27 Mart 2026 Cuma

14:19   ABD BAŞKANı TRUMP: “NATO, İRAN SAVAŞıNDA HIÇBIR ŞEY YAPMADı”   14:18   CHP’LI TAHTASıZ’DAN BAKAN GÜRLEK’E "TAPU" TEPKISI: YAYıMLANAN BELGELERI ÇÜRÜTMESI GEREKIRKEN BAŞKALARıNı SUÇLAMA YOLUNA GITTI   14:17   AYŞEGÜL DOĞAN’DAN BAHÇELI’NIN "ACELEYE GETIRMENIN ALEMI YOK" SÖZLERINE YANıT: "TELAŞA KAPıLARAK BUNU YAPMAYA GEREK YOK AMA HıZA IHTIYACıMıZ VAR"   14:16   ANKARA’DA GAZETECILER, İSMAIL ARı VE ALICAN ULUDAĞ IÇIN BIR ARAYA GELDI: TUTUKLU GAZETECILER SERBEST BıRAKıLSıN   14:08   AK PARTI MEZITLI’DEN BAŞKAN TUNCER’E SESSIZ KALMAYACAĞıZ MESAJı   13:02   AZERBAYCAN, RUSYA’NıN İRAN’A INSANI YARDıM GÖNDERDIĞINI DUYURDU   12:58   “İBB DAVASı”NDA 11. GÜN... İMAMOĞLU’NDAN MURAT ÇALıK’A: “BAŞKANıM, ALLAH SENI KORUSUN”   10:50   MERSIN’IN EVLADı KORAY İÇIN ZAMANLA YARıŞ: BÜYÜKŞEHIR’DEN DMD SEFERBERLIĞI!   10:20   MILYARLARCA LIRALıK VERGI BORCU BIR KALEMDE SILINDI! "VERGIDE ADALET" SÖYLEMI ÇÖKTÜ MÜ?   10:15   AİHM’DE KRITIK KAVALA GÜNÜ! CHP’LI BANKOĞLU STRAZBURG’DAN SESLENDI: "ANAYASAL SUÇ İŞLENIYOR"   09:42   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN EZBER BOZAN ÇıKıŞ: "EMEKLI VE ÇIFTÇI KADERINE TERK EDILEMEZ!"   09:40   MERSIN’DE SANAT DEVRIMI: 25 YıLLıK ÇıNAR ŞEHIR TIYATROSU REKORA KOŞUYOR!   09:31   ADANA’DA LEYLA ALATON RÜZGARı: "KENDI HIKÂYENIZI YAZMAKTAN KORKMAYıN!"   20:02   TÜRKIYE’NIN KıYı GELECEĞI MERSIN’DE ŞEKILLENIYOR: 196 BELEDIYE İÇIN KRITIK YOL HARITASı!   16:49   İSPANYA BAŞBAKANı: İSRAIL, LÜBNAN’A GAZZE’DEKIYLE AYNı YıKıMı YAŞATMAYı HEDEFLIYOR   16:43   İBB DAVASı’NDA 10. GÜN... TUTUKLU BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MEHMET MURAT ÇALıK SAVUNMASıNA BAŞLADı: "ALNıMıN AKıYLA BU SÜRECIN IÇINDEN ÇıKACAĞıM"   16:42   MUHSIN YAZıCıOĞLU, MEZARı BAŞıNDA ANıLDı... REMZI ÇAYıR: "ONUN YOLUNU IKTIDAR YAPMAK HEPIMIZIN GÖREVI"   16:42   TBMM’DE SÜREÇLE ILGILI MÜSTAKIL VE GEÇICI YASA HAZıRLıĞı… TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ ILE GRUP KOORDINATÖRLERININ TOPLANTıSıNıN GELECEK HAFTA YAPıLMASı PLANLANıYOR   14:06   CHP PM ÜYESI OZAN VARAL: “TARSUS’A ÇIMENTO FABRIKASı DAYATıLıYOR!”   14:05   TOROSLAR BELEDIYESI KıRSALDA ULAŞıM GÜVENLIĞINI ARTıRıYOR  
 
     
   

Mersin Büyükşehir’den Caretta Bisiklet Festivali


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Mersin Bisikletli Gezginler Derneği’yle birlikte gerçekleştirdiği 7. Mersin Caretta Bisiklet Festivali, kent merkezindeki Cumhuriyet Meydanı’ndan başladı. Türkiye’nin 22 şehrinden katılan 175 bisikletli, Erdemli ve Silifke’ye doğru toplam 150 kilometre pedal çevirecek.

 

Tarih : 2 Ekim 2021 Cumartesi 21:29   Okunma : 862

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Mersin Bisikletli Gezginler Derneği’yle birlikte gerçekleştirdiği 7. Mersin Caretta Bisiklet Festivali, kent merkezindeki Cumhuriyet Meydanı’ndan başladı. Türkiye’nin 22 şehrinden katılan 175 bisikletli, Erdemli ve Silifke’ye doğru toplam 150 kilometre pedal çevirecek.

Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen 175 bisikletli açılış konuşmaları ve hatıra fotoğraflarının ardından 150 kilometrelik yolculuk için ilk pedalı çevirdi. Festivalin başlangıç noktasında Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel de yer aldı. Gökbel, açılış konuşmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer adına bisikletlilere hediye verdi.

“3 GÜN SÜRECEK OLAN BU FESTİVAL UMUYORUM Kİ AMACIMIZA UYGUN SONUÇLANIR”

Mersin’e bisikletle ilgili ciddi projeler kazandırdıklarını vurgulayan Gökbel, “Dışarıdan gelen konuklarımız muhtemelen güzergah içerisinde bunları görecektir. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak her açılan ve açılacak bulvar ve caddede mutlaka projenin içine bisiklet yolunu koyuyoruz” dedi.

Festivalin adıyla ilgili değerlendirmede bulunan Gökbel, “Caretta bizim simgemiz. 7’ncisi yapılacak bu festivalin de isminin Caretta olması bizim için önemli. Mersin Bisikletli Gezginler Derneği Başkanı ve üyelerine de ayrıca teşekkür ediyorum. Ortak bir projeyle bizleri buluşturdu. 3 gün sürecek olan bu festival umuyorum ki amacımıza uygun sonuçlanır” diye konuştu.

“MERSİN BU SENE GERÇEKTEN ÇOK BÜYÜK BİR DÖNÜŞÜM YAŞIYOR”

Mersin Bisikletli Gezginler Derneği Başkanı ve Tüm Bisiklet Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Ahmet Salih Özenir ise festival katılımcılarından bahsederek, “Türkiye’nin 22 şehrinden gelen 175 bisiklet sever, bisikletli gezgin, doğa dostu, çevre dostu, insanı seven kardeşimle, arkadaşımla, dostumla birlikte olmaktan inanılmaz mutluyum” dedi.

Mersin’de bisiklete önem veren bir Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu da sözlerine ekleyen Özenir, şöyle devam etti:

“Bizler Mersinliler olarak gerçekten çok şanslıyız ki bisikleti anlatmak zorunda kaldığımız bir Başkanımız yok. Zaten bisikleti çok seven, bisikleti kullanan, günlük yaşamında da bisiklet olan bir Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız var ve Mersin’in bisiklete uygun şehir haline dönmesi için, dönüşünün sağlanması için var gücüyle çalışıyor. Bizler de Mersin’in sivil toplum kuruluşları olarak bunun için elimizden gelen desteği ve gayreti gösteriyoruz. Mersin bu sene gerçekten çok büyük bir dönüşüm yaşıyor, 100 kilometrelik bir bisiklet yoluna kavuşuyor, inanılmaz şeyler yapılıyor.”

“HEPİMİZ AYNI SEVGİDE BİR ARAYA GELDİK, BİSİKLET SEVGİSİ”

Cumhuriyet Meydanı’ndan Mersin Bisikletli Gezginler Derneği Başkanı Ahmet Salih Özenir ile Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Tarakçı öncülüğünde başlayan festival, Akdeniz, Yenişehir ve Mezitli ilçelerinin cadde ve bulvarlarında devam etti. Bisikletliler, Kültür Park’taki bisiklet yolunda da deniz kenarında pedal çevirdikten sonra Cumhuriyet Gösteri Merkezi’nde tantuni ile öğle yemeği molası verdi.

Malatya’dan Mersin’e gelen Fatma Demir, daha önce de Van’da bir bisiklet festivaline katıldığını belirterek, “Şimdi Mersin’e geldik. Şu an harika, çok güzel geçiyor. Bisikletle kent merkezinden geçtik. Hoşumuza gitti, hem deniz kenarından hem palmiye ağaçlarının yanında güzel, güvenli bir şekilde bisiklet yolundan gitmek gerçekten hoştu. İnşallah bisiklet yolları tüm şehirlerde daha da çok olur. Güvenli bir şekilde bisiklet sürmeyi çok isteriz. Hepimiz aynı sevgide bir araya geldik, bisiklet sevgisi. O yüzden çok güzel bir ortam. Şimdi yemek molası verdik. Mersin’in ünlü yemeği olan tantuniyi yiyeceğiz” dedi.

“SAHİLDE BİSİKLET SÜRMEK ÇOK KEYİFLİ”

Ankara’dan festival için gelen Selim İnan, 12 senedir işe gidip gelmede ve uzun turlarda aktif olarak bisiklet kullandığını vurgulayarak, “Kendime yılda 3-4 tane festival hakkı veriyorum. Buna ilk defa sıra geldi. Şu anda çok beğendim. Organizasyon gayet güzel. Buraya kadar geldiğimiz yerleri çok beğendim. Mükemmel bir bisiklet yolu yapılmış. Sanırım öncesinde yokmuş, daha iç taraftaymış. Ankara’da sürekli asfalttayız ya da kurak alanlarda sürüyoruz. Sahilde bisiklet sürmek çok keyifli” diye konuştu.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, CARETTA, BİSİKLET, FESTİVALİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA