2 Mayıs 2025 Cuma

23:57   CHP`NIN KONYA MITINGI ÖNCESI TANıTıM ARACıNıN GEÇIŞI SıRASıNDA HAVAYA ATEŞ AÇıLMASıYLA ILGILI IKI KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   23:33   CHP`LI MURAT ÇAN: İKTIDAR STAJ VE ÇıRAKLıK MAĞDURLARıNA BIR AYRıMCıLıK YAPTı VE ONLARı GÖRMEZDEN GELDI   23:32   GÖKAN ZEYBEK: RANT PROJESI, KANAL İSTANBUL PROPAGANDASıNıN EN BAŞAT SAVUNUCULARıNDAN BIRI TRT`DIR   23:27   ALI BABACAN: TRT MILLETIN VARLıĞıDıR, ADIL BIR YAYıNCıLıK POLITIKASı IZLEMEK ZORUNDADıR. HAKKıMı HELAL ETMIYORUM   22:27   CHP`NIN KONYA MITINGI ÇALıŞMASıNA SILAHLı SALDıRı... ERHAN ADEM: KURŞUNLA SUSTURAMAYACAKSıNıZ   22:26   MERSIN`DE 1 MAYıS KUTLAMASıNDA `BOZKURT IŞARETI` KAVGAYA NEDEN OLDU   21:51   CHP`LI İNAN AKGÜN ALP, TAKSIM MEYDANı YASAĞıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   21:41   23 NISAN`DA CHP`NIN OTOBÜSÜNÜ KULLANAN ŞOFÖRE ADLI KONTROL... GÖKAN ZEYBEK, "İKTIDARıN TAMAMEN ŞIRAZESI KAYMıŞTıR"   20:58   ÖZGÜR ÖZEL:  TRT MILLETINDIR. O EKRANı MILLETE KAPATıP YALANLARA VE IFTIRALARA AÇANLARı BIR GÜN HATıRLANMAK ÜZERE MILLETIMIZE HAVALE EDIYORUM   20:57   CHP`NIN OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖKHAN GÜLYURT ADLI KONTROL ŞARTıYLA SERBEST BıRAKıLDı   20:08   CHP`LI BULUT: GENEL MERKEZIMIZIN EMEKTAR OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖKHAN KARDEŞIMIZI TUTUKLAMA TALEBIYLE MAHKEMEYE SEVK ETMIŞLER. BIRAZ INSAF, BIRAZ AKıL, BIRAZ VICDAN   20:01   ALI YERLIKAYA: 1 MAYıS ETKINLIKLERI KAPSAMıNDA 409 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   19:58   İSTANBUL PLANLAMA AJANSı: İSTANBULLULARıN %77,2`SI KANAL İSTANBUL PROJESI`NI DESTEKLEMIYOR   19:56   DMM`DEN IKI BAKANıN `KANAL İSTANBUL` SÖZLERINE ILIŞKIN AÇıKLAMA: AÇıKLAMALARıN BIRBIRI ILE ÇELIŞTIĞI YÖNÜNDEKI IDDIALAR MANIPÜLASYONDUR   19:16   YOZGAT`TA KADıN CINAYETI… DAMADı TARAFıNDAN BıÇAKLANAN KADıN TOPRAĞA VERILDI   19:02   EV HAPSI NEDENIYLE 1 MAYıS KUTLAMALARıNA KATıLAMAYAN BİRTEK-SEN GENEL BAŞKANı TÜRKMEN: ANNEMI DE MEYDANLARA DÜŞÜRDÜNÜZ YA, ARTıK SIZ DÜŞÜNÜN     18:49   ÖZGÜR ÖZEL, SILIVRI`DE EKREM İMAMOĞLU`NU ZIYARET ETTI   18:49   ÖZGÜR ÖZEL, SILIVRI`DE EKREM İMAMOĞLU`NU ZIYARET ETTI   18:40   İSTANBUL BAROSU: 1 MAYıS GÖZALTıLARı HUKUKA AYKıRıDıR, MESLEKTAŞLARıMıZ DERHAL SERBEST BıRAKıLMALıDıR     13:37   PATLAMAYA HAZıR SOSYAL BOMBA: BUZDAĞıNıN GÖRÜNEN KıSMıNDAKI 2,8 MILYON IŞSIZIN ALTıNDA 11 MILYON 730 BIN KIŞILIK SESSIZ GERÇEK IŞSIZLER ORDUSU BEKLIYOR  
 
     
   

TOROSLAR’DA TÜRK DÜNYASI RÜZGÂRI ESTİ


Başkan Yılmaz, yöresel kıyafetle sahneye çıkarak, Ethno Folk Band grubuyla Anayurt Marşı’nı söyledi. Konserde, tüm dünyaya Toroslar’dan birlik ve beraberliğin en güzel fotoğraf karesi verildi. Dünyaca ünlü Kazakistanlı müzik topluluğu Turan Ethno Folk Band, Toroslar’da muhteşem bir konser vererek sanatseverleri mest etti.

 

Tarih : 29 Mayıs 2022 Pazar 22:14   Okunma : 972

Toroslar Belediyesi’nin paydaşı olduğu 20’nci Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında Toroslar Belediyesi Amfi Tiyatroda binlerce vatandaşla buluşan ve yöresel kıyafetleriyle sahneye çıkan müzik topluluğuna Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da yöresel kıyafet giyerek eşlik etti.

“Konsere ‘Anayurt Marşı’ Damga Vurdu”

Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları’nda (TORTEK) özenle hazırlanan yöresel kıyafet ile sahneye çıkan Başkan Yılmaz, geleneksel Türk ezgilerinin yükseldiği gecede Anayurt Marşı’nı; grup üyeleri, vatandaşlar ve Türk dünyasından öğrencilerle birlikte söyledi.

Hep bir ağızdan söylenen; “Özbek, Türkmen, Uygur, Tatar, Âzer; bir boydur,  Karakalpak, Kırgız, Kazak; bunlar bir soydur” sözleriyle konserdeki coşku ise doruğa ulaştı. Başkan Yılmaz, Anayurt Marşı’nın söz ve müziğini dünyaya kazandıran Mehmet Sabir Karger’e de teşekkür etti.

Konser sırasında öğrencilerle birlikte yöresel oyun da oynayan Başkan Yılmaz; “Türk dünyasının kalbi Toroslarımızda attı. Dünyaca ünlü Turan Ethno Folk Band topluluğunu ilçemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk” dedi.

Kazakistanlı müzik topluluğu Turan Ethno Folk Band, Toroslar’da verdiği konser ile eşsiz bir gece yaşattı. Serik Nurmoldaev, Baurjan Bekmuhanbetov, Maksat Medeubek, Erjiğit Aliev, Jantu Dadabaev isimlerinden oluşan topluluk;  eski ulusal çalgı seslerini çağdaş uygulama ve yorumla buluşturdukları konserde sanatseverlerden büyük alkış aldı.

Festival Yürütme Kurulu Başkanı Yağcı; “Atsız Başkanımız Her Zaman Yanımızda”

Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, festivalin 2007 yılında Avrupa Festivaller Birliği’ne kabul edildiğini belirterek; “Her zaman yanımızda olan Atsız Afşın Yılmaz Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Yılmaz’dan; “Güçlü Türkiye Vurgusu”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise Mersin’e uluslararası bir festival kazandıran Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı ve yürütme kurulu üyelerine emeklerinden dolayı teşekkür ederek, festivale her zaman destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

Konuşmasında güçlü Türkiye’ye vurgu yapan Başkan Yılmaz; “Bu dengesiz dünyaya denge getirecek olan Türk Devletleri Teşkilatı’nın aktif olmasıyla sosyal, siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilerimizi daha da geliştirmeliyiz. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi güçlü Türkiye’de yaşamamız ve milletimizin, devletimizin güçlü olması için Selçuklu Kartalı gibi hem doğu hem batı dememiz gerekiyor. Allah’ın izniyle gücümüz buradan geliyor. Konsere katılım gösteren tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Yılmaz’dan, Turan Ethno Folk Band Topluluğu’na En Özel Hediye

Görsel efektlerin de yer aldığı konserin ardından Başkan Yılmaz, Turan Ethno Folk Band Topluluğu’na plaket takdiminin yanı sıra çok özel bir koleksiyon ile teşekkür etti.

Grup üyelerine iki gümüş para hediye eden Başkan Yılmaz; “2021 yılında Türkiye Cumhuriyeti darphanesinde basılan iki gümüş para var. Bunlar benim koleksiyonumdan. Bir tanesi Kazakistan Cumhuriyeti’nin 30’uncu kuruluş yıl dönümü nedeniyle basıldı. Bu paranın üstünde Göktürkçe “Türk” yazıyor. Kazakistan, Göktürk, Hun, Saka ve Altın Orda’nın mirasçısı ve Türk dünyasının kalbi deniliyor. Bizim için bu para çok kıymetli. İkincisi de Hun Devleti’ne ilişkin gümüş para. Grup üyelerimize hediye ediyorum” ifadelerini kullandı.

Turan Ethno Folk Band Topluluğu da Başkan Yılmaz’a hem misafirperverliği hem de Türk dünyasına verdiği değerden dolayı teşekkür ederek, hediye takdim etti.

Başkan Yılmaz daha sonra grup üyelerini Buluklu Mahallesi’nde bulunan Kuvayimilliye Karargahı’nda ağırlayarak, karargahı tanıttı. Musalı Mahallesi’nde yaşatılan geleneksel sinsin oyununu da yine grup üyeleri ve hemşehrileriyle birlikte oynayan Başkan Yılmaz, kültürel mirasa sahip çıktıklarını bir kez daha gösterdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA