14 Ocak 2026 Çarşamba

15:37   DEM PARTI MILLETVEKILI KOCA: "MERSIN ULUSLARARASı LIMAN İŞLETMECILIĞI’NDE 185 IŞÇI, DAHA INSANI ÇALıŞMA KOŞULLARı ISTEDIKLERI IÇIN IŞTEN ÇıKARıLDı"   15:35   ÇYDD: "BIR KADıN HAKIMIN, ERKEK BIR SAVCı TARAFıNDAN SILAHLı SALDıRıYA UĞRAMASı KADıNA YÖNELIK ŞIDDETIN BOYUTUNU ÇARPıCı BIÇIMDE GÖZLER ÖNÜNE SERMIŞTIR"   15:33   GÜLIZAR BIÇER KARACA: SIZ ATATÜRK’TEN, İSTIKLAL MARŞı’NDAN, ATATÜRK’ÜN GENÇLIĞE HITABESI’NDEN NE ISTIYORSUNUZ?   15:31   İHD ESKI İZMIR ŞUBE EŞ BAŞKANı ALI AYDıN, ÇIĞLI’DE SABAH YÜRÜYÜŞÜ SıRASıNDA ÖLDÜRÜLDÜ   15:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, ‘AKDENIZ ULUSLARARASı TEKSTIL FUARı’NıN AÇıLıŞ TÖRENINE KATıLDı   15:23   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SOKAK HAYVANLARı IÇIN KURULAN DOĞAL YAŞAM ALANLARıYLA ILGILI KRITIK UYARıLARDA BULUNDU   13:26   KESK MERSIN’DE HAYATı DURDURDU: "BU KAYNAKLAR HALKıN DEĞIL, BIR AVUÇ ASALAĞıN CEBINE GIDIYOR!"   13:19   ADD MERSIN ŞUBESI’NDEN ZÜBEYDE HANıM ANıSıNA ANLAMLı ZIYARET: "BIR MILLETIN KADERINI BÜYÜTTÜ"   13:01   PAWEL ADAMOWICZ ÖDÜLÜ, EKREM İMAMOĞLU’NA VERILDI... "ÖDÜLÜ DEMOKRASI IÇIN YıLMADAN MÜCADELE EDEN VATANDAŞLARıMıZA ITHAF EDIYORUM"   12:53   DEM PARTILI VARLI’DAN AILE VE SOSYAL HIZMETLER, ADALET VE İÇIŞLERI BAKANLARıNA "ROJIN KABAIŞ" SORUSU: ROJIN’IN ŞÜPHELI ÖLÜMÜ NEDEN AYDıNLATıLMAMAKTADıR?   12:52   ÜSKÜDAR’DA OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖREVDEN EL ÇEKTIRILDI   12:50   YENI YOL GRUP TOPLANTıSı... MAHMUT ARıKAN: "BUGÜN İRAN’DA YAŞANANLARA KARŞı SUSKUN KALANLARDA, ALKıŞLAYANLARDA BILSIN KI, YARıN SıRADAKI HEDEF KENDILERIDIR"   10:24   “AKBELEN KAVŞAĞı’NA İLK TARIH: 2026 SÖZÜ, 8 YıLLıK BEKLEYIŞE SON VERECEK MI?”    09:46   MERSIN’DE YENI YıLıN İLK KONSERI: KENT ORKESTRASı’NDAN NOSTALJIK ESINTILER   20:09   ÜNLÜLERE UYUŞTURUCU OPERASYONU: OKTAY KAYNARCA VE EMEL MÜFTÜOĞLU SERBEST, İKI İSIM TUTUKLANDı!   19:59   YÖK’TEN ÜNIVERSITELERE CUMA NAMAZı DÜZENLEMESI: EĞITIM VE İNANÇ BIRLIKTE KORUNACAK   19:50   MERSIN, 2025’I SANATLA DOYURDU: 2026’DA DAHA BÜYÜK VIZYON GELIYOR   16:38   CHP’LI ATALAR’DAN E-TICARETTE GÜMRÜK MUAFIYETININ KALDıRıLMASıNA TEPKI: "UYGULAMADAN DERHAL VAZGEÇILMELIDIR"   16:37   MURAT ÇALıK’ıN AMELIYATı SONRASı AVUKATı KOÇHAN’DAN AÇıKLAMA GELDI   16:35   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “İSTANBULLULARı DARBENIN 300’ÜNCÜ GÜNÜNDE MEYDANA AKMAYA DAVET EDIYORUM”  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 37. Ölüm Yıl Dönümünde Ümit Yaşar Oğuzcan’ı Andı


Mersin Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi’nin Sosyal Faaliyet Kulüpleri Projesi kapsamında çalışma yürüten Şiir Kulübü, şair Ümit Yaşar Oğuzcan’ın 37. ölüm yıl dönümü için anma etkinliği düzenledi.

 

Tarih : 8 Kasım 2021 Pazartesi 22:54   Okunma : 1405

Mersin Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi’nin Sosyal Faaliyet Kulüpleri Projesi kapsamında çalışma yürüten Şiir Kulübü, şair Ümit Yaşar Oğuzcan’ın 37. ölüm yıl dönümü için anma etkinliği düzenledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen etkinliğe; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Büyükşehir Belediyesi personeli ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nda etkinlik sorumlusu ve Büyükşehir Şiir Kulübü Başkanı Sonay Arıcı ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Temizlik Şube Müdürü, Şiir Kulübü Sorumlusu İbrahim Can sunum yaptı.

Ümit Yaşar Oğuzcan’ın şiirleri; Büyükşehir Şiir Kulübü Başkanı Sonay Arıcı, Şiir Kulübü ile Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği üyesi Sultan Koç, Şiir Kulübü Sorumlusu İbrahim Can, Şiir Kulübü üyeleri Dilek Yörük ve Yahya Vurucu, MESİAD Yönetim Kurulu üyesi Sait Dervişoğlu, Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği üyesi Nuray Öngüç, şair ve yazar Erdal Dalgıç,  özel bir hastanenin Başhekimi, uzman doktor ve yorumcu Murat Mıhçıoğlu, emekli haber spikeri Hakan Erendor, yazar ve eğitmen Nahide Tuna ile şair, yazar ve eğitmen Ali Yedigöz tarafından seslendirildi.

MERHUM ŞAİRİN AKRABALARI ANILARINI PAYLAŞTI

Şair Ümit Yaşar Oğuzcan’ın ailesini; anne ve babasının yaşamını Hikmet Oğuzcan anlattı. Oğuzcan’ın şiir yazmaya babası sayesinde başladığını belirten Hikmet Oğuzcan, hüznün şairinin şiir anlayışını şiirleriyle anlattı. Mehmet Oğuzcan da Ümit Yaşar Oğuzcan’la olan anılarını anlatırken, kendisinden dinlediği şiirleri okudu. Şair Oğuzcan’ın unutulmaz eserleri Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı ses ve enstrüman sanatçıları tarafından seslendirildi.

“AHDE VEFANIN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU BU AKŞAM BİR KEZ DAHA ANLADIM”

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Ümit Yaşar Oğuzcan’ın 58 yıllık yaşam öyküsünün kendisini hüzünlendirdiğini, aynı zamanda Tarsuslu olmasının övünç kaynağı olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Ahde vefanın ne kadar önemli olduğunu bu akşam bir kez daha anladım. Hüzünlü bir akşam geçirdik belki ama ünlü şairimizin gerçekten 58 yıllık bir yaşam öyküsünde ne kadar dramatik günler geçirdiğini ve özellikle 1973 yılında oğlunun intiharıyla daha da acıların içerisine kendini bıraktığını gördük. Tabii Ümit Yaşar Oğuzcan’ın Mersinli, Tarsuslu olması bizler için övünç kaynağı. Özellikle bugün, hem şiir anlamında hem de güftelerin şarkılara dönüştüğü noktalarda değerli şairimizin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladık.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA