18 Eylül 2025 Perşembe

22:53   “FILISTIN KAN AĞLARKEN DOLMABAHÇE’DE TRUMP’ıN OĞLU ILE PAZARLıK YAPıYORLAR”   21:50   MANSUR YAVAŞ’TAN SERT TEPKI: “DÜŞÜNCEYI TUTUKLAYAMAZSıNıZ!”   21:42   MECLIS’TE AKADEMISYENLERDEN BARıŞ ÇAĞRıSı: “TORUNLARıMıZ İÇIN ÇÖZÜM ÜRETMELIYIZ”   21:22   BAŞKAN YıLDıZ’DAN SAĞLıKLı YAŞAM VE YEŞIL ULAŞıM MESAJı   20:54   MERSIN’DE HAREKETIN HAFTASı: SAHILDEN ZIRVEYE SAĞLıKLı YAŞAM RÜZGÂRı   20:33   MHP’DEN SERT TEMIZLIK: BAYRAMPAŞA OPERASYONUNDA GÖZALTıNA ALıNAN İKI İSIM PARTIDEN İHRAÇ EDILDI   15:08   YUMURTALıK’TA EĞITIMDE DEVRIM: ÜCRETSIZ LGS KURS MERKEZI AÇıLDı!   14:49   AKDENIZ’DE ATıKLA SAVAŞ 7/24 DEVAM EDIYOR: ÇÖP TAKSILERLE TEMIZLIKTE YENI DÖNEM!   14:38   “VATANDAŞ KIRAYA ÇALıŞıYOR”: GÜLCAN KıŞ’TAN BARıNMA KRIZI VE ENFLASYON GERÇEKLERINE SERT TEPKI   09:31   32 MERKEZDE ÜCRETSIZ EĞITIM, SOSYAL DESTEK VE GELECEĞE GÜVENLI ADıMLAR   22:32   BAŞKAN VAHAP SEÇER: “BU YATıRıM SADECE ALTYAPı DEĞIL, GELECEĞE ATıLAN IMZADıR”   15:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN ÇUKUROVA MAHALLESI’NE ESTETIK DOKUNUŞ   15:27   MEZITLI’DE AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı ETKINLIKLERI BAŞLADı   14:53   YENIŞEHIR BELEDIYESI “ÇÖP EV” NITELIĞINDEKI MESKENDEN BIR KAMYON ÇÖP ÇıKARDı   14:50   MERSIN’DE ANNE VAHŞETI   14:48   ALI MAHIR BAŞARıR: "SAYıN KıLıÇDAROĞLU ARTıK DAVALARıN BITTIĞINI, ÖNÜMÜZE BAKMAMıZ GEREKTIĞINI SÖYLEMELIDIR"   14:47   GÜRSEL TEKIN’IN İSTANBUL İL KONGRESINI DÜZENLEMEK IÇIN YAPTıĞı BAŞVURU REDDEDILDI   14:44   GAZZE ŞAVAŞıNDA YENI AŞAMA: İSRAIL KARA HAREKATıNA BAŞLADı   11:19   AHKİB BAŞKANı GÜRKAN TEKIN’DEN KRITIK ÇAĞRı: DÖVIZ DÖNÜŞÜM DESTEĞI KALıCı HALE GELMELI   10:03   MERCEK’TE LEZZETLI BIR GELECEK: MERSIN’DE AŞÇıLıK HAYALLERI GERÇEK OLUYOR  
 
     
   

TAKSİM`DEKİ “FEMİNİST GECE YÜRÜYÜŞÜ”: KADINLAR BARİKATLARI AŞTI


İstanbul Taksim`de, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yapılması planlanan Feminist Gece Yürüyüşü`ne izin verilmedi. Beyoğlu`nda bir araya gelen kadınlar barikat engeli ile karşılaştı. Polis, İstiklal Caddesi`ne geçmek isteyen kadınlara biber gazı ile müdahale etti. Barikatları aşan kadınlar, Cihangir Caddesi`ne yürüdü.

 

Tarih : 8 Mart 2022 Salı 23:32   Okunma : 735

HABER: FAHRETTİN ÖZTÜRK - GAYE ŞEYMA CAN - ÇAĞATAN AKYOL / KAMERA: ANIL VEREL

İstanbul Taksim`de, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yapılması planlanan Feminist Gece Yürüyüşü`ne izin verilmedi. Beyoğlu`nda bir araya gelen kadınlar barikat engeli ile karşılaştı. Polis, İstiklal Caddesi`ne geçmek isteyen kadınlara biber gazı ile müdahale etti. Barikatları aşan kadınlar, Cihangir Caddesi`ne yürüdü.

İstanbul Taksim`de, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yapılmak istenen Feminist Gece Yürüyüşü, İstanbul Valiliği`nin dün (7 Mart) aldığı yasaklama kararına karşın yapıldı. Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi`nin giriş ve çıkışları günün erken saatlerinden itibaren polis bariyerleriyle kapatıldı.

Çok sayıda kadının katıldığı yürüyüş, Beyoğlu Oba Sokak`ta başladı. Kadınların yürüyüşünü engelleyen polisler ise bariyerleri geçmeye çalışan kadınlara biber gazı sıkarak müdahale etti. Biber gazlı müdahaleden etkilenen bazı kadınlar fenalaştı. Kadınların birbirlerine limon ve su ile yardım ettikleri görüldü. Basın mensupları da biber gazından etkilendi. İstanbul`daki 19. Onur Yürüyüşü`nde, polislerin önünde yaptığı yürüyüşle tanınan Alman şarkıcı ve söz yazarı Liana Georgi de kadınların yürüyüşüne destek verdi.

Yürüyüşe katılan kadınlar; “Bulaşıkları sen yıka, ben eylemdeyim”, “İtaatkar kadın isteyen ağlayarak günlüğüne yazabilirsin”, “Katledilen kadınlar isyanımızdır”, “Haklarına, özgürlüğüne, geleceğine sahip çık”, “Feminizm devrimdir, pazarlama aygıtı değil” yazılı dövizler taşıdı.

Polis bariyerlerini aşan kadınlar, sloganlar atarak Beyoğlu Oba Sokak`tan Cihangir Caddesi`nde bulunan Beyoğlu Belediyesi Çocuk Sanat Atölyesi önüne kadar yürüdüler. Burada toplanan kadınlar; “Kadınlara değil, katillere barikat”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, "Asla yalnız yürümeyeceksin" sloganları attılar.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA