27 Aralık 2025 Cumartesi

09:20   MERSIN’DE ALTYAPı VIZYONU: 2026 YATıRıMLARıYLA DAHA KONFORLU BIR ŞEHIR GELIYOR   21:39   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SPORA TARIHI DESTEK: 260 KULÜP VE 294 SPORCUYA 20.7 MILYON TL!   17:22   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN REGAIP KANDILI’NDE GÖNÜLLERE DOKUNAN İKRAM: BINLERCE KANDIL SIMIDI VATANDAŞLARLA BULUŞTU   17:15   MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK: BÜYÜKŞEHIR’IN HıYAR FIDESI DESTEĞI HASADA DÖNÜŞTÜ   17:06   CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı AYDıN’DAN KYK BURSUYLA ‘TAVUK DÖNER’ HESABı: 47 TAVUK DÖNER DÜRÜM KAYıP   17:04   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: SAĞLıK HIZMETLERINDE KARA DÜZEN ÇALıŞAN KIM VARSA GÖZÜNÜN YAŞıNA BAKMıYORUZ   17:02   SURIYE’NIN HUMUS KENTINDE CAMIDE PATLAMA: 5 ÖLÜ, 21 YARALı   14:59   LEYLA ZANA’YA YÖNELIK HAKARETLERE ILIŞKIN 116 ÖRGÜTTEN SUÇ DUYURUSU   14:57   CHP’LI AKDOĞAN, AİHM’IN İMAMOĞLU DOSYASıYLA ILGILI KARARıNı DEĞERLENDIRDI: AİHM, AYM KARARıNA UYMAYANLARıN TÜRKIYE CUMHURIYETI’NI DINGO’NUN AHıRı GIBI YÖNETEMEYECEKLERINI SÖYLÜYOR"   09:20   MERSIN’DE KıRSALA ŞEHIR KONFORU: ESENLI–HEBILLI YOLU YENILENDI   23:29   MERSIN, KADıN SINEMASıNıN BAŞKENTI OLDU: UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI 2. KEZ ŞEHIRDE   21:05   MEZITLI’DE YENI YıL COŞKUSU: DEMOKRASI MEYDANı 5 GÜN BOYUNCA FESTIVAL ALANıNA DÖNÜŞÜYOR   18:21   CHP’DEN 2026 YOL HARITASı: HÜKÜMET PROGRAMı, MITINGLER VE YARGı SÜRECI HAZıRLıKLARı   17:59   CHP SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE: “KAYYUM AYıBı DERHAL SON BULMALı, TOPLUM SAMIMI ADıM BEKLIYOR”   15:36   MERSIN’DE 30 BINI AŞAN VATANDAŞ MOBIL KUAFÖRLE YENILENDI!   15:29   YENIŞEHIR’DE “DIYABETI TANı, SAĞLıĞıNı KORU” PANELI DÜZENLENDI   15:27   BAŞKAN BOLTAÇ AKGEDIK ANASıNıFı’Nı ZIYARET ETTI   15:25   TOROSLAR ZABıTASı YENI YıL ÖNCESI DENETIMLERINI ARTıRDı   15:19   AYM, TCK’NıN “KAMU GÖREVLISINE HAKARET”TE DAHA AĞıR CEZA ÖNGÖREN DÜZENLEMENIN IPTALI ISTEMINI REDDETTI   15:18   SADETTIN SARAN ADLI KONTROLLE SERBEST BıRAKıLDı  
 
     
   

Başkan Özyiğit, ’Üniversite öğrencilerimiz için eğitim desteği başvurularımız devam ediyor’


Yenişehir Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısının Birinci Birleşiminde konuşan Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, açtıkları öğrenci yurdu ve misafirhane ile birlikte 718 üniversite öğrencisinin kalacak yer sorununu çözdüklerini ifade etti. Başkan Özyiğit, üniversitelerin 4 yıllık bölümlerini kazanan Yenişehirli gençler için verecekleri 1500 TL’lik eğitim desteği için de başvuruların devam ettiğini söyledi.

 

Tarih : 5 Ekim 2021 Salı 22:30   Okunma : 647

Yenişehir Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısının Birinci Birleşimi, Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit başkanlığında Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşti. Meclis toplantısında 15 gündem maddesi görüşülerek, karara bağlandı. Koronavirüs tedbirleri altında yapılan meclis toplantısının açılışında konuşan Başkan Abdullah Özyiğit, Eylül ayında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi meclis üyelerine verdi.Meclis toplantısı Yenişehir Belediyesinin ve Belediye Başkan Abdullah Özyiğit’in sosyal medya hesaplarından da canlı olarak yayınladı.

318 kişi kapasiteli Yenişehir Belediyesi Mustafa Baysan Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci Yurdunu hizmete açtıklarını, öğrencilerin barınma sorununun devam etmesi üzerine Aktif Yaşam Merkezini de 400 kişilik misafirhane olarak hazırladıklarını kaydeden Başkan Abdullah Özyiğit, “Üniversitelerin açılmasıyla birlikte kentimizde bulunan bir devlet ve bir vakıf üniversitesinde öğrenim görmek üzere ülkenin dört bir yanından gençlerimiz geldi.  Daha önce bu mecliste sizlerin oylarıyla alınan kararlar doğrultusunda yapılmış olan bir erkek öğrencimiz yurdumuz vardı, bu öğrenci yurdumuzu hizmete açmıştık. Aslında bir yıl önce hizmete hazırdık ancak pandemi döneminde okullar açılmadı ve o süreçte de yurdumuzu bir yıl boyunca sağlık çalışanlarına tahsis etmiştik. Üniversiteler bu yıl açıldı ve 318 erkek öğrencimizi burada ağırlamaya başladık. Bir sabah kayıtların yapılması sürecinde oraya gittiğimizde baktık ki bir günde kontenjanlar dolmuş. Orada bekleyen öğrenciler ve aileleriyle yaptığımız sohbette ihtiyacın fazla olduğunu gördük ve çözüm üretmemiz gerekiyordu. 3 gencimizin de geceyi sahilde geçirdiğini tespit edince Aktif Yaşam Merkezi olarak tamamladığımız ve inşaatı biten, tefrişatı bekleyen binamızı hemen misafirhane olarak hazırlamaya karar verdik. 78 adet 1+1, 18 adet 2+1 odası olan bir tesis, Aktif Yaşam Merkezi olarak düşünüldüğü için havuzundan, hobi bahçelerine ve atölyelere kadar çok geniş bir alanda kurulu, çok güzel bir tesis.  Hızlıca tefrişatını yaptık ve 4-5 gün içerisinde hazırladık. Şu anda 300 erkek ve 100 kız olmak üzere 400 öğrenciyi de oraya yerleştirdik. Toplamda da 718 gencimizi uygun koşullarda misafir ediyoruz.Onların yurt ve barınma sorununu çözdük.” dedi.

Başkan Özyiğit, “Yedek başvurular devam ediyor”

Öğrencilerin yedek olarak başvuru yapmaya devam edebileceklerini belirten Başkan Özyiğit, “Yurdumuzda ve misafirhanemizde kontenjanlar doldu, ancak gençlerimiz yedek olarak başvurularını yapmaya devam edebilirler, yurttan çıkmak isteyen öğrencilerin yerine yedekte olanları alacağız. Yenişehir Belediyesi olarak gençlerimizin her daim yanında olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Yenişehir Belediyesinden 1500 TL’lik eğitim desteği

Yenişehir Belediyesinin Yenişehirli üniversiteli öğrencilere yapacağı 1500 TL’lik eğitim desteği için başvuruların devam ettiğini belirten Başkan Özyiğit, “Üniversitelerin 4 yıllık bölümlerini kazanan Yenişehirli gençlerimize Meclisimizden aldığımız kararla bir eğitim yardımında bulunacağız. 1500 TL’lik yardımı hesaplarına yatıracağız. Başvurularımız 17 Aralık Cuma gününe kadar devam edecek. Öğrencilerimiz başvuru ve detaylı bilgi için 444 33 54 telefon numarasıyla Yenişehir Halk Masasını arayabilirler.” diye konuştu.

2 yıllık ön lisans bölüm kazananlara eğitim desteği önerisi oy birliğiyle komisyonlara havale edildi

Üniversitelerin 2 yıllık bölümlerini kazanan Yenişehirli üniversite öğrencileri için de 750 TL’lik eğitim desteğinde bulunma önerisi de meclis gündemine alındı ve oy birliğiyle kabul edilerek, komisyonlara havale edildi. Komisyonlarda görüşülecek öneri daha sonra meclise gelerek, karara bağlanacak. Kabul edilmesi halinde Yenişehir Belediyesi üniversitelerin 2 yıllık bölümlerini kazanan Yenişehirli üniversite öğrencilerine de eğitim desteği verecek.

Meclis toplantısında komisyonlardan gelen Yenişehir 1,2 ve 3’üncü etap 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı ile ilgili maddelerin, askı süresinin devam etmesi nedeniyle tekrar ilgili komisyonlara sevk edilmesine oy birliğiyle karar verildi.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, YENİŞEHİR, BELEDİYESİ, MECLİSİ, BAŞKAN, ÖZYİĞİT

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA