20 Nisan 2026 Pazartesi

11:05   MERSIN’DE DIJITAL KALKAN: ÇOCUKLAR SIBER ZORBALıĞA KARŞı ARTıK DAHA GÜÇLÜ!   10:30   MERSIN’DE ANNELERIN VE ÇOCUKLARıN YENI GÖZDESI: HUZURKENT ÇOCUK KAMPÜSÜ REKORA KOŞUYOR!   01:16   AVRUPA’NıN KRALIÇESI FENERBAHÇE OPET! DEV FINALDE GALATASARAY’ı DEVIRIP 3. KEZ ŞAMPIYON OLDU   01:10   SULTANLAR LIGI’NDE DEV FINAL: VAKıFBANK ŞAMPIYONLUK KUPASıNı KALDıRDı!   01:01   MADEN İŞÇILERININ YÜRÜYÜŞÜNDE DEV DESTEK: ’BIRLIKTE KAZANACAĞıZ!’   13:53   OKULLARDA GÜVENLIK VE TEMIZLIK KRIZI! GÜLCAN KıŞ: ’KAYNAK VAR, TERCIH FAIZ!’   11:30   ’ZEHIR GÖNDERDINIZ, KARARı SIZ VERIN!’ GIRESUNLU ESMA TEYZE’NIN MADEN İSYANı KEŞFET’I SALLADı!   10:20   ÇIFTÇININ ÇıĞLıĞı: ’BANKALAR ARTıK ORTAĞıMıZ OLDU!’ NIĞDE’DE ÜRETICI ÇıKMAZDA   09:51   MERSIN’DE KENDI İŞININ PATRONU OLMAK İSTEYENLER BURAYA! MERCEK ILE HAYALLER GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR   18:30   TRUMP’TAN İRAN’A HÜRMÜZ BOĞAZı MUHTıRASı! ’BIZE ŞANTAJ YAPAMAZLAR’   18:10   MADEN İŞÇILERI ANKARA KAPıSıNDA: ’BU DÜZEN KARA DÜZEN!’ CHP’LI KARASU’DAN SERT TEPKI   18:01   SIYASETIN GÜNDEMINE BOMBA GIBI DÜŞEN ’BÜYÜKELÇI’ ÇıKıŞı: FATIH ERBAKAN’DAN ÇOK SERT ’NOTA’ ÇAĞRıSı!   17:52   TARSUS’UN BIN YıLLıK LEZZET SıRLARı KAYıT ALTıNDA! SOFRALARıN VAZGEÇILMEZIYDI, ŞIMDI GELECEĞE MIRAS KALıYOR   16:40   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ATAŞEHIR OPERASYONU SONRASı ZEHIR ZEMBEREK AÇıKLAMA: ’İHALE BILE YAPMADı, NEYLE SUÇLAYACAKSıNıZ?’   16:09   MEB ÖNÜNDE TARIHI YÜRÜYÜŞ: "OKULLAR HAPISHANEYE DÖNÜŞTÜRÜLEMEZ!" BAKAN TEKIN’E SERT İSTIFA ÇAĞRıSı   14:24   TÜRKIYE’NIN MART AYı KARNESI AÇıKLANDı: GAZETECILIK ’SUÇ’ SAYıLDı, ERIŞIM ENGELLERI REKOR KıRDı!   11:12   TÜRKIYE’DE BORÇ KRIZI ALARM VERIYOR: HER HANEYE BIR İCRA DOSYASı Mı DÜŞÜYOR?   09:10   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA DEV DALGA: 6 YENI TUTUKLAMA! TUTUKLU SAYıSı 8’E YÜKSELDI   02:30   ATAŞEHIR BELEDIYESI’NDE ŞAFAK OPERASYONU: ONURSAL ADıGÜZEL VE 18 KIŞI GÖZALTıNDA!   01:20   OKULLARDA SILAHLı ŞIDDET ALARMı! CHP’LI KARASU’DAN MEB ÖNÜNDE SERT ÇıKıŞ: ’ÇOCUKLAR ARTıK GÜVENDE DEĞIL!’  
 
     
   

AKIN GÜRLEK, ADALET BAKAN YARDIMCILIĞI`NA ATANDI


Kamuoyunun yakından takip ettiği ceza yargılamalarının yürütüldüğü İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi`nin başkanı Akın Gürlek, Cumhurbaşkanı kararıyla Adalet Bakan Yardımcılığı`na atandı.

 

Tarih : 2 Haziran 2022 Perşembe 11:46   Okunma : 326

Kamuoyunun yakından takip ettiği ceza yargılamalarının yürütüldüğü İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi`nin başkanı Akın Gürlek, Cumhurbaşkanı kararıyla Adalet Bakan Yardımcılığı`na atandı.

Türkiye`de kamuoyunun yakından takip ettiği davalarda, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak verdiği kararlarla bilinen Hakim Akın Gürlek, bugünkü Resmi Gazete`de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararı ile Adalet Bakan Yardımcılığı`na atandı.

Gürlek`in başkanı olduğu İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu; Sözcü Gazetesi yazar, yönetici ve çalışanları; eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında mahkumiyet kararları vermişti. Aynı mahkeme; Gezi Parkı davasında verilen tutuklama kararlarına yapılan itirazı da reddetmişti.

Aynı mahkeme, Anayasa Mahkemesi`nin Enis Berberoğlu`nun başvurusunda verdiği hak ihlali kararını da uygulamamıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gürlek`in başkanı olduğu heyetin verdiği kararın ardından 20 Ekim 2020 tarihinde; TBMM`de partisinin grup toplantısında; “14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Akın Gürlek. Yeni Zekeriya Öz`ümüz. Bundan adalet falan beklenmez. Adaleti katleden adam Akın Gürlek`tir. Yine bu Akın Gürlek diyor ki ‘ben Anayasa`ya uymuyorum, çöp sepetine attım, HSK bana dokunamaz, benim bütün kanunsuzluklarıma sadece gözlerini kapatırlar, bakmazlar bile. Gelirlerse elimi öperler, kanunsuzlukları birlikte yapıyoruz` diyor. Bu kadar ağır ifadeyi bu hukuksuzluğa karşı kullanmak benim görevimdir” demişti. Gürlek, Kılıçdaroğlu aleyhinde 75 bin TL lira tazminat talebiyle dava açmış; İstanbul 24. Asliye Hukuk Mahkemesi, tazminat talebini reddetmişti.

CHP`Lİ ERKEK: “YARGI REFORMU DEVAM EDİYOR!”

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; Gürlek`in Adalet Bakan Yardımcılığı`na atanması ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“Saray iktidarının yargı reformu devam ediyor! Anayasa Mahkemesinin kararını tanımayan ve uygulamayan bir kişi daha ödüllendirildi! Bu düzeni değiştireceğiz, adaletle…”

KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATINDAN TEPKİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun avukatı Celal Çelik ise sosyal medya hesabında şu mesajı paylaştı:

“Erdoğan ve İktidarı, Adalet Tanrıçası Themis`e "SÜRTÜK" muamelesi çekmeye devam ediyor! Bu atama, bu düşüncenin haklılığını bir kez daha ortaya koydu! Ancak bu tür atamalar, suç işleyenlerin (prangalarından kurtulacak) Yargı önünde hesap vermesine engel olamayacak! Söz!”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA