20 Ağustos 2025 Çarşamba

09:25   TARSUS BELEDIYESI’NDEN ÖZBEK MAHALLESI’NE YENI ÇEHRE: TEMIZLIK VE ÇEVRE DÜZENLEMESI TAMAMLANDı   09:19   MERSIN’DE ÇIFTÇIYE CAN SUYU: BÜYÜKŞEHIR’DEN BINLERCE METRE SULAMA BORUSU DESTEĞI    18:11    TOPLU TAŞıMA ARAÇLARıNA KAMERA ZORUNLULUĞU SÜRESI UZATıLDı   18:09   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN YEŞIL ALANLARA BÜYÜK DOKUNUŞ   18:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ONKOLOJI HASTALARıNA CAN SIMIDI ULAŞıM HIZMETI   17:49   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AILELERE BÜYÜK DESTEK: “EBEVEYN YOLCULUĞU” SEMINERLERI ÜCRETSIZ BAŞLADı   17:47   YUMURTALıK BELEDIYESI’NDEN DIJITAL DEVRIM: SAHIL KART ILE TAM ŞEFFAFLıK DÖNEMI BAŞLADı   15:52   MUSTAFA SARıGÜL MALATYA’DA KONUŞTU: "CHP SAVAŞ MEYDANLARıNDA KURULDU, KÜÇÜK INSANLARıN IŞI DEĞILDIR"   15:50   ÖZGÜR ÖZEL: "SıNDıRGı’NıN AFET BÖLGESI ILAN EDILMESI GEREKIYOR"   18:30   “CEZAEVINDE HAYATTA KALMA MÜCADELESI: BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MURAT ÇALıK ‘MAMA ILE AYAKTA DURUYORUM’”   18:26   KAMU EMEKÇILERI ALANLARDA: “ORTADA SÖZLEŞME DEĞIL, SEFALET DAYATMASı VAR!”   18:15   TARSUS’TA KÖY MEYDANı FESTIVALE DÖNÜŞTÜ: “KÖYDE ŞENLIK” COŞKUSU BÖĞRÜEĞRI’YI SARDı   11:02   CHP’LI DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN ÇARPıCı UYARı: “ÇUKUROVA KURUYOR, ÇIFTÇI TARLADAN KAÇıYOR!”   10:30   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU’NA ÇIFTE GURUR: “BEN ANADOLU” YıLıN OYUNU, ÖMÜR SEVGI ÇIL YıLıN OYUNCUSU SEÇILDI   09:32   DR. LEVENT UYSAL: “TERÖRSÜZ TÜRKIYE, BARıŞ VE KARDEŞLIĞIN YÜZYıLı OLACAKTıR”   09:05   MERSIN’DE HAYVANLARA “BUZLU MENÜ” VE FıSKIYE KEYFI   18:55   CHP’LI TALAT DINÇER: “ESNAFıN VERGI-SGK BORCU DAĞ OLMUŞKEN HÂLÂ NEYI BEKLIYORSUNUZ?”   18:45   MESKİ, SARıKAYA MAHALLESI’NE YETERLI İÇME SUYU SAĞLADı   18:38   TMMOB ADANA ŞB.BAŞKANı AKSU ,“AFET RISKLERI ARTıYOR”   18:33   CHP’LI ŞEVKIN’DEN TARIHI ‘DEPREM’ ÇAĞRıSı!  
 
     
   

Mutlu Kadınlar Huzurlu Türkiye İçin Buluştu..


Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Kadın Kolları İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Mutlu Kadın, Huzurlu Türkiye” programı yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

 

Tarih : 27 Aralık 2017 Çarşamba 09:01   Okunma : 1715

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen Mutlu Kadın, Huzurlu Türkiyetoplantısı Mersinlilerin yoğun ilgisi ile karşılandı. Toplantıya, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Kadın Kolları Genel Koordinatörü Nevin Taşlıçay, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Ülkü Ocakları İl Başkanı Gökhan Demir, MHP Mersin Kadın Kolları İl Başkanı Dilek Uslu Var, belediye başkanları, ilçe başkanları, Kadın Kolları İlçe Başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan MHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Uslu Var, Türk kadınının toplumdaki önemine işaret ederek, “Türkler, tarih boyunca sayısız devlet kurmuş, ucu bucağı görünmeyen topraklarda dörtnala at koşturmuş, ayağını bastığı her yere bereket saçmış, medeniyet ve kültürün dünya üzerindeki timsali olmuştur. Hiç şüphe yok ki Türklerin kurduğu ve dünyaya yaydığı bu yüksek medeniyetin arkasında namus, cesaret, şefkat ve vefadan yaratılmış Türk kadını vardır. Bizler, Hz. İbrahim’i yakan ateşi söndürmek için ağzındaki bir damla suyla koşan karınca misali yola çıktık. Onur, şeref, haysiyet, emanete ihanet etmemek, helal kazanca haram karıştırmamak, adil olmak, hak yememek gibi değerleri yolumuza meşale eyledik. Bu yol aydınlıktır, bu yol açıktır” dedi.

Vatana evlat gibi bakan kadınlar

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk ise kadınlara seslendiği konuşmasında “Evladınıza nasıl bakıyorsanız vatanınıza öyle bakıyorsunuz. Sevdiğine yönelik ilk tehlikeyi gören de ilk sizlersiniz. Annenin sevgisi, ifadesi olmayan bir duygudur. Eğer görmezsek duymasak bu toprakları ayağımızın altından çekecekler. Bu şerefli milletin şerefli evladı olmayı başaramayan şeref yoksunları bunu 15 Temmuz’da denedi. Sizi kadınlar bu memlekete şerefli evlatlar yetiştirdikçe onlar bunu başaramayacaktır. Sizin ecdadınız olan hanımefendiler Çanakkale’de, Afyon’da, İzmir’de, Gaziantep’te cepheyi düşmana dar ettiler. Siz böyle bir ırkın kadınlarısınız. Büyüyen Türkiye’yi hazmedemeyenler kontrol edilebilir sınırların dışına çıkan Türkiye’yi dört koldan kuşattılar. Amerika her dediğinin olmadığını gördü ve dağdaki eşkıyayı 50 yıllık stratejik ortağına tercih etti. Siz Türk anaları her şeye layıksınız. Sizler ve hayırlı evlatlarınız oldukça bu ülke var olacak bayrak inmeyecek, ezan susmayacaktır” diye konuştu.

“Geleceğimiz için inandıklarımızdan vazgeçmeyeceğiz”

MHP’li kadınlara MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sözü ile seslenen MHP Kadın Kolları Genel Koordinatörü Nevin Taşlıçay “Toroslar kadar başı dik, Akdeniz kadar gönlü zengin Mersin’in değerli kadınları. Bölen değil, birleştiren, konuşan değil, üreten, ilmik ilmik dokuyan olduğunuz için, hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Türk Milliyetçiliği fikrinin hayata geçmeye başladığı ilk günden beri kadınların siyasetin öznesi ve ayrılmaz bir parçası olduğuna değinen Taşlıçay “Toplumun yarısını teşkil eden kadınlar olmadan, hiç bir sorunun üstesinden gelinemeyeceği tüm Milliyetçi fikir adamları ve liderler tarafından dile getirilmiştir. Kadının sorunları çözülmeden ülkenin sorunlarının çözülemeyeceği, kadınlar sisteme dahil olmadanülkenin muasır medeniyetler seviyesine ulaşamayacağı görülmüş ve buna göre hareket edilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu fikri olan Türk Milliyetçiliğinin bugünkü siyasi temsilcisi olan MHP de bu bilinçle kadını merkezine alarak 48 yıldır Türk siyasi hayatında yer almaktadır ve yer almaya devam edecektir. Türk kadınının sorunu sadece ekonomik noktada değil, kız çocuklarının eğitimi, kadına şiddet, istihdam mobbing ve sağlık sorunları gibi pek çok başlıkta da işlenebilecek durumda. Ancak, içinde bulunduğumuz bu kötü gidişe ve sorunlara rağmen, bugünümüz ve geleceğimiz için inandıklarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Sabırla çalışıp kadını kadim Türk tarihindeki hak ettiği yere tekrar taşıyacağız. Gerek siyasi alanda, gerekse milletimizin bize ihtiyaç duyduğu tüm kademelerde yer alacağız” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA