9 Temmuz 2025 Çarşamba

03:15   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK LIDERI ABDULLAH ÖCALAN’ıN VIDEO MESAJı BEKLENIYOR   01:29   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK IFADE VERDI: ’İFTIRA AT, KURTUL’ DÜZENI KURULMUŞ DURUMDA   01:27   SÖZCÜ TV KARARTıLDı   22:52   ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDı... TÜLAY HATIMOĞULLARı: ADANA’DA BELEDIYE BAŞKANıNı TUTSAK EDERSENIZ, DEMOKRATIK TÜRKIYE UMUDUNA GÖLGE DÜŞER   21:15   ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDı   20:15   ADANALıLAR’DAN ZEYDAN KARALAR’A DESTEK IÇIN OTURMA EYLEMI   17:29   AİHM’DEN SELAHATTIN DEMIRTAŞ LEHINE HAK IHLALI KARARı... DEMIRTAŞ’ıN AVUKATLARı: "KARARıN EN ÖNEMLI TARAFı KOBANI DAVASıNDA VERILEN MAHKUMIYET KARARıNıN DAYANDıĞı DELILLERI BOŞA ÇıKARMASıDıR"   17:26   ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞI, MÜCAHIT BIRINCI HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU   17:24   ŞEHIT ÜMIT ÜZÜM’ÜN ABLASı: "BURADA AKP’LI KIMSEYI ISTEMIYORUM"   17:20   ERKAN BAŞ’TAN ÖZGÜR ÖZEL’E DAYANıŞMA ZIYARETI   15:43   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "GÜN; ORTAK AKıLLA, ORTAK VICDANLA, ORTAK MÜCADELEYLE BIR OLMA GÜNÜDÜR"   15:39   ŞEHIT CENAZESINDEYKEN IFADEYE ÇAĞRıLDıĞıNı ÖĞRENEN ÖZGÜR ÇELIK: “BU SÜREÇ İMAMOĞLU’NUN TUTUKLANMASıNDAN, ÖZGÜR ÖZEL’E AÇıLAN SORUŞTURMALARDAN BAĞıMSıZ DEĞIL”   15:37   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "AZIZ İHSAN AKTAŞ 388 IHALENIN 300’ÜNÜ KAMUDAN VE AK PARTILI BELEDIYELERDEN ALDı. BUNLARıN BIR TANESI IÇERIDE DEĞIL"   14:32   MURAT EMIR: "BU MILLET, SARAY SAVCıSı AKıN GÜRLEK’IN SICILINI DE ERDOĞAN’ıN KORKULARıNı DA UNUTMAYACAK"   14:31   İSTANBUL CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı: CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK’IN IFADE VERMESI IÇIN POLISE TALIMAT VERILDI   14:27   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN “SıFıR ATıK” EĞITIMI   14:22   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN OTIZM AILE DANıŞMA MERKEZI, AILELERE DE REHBERLIK EDIYOR   10:39   MESKİ, AYDıNCıK İLÇESININ İÇME SUYU ALTYAPıSıNı YENILIYOR   10:34   EKREM İMAMOĞLU’NDAN GENÇLERE: “HAYALINIZDEKI TÜRKIYE’YI HEP BIRLIKTE INŞA EDECEĞIZ”   09:33    AKDENIZ’IN GURURU HATIP EMLEK, KICK BOKS’TA DÜNYA ŞAMPIYONASı’NA GIDIYOR  
 
     
   

“Pandemi Süreci Çocuk Ve Gençleri De Olumsuz Etkiledi”


Prof. Dr. Fevziye Toros; 1 buçuk yılı aşan Pandemi sürecinden, çocuk ve gençlerin de ağır ve olumsuz etkilendiklerini belirtti; özellikle sağlık, temizlik ve kontrolle ilgili konularda takıntılar ve depresyona tanık olduğunu söyledi.

 

Tarih : 6 Ekim 2021 Çarşamba 19:25   Okunma : 400

Akdeniz Belediyesi tarafından kadınlara yönelik düzenlenen seminere katılan Ergen Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Fevziye Toros, “Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu” konulu sunum gerçekleştirdi. Kadın ve Aile Hizmetleri’nin organize ettiği seminere, Akdeniz Kaymakamlığı Aile Destek Merkezi’nde verilen kurslara katılan kadınlar ve çocukları katıldı.

Başkan Gültak; “Aile, kadın, çocuk ve gençler için projeler üretiyoruz”

Yoğun katılımın gerçekleştiği seminer öncesi bir konuşma yapan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; göreve geldikleri ilk günden itibaren, aile, kadın, çocuk ve gençlere ilişkin farklı projeleri hayata kattıklarını ifade etti. Akdeniz’de 17 mahallede mahalle evi olduğunu belirten Başkan Gültak; “Aileyi, kadınları ve gençlerimizi önemsiyoruz. Kursiyer kadınları ve kızlarını yaz kamplarına gönderiyoruz. Ayrıca onkobüs hizmeti ile kanser tedavisi gören hastalarımıza ulaşım desteği sağlıyoruz. Yeni doğan bebeklerin ihtiyacının olduğu çantaları annelerimize ulaştırıyoruz. Üniversiteye hazırlanan gençlerimiz için eğitim portalı hazırladık, aralarında tıp fakültesi olmak üzere birçok gencimiz üniversiteyi kazandı”  dedi.

“Akdeniz’i değiştiriyor ve dönüştürüyoruz”

Başkan Gültak; zeki ve üstün yetenekli çocukları Mersin Üniversitesi bünyesindeki Bilim ve Sanat Merkezi’ne gönderdiklerini de belirterek; “Mersin’de ilk kez Akdeniz’e portatif yüzme havuzları kurup, hiç havuza gitmeyen çocuklarımıza yüzme öğrettik. Akdeniz’e her yaştan vatandaşımızın faydalanabileceği spor sahaları kazandırdık. Kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçmesini sağlayıp Akdeniz’i değiştiriyoruz. Değişim Çay Mahallesi’nde başladı, şimdi Barış’ta devam ediyor” diye konuştu. Başkan Gültak, 9-10 Ekim’de Karaduvar sahilinde düzenlenecek balık festivaline katılmaları için kadınlara çağrı yaparak konuşmasını sonlandırdı.

“Pandemi süreci, çocuk ve gençlerde yoğun depresyona yol açtı”

Ergen Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Fevziye Toros ise sunumunda, Pandemi sürecinin toplumun hemen her kesimini olumsuz etkilediğine, bu olumsuzluktan çocuklar ve gençlerin de büyük oranda etkilendiğine dikkat çekti. Meslekte 30 yılı geride bıraktığını belirten Toros; “İlk aylarda, ilkokul ve ortaokul çocuklarımızda ciddi kaygılar gördük. Ardından sağlık, temizlik veya bir takım kontrol takıntıları gibi konularla ilgili ciddi takıntılar gördük. Emin olamama, aynı soruları defalarca sorma takıntıları gibi… Geçen yılın Ocak ayından itibaren de lise öğrencilerinde ciddi depresyon vakaları gördük. Mesleğimde geride bıraktığım 30 yılda; son 6 ayda görmediğim kadar, ergenlerde depresyon görüyorum. Bu nedenle lise çağında çocuğunuz var ise, unutmayın uzun bir pandemi sürecinden çıktılar, derslere yeterince adapte olamayabilirler. Kendi kabuklarına çekilmelerinin altında ciddi bir depresyon olabilir. Mutsuz, keyifsiz, ders ve hayat ilgili motivasyonları düşük olabilir. Dolayısıyla sorunların altında yatan tek sebep, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olmayabilir” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA