5 Mart 2026 Perşembe

16:19   ÇEŞME BELEDIYE BAŞKANı LAL DENIZLI: "KIMSENIN ENDIŞESI OLMASıN, HIÇBIR ZAMAN BANA INANANLARıN BAŞıNı ÖNÜNE EĞDIRMEM"   16:18   İSPANYA SAVUNMA BAKANı ROBLES: İSPANYOL PATRIOT BATARYASı, TÜRKIYE’YE YÖNELEN FÜZENIN DÜŞÜRÜLMESI IÇIN BILGI VERDI   16:16   İRAN: AZERBAYCAN’ı HEDEF ALMADıK   16:15   EKREM İMAMOĞLU: "BUGÜN BANA YAPıLANıN YARıN BAŞKASıNA YAPıLMAYACAĞıNı KIM GARANTI EDEBILIR?"   13:14   KADıNLAR GEBZE MEYDANı’NDAN 8 MART MESAJı VERDI: NEOLIBERAL POLITIKALAR, MUHAFAZAKÂR KUŞATMA VE LAIKLIĞE YÖNELIK SALDıRıLAR KADıNLARıN HAKLARıNı HEDEF ALıYOR   13:12   CHP’LI KıŞ’TAN BAKAN URALOĞLU’NUN THY ILE ILGILI SORU ÖNERGESINE VERDIĞI YANıTA TEPKI   12:15   EKREM İMAMOĞLU’NA PAWEL ADAMOWICZ ÖDÜLÜ: AVRUPA’DAN DEMOKRASIYE GÜÇLÜ MESAJ   10:02   İRAN’DAN TÜRKIYE’YE FÜZE İDDIALARıNA NET YANıT: “EGEMENLIĞINIZE SAYGı DUYUYORUZ”   09:27   MILAS’TA ZEYTIN KATLIAMı: CHP’DEN “RANT İÇIN YÜZYıLLıK BEREKET YOK EDILIYOR” TEPKISI   09:25   MERSIN’DE BALYANLıLAR DAYANıŞMASı GÜÇLENIYOR: BAŞKAN HÜSEYIN SAVAŞ’TAN BIRLIK VE KÜLTÜR VURGUSU   23:49   MEZITLI’DE BINLERCE KIŞI AYNı SOFRADA: VAHAP SEÇER’DEN BIRLIK MESAJı    16:38   FATMA NUR ÇELIK VE KıZıNı KADıNLAR UĞURLADı... CENAZENIN TAŞıNMASı SıRASıNDA "ÇOCUK KATILLERI HESAP VERECEK" SLOGANı ATıLDı   15:37   ÖZGÜR ÖZEL’DEN PEDRO SANCHEZ’E MEKTUP: “İSPANYA’NıN ORTA DOĞU KONUSUNDAKI ILKELI TUTUMU, ULUSLARARASı TOPLUM IÇINDE ÖNEMLI VE YAPıCı BIR SES OLUŞTURMAKTADıR”   15:34   AHMET ÖZER’DEN DEM PARTI ANKARA İL ÖRGÜTÜ’NE ZIYARET... ÖZER: "SIYASAL MUTABAKATı TOPLUMSAL MUTABAKATA ÇEVIRMEK GEREKIR"   14:33   FATMA NUR ÖĞRETMEN KONYA’DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   14:32   İSTANBUL’DA ANNE VE KıZıNıN ÖLÜMÜ... ÖNCE ÇOCUKLAR VE KADıNLAR DERNEĞI: "KASTı, IHMALI, KUSURU VE LIYAKATSIZLIĞI BULUNAN TÜM KIŞI VE KURUMLARıN HESAP VERMESI IÇIN HUKUKI VE TOPLUMSAL TÜM YOLLARı KULLANACAĞıZ"   14:31   MURAT EMIR: “TANJU ÖZCAN’ıN TUTUKLANMASı SIYASI BIR KUMPASTıR”   14:27   TARSUS’TA İLK İFTAR SOFRASı KURULDU    14:22   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN EMEKÇI KADıNLAR GÜNÜ’NE DOLU DOLU PROGRAM   14:17   SEMIH PALAMUT: GÜNDOĞDU MAHALLESI İFTAR PROGRAMıNDA HEMŞEHRILERIMIZLE BULUŞTUK  
 
     
   

Tarsus Belediyesi Üreticilere 40 Bin Adet Yerli Fide Dağıttı


Tarsus Belediyesi, Miras projesi kapsamında yerli ve ata tohumunun yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda yerli tohumlardan yetişen 40 bin fide 12 köye ücretsiz dağıtıldı.

 

Tarih : 19 Şubat 2022 Cumartesi 21:04   Okunma : 1012

Tarsus Belediyesi, Miras projesi kapsamında yerli ve ata tohumunun yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda yerli tohumlardan yetişen 40 bin fide 12 köye ücretsiz dağıtıldı.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan “Gelecek toprakla hayat buluyor” sloganı ile Ata mirası olan yerli tohumların, yaygınlaştırılması sağlamak amacıyla zor koşullarda üretim yapan çiftçilere destek olmaya devam ediyor. Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünün koordinesinde temin edilen ve yerli tohumlardan üretilen fideler dağıtılarak kırsal kalkınmanın önünü açmak için önemli adımlar atılıyor. Tarsus Belediyesi, tarımsal üretimi, tarımda çeşitliliği ve verimliliği arttırma çalışmalarının yanı sıra üretimi teşvik ve üreticiyi güçlendirme uygulamalarını da hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Cinköy, Çakırlı, Çiriştepe, Karadiken, Taşçılı, Tepeköy, Dedeler, Kerimler, Sarıveli, Sayköy, Sucular, Taşkuyu kırsal mahallelerinde zeytin, harnup, badem, incir, nar, taş armudu, dut, murt, üzüm olmak üzere toplam 40 bin adet fide dağıtıldı.

“ÇİFTÇİ KALKINIRSA, KÖYLÜ KALKINIRSA KENT DE KALKINIR”

Tarımsal üretimde her daim çiftçilere destek olacaklarını belirten Tarsus Belediye Başkanı Bozdoğan, “Tarsus kadim topraklara sahip çok kadim bir kent. Bu kentte yaşamanın güzellikleri de ayrıdır, sorunları da. Biz kentimiz için, hemşehrilerimiz için çalışmak için uyku bile uyumuyoruz. Çünkü bu kentte olması gereken doğru, isabetli adımları atmamız gerekiyor. Hemşehrilerimizin iyiliği, değerleri, bütünlüğü bizim için çok önemli. Ve bu kentte yaşayan insanların yaşam kalitesinin sosyal refahının yükselmesi için çaba gösteriyoruz. Bugün burada topraklarımızın emektarları çiftçilerimize fide dağıtılıyor. Çiftçi kalkınırsa köylü kalkınırsa kent de kalkınır” dedi.

 “ÇİFTÇİLERİMİZ İÇİN PROJELERİMİZ VAR”

Tarsus Belediyesi olarak çiftçilere dönem başında verilen desteğin 3 katını vereceklerini belirten Bozdoğan, “Çiftçilerimiz için projelerimiz var. Dönem başında hükümet tarafından verilen desteğin 3 katını vereceğiz. Sebze ve meyve kurutma makineleri tüm köylere dağıtılacak ürünlerine artı değer kazandıracağız. Yapılacak planlamaya bağlı olarak bütün çiftçilerimize gübre desteği vereceğiz. Hayvan sahiplerine yem, saman, silaj konusunda destek olacağız. Yöreye uygun fide desteği vereceğiz, geçen yıl 3 milyondu bu yıl 5 milyon olacak. Sözleşmeli çiftçi modeli kapsamında tohum desteği vereceğiz. Çiftçilerimize verdiğimiz sözlerin bu yıl hepsini tek tek sahada net olarak görmenizi istiyorum. Eğer bunların bir tanesi yapılmazsa hesap sormanızı istiyorum. Toprak analizleri ve gübreleme programları yapılacak. Bitki hastalıkları ile ilgili bitki hastanesi kurulacak. Çiftçilerimize destek olmak için, hayvan hastalıkları ve aşılama yapılacak, yine toprak yapısına bağlı olarak bitki önerilerini çiftçilerimize götüreceğiz” dedi.

“ÇİFTÇİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Bozdoğan, “Tüm bunların yanında su ve sulama programları artı tıbbı aromatik bitkilerle ilgili destek yapılacak. Tüketim dışında mevcut ürünlerin değerlendirilmesi sağlanacak. Dünyanın ve ülkemizin gelecekteki sorunu su ve gıda sorunudur. Gerek suyla ilgili gerek gıdayla ilgili olarak küçük çiftçimizin artezyen sularını sağlamak için sondaj çalışmalarını Tarsus Belediyesi olarak yürüteceğiz. ÇKS’si olan tüm çiftçilerimizin tek tek isimlerini alıyoruz. Tarsus Belediyesi’nin kasasında bulunan para sizin paranız, vatandaşlarımızın parası.  Halka ulaştırılması için elimden geleni yapıyorum. Çiftçilerimizin her zaman yanındayız” diye konuştu.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA