27 Aralık 2025 Cumartesi

09:20   MERSIN’DE ALTYAPı VIZYONU: 2026 YATıRıMLARıYLA DAHA KONFORLU BIR ŞEHIR GELIYOR   21:39   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SPORA TARIHI DESTEK: 260 KULÜP VE 294 SPORCUYA 20.7 MILYON TL!   17:22   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN REGAIP KANDILI’NDE GÖNÜLLERE DOKUNAN İKRAM: BINLERCE KANDIL SIMIDI VATANDAŞLARLA BULUŞTU   17:15   MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK: BÜYÜKŞEHIR’IN HıYAR FIDESI DESTEĞI HASADA DÖNÜŞTÜ   17:06   CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı AYDıN’DAN KYK BURSUYLA ‘TAVUK DÖNER’ HESABı: 47 TAVUK DÖNER DÜRÜM KAYıP   17:04   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: SAĞLıK HIZMETLERINDE KARA DÜZEN ÇALıŞAN KIM VARSA GÖZÜNÜN YAŞıNA BAKMıYORUZ   17:02   SURIYE’NIN HUMUS KENTINDE CAMIDE PATLAMA: 5 ÖLÜ, 21 YARALı   14:59   LEYLA ZANA’YA YÖNELIK HAKARETLERE ILIŞKIN 116 ÖRGÜTTEN SUÇ DUYURUSU   14:57   CHP’LI AKDOĞAN, AİHM’IN İMAMOĞLU DOSYASıYLA ILGILI KARARıNı DEĞERLENDIRDI: AİHM, AYM KARARıNA UYMAYANLARıN TÜRKIYE CUMHURIYETI’NI DINGO’NUN AHıRı GIBI YÖNETEMEYECEKLERINI SÖYLÜYOR"   09:20   MERSIN’DE KıRSALA ŞEHIR KONFORU: ESENLI–HEBILLI YOLU YENILENDI   23:29   MERSIN, KADıN SINEMASıNıN BAŞKENTI OLDU: UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI 2. KEZ ŞEHIRDE   21:05   MEZITLI’DE YENI YıL COŞKUSU: DEMOKRASI MEYDANı 5 GÜN BOYUNCA FESTIVAL ALANıNA DÖNÜŞÜYOR   18:21   CHP’DEN 2026 YOL HARITASı: HÜKÜMET PROGRAMı, MITINGLER VE YARGı SÜRECI HAZıRLıKLARı   17:59   CHP SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE: “KAYYUM AYıBı DERHAL SON BULMALı, TOPLUM SAMIMI ADıM BEKLIYOR”   15:36   MERSIN’DE 30 BINI AŞAN VATANDAŞ MOBIL KUAFÖRLE YENILENDI!   15:29   YENIŞEHIR’DE “DIYABETI TANı, SAĞLıĞıNı KORU” PANELI DÜZENLENDI   15:27   BAŞKAN BOLTAÇ AKGEDIK ANASıNıFı’Nı ZIYARET ETTI   15:25   TOROSLAR ZABıTASı YENI YıL ÖNCESI DENETIMLERINI ARTıRDı   15:19   AYM, TCK’NıN “KAMU GÖREVLISINE HAKARET”TE DAHA AĞıR CEZA ÖNGÖREN DÜZENLEMENIN IPTALI ISTEMINI REDDETTI   15:18   SADETTIN SARAN ADLI KONTROLLE SERBEST BıRAKıLDı  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Dünya Görme Engelliler Günü İçin Goalball Farkındalık Maçı Düzenledi


Mersin Büyükşehir Belediyesi, "Dünya Görme Engelliler Günü" için GoalBall maçı düzenledi. Farkındalık maçında, görme engelli sporcular ile Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan personel göz bandı takarak mücadele etti. Maçta hem görme engelli bireylerin günlük yaşamda karşılaştığı zorluklara dikkat çekildi hem de sporda engelin olmadığı gösterildi.

 

Tarih : 14 Ekim 2021 Perşembe 19:18   Okunma : 798

Mersin Büyükşehir Belediyesi, "Dünya Görme Engelliler Günü" için GoalBall maçı düzenledi. Farkındalık maçında, görme engelli sporcular ile Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan personel göz bandı takarak mücadele etti. Maçta hem görme engelli bireylerin günlük yaşamda karşılaştığı zorluklara dikkat çekildi hem de sporda engelin olmadığı gösterildi.

Görme engellilere özgü bir takım sporu olan GoalBall müsabakasıyla Büyükşehir Belediyesi, görme engellilerin gündelik yaşamda karşılaştıkları zorluklara dikkat çekti. Toroslar Yalınayak Spor Salonu’nda 3’er kişilik iki takımın farkındalık oluşturmak için mücadele ettiği karşılaşmada, Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan personel göz bandı takarak, görme engelli sporcularla maç yaptı. Görme engelli takımın 11-7’lik skorla kazandığı maçta gözleri kapalı bir şekilde hareket etmekte zorlanan Büyükşehir personeli, görme engeliyle yaşama katılmanın zorluklarını anlamış oldu.

“AMACIMIZ FARKINDALIK OLUŞTURMAKTI”

Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürü Abdullah Gerboğa, engelli bireylerin her alanda var olabileceklerini belirterek, “Normal gelişim gösteren insanların görme engellileri anlayabilmeleri için onların yapmış olduğu sporu biz de icra ettik. GoalBall; görme engelli sporcularımızın icra ettiği bir takım sporu. Görme engellilerin aslında başarabildiği sporlara, sosyal, kültürel etkinliklere bir farkındalık oluşturmak için güzel bir maç oldu. Maçımız 11-7 bitti. Görme engelli sporcularımız kazandı. Amacımız zaten kazanmak değildi, farkındalık oluşturmaktı” dedi.

“ONLARLA BERABER BUGÜN BU FARKINDALIĞI YAŞAMAK ÇOK MUTLULUK VERİCİ”

Kendisi için farklı bir deneyim olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda özel eğitim öğretmeni olarak görev yapan Hasan Mutlu, “Bu etkinlik bizim için çok değişik ve güzel bir deneyim oldu. Onların hislerini anlamak, onlarla birlikte oynamak müthiş bir deneyim. Bir özel eğitim öğretmeni olarak da bu sporu deneyimlemek benim için çok güzel bir olay. Çok eğlendik, takım arkadaşlarımız da çok eğlendi. Onlarla beraber bugün bu farkındalığı yaşamak çok mutluluk verici” diye konuştu.

“VATANDAŞLARIMIZ BU KONUDA GÜN GEÇTİKÇE DAHA ÇOK BİLİNÇLENİYORLAR”

Görme engelli takımında oynayan Uğur Karakaş, günün anlamını anlatan bir maç olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Uzun zamandır Mersin Görme Engelliler Derneği’nde spor yapıyorum. Aslında GoalBall oynamayı bırakmıştım. Benim için de güzel bir anı oldu. Rakibimiz oyunu hiç bilmediği halde çok güzel oynadılar. Bizde de tecrübeli arkadaşlarımız vardı. Eğlenceli, güzel bir ortam oldu. Dünya Görme Engelliler Günü’nde, günün anlamını anlatan bir gün olduğunu düşünüyorum. Vatandaşlarımız gün geçtikçe daha çok bilinçleniyorlar bu konuda. Engelliye bakış açısı daha da bir farklı oluyor. Biz de bunu hissediyoruz.”

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, DÜNYA, GÖRME, ENGELLİLER, GÜNÜ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA