19 Nisan 2024 Cuma

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

HASAN GÖKÇE YORGUN VE JİAO Lİ, MERSİN MÜZİK FESTİVALİ’NDE SAHNE ALACAK


Klasik müzik sanatçısı Hasan Gökçe Yorgun ve Çinli piyanist Jiao Li, 20. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında konser verecek.

 

Tarih : 5 Mayıs 2022 Perşembe 10:05   Okunma : 841

20. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, klasik müziğin Mersinli ustası Hasan Gökçe Yorgun (Keman) ve Çinli Piyanist Jiao Li’yi sanatseverlerle buluşturuyor.  “Batı’dan Doğu’ya Müzik Yolculuğu” adıyla dünya bestecilerinden seçkin örneklerin seslendirileceği konser, 02 Haziran 2022 Perşembe saat: 20.00’de MEÜ Nevit Kodallı Konser Salonu’nda yer alacak.

Hasan Gökçe Yorgun: Keman eğitimine 7 yaşında Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Lily Tchumburidze’nin öğrencisi olarak başladı. 9 yaşında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nın açmış olduğu “Genç Kuşak Solistleri” seçmelerini kazanarak ilk konserini gerçekleştirdi. Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları (CAKA) projesinde yer aldı. 1. Gülden Turalı Ulusal Keman Yarışması’nda birinci oldu. Sofya’da International Competition Young Virtuosos ve The Canetti International Competition’da  ikincilik ödülü aldı. Amerika’da düzenlenen “Music Protégé Competition” ve “Music Concerto Competition” da birincilik ödülleri alarak Kennedy Center’da konser verdi. Amerika, Avrupa ve Türkiye’de Schlern International Music Festival, Rondo Bennington Music Festival, The Vianden Music Festival,  Keshet Eilon Mastercourse, D-Marin Turgutreis, Ankara, İzmir, Mersin birçok müzik festivalinde solo ve oda müziği konserleri verdi. Albert Markov, Shlomo Mintz, Igor Oistrach, Vladimir Landsman, Ida Haendel gibi dünyaca ünlü keman sanatçılarının masterclass çalışmalarına katılarak takdirlerini ve beğenilerini kazandı. Üstün tekniği ve müzikalitesi ile tüm eleştirmenlerin ilgisini çeken Sanatçı, lisans ve master eğitimini Viyana Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi’nde Prof. Dora Schwarzberg ile tamamladı. Sanatçı,   konserlerinde Antonio Gragnani yapımı ‘1780’ keman ile çalmaktadır.

Jiao Li: Çin’in Shanxi şehrinde doğan Li, Amerika, Avrupa, Çin ve Türkiye’de oda müziği ve solist olarak konserler verdi. Sanatçı, Çin’de düzenlenen International Kawai Piano Competition’da üçüncülük,  Amerika’da katıldığı Young Artist Competition’da birincilik elde etti. Avrupa’da birçok masterclass ve festivallerde konserler verdi. Lisans eğitimini Xi’an Konservatuarı'nda tamamladıktan sonra yüksek lisans eğitimine Amerika’da Oakland Üniversitesi’nde Yin Zheng ile başlayan Li, daha sonra çalışmalarına Marshall Üniversitesi’nde  Henning Vauth ile devam etti. Master eğitimi süresince asistan olarak birçok öğrenciyle oda müziği ve korrepetitor çalışmaları yapan Sanatçı , 2013 yılında dünyaca ünlü pedagog Nelita True ile workshop yaptı. Sanatçı, Viyana’da Prof. Tamara Atschba ile Artist Diploma eğitimini tamamladıktan sonra solo çalışmalarını ve Prof. Dora Schwarzberg ile oda müziği çalışmalarını sürdürmektedir.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA