEKİ UMUT IŞIĞI SÖNÜYOR”

Bu ülkenin nitelikli ve hayal kuran gençleri sırf hükümetin yetersizliği yüzünden okulu donduruyor, hatta okumaktan vazgeçecek noktaya geliyor. Birilerinin önüne dökülen sonsuz imkanlar, diğerlerinin en temel haklardan biri olan barınma hakkına bile erişemiyor olması; bu eşitsizlik yüzünden gençlerin gözlerindeki umut ışığı sönüyor. Devleti yönetenler, sizler, sırf siz onlara yurt sağlamıyorsunuz diye göz göre göre okumaktan vazgeçen gençleri sadece izliyorsunuz.

Eğitimde fırsat eşitsizliğinin çözümü faizli kredi değil burs; ucuza yurt veya yaşanabilir ev, öğrenciye ucuza ulaşım ve kapsamlı kütüphanelerden geçiyor. Bu konulardan en azından biri hakkında en ufak bir çalışma yapıldığını 20 yıldır gördünüz mü? Cumhuriyet Halk Partisi’nin dostlarla iktidarında bu sorunlar öncelikli olarak görülüp çözülecek, bütçe gençlere harcanacak. Bahane değil iş üreteceğiz, çünkü bu ülkenin gençlerinin burada hayal kurabilmesi önceliğimiz olacak. Özellikle yurt sorununu 1 yıl içinde tamamen çözeceğiz, bu utanca son vereceğiz.

 

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, CHP, GENÇLİK, GENEL, BAŞKAN, YARDIMCISI, GÖKÇE GÖKÇEN

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA