21 Aralık 2025 Pazar

09:35   TÖMÜK’TE YERLI MALı HAFTASı: KADıN EMEĞI VE YÖRESEL LEZZETLER BÜYÜKŞEHIR’LE HAYAT BULDU   06:27   SANAT VE HAFıZA BULUŞTU: “KONUŞAN MEKTUPLAR” MERSIN’DE İZLEYICIYLE   17:10   MERSIN’DE KADıNLARıN HIKÂYELERI PERDEDE: 28. UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI BAŞLADı   15:58   “SILIVRI’DEN EDIRNE’YE: İMAMOĞLU’NUN MEKTUBU MILLET İRADESINI AYAĞA KALDıRDı”   15:45   CHP’DEN İSTANBUL ÇıKıŞı: “İMAMOĞLU’NA ENGEL, DEMOKRASIYE DARBE”   15:15   “39 BIN LIRANıN ALTı SEFALET: İŞÇISIZ MASA MEŞRU DEĞIL”   13:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜNIVERSITELILERE GELECEK VIZYONU: ‘KAMPÜS MERSIN’ VE ‘GARAJ MERSIN’ TANıTıLDı   10:10   “İSTANBUL’UN SEÇILMIŞ LIDERI ÖZGÜR OLMALı”   22:55   “MERSIN’DE KARDEŞLIK DERSI: SEÇER’DEN BIRLIK VE BERABERLIK VURGUSU”   17:37   KKTC CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR’DAN TOROSLAR’A TARIHI ZIYARET: “KARDEŞLIK BAĞıMıZ SARSıLMAZ”   16:55   ALI BOZAN’DAN SERT ÇıKıŞ: “HASTA MAHPUSLARA ZULMÜ DURDURUN!”   16:38   “TAT GıDA’DAN GELECEĞE GÜÇLÜ VIZYON: VEYSEL MEMIŞ’TEN SÜRDÜRÜLEBILIRLIKTE LIDERLIK MESAJı”   14:35   “MERSIN’DE EMEKÇILERIN SıCAK DURAĞı: BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜNE ÇORBAYLA BAŞLANGıÇ”   14:21   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’E BAĞLı SENDIKALAR, BUGÜN IŞ BıRAKTı; MECLIS ÖNÜNDEKI AÇıKLAMAYA POLIS IZIN VERMEDI...    10:09   MERSIN’DE FASL-ı KONSER: TÜRK SANAT MÜZIĞI’NIN İHTIŞAMı BÜYÜKŞEHIR’DE YANKıLANDı   17:50   ÖZGÜR ÖZEL: “ERDOĞAN TÜRKIYE’YE 10 YıL KAYBETTIRMIŞTIR. HAVA SAVUNMASıNDA BÜYÜK BIR ZAFIYET YARATMıŞTıR”   15:44   RTÜK, “JASMINE” DIZISI NEDENIYLE HBO MAX’E EN ÜST SıNıRDAN PARA CEZASı VE KATALOGDAN ÇıKARMA YAPTıRıMı UYGULADı   14:40   ÖZGÜR ÖZEL BRÜKSEL’DE… “OTORITERLERI DESTEKLERSENIZ BIZIM GIBI BÜTÜN SOL IÇIN YENI BIR RÜZGÂR YARATACAK BIR PARTIYI BIR BAŞıNA BıRAKMıŞ OLURSUNUZ”   12:39   KATAR BAŞBAKANı AL SANI: İSRAIL’IN ATEŞKES IHLALLERI TÜM GAZZE SÜRECINI TEHLIKEYE ATıYOR   12:37   KARA HARP OKULU MEZUNIYETINDE KıLıÇLı YEMIN EDEN TEĞMENE “EMRE ITAATSIZLIK”TEN VERILEN DISIPLIN CEZASı HUKUKA UYGUN BULUNDU  
 
     
   

Mersin Büyükşehir, Sertifikalı K9 Köpekleri İle Büyükşehirler Arasında Bir İlki Başardı


Ares, Maki ve Melo, Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi ekibinin sertifikalı arama-kurtarma köpekleri olarak görev yapıyor. Aldıkları sertifikalar sayesindeMersin İtfaiye Dairesi ekibinin bir parçası olarak iztakip ve arama-kurtarma çalışmalarına katılan can dostlar, Türkiye’de Büyükşehir Belediyeleri arasında ilk olma özelliği taşıyor. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Afet Arama ve Kurtarma Şube Müdürlüğü K-9 Birim Amiri Ali Aydilek, “Can dostlarımız bizim başımızın tacı, olmazsa olmazımız. Biz bir bütünüz” dedi.Köpeklerin düzenli olarak çalışmalarda görev alabilmesi için sertifika alma zorunluluğu olduğunu belirten Aydilek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’de Büyükşehirler arasında bir ilki başardık” ifadesini kullandı.

 

Tarih : 7 Kasım 2021 Pazar 16:40   Okunma : 925

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi bünyesinde yer alan can dostlar Ares, Maki ve Melo,sertifikalı arama-kurtarma köpekleri olarak görev yapıyor.İz sürme becerisi ile Ares, kayıp şahısları bulma çalışmalarında yer alıyor. Maki ve Melo ise arama-kurtarma çalışmalarında diğer ekip arkadaşlarıyla birlikte hayat kurtarmak için iz sürüyor.Sertifikalı can dostlar bu özellikleri ile Büyükşehir Belediyeleri arasında ilk olma özelliği taşıyor.

İdarecileri ile birlikte eğitimden geçirildiler

İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından, Jandarma Genel Komutanlığı ve İçişleri Bakanlığı’na bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile yapılan görüşmeler sonucunda Ares, Maki ve Melo, idarecileri ile birlikte çeşitli eğitimlerden geçirildi. Eğitimleri başarıyla tamamlayan can dostlar, aldıkları sertifikalar sayesinde idarecileri eşliğinde tüm çalışmalarda görev alma iznine sahip olmuş oldu. Ares, Melo ve Maki, İtfaiye Haftası kapsamında Büyükşehir Belediyesi İtfaiye yöneticileri ve personelinin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaretinde de yer almıştı.

Biz bir bütünüz”

Belçika Kurdu adıyla bilinen Belçika Malinois cinsi iz takip köpeği Ares’in idareciliğini Murat Kurtalan, arama-kurtarma köpeklerinden Pointer cinsi Maki’nin idareciliğini Ali Aydilek ve Labrador cinsi Melo’nun idareciliğini ise Mustafa Kemal Büyükoğlu yürütüyor. Ares, Maki ve Melo’nunitfaiye ekibiyle aralarının çok iyi olduğunu söyleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Afet Arama ve Kurtarma Şube Müdürlüğü K-9 Birim Amiri Ali Aydilek, “Zaten biz bir bütünüz. İdareci ve personel bir bütün olduğu zaman başarı kaçınılmaz oluyor” dedi.

“Can dostlarımız bizim başımızın tacı, olmazsa olmazımız”

İz takip köpeği Ares ve arama-kurtarma köpekleri Maki ve Melo ile yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren Aydilek,“Sorumluluk alanlarımızda sürekli kayıp şahıs olayları meydana geliyor. İz takip köpeğimiz Ares’le birçok kayıp şahıs olayına müdahale ettik. Elazığ ve İzmir’de yaşanan deprem felaketinde de arama-kurtarma köpeklerimizi iyi bir şekilde kullandık. Bu can dostlarımız bizim başımızın tacı, olmazsa olmazımız. Zaten biz bir bütünüz. Köpeklerimiz ve idareci olarak bizler,birlikte iyi şeyler başaracağız”diye konuştu.

“Büyükşehirler arasında bir ilki başardık”

Aydilek,bünyelerinde bulunan iz takip ve arama-kurtarma köpeklerinin sertifikalı olmasının Büyükşehir Belediyeleri arasında bir ilk olduğunu vurgulayarak, “Köpeklerimize ve idarecilerimize eğitim aldırdık. Bu kursu tamamlamamış olsalardı şu anda burada görev yapıyor olmazlardı. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’de Büyükşehirler arasında bir ilki başardık” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA