28 Şubat 2026 Cumartesi

16:15   ÇIN, VATANDAŞLARıNA İRAN’A SEYAHAT ETMEMELERI VE ÜLKEDEN AYRıLMALARı UYARıSı YAPTı   16:14   54. HÜKÜMETIN BAŞBAKANı NECMETTIN ERBAKAN, MEZARı BAŞıNDA ANıLDı   15:13   GALATASARAY, ŞAMPIYONLAR LIGI’NDE LIVERPOOL ILE EŞLEŞTI   15:10   PAKISTAN-AFGANISTAN HATTıNDA DURUM AĞıRLAŞıYOR: AFGANISTAN’DA CAN KAYBıNıN 283’E YÜKSELDIĞI IDDIA EDILIYOR   14:35   WASHIGTON, İSRAIL’DEKI ABD HÜKÜMETI PERSONELINE BÖLGEDEN AYRıLMASı IÇIN UYARı YAYıMLADı   14:34   “AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı”NDA 7 ISME TAHLIYE... ARALARıNDA CHP’LI BAŞKANLARıN DA BULUNDUĞU 17 ISMIN TUTUKLULUĞU DEVAM EDECEK   14:33   CHP’LI KıŞ, BAKAN URALOĞLU’NA SU ALTıNDA KALAN ANTALYA–KONYA YOLUNU SORDU: "BÖYLE BIR COĞRAFYADA YOL YAPARKEN HIÇ MI FIZIBILITE ÇALıŞMASı YAPıLMADı?"   14:32   27 ŞUBAT BARıŞ VE DEMOKRATIK TOPLUM ÇAĞRıSı’NıN BIRINCI YıLı... ABDULLAH ÖCALAN: "DEMOKRATIK SIYASET ÇERÇEVELI BIR HUKUK ÇÖZÜMÜNÜ ESAS ALıYORUZ"   14:29   ASU KAYA’DAN İÇIŞLERI BAKANı ÇIFTÇI’YE: "6 ŞUBAT DEPREMLERI SONRASıNDA NE KADAR NAKIT PARA, ALTıN VE ZIYNET EŞYASı TESPIT EDILMIŞTIR?"   10:10   MERSIN’DE GENÇLER TIYATROYLA ŞEKILLENIYOR: "BILGE HEKIM LOKMAN" 2 BINI AŞKıN ÖĞRENCIYLE BULUŞTU!   09:58   ASGARI ÜCRETIN ÜZERINDE BÜYÜK ŞOK: AÇLıK SıNıRı REKOR KıRDı, YOKSULLUK SıNıRı 100 BIN LIRAYı AŞTı!   09:55   TÜRKIYE’NIN GÜNDEMINE OTURAN DEV OPERASYON: 5.5 MILYAR TL’LIK AKLAMA ÇARKıNA KAYYıM!   09:51   TÜRKIYE’DE İCRA DOSYALARı REKOR KıRDı: MUHTARLıKLAR "İCRA DAIRESI" GIBI!   09:49   SÜRÜCÜLER DİKKAT! TRAFIKTE DÖNEM DEĞIŞTI: EHLIYETSIZ ARAÇ KULLANANA 200 BIN TL CEZA!   09:47   MERSIN’DE ÇÖLYAK HASTALARıNA ’ALTıN’ DEĞERINDE DESTEK: GLÜTENSIZ RAMAZAN BEREKETLE GELDI!   06:54   FENERBAHÇE İNGILTERE’DE KAZANDı AMA YETMEDI: AVRUPA’YA GURURLU VEDA!   16:14   FATIH ERBAKAN’DAN AK PARTILI YÖNETICILERE RAMAZAN SOFRASı ELEŞTIRISI   16:12   ERDAL BEŞIKÇIOĞLU’NDAN "YOLSUZLUK" IDDIALARıNA YANıT: "GEREKLI HUKUKI IŞLEMLER BAŞLATıLMıŞ OLUP SORUMLULAR HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMUŞTUR"   16:11   CEMIL TUGAY’DAN VAKıFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE DEVREDILEN BINALARA ILIŞKIN AÇıKLAMA: “ATATÜRK’TEN KALAN MIRASı KIMSE BU ŞEKILDE ELIMIZDEN ALAMAZ”   16:09   İRAN’ıN DINI LIDERI HAMANEY’IN DANıŞMANı ŞEMHANI: “KONU, NÜKLEER SILAH ÜRETIMIYSE ABD ILE ANLAŞMA MÜMKÜN”  
 
     
   

TARSUS`TA BELEDİYE ARAZİLERİNE EKİLEN BUĞDAYLARIN HASADI YAPILDI


Tarsus Belediyesi`nin öncülüğünde ekimi gerçekleştirilen ata ve yerli tohum buğdayın hasadı, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan`ın katılımıyla yapıldı. Yapılan hasatlarda 35 ton buğday ile 2 buçuk ton arpa elde edildi. Hasadı yapılan buğdaylar un ve kepek haline getirilip vatandaşlara ücretsiz dağıtılacak.

 

Tarih : 10 Haziran 2022 Cuma 13:01   Okunma : 692

Tarsus Belediyesi`nin öncülüğünde ekimi gerçekleştirilen ata ve yerli tohum buğdayın hasadı, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan`ın katılımıyla yapıldı. Yapılan hasatlarda 35 ton buğday ile 2 buçuk ton arpa elde edildi. Hasadı yapılan buğdaylar un ve kepek haline getirilip vatandaşlara ücretsiz dağıtılacak.

Tarsus Belediyesi, ata ve yerli tohumlar kullanarak ekimini yaptığı buğday ve arpanın hasadını gerçekleştirdi. Belediyenin kendi olanaklarıyla Şelale Mevkii`nde ektiği 70 dönümlük alanda yetiştirilen karakılçık, kunduru, Adana-99 çeşitlerinden buğdayların ve arpanın hasadı yapıldı. Bunun yanı sıra Doğu Akdeniz Araştırma Enstitüsü`yle yapılan protokol kapsamında ekinoks, osmaniyem ve yakamoz buğday çeşitleri de hasat edildi. Yapılan hasatlarda 35 ton buğday ile 2 buçuk ton arpa elde edildi.

Belediye arazilerinde ekimi gerçekleştirilen buğdayların hasat çalışmasına, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan da katıldı. Bozdoğan, biçerdövere binerek buğdayları inceledi.

"TARSUS HER YÖNÜYLE ARTI DEĞERE SAHİP"

Başkan Bozdoğan, Tarsus`ta gerçekleştirilen tarım çalışmalarının önemine değinerek, "Tarsus tarım kenti, tarihi bir kent, turizm kenti, sanayi kenti, lojistik bir kent. Yani o kadar çok artı değerlere sahip bir kent. Lojistik çünkü bakıyorsunuz bir tarafta deniz yolu, havalimanı, bir tarafta demir yolu, bir tarafta otoyol. Coğrafi olaraktan şöyle bir konuma baktığınız zaman Türkiye`nin hiçbir yerinde böyle bir yer yok. En önemli bölgelerden biri Akdeniz bölgesi. Tarsus`un nimetlerinin çok artısı var. Bu lojistik desteğin de bu kadar çok olduğu bir kentte tarımın en iyi yere getirilmesi elbette ileride yönetim olarak bizlerin en büyük hedefidir" diye konuştu.

"TARSUS TARIM ALANINDA TARİHE ALTIN HARFLERLE KAZINACAK"

Başkan Bozdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu kentte tarımın sıfırdan, 2 bin metreye kadar her türlü ürünü ortaya koyması aslında dünyada hiçbir yerin sahip olmadığı bir özellik. Dünyada üç tane önemli bir ova var. Bunlardan biri Çukurova ovasıdır. Ama biz bu Çukurova ovasının değerini gerçekten en iyi şekilde bilirsek insanların yaşam kalitesini de o şekilde arttırırız. Çiftçilerimizin ekonomik şartlarda düştükleri durum belli. Ben Tarsus halkı için halkım için elimden gelen her şeyi yapacağım. Şundan eminim ki aradan belli bir süre geçtikten sonra bu tarımdaki başarının biyodinamik tarıma kadar nasıl gittiğinin bir hikâyesi, bir destanı yazılacak. Ama bu hikâyede, bu destanda görev alan şu anki ziraat mühendislerim, emekçi çalışanlarım, her birinin buradaki değerlerini Tarsus halkı görecektir."

HASAT SÜREÇLERİ BAŞLADI

Hal Mevkiinde ekimi gerçekleştirilen Adana99 buğday çeşidi de hasat edildi. 30 dekarlık belediye arazisine ekimi gerçekleştirilen buğdaylar hasat edildi. Hasat sonucunda 21 ton buğday elde edildi. Elde edilen buğday ve arpalar, çiftçilere ücretsiz dağıtılmanın yanı sıra una ve kepeğe dönüştürülerek belediye ekmek fırınında kullanılacak ve hayvancılıkla uğraşan çiftçiler ile vatandaşa dağıtılacak. 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA