20 Haziran 2025 Cuma

21:19   MERSIN VE HATAY’DAN BIR İLK: ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’   16:46   CHP TARSUS İLÇE KADıN KOLLARı EV ZIYARETLERINE DEVAM EDIYOR   10:15   TARIHE, DOĞAYA VE KÜLTÜRE YOLCULUK: KILIKYA YOLU TANıTıM YÜRÜYÜŞLERI SÜRÜYOR   10:09   KADıNLAR ÜRETMEYE, MERSIN GÜÇLENMEYE DEVAM EDIYOR   10:05   CHP’LI GÜLCAN KıŞ, “MERSIN ÜRETIYOR AMA YATıRıM ALAMıYOR, BU BIR IHMALKÂRLıK DEĞIL, SIYASI TERCIHTIR!”   09:01   BÜYÜKŞEHIR’IN İTAIYE ERI SıNAVLARıNDA ADAYLAR TER DÖKTÜ   14:39   TARSUS BELEDIYESI’NDEN YAŞAMA DOKUNAN HIZMET    14:01   YENIŞEHIR BELEDIYESI MERSIN’E KENT KÜTÜPHANESI VE OYUNCAK MÜZESI KAZANDıRıYOR   13:59   MEZITLI’DE KADıNLARA, EMEKLILERE VE ENGELLILERE YÖNELIK MOBIL KUAFÖR HIZMETI 15.500 KIŞIYE ULAŞTı   13:55   GOLDEN GLOBAL YATıRıM BANKASı VE ICD 20 MILYON DOLARLıK FINANSMAN ANLAŞMASıNı İMZALADı   10:28   YÖNETICI KRIZI KAPıDA: TERFI SISTEMI ÇÖKÜYOR, ŞIRKETLER GELECEĞINI KAYBEDIYOR   10:23   RAHMI M. KOÇ MÜZESI’NDE BOYANıN SUYLA DANSı: EBRU SERGISI   10:19   MINIK SPORCULAR SPORA İLK ADıMLARıNı AKDENIZ’DE ATıYOR   10:16   ULUSLARARASı PARA TRANSFERI ARTıK DAHA KOLAY: MORPARA VE MONEYGRAM İŞ BIRLIĞI   10:12   YUMURTALıK BELEDIYESI, HALK SAĞLıĞı IÇIN ÇALıŞıYOR   10:08   “ZEYTINLIKLER MADENCILIĞE KURBAN EDILIYOR”   10:06   BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖĞRENCILERE YKS ÖNCESI MORAL ETKINLIĞI   10:01   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı, BANDıRMA’DA DÜZENLENEN AKŞAM YEMEĞINDE BIR ARAYA GELDI   09:50   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “VATANDAŞ PAZAR ÇANTASı DEĞIL, ARTıK SABıR TAŞı TAŞıYOR!”   09:20   ZAFER PARTISI GENEL BAŞKANı ÜMIT ÖZDAĞ, ANKARA’DA: İKTIDAR VE DESTEKÇILERINE AYRı, MUHALEFETE AYRı BIR HUKUK UYGULARSANıZ IÇ CEPHEYI SAĞLAMANıZ MÜMKÜN OLMAZ  
 
     
   

BAKAN NEBATİ: "POZİTİF AYRIMCILIK UYGULUYORUZ, KADINSANIZ KREDİYE ULAŞMANIZ KESİNLİKLE ÇOK KOLAY"


Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kadınların ekonomik hayatta daha aktif rol almalarını sağlamak amacıyla pozitif ayrımcılık uyguladıklarını belirterek, “Kadınsanız krediye ulaşımınız kesinlikle çok kolay. İlk defa işini kurmak isteyen ya da mevcut işini büyütmek isteyen kadın girişimcilerimiz Halkbank`ın ‘kadın girişimci destek paketinden` faydalandı. Bu paketten yaklaşık 30 bin kadın girişimci yararlandı” dedi.

 

Tarih : 1 Temmuz 2022 Cuma 15:07   Okunma : 405

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kadınların ekonomik hayatta daha aktif rol almalarını sağlamak amacıyla pozitif ayrımcılık uyguladıklarını belirterek, “Kadınsanız krediye ulaşımınız kesinlikle çok kolay. İlk defa işini kurmak isteyen ya da mevcut işini büyütmek isteyen kadın girişimcilerimiz Halkbank`ın ‘kadın girişimci destek paketinden` faydalandı. Bu paketten yaklaşık 30 bin kadın girişimci yararlandı” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Diyarbakır`da Halkbank Üreten Kadınlar Buluşması`na katıldı. Kadınların iş gücü piyasasında daha aktif rol almalarını sağlamak amacıyla pozitif ayrımcılık uygulandığını söyleyen Bakan Nebati`nin konuşması şöyle:

“KADINLARIN EKONOMİK HAYATA KATILIMININ SINIRLI KALDIĞINI BİLİYORUZ: 20 yıldır ülkemiz Cumhurbaşkanımızın liderliğinde köklü bir dönüşüm geçiriyor. Sanayi, ulaşım ve sağlık altyapımızı geliştirirken eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması istihdam piyasasının iyileştirilmesi, girişimcilik ve Ar-Ge ekosisteminin oluşturulması bakımından çok önemli adımlar attık. Her ne kadar ülkemiz nüfusunun yaklaşık yarısını kadınlar oluştursa da erkeklere kıyasla kadınlarımızın ekonomik hayata katılımının sınırlı kaldığını biliyoruz. Kadınlarımızın sosyal ve ekonomik hayata daha fazla katılmalarına önem veriyoruz. Bu doğrultuda sağladığımız destek ve teşviklerle de yoğun bir çaba gösteriyoruz. Kadınlarımızın ekonomiden siyasete ticaretten sosyal hayata katılımlarının her alanda artması ülkemizi daha ileri seviyelere taşıyacaktır.

KADINLARIMIZIN ÇOK DEĞERLİ KATKIDA SUNABİLECEKLERİNE İNANCIM TAMDIR: Kadınlarımızın annelik yaparken gösterdiği büyük özveri ve aile hayatı içindeki üretken konumu kesinlikle görmezden gelinemez. Hiçbir surette değersizleştirilemez. Diğer taraftan dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma yolunda ilerleyişimize kadınlarımızın çok değerli katkıda sunabileceklerine inancım tamdır.

KADINLARIN İŞ GÜCÜNE KATILIM ORANI BUGÜN 34,9 SEVİYESİNE YÜKSELMİŞ DURUMDA: İstediği halde çalışma hayatına çeşitli sebeplerle katılamayan kadınlarımızın karşılaştığı tüm engellerin kaldırılması bizim en önemli hedeflerimizden birisidir. 2002 yılında yüzde 27,9 seviyesinde olan kadınların iş gücüne katılım oranı bugün 34,9 seviyesine yükselmiş durumda. Ancak bu rakamların çok daha iyi seviyelere ulaşabileceğine inanıyor kadınlarımızı her bakımdan desteklemeye devam ediyoruz. Hedefimiz iş gücü piyasamızı daha esnek hale getirerek kadınlarımızı farklı imkanlarla güçlendirmektir. Bu kapsamda bebeği olan kadınların da çalışabilmeleri için çocuk bakım hizmetlerini yaygınlaştırmaya devam ediyor erken çocukluk eğitimi hususi bir özen gösteriyoruz.

KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK UYGULUYORUZ: Kadınlara daha aktif rol almalarını sağlamak amacıyla pozitif ayrımcılık uyguluyoruz. Bugün bizleri bir araya getiren Halkbank ve diğer kamu bankalarımız kredi paketleriyle kadınlarımızın yanınızdayız. KOSGEB ve TÜBİTAK gibi kurumlarımızın destek programlarıyla da çeşitli fırsatlar sunuyoruz.

KADIN GİRİŞİMCİ DESTEK PAKETİNDEN BUGÜNE KADAR YAKLAŞIK 30 BİN KADIN FAYDALANDI: Kadınsanız krediye ulaşımınız kesinlikle çok kolay. İlk defa işini kurmak isteyen ya da mevcut işini büyütmek isteyen kadın girişimcilerimiz Halkbank`ın ‘kadın girişimci destek paketinden` faydalandı. Bu paketten yaklaşık 30 bin kadın girişimci yararlandı.

BİN MARKA KADIN KOOPERATİFİNE İNŞALLAH ADIM ADIM ULAŞACAĞIZ: Katma değerli ürün üretip satabilen marka kooperatiflere ihtiyacımız var. Geçen ay bu doğrultuda kendimize yeni bir hedef koyduk. Bu yılın sonuna kadar 81 ilimizden en az 81 marka kooperatif çıkarmayı hedefliyoruz. 6 ayımız var. Sonrasında da bu kooperatiflere 973 ilçemizin her birine bunu yayarak 2023 yılında toplam 1 milyar doları aşan ihracat rakamıyla bin marka kadın kooperatifine inşallah adım adım ulaşacağız."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA