20 Nisan 2026 Pazartesi

11:30   ’ZEHIR GÖNDERDINIZ, KARARı SIZ VERIN!’ GIRESUNLU ESMA TEYZE’NIN MADEN İSYANı KEŞFET’I SALLADı!   10:20   ÇIFTÇININ ÇıĞLıĞı: ’BANKALAR ARTıK ORTAĞıMıZ OLDU!’ NIĞDE’DE ÜRETICI ÇıKMAZDA   09:51   MERSIN’DE KENDI İŞININ PATRONU OLMAK İSTEYENLER BURAYA! MERCEK ILE HAYALLER GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR   18:30   TRUMP’TAN İRAN’A HÜRMÜZ BOĞAZı MUHTıRASı! ’BIZE ŞANTAJ YAPAMAZLAR’   18:10   MADEN İŞÇILERI ANKARA KAPıSıNDA: ’BU DÜZEN KARA DÜZEN!’ CHP’LI KARASU’DAN SERT TEPKI   18:01   SIYASETIN GÜNDEMINE BOMBA GIBI DÜŞEN ’BÜYÜKELÇI’ ÇıKıŞı: FATIH ERBAKAN’DAN ÇOK SERT ’NOTA’ ÇAĞRıSı!   17:52   TARSUS’UN BIN YıLLıK LEZZET SıRLARı KAYıT ALTıNDA! SOFRALARıN VAZGEÇILMEZIYDI, ŞIMDI GELECEĞE MIRAS KALıYOR   16:40   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ATAŞEHIR OPERASYONU SONRASı ZEHIR ZEMBEREK AÇıKLAMA: ’İHALE BILE YAPMADı, NEYLE SUÇLAYACAKSıNıZ?’   16:09   MEB ÖNÜNDE TARIHI YÜRÜYÜŞ: "OKULLAR HAPISHANEYE DÖNÜŞTÜRÜLEMEZ!" BAKAN TEKIN’E SERT İSTIFA ÇAĞRıSı   14:24   TÜRKIYE’NIN MART AYı KARNESI AÇıKLANDı: GAZETECILIK ’SUÇ’ SAYıLDı, ERIŞIM ENGELLERI REKOR KıRDı!   11:12   TÜRKIYE’DE BORÇ KRIZI ALARM VERIYOR: HER HANEYE BIR İCRA DOSYASı Mı DÜŞÜYOR?   09:10   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA DEV DALGA: 6 YENI TUTUKLAMA! TUTUKLU SAYıSı 8’E YÜKSELDI   02:30   ATAŞEHIR BELEDIYESI’NDE ŞAFAK OPERASYONU: ONURSAL ADıGÜZEL VE 18 KIŞI GÖZALTıNDA!   01:20   OKULLARDA SILAHLı ŞIDDET ALARMı! CHP’LI KARASU’DAN MEB ÖNÜNDE SERT ÇıKıŞ: ’ÇOCUKLAR ARTıK GÜVENDE DEĞIL!’   01:19   KULLANıLMAYAN EVLER İÇIN KATı ATıK BEDELI ÖDENMEYECEK: İŞTE MECLIS’TEN ÇıKAN KRITIK KARARLAR!   16:19   İRAN: HÜRMÜZ BOĞAZı TICARI GEMILERE AÇıLDı   16:18   ZEYNEL EMRE: "MILLI EĞITIM BAKANı TOPLUMU KUTUPLAŞTıRMAK YERINE OKULLARDAKI BU ŞIDDET OLAYLARıNA EĞILMELIDIR"   16:17   KAHRAMANMARAŞ VALILIĞI: "AYSER ÇALıK ORTAOKULU’NUN TÜM ÖĞRENCI VE PERSONELININ EĞITIM-ÖĞRETIM FAALIYETLERINE ŞEHIT TEBERNUŞ ÖZLER ORTAOKULU BINASıNDA DEVAM ETMESINE KARAR VERILMIŞTIR"   14:56   ÖZGÜR ÖZEL, BARSELONA’DA ÖNCEKI FILISTIN BAŞBAKANı IŞTIYYE ILE GÖRÜŞTÜ   14:53   SAĞLıK MESLEK ÖRGÜTLERI: "HASTANELER SAVAŞ ALANı DEĞILDIR!"  
 
     
   

MİT`TEN İŞ BAŞVURUSU DUYURUSU: "PEŞİNDEYİZ VE SENİ İYİ TANIYORUZ"


Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), internet sitesinde yer alan “Peşindeyiz ve seni iyi tanıyoruz” duyurusuyla teşkilata personel alımı yapıyor. Başvuracak kişilerde aranacak özellikler arasında ‘ketumiyet` de yer alıyor. İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, İtalyanca ve Hollandaca dışındaki dilleri bilen ancak lise mezunu olan kişiler de MİT`te personel olabiliyor. Dövmesi olanlar MİT`te işe alınmıyor.

 

Tarih : 5 Nisan 2022 Salı 10:44   Okunma : 740

TAMER ARDA ERŞİN

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), internet sitesinde yer alan “Peşindeyiz ve seni iyi tanıyoruz” duyurusuyla teşkilata personel alımı yapıyor. Başvuracak kişilerde aranacak özellikler arasında ‘ketumiyet` de yer alıyor. İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, İtalyanca ve Hollandaca dışındaki dilleri bilen ancak lise mezunu olan kişiler de MİT`te personel olabiliyor. Dövmesi olanlar MİT`te işe alınmıyor.

MİT`te personel olmak için teşkilatın “Peşindeyiz ve seni iyi tanıyoruz” duyuru linkinden iş başvurusunda bulunulabiliyor. MİT, istihbarat uzmanı, dil uzmanı, koruma ve emniyet memuru, mühendis görevlerinde personel alımı yapıyor. Bu görevlerde MİT`te çalışmak isteyenler özgeçmişini siteye yüklüyor ve ardından MİT uygun bulursa kendilerini arıyor.

MİT`te istihbarat uzmanı olmanın şartları şöyle:

  • 35 yaşını doldurmamış olmak.
  • Üniversite mezunu olmak.
  • 2017 yılı ve sonrasına ait olmak üzere İngilizce, Fransızca, Almanca dillerinin birinden 70 veya üzeri YDS puanı almış olmak ya da İngilizce için 70 veya üzeri YDS puanına karşılık gelen TOEFL IBT sınav sonucuna sahip olmak.
  • Sınav sonuçları 2017 yılı ve sonrasına ait olmak üzere İngilizce, Fransızca, Almanca dışında kalan ve YDS kapsamında bulunan dillerin birinden 60 veya üzeri YDS puanı almış olmak.

Duyuruda, istihbarat uzmanının taşıması gereken özellikler ise şöyle sıralandı:

  • Analitik zekaya sahip olma ve yaratıcı düşünebilme,
  • Yönetme-yönlendirme,
  • Yüksek sorumluluk bilinci,
  • Güçlü yazılı-sözlü iletişim becerisi,
  • Stres altında çalışabilme,
  • Detaylara önem verme,
  • Pratik ve hızlı düşünebilme,
  • Uzun ve yoğun çalışma saatlerine uyum sağlayabilme,
  • Ketumiyet.

MİT`in sitesinde personel alımına ilişkin sık sorulan sorular da bulunuyor. Bu sorulara verilen yanıtlara göre, dövmesi olan kişiler MİT`te işe alınmıyor.

Öğrenim şartlarına ilişkin ilkokul mezunu birinin sorduğu soruya MİT`in sitedeki yanıt şöyle:

“Dil uzmanı branşı hariç olmak üzere, en az meslek yüksekokulu mezunu olmanız gerekir. Dil uzmanı branşında İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca, İtalyanca ve Hollandaca dışında kalan diller için en az ortaöğretim (lise) mezunu olmanız gerekir.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA