10 Mayıs 2025 Cumartesi

14:10   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN ANNELERE ÇIÇEK SÜRPRIZI   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR   12:46   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ÖZYIĞIT: “EĞRIÇAM`DAKI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJEMIZ 6 YıLDıR IMZA BEKLIYOR”   11:35   CHP`LI NALBANTOĞLU TUTUKLU GENÇLER IÇIN HÜKÜMETE TEPKI GÖSTERDI: “ADALET DUYGUNUZUN OLMADıĞıNı BILIYORDUK MEĞERSE SIZDE HIÇ VICDAN DA YOKMUŞ”   11:14   İNAN AKGÜN ALP`TEN CHP`NIN VAN MITINGINE ÇAĞRı: DEMOKRASI VE BARıŞ BIRLEŞTIRECEK, BU ALANDAKI TALEBI GÖRÜNÜR KıLACAK BIR MITING   10:13   AK PARTI “INFAZ PAKETINI” TBMM`DE SIYASI PARTILERE ANLATACAK   09:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, "HELLO MERSIN" PROJESININ KAPSAMıNı GENIŞLETIYOR   09:39   MESKİ`DEN TOROSLAR, KAZANLı VE HOMURLU`YA BÜYÜK YATıRıM   01:49   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ARA SEÇIM DEĞERLENDIRMESI: BUNLAR IHTIMALLER DAHILINDE...   01:20   TZOB GENEL BAŞKANı ŞEMSI BAYRAKTAR: FıNDıK YOKSA SOSYAL YAŞAMDA YOK DEMEKTIR, FıNDıK YOKSA HAYAT YOK DEMEKTIR   22:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: HER CANLıNıN BELEDIYE BAŞKANıYıZ   22:43   AYM KARARıNA TEPKI... “SOKAKTA KALAN TEK BIR DOSTUMUZ OLSA DA BU MÜCADELE SÜRECEK”   22:22   TBMM GENEL KURULU... MURAT ÇAN: "23 YıLDıR KANUN YAPMAYı, DEVLET YÖNETMEYI ÖĞRENEMEDINIZ"   21:42   ÖZGÜR ÖZEL, KENDISINE YÖNELIK SALDıRıYı DEĞERLENDIRDI: "BIR EMNIYET MÜDÜR YARDıMCıSıNıN AÇıK KUSURU VAR, PARÇASı DEĞILSE PARÇASı OLANDAN EMIR ALMıŞTıR"   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:48   VATIKAN: "14`ÜNCÜ LEO ADıNı ALAN KARDINAL ROBERT FRANCIS PREVOST, 267``ÜNCÜ PAPA OLARAK SEÇILDI"  
 
     
   

HALİL FALYALI CİNAYETİNE İLİŞKİN SORUŞTURMA TAMAMLANDI, SÖYLEMEZ KARDEŞLER İÇİN 2`ŞER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ


Otel ve kumarhane işletmecisi Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş`ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`nde (KKTC) öldürülmesine ilişkin İstanbul`da sürdürülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, şüpheliler Mehmet Faysal Söylemez ve Mustafa Söylemez kardeşler hakkında 2`şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 12`şer yıla kadar hapis cezası talep edildi. Diğer 4 şüpheli hakkında ise 46`şar yıla kadar hapis cezası istendi.

 

Tarih : 4 Temmuz 2022 Pazartesi 18:51   Okunma : 479

FAHRETTİN ÖZTÜRK

Otel ve kumarhane işletmecisi Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş`ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`nde (KKTC) öldürülmesine ilişkin İstanbul`da sürdürülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, şüpheliler Mehmet Faysal Söylemez ve Mustafa Söylemez kardeşler hakkında 2`şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 12`şer yıla kadar hapis cezası talep edildi. Diğer 4 şüpheli hakkında ise 46`şar yıla kadar hapis cezası istendi.

KKTC`de 8 Şubat 2022 tarihinde uğradığı silahlı saldırıda şoförü Murat Demirtaş ile birlikte yaşamını yitiren Halil Falyalı cinayetine ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Svetlana Gulua ve Özge Taşker Falyalı müşteki, aralarında Mehmet Faysal Söylemez ve Mustafa Söylemez kardeşlerin de bulunduğu 6 kişi ise şüpheli olarak yer aldı.

SÖYLEMEZ KARDEŞLERE 2`ŞER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VE 12`ŞER YILA KADAR HAPİS TALEBİ

İddianamede, şüpheliler Mehmet Faysal Söylemez ve Mustafa Söylemez`in, ‘tasarlayarak kasten öldürme` suçundan 2`şer kez ağırlaştırılmış müebbet, ‘suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak veya yönetmek` suçundan 5`er yıldan 12`şer yıla kadar hapisleri talep edildi.

4 ŞÜPHELİYE 46`ŞAR YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Şüpheliler Abdurrahim Çelik, Cengiz Şener, Metin Süs ve Ender Yıldız`ın ise ‘tasarlayarak kasten öldürmeye yardım` ve ‘suç işlemek için kurulan silahlı örgüte üye olmak` suçlarından 32 yıl 6`şar aydan 46`şar yıla kadar hapisleri istendi. İddianame, İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi`ne gönderildi.

FALYALI HAKKINDA ABD`NİN TALEBİYLE KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARDIĞI BİLGİSİNE YER VERİLDİ

Halil Falyalı hakkında 19 Ocak 2017 tarihinde ABD makamlarının talebi üzerine kırmızı bülten çıkarıldığı bilgisine yer verilen iddianamede, bu bültende “maktulün ateşli silah sahibi olduğu, silahlı korumalarla seyahat ettiğinin bilindiği, 2012 yılının mayıs-eylül ayları arasında Virginia`nın doğu bölgesinde kara para aklamak için çeşitli planlara iştirak ettiği; ABD, Avrupa ve Ortadoğu`da silah ve uyuşturucu dağıtan geniş çaplı bir silah ve uyuşturucu kaçakçılığı örgütünü yönettiği, bu örgütün Kıbrıs ve Türkiye`den Birleşik Krallık`a eroin taşıdığı ve bu satıştan elde edilen geliri akladığı" bilgisine yer verildiği aktarıldı.

Halil Falyalı`nın, KKTC`de ‘adam kaçırma, darp ve zorla alıkoyma` suçlamaları ile ilgili olarak 14 Ekim 2021 tarihinde polise teslim olduğu ve tutuklandığına değinilen iddianamede, Falyalı hakkındaki davaların geri çekilmesi sonucunda 17 Aralık 2021 tarihinde tahliye edildiği anlatıldı.

İDDİANAMEDE OLAY ANLATILDI

İddianamede, olay günü Falyalı`nın şoförü Murat Demirtaş`ın kontrolündeki araçla kendisine ait otelden çıktığı, bir aracın yolun daralan yerinde park halinde beklediği, şoförün korna çaldığı ancak aracın hareket etmediği anlatıldı. Tam bu esnada birkaç el silah sesinin geldiği, ardından otomatik tüfeklerle Falyalı`nın içinde bulunduğu araca hedef alınarak ateş edildiği, Falyalı ve şoförünün isabet eden kurşunlar sonucu hayatlarını kaybettikleri kaydedildi.

GÖRÜNTÜ: ARŞİV

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA