30 Mayıs 2026 Cumartesi

10:13   MERSIN’DE BAYRAM SONRASı BÜYÜK SEFERBERLIK! 13 İLÇEDE AYNı ANDA DÜĞMEYE BASıLDı: KOKUDAN VE SINEKLERDEN ESER KALMAYACAK!   10:11   CHP’DE KAZAN KAYNıYOR! ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA SERT ’BUTLANCı’ SALVOSU: ’NE DESEM BILMIYORUM DIYOR!’   10:05   CHP’DE BOMBA ETKISI! ÖRSAN ÖYMEN’DEN KıLıÇDAROĞLU VE ’MUTLAK BUTLAN’ KARARıNA ÇOK SERT TEPKI: ’BU BIR DARBEDIR!’   09:55   TUNCER BAKıRHAN’DAN CHP’YE NET MESAJ: ’19 ARALıK’TAN BERI DAYANıŞMA İÇINDEYIZ’   09:15   MERSIN’DE HERKES BUNU KONUŞUYOR: SAHNEYE ÇıKTıLAR, SALON GÖZYAŞLARıNı TUTAMADı!   23:05   CHP GENEL MERKEZI’NDE KıLıÇDAROĞLU DÖNEMI YENIDEN BAŞLıYOR: ’ŞIMDI ARıNMA ZAMANı’   22:39   CHP’DE GÜVENPARK KRIZI İDDIALARıNA YANıT: VALILIKLE YAPıLAN GÖRÜŞMENIN DETAYLARı ORTAYA ÇıKTı!   21:55   ANKARA SOKAKLARıNDA BAYRAM HAREKETLILIĞI! CHP’LI ADNAN BEKER’DEN BAŞKENTLILERE SÜRPRIZ DAVET   21:50   CHP’DE BAYRAM ÖNCESI SıCAK SAATLER! GENEL MERKEZ ÖNÜNDEN ÇOK SERT "KAYYUM" ÇıKıŞı: "BARIKAT BILE KURDURDULAR!"   20:35   SILIVRI’DE KRITIK ZIRVE! ÖZGÜR ÖZEL 19 İSIMLE GÖRÜŞTÜ: İMAMOĞLU KARARı SONRASı İLK TEMAS   20:31   CHP’DE HUKUK KRIZI: İBRAHIM KABOĞLU’NDAN KıLıÇDAROĞLU VE ÖZEL AÇıKLAMASı!   18:53   ANKARA’DA IKI AYRı BAYRAMLAŞMA HAZıRLıĞı... ÖZEL VE KıLıÇDAROĞLU, VATANDAŞLARLA BIR ARAYA GELECEK   18:52   İSTANBUL’UN FETHI 573. YıLıNDA KUTLANıYOR   18:50   AB VE NATO’DAN RUSYA’YA ROMANYA TEPKISI: AVRUPA HAVA SAHASı IHLAL EDILDI   09:55   ÖZGÜR ÖZEL’DEN PARTI İÇI VE İKTIDARA KARŞı ‘ARıNMA’ RESTI! ’24 MAYıS BIR MILATTıR’   09:45   BÜYÜKŞEHIR’IN LGS KURSIYERLERINE UNUTULMAZ MOTIVASYON ETKINLIĞI: KENT ORKESTRASı EŞLIĞINDE COŞKULU MOLA!   23:59   KıLıÇDAROĞLU’NDAN O İDDIALARA SERT YANıT: HERKES ŞUNU BILSIN...   23:40   SOSYALIST ENTERNASYONAL’DEN CHP İÇIN FLAŞ KARAR! ÖZGÜR ÖZEL MI, KEMAL KıLıÇDAROĞLU MU? RESTI ÇEKTILER...   14:40   MERSIN’DE ZAMAN DURDU: ‘NAFTALIN KOKULU ANıLAR SANDıĞı’ KONSERIYLE NOSTALJI RÜZGARı ESTI!   01:52   KONFERANS LIGI KUPASı SAHIBINI BULDU: CRYSTAL PALACE TARIH YAZDı!  
 
     
   

AKŞENER: 24 MİLYAR TL, TELEKOM`LA, ERDOĞAN`IN YAKIN ARKADAŞI, AİLE DOSTU HARİRİLERİN CEBİNE GİRDİ


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir`in Menderes ilçesinde halka seslendi. Akşener, "Beş yandaş korunurken sizin çocuklarınız işsiz. Beş yandaşın vergileri silinirken çiftçi, esnaf, yanında çalıştırdığı kişinin SSK`sını, elektrik parasını ödeyemiyor. 24 milyar TL, Telekom`la, Sayın Erdoğan`ın yakın arkadaşı, aile dostu Haririlerin cebine girdi. 24 milyar lirayla neler yapılırdı? Yoksul ev kadınlarına bir yıl boyunca 500 liradan aylık para verilebilirdi, öğrencilere bin lira burs verilebilirdi. Çiftçinin, besicinin, tarımın her alanında çalışanın, hayvancılık yapanın, o para onlara verilse bütün borçları gider; üstelik gübresi, yemi sübvanse edilerek alınabilirdi" dedi.

 

Tarih : 7 Nisan 2022 Perşembe 16:30   Okunma : 792

Haber: ABDULLAH ÇELEBİ - Kamera: KERİM UĞUR

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir`in Menderes ilçesinde halka seslendi. Akşener, "Beş yandaş korunurken sizin çocuklarınız işsiz. Beş yandaşın vergileri silinirken çiftçi, esnaf, yanında çalıştırdığı kişinin SSK`sını, elektrik parasını ödeyemiyor. 24 milyar TL, Telekom`la, Sayın Erdoğan`ın yakın arkadaşı, aile dostu Haririlerin cebine girdi. 24 milyar lirayla neler yapılırdı? Yoksul ev kadınlarına bir yıl boyunca 500 liradan aylık para verilebilirdi, öğrencilere bin lira burs verilebilirdi. Çiftçinin, besicinin, tarımın her alanında çalışanın, hayvancılık yapanın, o para onlara verilse bütün borçları gider; üstelik gübresi, yemi sübvanse edilerek alınabilirdi" dedi.

Meral Akşener`i Menderes`te İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, partililer ile yurttaşlar karşıladı.

Menderes Belediyesi önünde toplanan yurttaşlara seslenen Akşener, AKP hükümetini eleştirerek şöyle konuştu:

"Her birinizi saygıyla, sevgiyle tek tek selamlıyorum. Aranızda olmak ve sizlerle hemhal olmak, dertleşmek fırsatını bana tanıdığınız için teşekkür ediyorum. Bu aynı zamanda bir vebal. Hakkınızı bana helal edin. Allah beni sizlere karşı utandırmasın. Cenabı Hak size karşı yalan söyleyenlerden eylemesin. Verdiği sözleri unutanlardan da eylemesin. Saraylara kapananlardan da eylemesin. Aranızdan çıkmayı bana nasip etmesin. Burada kalmayı nasip etsin. Önce pandemi yoktu, sonra başladı, şu dükkanların içinde neler öğrendim bilseniz. Sonra pandemiyi birlikte yaşadık. Dolar zıpladı, indi. Işıltılı gözlü Bakan geldi, öbürü gitti. Elektrik parasından doğal gaza, çiftçinin tarlasına gübre atamamasına kadar… Biz nutuk atmıyoruz, birbirimizle hasbihal ediyoruz.

Çok uzun bir zamandır ‘şuculuk buculuk` üzerinden Türkiye birbirinin karşısına dikildi. İnsanlar birbirine düşman edildi. `Komşunun, komşunun tuzuna ihtiyacı vardır` söyleminden, inancından gelen bizler, ‘Komşumuz şucu, onun oğlu bucu, kızı şöyleci` diyerek ayrıldık. Çırak çıkan siz oldunuz. O dükkanların içinde, 92 puan alıp atanamayan devlet memurları gördüm. Ayısı dayısı yoktu ama 58 puan alıp atanan arkadaşı olan 88 puana atanamamış gençler gördüm. Ayıları yoktu, dayıları yoktu. Nasıl bir kayırmacılığın olduğunu gördüm. `Akşama hangi yemeği nasıl yapacağım` diyen, tencere kaynatamayan kadınları gördüm. Gebe ineğini kesime göndermek zorunda kalacağını bana söyleyen besici gördüm. Bana Kayseri`de bir çiftçi, ‘Abla, yem fiyatları uçtu ki ben mallarıma oruç tutmayı öğrettim` dedi. Bu ne demek biliyor musunuz? Ne et alabilirsiniz ne süt. Ama be maaş alan danışmanlar var, 314 bin lira maaş alan müdürler, bakan yardımcıları var.”

Akşener`in 5`er maaş alanlarla ilgili sözleri üzerine kalabalıktan "yuh" sesleri yükseldi. Akşener ise "Yuhalamayın, sandıkta yuhalayacağız. Haram olsun, zıkkım olsun” dedi. Seçmene gereken değerin verilmediğini söyleyen Akşener, şöyle devam etti:

"AĞALARA BERABER HATIRLATACAĞIZ"

"Beş yandaş korunurken sizin çocuklarınız işsiz. Beş yandaşın vergileri silinirken çiftçi, esnaf, yanında çalıştırdığı kişinin SSK`sını, elektrik parasını ödeyemiyor. 24 milyar TL, Telekom`la, Sayın Erdoğan`ın yakın arkadaşı, aile dostu Haririlerin cebine girdi. 24 milyar lirayla neler yapılırdı? Yoksul ev kadınlarına bir yıl boyunca 500 liradan aylık para verilebilirdi, öğrencilere bin lira burs verilebilirdi. Çiftçinin, besicinin, tarımın her alanında çalışanın, hayvancılık yapanın, o para onlara verilse bütün borçları gider; üstelik gübresi, yemi sübvanse edilerek alınabilirdi. Bunları yapmak yerine ne yaptılar? Hariri Ailesi`nin yakın dostu ya cebine tam 24 milyar lira koydular. Kimin parası? Sizin paranız. Kimin parası? Senin çocuğunun parası. Ama ne oldu? ‘Senin kaşın niye öyle, senin gözün niye böyle, sen niçin böylesin.` Sana ne kardeşim, sana ne? Çırak çıkan sizsiniz. Şu dükkanlarda en önemli insan kimdir? Müşteridir. Müşteri, esnafın velinimetidir. Seçmen de siyasetçinin velinimetidir. Unutuldu mu? Unutuldu. Ağalara birlikte hatırlatacağız. Ben dahil herkesi karşınızda hazır olda durduracaksınız. Siz seçmenseniz. Siz olmazsanız hiçbir şey yok. Esnaf bu ülkenin bel kemiği ise müşteri onun için velinimetse biz de seçmenin velinimet olduğunu anlatmak ve hatırlatmak için yollardayız. Allah`a şükür de başardık.”

"A HABER BİZİ TAKİP EDERKEN FITIK OLDU"

Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Vallahi A Haber bizi takip ederken fıtık oldu. Yandaş basın tur atarken felç geçirdi. ‘Tiyatro` dediler, onu dediler, bunu dediler ama sizle beraber el ele tutuşup Allah nasip eder de ne zaman yapılırsa ister vaktinde ister önce o seçimde, sandıkta bu arkadaşları, bu harami düzeni ‘atta`ya hem de demokrasiyle göndereceğimizi bildikleri için vazgeçtiler, pes ettiler. Onlar bir illüzyonda yaşayadursunlar, biz gerçekleri söylemeye devam edeceğiz. Onlar vatandaşı, medya eliyle milletimizi propaganda faaliyetleri neticesinde aldatmaya gayret ededursunlar, biz sizin dertlerinizi, onlara dair çözümlerimizi dile getirmeye devam edeceğiz. Bu ülke çok büyük, bu ülkenin potansiyeli var. Bu ülkenin insanları, bu millet ferasetli, irfan sahibi insanlardan oluşuyor. Çalmayınca, çırpmayınca, yolsuzluk yapmayınca, rüşvet almayınca bu ülkenin imkanları herkese yeter.”

MİKROFONU HALKA UZATTI

Akşener, konuşmasının ardından mikronu bazı yurttaşlara verdi. Yurttaşların sıkıntılarını dinleyen Akşener, daha sonra esnaf ziyareti yaptı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA