17 Haziran 2025 Salı

20:32   EVIMIZ ATÖLYE’NIN 47. DURAĞı ENGELSIZ YAŞAM PARKı OLDU   17:21   BAŞKAN TOPRAK HÜNKAR EKREM ÇALıŞKAN: “YENI YOL ARKADAŞLARıMıZLA BÜYÜYOR, GÜÇLENIYORUZ”   14:50    MANSUR YAVAŞ: "HUKUK KIŞIYE, DÜŞÜNCEYE YA DA SIYASI KIMLIĞE GÖRE DEĞIL, EVRENSEL NORMLARA GÖRE IŞLEMELIDIR"   14:20   ÖZGÜR ÖZEL: "DOĞAYı, AĞACı VE ZEYTINI SEVENLERI AK PARTI’NIN SALDıRıSıNA KARŞı OMUZ OMUZA MÜCADELE ETMEYE DAVET EDIYORUM"   10:15   BÜYÜKŞEHIR’IN ERDEMLI EMEKLI EVI’NE BÜYÜK İLGI   10:02   ABD BAŞKANı TRUMP ANLAŞMA SINYALI VERDI, TAHRAN IÇIN TAHLIYE UYARıSı YAPTı   09:24   CHP’ DEN 30 HAZIRAN DEĞERLENDIRMESI: “GÜNDEMIMIZ DAVA DEĞIL, MEYDANLAR”   09:01   BÜYÜKŞEHIR, GÜLÜMSE ALZHEIMER YAŞAM MERKEZINDEN SOSYAL FAALIYETLER   05:20   DİSK GENEL İŞ İZMIR 8 NO’LU ŞUBE BAŞKANı GÜMÜŞTEKIN VE 3 NOLU ŞUBE KADıN KOMISYONU BAŞKANı BILIR TUTUKLANDı   20:17   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE MECLISI’NIN HAZIRAN AYı 1. BIRLEŞIMI GERÇEKLEŞTIRILDI   20:02   TARSUS BELEDIYESI ZABıTASı’NDAN ÖRNEK DAVRANıŞ   12:50   SEÇER: “HEPIMIZ, BU MEMLEKETIN EŞIT YURTTAŞLARıYıZ”   12:30   CHP’LI KıŞ: “KÜÇÜK ESNAFı YOK SAYAN BIR EKONOMI YÖNETIMININ, NE ÜRETIMI KALKıNDıRMASı NE DE ISTIHDAM YARATMASı MÜMKÜN”   11:20   BÜYÜKŞEHIR’LE ‘BABALAR GÜNÜ’ ŞENLIK GIBI GEÇTI   11:10    MEZITLI BELEDIYESI’NDEN HER YAŞA HITAP EDEN YAZ KURSLARı BAŞLADı   10:20   ÜNIVERSITELERDE, 19 MART VE SONRASıNDA DEVAM EDEN EYLEMLERE KATıLAN ÖĞRENCILERE DISIPLIN SORUŞTURMASı AÇıLDı   09:55   RTÜK ÜYESI TUNCAY KESER’DEN RTÜK BAŞKANı ŞAHIN’E "İBB SORUŞTURMASı" TEPKISI: "BAŞVURULAR GÜNDEME ALıNMıYOR, BU GÖREVI IHMALDIR. BUNUN ADı ÇIFTE STANDARTTıR, KANALA GÖRE HUKUKTUR"   09:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜNIVERSITE SıNAVı KAYGıSıNA KARŞı UZMAN TAVSIYELERI    15:21   BÜYÜKŞEHIR’IN YENIŞEHIR EMEKLI EVI’NDE “SOLUNUM EGZERSIZLERI ATÖLYESI” DÜZENLENDI   15:17   ENERJIDE YATıRıMCıLARA “SÜPER IZIN” GETIREN YASA TEKLIFI... KAZDAĞı DOĞAL VE KÜLTÜREL VARLıKLARı KORUMA DERNEĞI: "TEKLIFIN YASALAŞMASıNı ENGELLEMEK IÇIN BIRLIKTE MÜCADELE EDELIM"  
 
     
   

Başkan Gökmen,Bu hatadan dönün


Doğan Şalgamları yönetiminin, Tek Gıda -İş Sendikası üyesi, İşyeri baş temsilcisinin iş akdini fesih etmesi tepkilere neden oldu. Tek Gıda-İş Sendikası Başkanı İbrahim Sani Gökmen, Sendika Yönetim Kurulu üyeleri, Sendika bağlı üye işçilerin katılımıyla dün Doğanay Şalgamları Adana OSB’de bulunan fabrika önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

Tarih : 14 Aralık 2021 Salı 14:40   Okunma : 1099

Doğan Şalgamları yönetiminin, Tek Gıda -İş Sendikası üyesi, İşyeri baş temsilcisinin iş akdini fesih etmesi tepkilere neden oldu. Tek Gıda-İş Sendikası Başkanı İbrahim Sani Gökmen,  Sendika Yönetim Kurulu üyeleri, Sendika bağlı üye işçilerin katılımıyla dün Doğanay Şalgamları Adana OSB'de bulunan fabrika önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar ve Türk-İş'e bağlı Sendika Şube Başkanlarının da katılarak destek verdiği basın açıklamasında konuşan Tek Gıda -İş Sendikası Adana Şube Başkanı İbrahim Sani Gökmen, sendikalarına üye olan işçilerin, Anayasal haklarını kullanarak sendikalarına  üye olduklarını hatırlattı.   Başkan Gökmen, "Kısa sürede örgütlenmemizi tamamlayarak Çalışma Bakanlığından Doğanay Şalgam işyerinde toplu iş sözleşmesi yapabilmek için yetki belgesi almıştır. Doğanay yönetimi bunun üzerine öncü arkadaşlarımızın işine son vermek için çaba harcamış ancak işçilerin direnciyle geri adım atmışlardır. Daha sonra yönetim, yasal süre dahilinde yetki tespitine itiraz etmiş ve konuyu yargıya taşımıştır. Sendika olarak işverenin yasal sınırlar dahilinde yapmış olduğu bu itiraza saygı duymuş ve yargı süreciyle ilgili hazırlıklara başlamıştır. Ancak Doğanay Şalgam yönetimi, üyelerimize istifa ettirebilmek için çeşitli baskılar yapmış ve son olarak da örgütlenmenin başındaki ve sendikamızın yasal olarak Baş Temsilci atadığı arkadaşımızı işten çıkarmıştır. Şunu herkes bilmelidir ki hiç bir üyemizi yolda bırakmayız. Bu yolu sonuna kadar hep beraber yürüyeceğiz. Güzel şeyler kolay olmuyor, güzel yarınlar için bugünden mücadele edeceğiz" dedi.

SORUNLAR MÜZAKEREYLE ÇÖZÜLEBİLİR

Tek Gıda-İş Sendikası Adana Şube Başkanı İbrahim Sani Gökmen,  "Tek Gıda-İş Sendikası olarak temel prensibimiz işletmelerin zarar görmeden mümkünse geliştirebilmek üyelerin de haklarını en azami bir şekilde korumakla mükelleftir. Bu sebeple sorunların müzakereyle çözülebileceğine inancımız tamdır. Ancak sizler müzakereyi tercih etmez ve çalışanlarımızın anayasal haklarına saygı duymayıp işten çıkardığınız baş temsilcimizi bir an önce iş başı yaptırıp, üyelerimizin üstündeki mobing ve baskıyı sonlandırmazsanız işte o zaman hiç istemediğimiz ama tereddüt etmeden yapacağımız sendikamızın mücadeleci özelliğiyle karşı karşıya kalacaksınız" diye konuştu.

BAŞ TEMSİLCİMİZİ İŞ BAŞI YAPTIRIN, ÜYELERİMİZE BASKIYI BİTİRİN

Doğanay Şalgam yönetiminin, sendikanın talebini dikkate almaması durumunda eylem yapacaklarını bir kez daha yenileyen Tek Gıda-İş Sendikası Adana Şube Başkanı İbrahim Sani Gökmen, sözlerini şöyle tamamladı: "Mücadelemizin sınırları Türkiye'de kalmayacak, Türkiye'de fabrika önü, İstanbul merkez ofis, Lüksemburg Büyükelçiliği önü gibi bir çok noktada çeşitli eylemler yaparken Uluslar arası alanda Uluslar arası üst örgütümüz IUF aracılığıyla da çeşitli eylemler gerçekleştireceğiz. Bu konuda zarar görecek olan marka değerinizin sorumlusu kesinlikle biz olmayacağız. Bu hatadan bir an önce dönün."

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, TEKGIDA-İŞ, BAŞKAN, GÖKMEN, ADANA, SENDİKA

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA