24 Nisan 2024 Çarşamba

22:50   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: "ERKEN SEÇİMİ MİLLET İSTEMEDEN BEN İSTEMEYECEĞİM"   22:28   BAHÇELİ`NİN ``DEM PARTİ KAPATILSIN`` AÇIKLAMASI.. ADALET BAKANI TUNÇ: “DEM PARTİ DE TERÖRÜ DESTEKLEYEN FAALİYETLERDE BULUNURSA KAÇINILMAZ OLUR``   22:14   FATİH ERBAKAN: "AKP`YE BİZ KAYBETTİRMEDİK, BAZI YERLERDE MHP KAYBETTİRDİ"   21:55   ERDOĞAN İLE ÖZGÜR ÖZEL`İN BAŞ BAŞA GÖRÜŞME ÖNCESİ İLK TEMASI... CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ EMİR: "SICAK BİR SOHBETTİ"   20:14   TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMALARINA İZİN VERİLMEMESİ... BAKAN YERLİKAYA: "YASAK YOK, KISITLAMA VAR"   19:21   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, 10. CUMHURBAŞKANI AHMET NECDET SEZER`E `TEŞEKKÜR" ZİYARETİ   18:14   İSTANBUL VALİSİ GÜL`ÜN YASAK KARARINI AÇIKLADIĞI TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMASINA MAKAMINA OTURAN ÇOCUK İZİN VERDİ   16:33   ÖZEL`DEN ERDOĞAN`IN ANAYASA ÇAĞRISINA YANIT: "BİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORSANIZ ÖNCE MEVCUDUNA UYUN DA ONU GÖRELİM``   15:42   ERDOĞAN TOPRAK: "ÇOCUK İSTİSMARININ YAYGINLAŞTIĞI TABLOYU TÜRKİYE VE ÇOCUKLARIMIZ HİÇ HAK ETMİYOR"   15:32   VAHAP SEÇER, 23 NİSAN DOLAYISIYLA KOLTUĞUNU ÇOCUKLARA BIRAKTI    15:14   AYM KARARINA RAĞMEN TAKSİM 1 MAYIS`A KAPALI   14:51   İMAMOĞLU, 23 NİSAN`DA KOLTUĞUNU 9 YAŞINDAKİ METLİ`YE DEVRETTİ: “BAŞKANLIK KOLTUĞU KİMSEYE AİT DEĞİL, MİLLETE AİT”   14:51   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANLIĞI`NDA ÇOCUKLARLA BİR ARAYA GELDİ   14:49   ABDURRAHMAN TUTDERE`NİN KOLTUĞUNA DEPREMZEDE ÖYKÜ MİNA IŞIK OTURDU... "ÇİÇEK GİBİ BİR ADIYAMAN İSTİYORUM"   14:32   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, AYM BAŞKANI ÖZKAYA İLE GÖRÜŞTÜ   14:22   ÖZGÜR ÖZEL, 23 NİSAN`DA TBMM`DEKİ KOLTUĞUNU MÜZİK ÖĞRENCİSİ DORA MİMAROĞLU`NA DEVRETTİ   13:49   BAŞKAN YILDIZ, 23 NİSAN’DA KOLTUĞUNU MİNİK EYLÜL’E BIRAKTI   13:49   VAHAP SEÇER: “ÇOCUKLARIMIZA SÖZÜMÜZDÜR: GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ, GÜNEŞLİ GÜNLER”   13:37   MERSİN`DE COŞKULU 23 NİSAN KUTLAMASI   12:59   SEZGİN TANRIKULU: TÜRKİYE`DE ÇOCUKLAR BASKI ALTINDA. ÇOCUKLAR AÇISINDAN AĞIR BİR TABLO VAR. BU KOŞULLARIN DEĞİŞMESİ İÇİN MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ  
 
     
   

SAVAŞ HAZIR GİYİME SİPARİŞ İPTALLERİ VE ERTELEMELER GETİRDİ


Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (AHKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Tekin, şubat ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11,6 artışla 27,6 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini açıklarken Rusya-Ukrayna savaşının yansımalarının sektörde büyük tedirginlik yarattığını söyledi. Başkan Tekin, “Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminden dolayı bu iki ülke ile civarındaki diğer ülkelerde 800’üaşkın mağazasını kapatan Avrupalı markaların siparişlerinde iptaller ve ertelemelerbaşladı. Ayrıca savaş halindeki iki ülkede 1000’in üzerinde mağazası ve satış noktası bulunan Türk markaların da faaliyetlerini azaltması ya da durdurması nedeniylemart ve sonrasındaki aylar için kaygılıyız.” dedi.

 

Tarih : 15 Mart 2022 Salı 23:27   Okunma : 596

Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (AHKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Tekin, şubat ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11,6 artışla 27,6 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini açıklarken Rusya-Ukrayna savaşının yansımalarının sektörde büyük tedirginlik yarattığını söyledi. Başkan Tekin, “Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminden dolayı bu iki ülke ile civarındaki diğer ülkelerde 800’üaşkın mağazasını kapatan Avrupalı markaların siparişlerinde iptaller ve ertelemelerbaşladı. Ayrıca savaş halindeki iki ülkede 1000'in üzerinde mağazası ve satış noktası bulunan Türk markaların da faaliyetlerini azaltması ya da durdurması nedeniylemart ve sonrasındaki aylar için kaygılıyız.” dedi.

‘Avrupa markaları Rusya’daki mağazalarını kapatıyor, yüzde 20 sipariş iptali var’
Türkiye’nin 2021 yılında Rusya’ya 286 milyon dolarlık, Ukrayna’ya 173 milyon dolarlık hazır giyim ve konfeksiyon ihracatı gerçekleştirdiğini, 2022’nin ilk iki ayında ise bu rakamların Rusya’da yüzde 27 artışla 53,6 milyon dolar, Ukrayna’da yüzde 30 azalışla 21,1 milyon dolar düzeyinde gerçekleştiğini kaydeden Başkan Gürkan Tekin, “Geçen 24 Şubat’tan itibaren Ukrayna’yı işgale başlayan Rusya’ya yönelik ekonomik yaptırımlar kapsamında merkezi İspanya’da bulunan uluslararası moda topluluğu İnditex, bu ülkedeki mağazalarını kapattı. İnditex, oluşan tedirginlikten dolayı Ukrayna, Moldovya, Gürcistanve bu coğrafyada yer alan diğer ülkelerdeki mağazaları da dahil olmak üzere800 mağazasını kapatmış oldu. İsveç merkezli hazır giyim markası H&M, Fransız ve ABD merkezli markalar da Rusya pazarından çıkıyor. Ukrayna ve Rusya’dan gelen esnafa satış yapanLaleli, Merter ve Osmanbey piyasası da ciddi şekilde etkilendi. Dolayısıyla bugünlerde Türk hazır giyim ve konfeksiyon firmalarının yaptığı anlaşmalar ve aldığı siparişlerde yüzde 20 düzeyinde iptaller yaşanıyor. Bu oranların daha da artmasından endişeliyiz.” diye konuştu.

Sıcak çatışmaya yakın coğrafyadaki ülkelere yönelik ihracattadabir yavaşlama olduğunu ifade eden Başkan Tekin, Polonya, Romanya ve Moldova’dan gelen sipariş iptallerinin artmasından kaygı duyduklarını söyledi. Kan, gözyaşı ve yıkım getiren savaşın bir an önce sona ermesini temenni eden Başkan Tekin, çatışma ortamı uzun sürmez ise ihracattaki olumsuz yansımaları yıl içinde telafi edebileceklerini dile getirdi.

‘Destek paketlerindeki limitlerin ciddi şekilde artırılmasına ihtiyaç var’
AHKİB Başkanı Gürkan Tekin, dünya genelinde ham madde, navlun ve enerji maliyetlerinin katlanarak arttığı süreçte yakından tedarik eğilimiyle ortaya çıkan fırsatları en iyi şekilde değerlendirmenin gayreti içinde olan ve ihracat rakamlarını yukarılara taşıyan Türk hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün son süreçte Avrupa Birliği ülkelerinde yükseliş eğilimindeki enflasyondan da olumsuz etkilendiğinibelirtti.

Çevre dostu sürdürülebilir üretim ve geri dönüştürülmüş ürünlerin tedarikinde Avrupa moda endüstrisinin en güçlü çözüm ortağı olan Türk hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün küresel trendlere uygun şekilde sürdürülebilir üretime yönelik tasarım ve markalaşma yatırımlarını doğru ve zamanında yapmak zorunda olduğunu kaydeden Başkan Tekin, “Artan girdi maliyetlerinden ve daralan pazarlardan kaynaklı olarak firmalarımızın işletme sermayelerinde ciddi erimeler oldu. Uluslararası arenada daha etkin olabilmek adına Kredi Garanti Fonu (KGF) Eximbank ve İhracatı Geliştirme A.Ş.(İGE A.Ş.) üzerinden sağlanan destek paketlerindeki limitlerin ivedilikle ve ciddi şekilde artırılmasına ihtiyaç duyuyoruz.” dedi.

‘En fazla ihracat yaptığımız pazarlar Hollanda, İspanya ve Almanya’
AHKİB’in şubat ayındaki ihracatını ürün grupları ve ülkelere göre değerlendiren Başkan Tekin, şunları söyledi: “Şubat ayında 3 bin 288 ton ürünü uluslararası pazarlarda değerlendiren Birliğimiz, en çok bayan dış giyim, bay dış giyim ve diğer hazır eşya ihraç etti. Bayan dış giyimde yüzde 23 artış ile 12,1 milyon dolar, bay dış giyimde yüzde 42 artışla 4,9 milyon dolar, diğer hazır eşyada yüzde 10 artışla 4,5 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. Bu dönemde en yüksek ihracat değerlerine ulaştığımız ülkeler listesinde yüzde 300 artış ve 5,9 milyon dolar değer ile Hollanda birinci, yüzde 3 azalış ve 5,3 milyon dolar değer ile İspanya ikinci, yüzde 1 artış ve 4,4 milyon dolar değer ile Almanya üçüncü sırada yer aldı. Şubat ayında ihracat hacminde en yüksek değere yüzde 677 artış ve 541 bin dolar ile Birleşik Arap Emirlikleri pazarında yakaladık. Fransa ve Polonya da bu ayda önemli artışlar sağladığımız ülkeler arasına girdi.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA