25 Nisan 2024 Perşembe

13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"   21:29   GEZİ İÇİN ADALET NÖBETİ`NİN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE İZMİR`DEN ADALET ÇAĞRISI: "HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"   20:21   İYİ PARTİ`NİN 5 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI`NA DELEGELER, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DIŞINDA KATILIMCI ALINMAYACAK   19:42   SEZGİN TANRIKULU: "AKP`NİN KAYYUM UYGULAMASI, SİYASİ BİR KÖTÜLÜK OLARAK TARİHE GEÇECEK"   18:43   AVUKATLAR 27 NİSAN`DA ANKARA`DA "BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ"NE HAZIRLANIYOR... ANKARA BARO BAŞKANI KÖROĞLU: "BU MİTİNG AVUKATLARIN EKONOMİK ANLAMDA BÜYÜK ÇIKMAZA SÜRÜKLENMESİ NEDENİYLE DÜZENLENİYOR"   18:10   TBMM GENEL KURULU`NDA CHP VE MHP ARASINDA `MANİSA` TARTIŞMASI   18:01   KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANI KAHVECİ ESKİ BORÇLARI BELEDİYE BİNASINA ASTI   17:23   DEM PARTİ BATMAN İL BAŞKANLIĞI`NA OPERASYON   16:41   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN ‘23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ` GALA YEMEĞİYLE SONA ERDİ  
 
     
   

TOROSLAR BELEDİYESİNİN MESLEK KURSLARI’NDA KADINLARA İŞ İMKÂNI


Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları (TORTEK), mesleki eğitimlerini geliştirerek iş yeri açmak isteyenlerin gözdesi olmaya devam ediyor.

 

Tarih : 2 Haziran 2022 Perşembe 18:28   Okunma : 401

Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları (TORTEK), mesleki eğitimlerini geliştirerek iş yeri açmak isteyenlerin gözdesi olmaya devam ediyor.

46 farklı branşta mesleki eğitimin verildiği merkezde, “Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Kursları” da yoğun ilgi görüyor

Saç, kişisel bakım ve güzellik sektörüne olan ilgi, Toroslar Belediyesinin TORTEK bünyesinde açtığı Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Kursları’na olan talebi de artırdı.

Çoğunlukla ev hanımlarının rağbet gösterdiği kurslarda; fön çekimi, kalıcı makyaj, kuaför, makyaj elemanı, makyaj yapma teknikleri, saç bakımı ve yapımı, saç renklendirme, saça geçici ve kalıcı şekil verme teknikleri ve sahne makyajı alanlarında uygulamalı eğitimler veriliyor.

“Kursiyerlere MEB Onaylı Sertifika”

Osmaniye Mahallesi’ndeki TORTEK binasında uzman eğitmen eşliğinde eğitim gören ve eğitimlerin sonunda başarılı olan kursiyerlere, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika veriliyor.

Mesleki yeterlilik kazananlar; Mesleki Eğitim Merkezleri’ne yönlendirilerek; çıraklık, kalfalık ve ustalık belgelerini almalarına da olanak sağlanırken, isteyenler de kendi iş yerlerini açabiliyorlar.

Kursiyer Aysel Koca; “Ev Hanımıydım, Şimdi Meslek Sahibi Oldum”

Kurslarda eğitim gören Aysel Koca, sadece bir konu üzerinde değil saç ve güzellik alanında birçok konuda eğitim aldıklarını belirterek; “Ev hanımıyım. Bu kurs hepimiz için verimli geçiyor. Saç yapımından kirpik ve tırnağa kadar birçok konu üzerinde eğitim alıyoruz. Kurslara iki aydır katılıyorum. Son 10 gündür kendi harçlığımı çıkarmaya başladım. Bizlere bu imkânı sağlayan Belediye Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz’a çok teşekkür ederim” dedi.

Başkan Yılmaz; “Meslek Edinmek İsteyen Herkese Kapımız Açık”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, kültürel ve sosyal yaşama renk katan çalışmalarının yanı sıra iş gücü kapasitesini artıran projeleriyle de özellikle ev hanımlarının ekonomik hayata dahil olmalarını sağlıyor.

46 branşta sunduğumuz Teknik ve Mesleki Eğitim Kurslarımız ve hazırladığımız projelerle kadınların iş hayatında daha aktif olmalarını istiyoruz” diyen Başkan Yılmaz, “Bu kurslarımızdan biri de günümüzün yoğun ilgi gören mesleklerinden olan Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Kursumuz. Kurs sonunda belgelerini alan kursiyerlerimiz, kendilerine iş imkânı bularak aile ekonomilerine katkı sağlarken, aynı zamanda eğitimlerini devam ettirerek kendi iş yerlerini de açabiliyorlar. İstihdamı teşvik eden çalışmalarımızın yanı sıra üretime katkı sunan kadınların desteklenmesini de çok önemsiyoruz. Öğrenmenin yaşı yok. Meslek edinmek isteyen bütün kadınlara kapımız açık” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA