27 Aralık 2025 Cumartesi

17:06   CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı AYDıN’DAN KYK BURSUYLA ‘TAVUK DÖNER’ HESABı: 47 TAVUK DÖNER DÜRÜM KAYıP   17:04   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: SAĞLıK HIZMETLERINDE KARA DÜZEN ÇALıŞAN KIM VARSA GÖZÜNÜN YAŞıNA BAKMıYORUZ   17:02   SURIYE’NIN HUMUS KENTINDE CAMIDE PATLAMA: 5 ÖLÜ, 21 YARALı   14:59   LEYLA ZANA’YA YÖNELIK HAKARETLERE ILIŞKIN 116 ÖRGÜTTEN SUÇ DUYURUSU   14:57   CHP’LI AKDOĞAN, AİHM’IN İMAMOĞLU DOSYASıYLA ILGILI KARARıNı DEĞERLENDIRDI: AİHM, AYM KARARıNA UYMAYANLARıN TÜRKIYE CUMHURIYETI’NI DINGO’NUN AHıRı GIBI YÖNETEMEYECEKLERINI SÖYLÜYOR"   09:20   MERSIN’DE KıRSALA ŞEHIR KONFORU: ESENLI–HEBILLI YOLU YENILENDI   23:29   MERSIN, KADıN SINEMASıNıN BAŞKENTI OLDU: UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI 2. KEZ ŞEHIRDE   21:05   MEZITLI’DE YENI YıL COŞKUSU: DEMOKRASI MEYDANı 5 GÜN BOYUNCA FESTIVAL ALANıNA DÖNÜŞÜYOR   18:21   CHP’DEN 2026 YOL HARITASı: HÜKÜMET PROGRAMı, MITINGLER VE YARGı SÜRECI HAZıRLıKLARı   17:59   CHP SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE: “KAYYUM AYıBı DERHAL SON BULMALı, TOPLUM SAMIMI ADıM BEKLIYOR”   15:36   MERSIN’DE 30 BINI AŞAN VATANDAŞ MOBIL KUAFÖRLE YENILENDI!   15:29   YENIŞEHIR’DE “DIYABETI TANı, SAĞLıĞıNı KORU” PANELI DÜZENLENDI   15:27   BAŞKAN BOLTAÇ AKGEDIK ANASıNıFı’Nı ZIYARET ETTI   15:25   TOROSLAR ZABıTASı YENI YıL ÖNCESI DENETIMLERINI ARTıRDı   15:19   AYM, TCK’NıN “KAMU GÖREVLISINE HAKARET”TE DAHA AĞıR CEZA ÖNGÖREN DÜZENLEMENIN IPTALI ISTEMINI REDDETTI   15:18   SADETTIN SARAN ADLI KONTROLLE SERBEST BıRAKıLDı   15:17   14 ÜLKEDEN İSRAIL’E ORTAK KıNAMA AÇıKLAMASı: YENI YERLEŞIM KARARı GERI ALıNMALı   15:16   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, REGAIP KANDILI’NI KUTLADı   15:15   11. YARGı PAKETI YÜRÜRLÜĞE GIRDI... ADALET BAKANı TUNÇ: "BUGÜN ITIBARıYLA DÜZENLEMEDEN FAYDALANACAK HÜKÜMLÜLERIN IŞLEMLERI BAŞLATıLMıŞTıR"   15:13   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK: FUTBOL KULÜPLERI MAGAZIN KONUSU YAPıLAMAZ; GERÇEK GÜNDEM ÜLKENIN SORUNLARıDıR  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 37. Ölüm Yıl Dönümünde Ümit Yaşar Oğuzcan’ı Andı


Mersin Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi’nin Sosyal Faaliyet Kulüpleri Projesi kapsamında çalışma yürüten Şiir Kulübü, şair Ümit Yaşar Oğuzcan’ın 37. ölüm yıl dönümü için anma etkinliği düzenledi.

 

Tarih : 8 Kasım 2021 Pazartesi 22:54   Okunma : 1394

Mersin Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi’nin Sosyal Faaliyet Kulüpleri Projesi kapsamında çalışma yürüten Şiir Kulübü, şair Ümit Yaşar Oğuzcan’ın 37. ölüm yıl dönümü için anma etkinliği düzenledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen etkinliğe; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Büyükşehir Belediyesi personeli ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nda etkinlik sorumlusu ve Büyükşehir Şiir Kulübü Başkanı Sonay Arıcı ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Temizlik Şube Müdürü, Şiir Kulübü Sorumlusu İbrahim Can sunum yaptı.

Ümit Yaşar Oğuzcan’ın şiirleri; Büyükşehir Şiir Kulübü Başkanı Sonay Arıcı, Şiir Kulübü ile Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği üyesi Sultan Koç, Şiir Kulübü Sorumlusu İbrahim Can, Şiir Kulübü üyeleri Dilek Yörük ve Yahya Vurucu, MESİAD Yönetim Kurulu üyesi Sait Dervişoğlu, Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği üyesi Nuray Öngüç, şair ve yazar Erdal Dalgıç,  özel bir hastanenin Başhekimi, uzman doktor ve yorumcu Murat Mıhçıoğlu, emekli haber spikeri Hakan Erendor, yazar ve eğitmen Nahide Tuna ile şair, yazar ve eğitmen Ali Yedigöz tarafından seslendirildi.

MERHUM ŞAİRİN AKRABALARI ANILARINI PAYLAŞTI

Şair Ümit Yaşar Oğuzcan’ın ailesini; anne ve babasının yaşamını Hikmet Oğuzcan anlattı. Oğuzcan’ın şiir yazmaya babası sayesinde başladığını belirten Hikmet Oğuzcan, hüznün şairinin şiir anlayışını şiirleriyle anlattı. Mehmet Oğuzcan da Ümit Yaşar Oğuzcan’la olan anılarını anlatırken, kendisinden dinlediği şiirleri okudu. Şair Oğuzcan’ın unutulmaz eserleri Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı ses ve enstrüman sanatçıları tarafından seslendirildi.

“AHDE VEFANIN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU BU AKŞAM BİR KEZ DAHA ANLADIM”

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Ümit Yaşar Oğuzcan’ın 58 yıllık yaşam öyküsünün kendisini hüzünlendirdiğini, aynı zamanda Tarsuslu olmasının övünç kaynağı olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Ahde vefanın ne kadar önemli olduğunu bu akşam bir kez daha anladım. Hüzünlü bir akşam geçirdik belki ama ünlü şairimizin gerçekten 58 yıllık bir yaşam öyküsünde ne kadar dramatik günler geçirdiğini ve özellikle 1973 yılında oğlunun intiharıyla daha da acıların içerisine kendini bıraktığını gördük. Tabii Ümit Yaşar Oğuzcan’ın Mersinli, Tarsuslu olması bizler için övünç kaynağı. Özellikle bugün, hem şiir anlamında hem de güftelerin şarkılara dönüştüğü noktalarda değerli şairimizin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladık.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA