5 Kasım 2025 Çarşamba

15:56   MEZITLI’DE ZEYTININ BEREKETI EĞITIME DÖNÜŞÜYOR   15:54   TOROSLAR’ıN YEŞIL ALANLARı KASıMPATı İLE RENKLENDI   14:28   AİHM’NIN SELAHATTIN DEMIRTAŞ HAKKıNDAKI KARARı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: BURASı BIR YARGı ÜLKESIDIR, YARGı NE DERSE O OLUR   14:25   İÇIŞLERI BAKANı YERLIKAYA’DAN, "İBB’DEKI VERI SıZıNTıSı SORUŞTURMASıNDA ZAFIYET YOK" DEDIĞI IDDIALARıYLA ILGILI AÇıKLAMA   14:21   BÜLENT ECEVIT’IN 19’UNCU ÖLÜM YıLıNDA MEZARı BAŞıNDA ANıLDı   14:19   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "DILEK HANıM’ıN PASAPORTUNU IPTAL ETTILER; BU YAPTıĞıNıZ UCUZLUK"   09:30   MERSIN’DE KADıNLAR PEDAL ÇEVIRIYOR: ÖZGÜRLÜĞE GIDEN YOL BISIKLETLE BAŞLıYOR   09:15   NEW YORK’TA TARIH YAZıLDı: ZOHRAN MAMDANI BELEDIYE BAŞKANı OLDU   09:13   RAFLARDA TEHLIKE: AKDENIZ’DE TARIHI GEÇMIŞ ÜRÜNLERE ZABıTA MÜDAHALESI   09:07   KUKLALARLA UMUT ÖRÜLDÜ: TARSUS’TA LÖSEMILI ÇOCUKLAR İÇIN DAYANıŞMA ATÖLYESI   09:05   MERSIN’DE SANATıN RITMI YÜKSELIYOR: HAYALLER ENSTRÜMANLA BULUŞUYOR   08:49   ADANA SANAYISI ALARM VERIYOR: 100 FABRIKA KAPANDı, TÜRKIYE 22. SıRAYA GERILEDI!   08:33   EĞITIMDEN ÜRETIME: MERSIN’DE GÜÇLÜ İŞ BIRLIĞI DÖNEMI   23:47   İMAMOĞLU’NDAN ÜMRANIYE’YE DIRENIŞ ÇAĞRıSı: “YA HEP BERABER, YA HIÇBIRIMIZ!”   16:52   AYM BAŞKANı ÖZKAYA: “ADALET YALNıZCA MAHKEME SALONLARıNDA DEĞIL, HAYATıN HER ALANıNDA BIR PUSULADıR”   16:45   TÜSİAD’DAN DEM PARTI’YE KRITIK ZIYARET: EKONOMI VE DEMOKRASI GÜNDEMDE   16:32   ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “BAŞSAVCı AKıN GÜRLEK, MAAŞıN DıŞıNDA GELIRIN VAR Mı?”   16:16   BAROLAR BIRLIĞI BAŞKANı: “DEMIRTAŞ KARARı EZBERE YORUMLANAMAZ!”   16:13   TOROSLAR BELEDIYESI, ÇEVRE BILINCINI ÇOCUK YAŞTA KAZANDıRıYOR   16:11   TARSUS BELEDIYE MECLISI KASıM AYı OLAĞAN TOPLANTıSıNı GERÇEKLEŞTIRDI  
 
     
   

TAKSİM`DEKİ “FEMİNİST GECE YÜRÜYÜŞÜ”: KADINLAR BARİKATLARI AŞTI


İstanbul Taksim`de, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yapılması planlanan Feminist Gece Yürüyüşü`ne izin verilmedi. Beyoğlu`nda bir araya gelen kadınlar barikat engeli ile karşılaştı. Polis, İstiklal Caddesi`ne geçmek isteyen kadınlara biber gazı ile müdahale etti. Barikatları aşan kadınlar, Cihangir Caddesi`ne yürüdü.

 

Tarih : 8 Mart 2022 Salı 23:32   Okunma : 746

HABER: FAHRETTİN ÖZTÜRK - GAYE ŞEYMA CAN - ÇAĞATAN AKYOL / KAMERA: ANIL VEREL

İstanbul Taksim`de, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yapılması planlanan Feminist Gece Yürüyüşü`ne izin verilmedi. Beyoğlu`nda bir araya gelen kadınlar barikat engeli ile karşılaştı. Polis, İstiklal Caddesi`ne geçmek isteyen kadınlara biber gazı ile müdahale etti. Barikatları aşan kadınlar, Cihangir Caddesi`ne yürüdü.

İstanbul Taksim`de, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yapılmak istenen Feminist Gece Yürüyüşü, İstanbul Valiliği`nin dün (7 Mart) aldığı yasaklama kararına karşın yapıldı. Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi`nin giriş ve çıkışları günün erken saatlerinden itibaren polis bariyerleriyle kapatıldı.

Çok sayıda kadının katıldığı yürüyüş, Beyoğlu Oba Sokak`ta başladı. Kadınların yürüyüşünü engelleyen polisler ise bariyerleri geçmeye çalışan kadınlara biber gazı sıkarak müdahale etti. Biber gazlı müdahaleden etkilenen bazı kadınlar fenalaştı. Kadınların birbirlerine limon ve su ile yardım ettikleri görüldü. Basın mensupları da biber gazından etkilendi. İstanbul`daki 19. Onur Yürüyüşü`nde, polislerin önünde yaptığı yürüyüşle tanınan Alman şarkıcı ve söz yazarı Liana Georgi de kadınların yürüyüşüne destek verdi.

Yürüyüşe katılan kadınlar; “Bulaşıkları sen yıka, ben eylemdeyim”, “İtaatkar kadın isteyen ağlayarak günlüğüne yazabilirsin”, “Katledilen kadınlar isyanımızdır”, “Haklarına, özgürlüğüne, geleceğine sahip çık”, “Feminizm devrimdir, pazarlama aygıtı değil” yazılı dövizler taşıdı.

Polis bariyerlerini aşan kadınlar, sloganlar atarak Beyoğlu Oba Sokak`tan Cihangir Caddesi`nde bulunan Beyoğlu Belediyesi Çocuk Sanat Atölyesi önüne kadar yürüdüler. Burada toplanan kadınlar; “Kadınlara değil, katillere barikat”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, "Asla yalnız yürümeyeceksin" sloganları attılar.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA