20 Nisan 2026 Pazartesi

11:30   ’ZEHIR GÖNDERDINIZ, KARARı SIZ VERIN!’ GIRESUNLU ESMA TEYZE’NIN MADEN İSYANı KEŞFET’I SALLADı!   10:20   ÇIFTÇININ ÇıĞLıĞı: ’BANKALAR ARTıK ORTAĞıMıZ OLDU!’ NIĞDE’DE ÜRETICI ÇıKMAZDA   09:51   MERSIN’DE KENDI İŞININ PATRONU OLMAK İSTEYENLER BURAYA! MERCEK ILE HAYALLER GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR   18:30   TRUMP’TAN İRAN’A HÜRMÜZ BOĞAZı MUHTıRASı! ’BIZE ŞANTAJ YAPAMAZLAR’   18:10   MADEN İŞÇILERI ANKARA KAPıSıNDA: ’BU DÜZEN KARA DÜZEN!’ CHP’LI KARASU’DAN SERT TEPKI   18:01   SIYASETIN GÜNDEMINE BOMBA GIBI DÜŞEN ’BÜYÜKELÇI’ ÇıKıŞı: FATIH ERBAKAN’DAN ÇOK SERT ’NOTA’ ÇAĞRıSı!   17:52   TARSUS’UN BIN YıLLıK LEZZET SıRLARı KAYıT ALTıNDA! SOFRALARıN VAZGEÇILMEZIYDI, ŞIMDI GELECEĞE MIRAS KALıYOR   16:40   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ATAŞEHIR OPERASYONU SONRASı ZEHIR ZEMBEREK AÇıKLAMA: ’İHALE BILE YAPMADı, NEYLE SUÇLAYACAKSıNıZ?’   16:09   MEB ÖNÜNDE TARIHI YÜRÜYÜŞ: "OKULLAR HAPISHANEYE DÖNÜŞTÜRÜLEMEZ!" BAKAN TEKIN’E SERT İSTIFA ÇAĞRıSı   14:24   TÜRKIYE’NIN MART AYı KARNESI AÇıKLANDı: GAZETECILIK ’SUÇ’ SAYıLDı, ERIŞIM ENGELLERI REKOR KıRDı!   11:12   TÜRKIYE’DE BORÇ KRIZI ALARM VERIYOR: HER HANEYE BIR İCRA DOSYASı Mı DÜŞÜYOR?   09:10   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA DEV DALGA: 6 YENI TUTUKLAMA! TUTUKLU SAYıSı 8’E YÜKSELDI   02:30   ATAŞEHIR BELEDIYESI’NDE ŞAFAK OPERASYONU: ONURSAL ADıGÜZEL VE 18 KIŞI GÖZALTıNDA!   01:20   OKULLARDA SILAHLı ŞIDDET ALARMı! CHP’LI KARASU’DAN MEB ÖNÜNDE SERT ÇıKıŞ: ’ÇOCUKLAR ARTıK GÜVENDE DEĞIL!’   01:19   KULLANıLMAYAN EVLER İÇIN KATı ATıK BEDELI ÖDENMEYECEK: İŞTE MECLIS’TEN ÇıKAN KRITIK KARARLAR!   16:19   İRAN: HÜRMÜZ BOĞAZı TICARI GEMILERE AÇıLDı   16:18   ZEYNEL EMRE: "MILLI EĞITIM BAKANı TOPLUMU KUTUPLAŞTıRMAK YERINE OKULLARDAKI BU ŞIDDET OLAYLARıNA EĞILMELIDIR"   16:17   KAHRAMANMARAŞ VALILIĞI: "AYSER ÇALıK ORTAOKULU’NUN TÜM ÖĞRENCI VE PERSONELININ EĞITIM-ÖĞRETIM FAALIYETLERINE ŞEHIT TEBERNUŞ ÖZLER ORTAOKULU BINASıNDA DEVAM ETMESINE KARAR VERILMIŞTIR"   14:56   ÖZGÜR ÖZEL, BARSELONA’DA ÖNCEKI FILISTIN BAŞBAKANı IŞTIYYE ILE GÖRÜŞTÜ   14:53   SAĞLıK MESLEK ÖRGÜTLERI: "HASTANELER SAVAŞ ALANı DEĞILDIR!"  
 
     
   

MİNİK ELLER, MİNİK SEPETLERLE HASAT ETTİ


Domates, biber, salatalık ve diğerleri. Minik eller bir bir ekti, günler sonra minik sepetlerle ilk hasadı yaptı. Doğa Müfettişleri projesi ile minikler, çocuk serasında hem üretmeyi öğreniyor hem de doğa bilinci ile yetişiyor.

 

Tarih : 26 Mart 2022 Cumartesi 14:17   Okunma : 886

Mersin Erdemli Belediyesi Doğa Müfettişleri Projesi kapsamında Çocuk serası kurdu.  Kurulan serada Şehit Musa Özalkan Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri düzenli eğitim aldı. Tohum atılmasından, hasat edilmesine kadar üretim sürecinin her aşamasında öğrenciler yer aldı.

Erdemli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün uzman personelleri, öğretmen ve öğrencilerle üretim sürecini birlikte takip etti.

Doğa Müfettişi projesiyle doğa bilinci kazanan minikler, domatesten salatalığa, maydanozdan rokaya, lahanadan ıspanağa ürettikleri sebzelerin ilk hasadını yapmanın sevincini yaşadı.

Minik sepetleri ellerine alan çocuklar ise ilk hasadı Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ile birlikte yaptı. Yaptıkları ilk hasadı ise aileleri ve öğretmenlerine götürdüler.

 “Çocuklar Sebzeyi Manavda Değil, Dalında Öğreniyor”

Çocuk Serası ve Doğa Müfettişleri projesiyle, doğa bilinci ile dolu bir nesil yetiştirmenin gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, üretmenin önemini çocuklara küçük yaştan itibaren öğretmenin gayreti içerisinde olduklarını ifade etti. Başkan Tollu, “Erdemlimizde özellikle kreşimizde büyüyen çocuklarımızın yarınlara en güzel şekilde, en mükemmel şekilde hazırlanması için gayret içerisindeyiz. Akademik eğitimin yanında çocuklarımızın, doğa bilinciyle donanması da önemli. Çocuklarımızın sebzeyi ve meyveyi manavda değil de dalında görmesini sağlıyoruz. Çocuklarımızla birlikte tohumunu attığımız beslediğimiz, diktiğimiz, büyüttüğümüz, gübrelediğimiz ve yetiştirdiğimiz ürünlerin hasadını bugün çocuklarımızla birlikte yaptık. Çocuklarımızın gözlerindeki ışık, doğa bilinci, doğa sevgisi gerçekten görülmeye değerdi. Çocuklarımızla birlikte hasat ettiğimiz ürünleri sepetlerine koyarak ailelerine, annelerine, babalarına buradan gönderiyoruz, afiyetle yemelerini sağlayacağız” diye konuştu.

Ektikleri ürünleri topladıkları için çok mutlu olduğunu ifade eden kreş öğrencisi Ayşe Sultan Ceylan, “Bugün Başkan amcayla geldik salatalık topladık, domates topladık çok mutlu oldum” diye konuştu.

Salatalığı toplayıp afiyetle yediği için mutlu olduğunu ifade eden kreş öğrencisi Necati Yaman Gür, “Bugün salatalık topladık, domates topladık, salatayı afiyetle yedik” diye konuştu.

Arkadaşlarıyla birlikte ürünleri topladığı için çok mutlu olduğu ifade eden kreş öğrencisi Rabia Süeda Badas, “Bugün arkadaşlarımla salatalık ve domates topladık çok mutluyum, çok eğlendik. Bugün seraya geldiğim için mutluyum” diye konuştu.

Öte yandan öğrenciler her hafta Çocuk Serası’na giderek üretim yapmaya devam ediyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA