19 Şubat 2026 Perşembe

14:49   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN KOMISYON RAPORUNA TEPKI...   14:46   DEM PARTI SÖZCÜSÜ DOĞAN: "ORTAK RAPORDAKI BAŞLıKLARıN SOMUT BIR KARŞıLıK BULMASı SÜRECIN GERÇEK SıNAVı OLACAK"   14:42   SUNGURLU’DA PLANLANAN MADEN OCAĞıNA ILIŞKIN BILIRKIŞI RAPORUNA ITIRAZ: "SU KAYNAKLARı YETERSIZ VE IÇINDE YÜKSEK ORANDA ARSENIK BULUNUYOR; ORMANLAR ZARAR GÖRECEK"   14:40   ÖMER FETHI GÜRER: İKTIDAR, IÇ PIYASADA TAVUK FIYATLARıNı DÜŞÜRMEK IÇIN KANATLı ET IHRACATıNı DURDURDU, RAMAZAN AYıNıN BAŞLAMASıYLA FIYATLAR ARTTı   14:33   HAKKARI’DE RAMAZAN AYı ALıŞVERIŞI EKONOMININ GÖLGESINDE KALDı...   11:26   BAŞKAN SEÇER’DEN RAMAZAN AYı MESAJı   10:22   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN 85 BIN HASTAYA HAYAT KOLAYLıĞı: ÜCRETSIZ NAKIL AMBULANSı 16 ARAÇLA SAHADA   23:10   TARSUS BELEDIYESI’NDEN REKOR ZAM HAMLESI: PERSONEL MAAŞLARıNA YÜZDE 32 ARTıŞ   22:12   HASAN ARSLAN: “RAMAZAN, İŞ DÜNYASıNDA DA DAYANıŞMA VE BEREKETIN ADıDıR”   17:11   RTÜK ÜYESI İLHAN TAŞCı, "AYNı YAĞMURLAR ALTıNDA" DIZISININ INCELEMESI IÇIN RTÜK’E BAŞVURDU   17:10   ASU KAYA: “İLKNUR’UN HESABıNı HEM BU DÜZENDEN HEM DE O TETIĞI ÇEKEN IRADEYI BESLEYENLERDEN SORACAĞıZ”   17:10   CENEVRE’DEKI RUSYA-UKRAYNA GÖRÜŞMELERI SONA ERDI... ZELENSKI:    17:06   CHP GENÇLIK KOLLARı’NDAN SILIVRI ÖNÜNDE AÇıKLAMA: “ÇANKAYA KÖŞKÜ’NDE EKREM BAŞKANıMıZı GÖRENE KADAR MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞIZ”   17:02   TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ, KOMISYON TOPLANTıSıNıN ARDıNDAN SORULARı YANıTLADı: "RAPORUN UYGULANMASıNı TAKIP EDECEĞIZ"   14:45   YARGıTAY’DA AYM ÜYELIĞI IÇIN 3 ISIM BELIRLENDI, ADAYLARDAN BIRI CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN TARAFıNDAN AYM ÜYELIĞINE SEÇILECEK   14:27   MILLI DAYANıŞMA, KARDEŞLIK VE DEMOKRASI KOMISYONU SON KEZ TOPLANDı... BÜLENT KAYA: “ORTAYA KONULMUŞ ÖNERILERIN SÜRATLE YASALAŞTıRıLMASıNA DAIR BIR EYLEM PLANıNı ORTAYA KOYMAMıZ LAZıM”   14:27   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: CHP’NIN IÇINE DÜŞTÜĞÜ DURUM SIYASETIN DINAMIKLERIYLE AÇıKLANAMAYACAK KADAR KARMAKARıŞıK   10:40   CHP’LI GÜLCAN KıŞ’TAN BAKANLıĞA ‘KIRA KRIZI’ TEPKISI: “173 MILYON TL CEZA KESIP ‘SORUN YOK’ DIYEMEZSINIZ”   10:35   ”NECMI AĞAOĞLU: “MERSIN’IN GÜCÜ ÜRETIMDEN, UMUDU DAYANıŞMADAN GELIR”   09:50   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN RAMAZAN HAMLESI: KENT LOKANTASı İFTARDA DA AÇıK  
 
     
   

Hekimler Uyarıyor ’Türkiye’de Obezite Artıyor’


Evlere kapandık, hareketsizleştik ve kilo almaya başladık. Pandeminin artmasıyla dünyada olduğu gibi ülkemizde de obezite oranları artıyor. Hekimler, obezitenin artışındaki tehlikeye dikkat çekmek amacıyla Mersin Erdemli’de bir araya gelerek vatandaşları uyarıyor.

 

Tarih : 15 Ocak 2022 Cumartesi 14:57   Okunma : 1781

Erdemli Belediyesi’nin başlattığı, ‘Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekle’ sloganıyla vatandaşlar obezite ile mücadele kapsamında bilgilendiriliyor.

Doktor Ahmet Efe, Diyetisyen Türk İslam Öger ve Psikolog Beyza Tekin, pandemi sonrası artan obeziteyle ilgili nasıl mücadele edileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Obezitenin bir hastalık olduğunu ve yıllar içerisindeki artışına dikkat çeken Dr. Ahmet Efe, obezite tedavisi ve uyku saatinin önemine değindi.

Diyetisyen Türk İslam Öger, kronik hastalıklarının alt sebeplerinde obezite olduğuna dikkat çekerken, yürüyüşün önemine ve metabolizmanın düzenli çalışması için gerekli beslenme tiplerine değindi.

Psikolojik faktörlerin obezitenin üzerinde etkili olduğuna değinen Psikolog Beyza Tekin, depresyonun obeziteye etkilerini, madde bağımlığı ve beden imajlarındaki memnuniyetsizlik faktörlerine değindi.

Hareketsiz yaşamın obeziteyi artırdığını ifade eden Erdemli Belediyesi Doktoru Ahmet Efe,” Pandemi dolayısıyla tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de insanlar evlere kapandı. Hareketsizleştik, beslenmemiz arttı, haliyle kilo almaya başladık. Biz doktorlar olarak obezite ve obeziteye bağlı hastalıkların arttığını gözlemliyoruz. Bu maksatla beslenme dostu ve fiziksel aktiviteyi destekliyoruz” diye konuştu.

“Bol Su ve Egzersiz Unutulmamalı”

Sağlık için bol egzersiz yapılması gerektiğini ifade eden Diyetisyen Türk İslam Öger,” Sağlıklı hale erişmek ve kilo denetimi sağlamak amacıyla mutlaka doktorunuza, diyetisyeninize, psikoloğunuza danışmalısınız. Ayrıca sağlıklı beslenmeyi, bol su tüketmeyi ve egzersiz yapmayı unutmamalısınız” diye konuştu.

Obezite ile mücadele etmek isteyenlere uzman olarak yardımcı olduklarını ifade eden Kadın ve Aile Danışmanı Psikolog Beyza Tekin, ”Beden ve ruh sağlığımız bir bütün içinde ilerliyor. Pandemi dolayısıyla aldığımız kilolar bizim sadece fiziksel görüntümüzü değil aynı zamanda ruh sağlığımızı etkiliyor, kendimize olan özgüvenimizi, öz değerimizi düşürüyor. Bu yüzden Erdemli Belediyesi Kadın ve Aile Danışma Merkezi’ne ücretsiz bir şekilde bize gelen danışanlarımıza bu konuda danışmanlık vermekteyiz” diye konuştu.

Öte yandan obezite ile ilgili destek almak isteyenler Erdemli Belediyesi Kadın ve Aile Danışman Merkezi ile irtibata geçebiliyor.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, ERDEMLİ, BELEDİYESİ, BAŞKAN, TOLLU, TÜRKİYE, OBEZİTE

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA