27 Mart 2026 Cuma

14:19   ABD BAŞKANı TRUMP: “NATO, İRAN SAVAŞıNDA HIÇBIR ŞEY YAPMADı”   14:18   CHP’LI TAHTASıZ’DAN BAKAN GÜRLEK’E "TAPU" TEPKISI: YAYıMLANAN BELGELERI ÇÜRÜTMESI GEREKIRKEN BAŞKALARıNı SUÇLAMA YOLUNA GITTI   14:17   AYŞEGÜL DOĞAN’DAN BAHÇELI’NIN "ACELEYE GETIRMENIN ALEMI YOK" SÖZLERINE YANıT: "TELAŞA KAPıLARAK BUNU YAPMAYA GEREK YOK AMA HıZA IHTIYACıMıZ VAR"   14:16   ANKARA’DA GAZETECILER, İSMAIL ARı VE ALICAN ULUDAĞ IÇIN BIR ARAYA GELDI: TUTUKLU GAZETECILER SERBEST BıRAKıLSıN   14:08   AK PARTI MEZITLI’DEN BAŞKAN TUNCER’E SESSIZ KALMAYACAĞıZ MESAJı   13:02   AZERBAYCAN, RUSYA’NıN İRAN’A INSANI YARDıM GÖNDERDIĞINI DUYURDU   12:58   “İBB DAVASı”NDA 11. GÜN... İMAMOĞLU’NDAN MURAT ÇALıK’A: “BAŞKANıM, ALLAH SENI KORUSUN”   10:50   MERSIN’IN EVLADı KORAY İÇIN ZAMANLA YARıŞ: BÜYÜKŞEHIR’DEN DMD SEFERBERLIĞI!   10:20   MILYARLARCA LIRALıK VERGI BORCU BIR KALEMDE SILINDI! "VERGIDE ADALET" SÖYLEMI ÇÖKTÜ MÜ?   10:15   AİHM’DE KRITIK KAVALA GÜNÜ! CHP’LI BANKOĞLU STRAZBURG’DAN SESLENDI: "ANAYASAL SUÇ İŞLENIYOR"   09:42   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN EZBER BOZAN ÇıKıŞ: "EMEKLI VE ÇIFTÇI KADERINE TERK EDILEMEZ!"   09:40   MERSIN’DE SANAT DEVRIMI: 25 YıLLıK ÇıNAR ŞEHIR TIYATROSU REKORA KOŞUYOR!   09:31   ADANA’DA LEYLA ALATON RÜZGARı: "KENDI HIKÂYENIZI YAZMAKTAN KORKMAYıN!"   20:02   TÜRKIYE’NIN KıYı GELECEĞI MERSIN’DE ŞEKILLENIYOR: 196 BELEDIYE İÇIN KRITIK YOL HARITASı!   16:49   İSPANYA BAŞBAKANı: İSRAIL, LÜBNAN’A GAZZE’DEKIYLE AYNı YıKıMı YAŞATMAYı HEDEFLIYOR   16:43   İBB DAVASı’NDA 10. GÜN... TUTUKLU BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MEHMET MURAT ÇALıK SAVUNMASıNA BAŞLADı: "ALNıMıN AKıYLA BU SÜRECIN IÇINDEN ÇıKACAĞıM"   16:42   MUHSIN YAZıCıOĞLU, MEZARı BAŞıNDA ANıLDı... REMZI ÇAYıR: "ONUN YOLUNU IKTIDAR YAPMAK HEPIMIZIN GÖREVI"   16:42   TBMM’DE SÜREÇLE ILGILI MÜSTAKIL VE GEÇICI YASA HAZıRLıĞı… TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ ILE GRUP KOORDINATÖRLERININ TOPLANTıSıNıN GELECEK HAFTA YAPıLMASı PLANLANıYOR   14:06   CHP PM ÜYESI OZAN VARAL: “TARSUS’A ÇIMENTO FABRIKASı DAYATıLıYOR!”   14:05   TOROSLAR BELEDIYESI KıRSALDA ULAŞıM GÜVENLIĞINI ARTıRıYOR  
 
     
   

Mersin Büyükşehir’den Yangın Tatbikatı


Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) ana çözüm ortağı olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, yangın tatbikatı yaptı. İtfaiye Dairesi’ne bağlı itfaiye erleri, senaryo gereği merkez üssü Tarsus olan 7,0 şiddetindeki deprem ve sonrası için müdahalede bulundu.

 

Tarih : 26 Eylül 2021 Pazar 16:41   Okunma : 1763

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) ana çözüm ortağı olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, yangın tatbikatı yaptı. İtfaiye Dairesi’ne bağlı itfaiye erleri, senaryo gereği merkez üssü Tarsus olan 7,0 şiddetindeki deprem ve sonrası için müdahalede bulundu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ana çözüm ortağı olduğu TAMP çerçevesinde gerçeğini aratmayan bir tatbikat yaptı. AFAD gözetiminde İtfaiye Dairesi tarafından Mezitli Grup Amirliği’nde yapılan tatbikatta, olası yerleşim yeri, sanayi ve orman yangını sonrası yapılan müdahale şekilleri işlendi. İple ve merdivenle erişim tekniği ile yaralı kurtarma, ardından yangın söndürme müdahalesinin yapıldığı tatbikatta, kadın itfaiye personeli de iş başındaydı.

İP VE MERDİVENLE ERİŞİM TEKNİĞİ İLE KURTARMA OPERASYONU

AFAD’dan gönderilen senaryo gereği merkez üssü Tarsus olan 7,0 büyüklüğünde deprem ve sonrasında oluşabilecek ikincil afetlere müdahale konusunun işlendiği tatbikatta, çıkan yangın sonucu binada mahsur kalan ve çatıya çıkan vatandaşın kurtarılması için itfaiye ekipleri harekete geçti.

Vatandaşın mahsur kaldığı binaya gelen ekipler, itfaiye aracının kovası ile çatıya ulaşarak yaralıyı kurtardı. Ardından orman gibi doğa koşullarında olabilecek kurtarma operasyonunda kullanılan iple kurtarma tekniği, katılımcılara uygulamalı olarak anlatıldı. Tatbikat kapsamında son olarak yangın söndürme tüpleri ile yangın söndürme işlemi yapıldı.

Olası afet durumunda meydana gelebilecek yangınlara müdahale ve mahsur kalan canlıların kurtarılmasına yönelik AFAD gözetmenliğinde yapılan tatbikatta, destek çözüm ortağı olan İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet, Çevre ve Şehircilik, Orman Bölge ve Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri de yer aldı.

EN ETKİN MÜDAHALE YÖNTEMLERİ ANLATILDI

İtfaiye Dairesi Başkanlığı Sivil Savunma Şube Müdürlüğü’nde sivil savunma amiri olarak görev yapan Mehmet Elal, TAMP’ta bulunan 26 yerel düzeyde çalışma grubundan biri olan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğundaki Yangın Çalışma Grubu’nun görevlerini anlattı. Yılda bir kez yapılması zorunlu olan eğitimin ve senaryo gereği gerçekleştirilen tatbikatın detaylarını da paylaşan Elal, “Deprem sonrasında meydana gelen ikincil afetler dediğimiz afetlerde şehrimizde sanayi bölgesinde ve şehrimizin belirli kesimlerinde yangınlar meydana geldiği, hasar gören bazı binalarda vatandaşlarımızın mahsur kaldığı bilgisini aldık. Hasarlı binada kalmış olan vatandaşın indirilmesi ve şehrimizde muhtelif bölgelerde çıkmış olan yangınların söndürülmesine müdahale ettik” dedi.

Elal, afet öncesinde, afet sırasında ve sonrasında en etkin mücadele ve müdahale şekliyle oluşabilecek maddi ve manevi kaybın en aza indirmesinin amaçladıklarını söyleyerek, “Diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla bir afet esnasında nasıl mücadele edeceğimizi, nasıl düzenli ve koordineli bir şekilde çalışacağımızı istişare ettik” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, YANGIN, TATBİKAT, AFET, MÜDAHALE, PLAN

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA