10 Temmuz 2025 Perşembe

16:50   MURAT ÇALıK TEKRAR HASTANEYE KALDıRıLDı... ÇALıK’ıN EŞI ZEHRA ÇALıK: "DAHA NEYI BEKLIYORUZ? SAVCıLıKTAN TAHLIYE KARARıNı ACILEN BEKLIYORUZ"   16:48   BAŞARıR: "İKTIDAR, DÜNYANıN HER YERINDE VAR AMA DEMOKRASI OLABILMESI IÇIN MUHALEFET OLMASı LAZıM"   16:35   TBMM GENEL KURULU’NDA CHP’LILERDEN TUTUKLAMALARA PROTESTO   03:15   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK LIDERI ABDULLAH ÖCALAN’ıN VIDEO MESAJı BEKLENIYOR   01:29   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK IFADE VERDI: ’İFTIRA AT, KURTUL’ DÜZENI KURULMUŞ DURUMDA   01:27   SÖZCÜ TV KARARTıLDı   22:52   ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDı... TÜLAY HATIMOĞULLARı: ADANA’DA BELEDIYE BAŞKANıNı TUTSAK EDERSENIZ, DEMOKRATIK TÜRKIYE UMUDUNA GÖLGE DÜŞER   21:15   ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDı   20:15   ADANALıLAR’DAN ZEYDAN KARALAR’A DESTEK IÇIN OTURMA EYLEMI   17:29   AİHM’DEN SELAHATTIN DEMIRTAŞ LEHINE HAK IHLALI KARARı... DEMIRTAŞ’ıN AVUKATLARı: "KARARıN EN ÖNEMLI TARAFı KOBANI DAVASıNDA VERILEN MAHKUMIYET KARARıNıN DAYANDıĞı DELILLERI BOŞA ÇıKARMASıDıR"   17:26   ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞI, MÜCAHIT BIRINCI HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU   17:24   ŞEHIT ÜMIT ÜZÜM’ÜN ABLASı: "BURADA AKP’LI KIMSEYI ISTEMIYORUM"   17:20   ERKAN BAŞ’TAN ÖZGÜR ÖZEL’E DAYANıŞMA ZIYARETI   15:43   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "GÜN; ORTAK AKıLLA, ORTAK VICDANLA, ORTAK MÜCADELEYLE BIR OLMA GÜNÜDÜR"   15:39   ŞEHIT CENAZESINDEYKEN IFADEYE ÇAĞRıLDıĞıNı ÖĞRENEN ÖZGÜR ÇELIK: “BU SÜREÇ İMAMOĞLU’NUN TUTUKLANMASıNDAN, ÖZGÜR ÖZEL’E AÇıLAN SORUŞTURMALARDAN BAĞıMSıZ DEĞIL”   15:37   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "AZIZ İHSAN AKTAŞ 388 IHALENIN 300’ÜNÜ KAMUDAN VE AK PARTILI BELEDIYELERDEN ALDı. BUNLARıN BIR TANESI IÇERIDE DEĞIL"   14:32   MURAT EMIR: "BU MILLET, SARAY SAVCıSı AKıN GÜRLEK’IN SICILINI DE ERDOĞAN’ıN KORKULARıNı DA UNUTMAYACAK"   14:31   İSTANBUL CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı: CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK’IN IFADE VERMESI IÇIN POLISE TALIMAT VERILDI   14:27   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN “SıFıR ATıK” EĞITIMI   14:22   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN OTIZM AILE DANıŞMA MERKEZI, AILELERE DE REHBERLIK EDIYOR  
 
     
   

Tarsus Belediyesi’nin Tekstil Atölyesi Hem İstihdama Hem İhracata Katkı Sağlıyor


Tarsus Belediyesi’nin kurduğu tekstil atölyesinde çoğunluğu kadın ve genç 60 kişiye istihdam sağlandı. Kısa sürede büyük bir giyim markasının siparişleri alındı, Rusya’ya ihracat başladı.

 

Tarih : 15 Ekim 2021 Cuma 18:37   Okunma : 701

Tarsus Belediyesi'nin kurduğu tekstil atölyesinde çoğunluğu kadın ve genç 60 kişiye istihdam sağlandı. Kısa sürede büyük bir giyim markasının siparişleri alındı, Rusya’ya ihracat başladı.

Tarsus Belediyesinin desteği ile TESKİ A.Ş. girişimiyle yaklaşık 3 dönüm arazi üzerinde 1200 metrekare kapalı alana sahip tekstil atölyesi kuruldu.

Tesisin kurulmasının ardından ilk aşamada makine kullanımında tecrübeli çalışanların seçimi yapıldı. 46’sı kadın, 14’ü erkek 60 kişilik bir ekip işbaşı yaptı. 19 ila 54 yaş aralığında deneyimli işçilerin istihdam edildiği atölyede yaş ortalaması 38 oldu. Tesiste işçi sayısının önümüzdeki aylarda 150’ye yükselmesi bekleniyor.

1 ay önce makinelerini açan ilk dikişlerini vuran tesis, çok büyük ve tanınmış bir kot firmasının üretim işini aldı ve yurtiçinin yanı sıra Rusya’ya da ürün göndermeye başladı.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, tekstil tesisinin başta maske üretimi olmak üzere tekstilin her alanında üretim yapabilecek kapasitede olduğunu söyledi.

Tesiste üretilecek ürünlerin başta özel firmalar ve diğer belediyeler olmak üzere dışarıya satışından gelir elde edileceğini, tekstil ürünlerinin “fabrikandan halka” modeliyle Tarsuslulara ve yöre halkına uygun fiyatlarla verileceğini kaydeden Bozdoğan, tesisi aynı zamanda bir eğitim üssü olarak gördüklerini, burada nitelikli işgücü yetiştireceklerini söyledi.

Başkan Bozdoğan, “Cumhuriyet döneminden itibaren Çukurova tekstil bölgesiydi. Tarsus da bu bölgenin kalbiydi. Binlerce Tarsuslu tekstil fabrikalarında çalışarak, alın teri dökerek hem ülkeye katkı sundu hem çoluğunun çocuğunun rızkını çıkardı, onları okuttu. Tarsus kendisini var eden bu sektörle yeniden buluşuyor. Atölyemizin kuruluşunda emeği geçen, atölyemiz kurulduktan sonra burada çalışmaya başlayan emekçi kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Tarsus Belediyesi'nin kurduğu tekstil atölyesinde çalışmaya başlayan işçilerden Hatice Tosun, “Tesis işsiz ve meslek sahibi olmayan genç ve kadınlara iş imkânı yaratarak kazanım sağlamakta.  Belediye Başkanımızın ve şirketimizin bizlere tanıdığı bu fırsatı sonuna kadar değerlendireceğiz.  Şahsım ve ailem adına teşekkür ediyorum. Hem şahsına hem de bu şey ekonomik değer kattığı için mutluyuz” diye konuştu.

Genç işçilerden Mert Sunay Sabır da “İşsizdim. TESKİ sayesinde iş buldum. Başkanımıza çok teşekkür ederim.  Belediyemize hizmet vermekten gurur duyuyoruz” dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, TARSUS BELEDİYESİ, TEKSTİL, ATÖLYESİ, TESKİ A.Ş

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA