31 Mayıs 2026 Pazar

23:03   DEVLER LIGI’NDE TARIHI GECE: ŞAMPIYONLAR LIGI KUPASı SAHIBINI BULDU!   22:17   İSTANBUL BAROSU’NDAN ’GEZI’ AÇıKLAMASı: "SEÇME VE SEÇILME HAKKıNı ORTADAN KALDıRMAYA KADAR VARDı!"   21:57   GEZI’NIN YıL DÖNÜMÜNDE TKP BEŞIKTAŞ’TA AÇıKLAMA YAPTı: "SAHTE HESAPLAŞMALARDAN KURTULMALıYıZ"   21:55   GEZI’NIN 13. YıLıNDA TAKSIM’DE AÇıKLAMA: GEZI, SADECE BIR PARK DEĞIL ADALET TALEBIDIR   21:49   TBMM’DE ÖZGÜR ÖZEL’IN BAŞKANLıĞıNDA MYK TOPLANTıSı... ZEYNEL EMRE: YARıNDAN ITIBAREN OLAĞANÜSTÜ KURULTAY IÇIN IMZA TOPLAMAYA BAŞLAYACAĞıZ   10:30   DILEK KAYA İMAMOĞLU’NDAN ANKARA MESAJı: ’ASLA YALNıZ DEĞILDIR!’   21:02   ANKARA’DA TARIHI GÜN! GÜVENPARK’TAN ANıTKABIR’E ON BINLERIN YÜRÜYÜŞÜNDE BARIKATLAR YıKıLDı: ÇELENK KRIZINE ÖZGÜR ÖZEL’DEN FLAŞ HAMLE!   20:46   AVRUPA’DAN ANKARA ÇıKıŞı! ÖZGÜR ÖZEL’E DESTEK VERDILER: ’SINDIRILMEYI REDDEDEN BIR ÜLKENIN SESI...’   18:35   SIYASET KULISLERINI SALLAYAN İDDIA: CHP SEÇIMLERE GIREMEME RISKIYLE KARŞı KARŞıYA! O TARIHE DIKKAT...   17:38   SIYASET ÇALKALANıYOR! ÖZGÜR ÖZEL’DEN MEYDANDA ŞOK SÖZLER: ’BU ERDOĞAN ILE MILLETIN MESELESIDIR!’   16:48   CHP GENEL MERKEZI’NDE DEPREM ETKISI: KEMAL KıLıÇDAROĞLU ’HELALLEŞME VE HESAPLAŞMA’ DIYEREK FITILI ATEŞLEDI! "KOYNUMDA BESLEDIĞIM..."   10:30   ESKI GENEL BAŞKANDAN ÖZGÜR ÖZEL İÇIN FLAŞ AÇıKLAMA: ’İNANCıM SONSUZ...’   10:13   MERSIN’DE BAYRAM SONRASı BÜYÜK SEFERBERLIK! 13 İLÇEDE AYNı ANDA DÜĞMEYE BASıLDı: KOKUDAN VE SINEKLERDEN ESER KALMAYACAK!   10:11   CHP’DE KAZAN KAYNıYOR! ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA SERT ’BUTLANCı’ SALVOSU: ’NE DESEM BILMIYORUM DIYOR!’   10:05   CHP’DE BOMBA ETKISI! ÖRSAN ÖYMEN’DEN KıLıÇDAROĞLU VE ’MUTLAK BUTLAN’ KARARıNA ÇOK SERT TEPKI: ’BU BIR DARBEDIR!’   09:55   TUNCER BAKıRHAN’DAN CHP’YE NET MESAJ: ’19 ARALıK’TAN BERI DAYANıŞMA İÇINDEYIZ’   09:15   MERSIN’DE HERKES BUNU KONUŞUYOR: SAHNEYE ÇıKTıLAR, SALON GÖZYAŞLARıNı TUTAMADı!   23:05   CHP GENEL MERKEZI’NDE KıLıÇDAROĞLU DÖNEMI YENIDEN BAŞLıYOR: ’ŞIMDI ARıNMA ZAMANı’   22:39   CHP’DE GÜVENPARK KRIZI İDDIALARıNA YANıT: VALILIKLE YAPıLAN GÖRÜŞMENIN DETAYLARı ORTAYA ÇıKTı!   21:55   ANKARA SOKAKLARıNDA BAYRAM HAREKETLILIĞI! CHP’LI ADNAN BEKER’DEN BAŞKENTLILERE SÜRPRIZ DAVET  
 
     
   

Seçimde HDP’yi Destekleyen Partiler Bir Araya Geldi


24 Haziran seçimlerinde HDP’ye ve Demirtaş’a destek çağrısında bulunan sosyalist partiler, Taksim Hill Otel’de bir araya gelerek ortak basın açıklaması yaptı.

 

Tarih : 25 Mayıs 2018 Cuma 16:44   Okunma : 1552

24 Haziran baskın seçimlerinde milletvekilliği için HDP'ye ve cumhurbaşkanı adayı olarak da Selahattin Demirtaş'a destek çağrısında bulunan sosyalist partiler, İstanbul Taksim’deki Hill Otel'de bir araya gelerek ortak bir basın açıklaması düzenledi.

Yapılan açılış konuşmasının ardından katılımcı parti temsilcileri sırayla birer konuşma gerçekleştirdi.

Sosyalist Meclisler Üyesi Barış Kaya: “Burjuva krizi yaşamaktayız ve bu kriz siyasi krizden bağımsız değil. AKP iktidarı geriletilmelidir. Birleşik bir toplumsal mücadele hattını yaratmak için HDP'ye oy veriyoruz.”

Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP)Sözcüsü Perihan Koca: “24 Haziran seçimleri, Türkiye'nin kaderini belirleyecek bir seçim durumundadır. 24 Haziran'da demokratik bir cumhuriyet şiarıyla toplumdan oy isteyeceğiz. Demirtaş'ın hukuksuzca cezaevinde tutulmasına karşı da bu mücadele hattını öreceğiz.”

‘ÜLKEMİZDE YAŞANAN İÇ YIKIMIN FARKINDAYIZ’

Halkevleri Eş Başkanı Nuri Günay: “Kadınlara yapılan baskının da farkındayız ve sorunun kaynağı giderilmelidir. Bugün AKP'nin Meclis çoğunluğunu sağlayamamasının tek yolu; HDP'ye oy vermektir. Gerici islamcı faşizmin bu ülke halkının başına daha fazla bela açmaması için önemli bir görevimiz var. Şu anda cezaevinde tutulan Demirtaş'ın derhal serbest bırakılması gereklidir.

24 Haziran'da kazanacağımız sonucu korumak gibi bir devrimci görevimiz de var, bunu unutmayalım. Tüm bu görevleri sokak diliyle, sokağa tercüme etme zamanıdır.”

‘AKP GERİLETİLEBİLİR’

KÖZ Sözcüsü Şükrü Demir: “Güçlü bir sol ittifaka acil ihtiyaç vardır. Meclis'te gücünü kaybetmiş bir AKP görülecektir. AKP geriletilebilir. Önümüzdeki görev, Meclis içerisinde ana muhalefet görevi üstlenebilmektir.”

Bir Adım Daha İnisiyatifinden Hakan Öztürk: “Meclis önünde "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" yazısı ihlal edilmektedir. Demirtaş'ın cezaevinde tutulmasıyla birlikte, halkın iradesinin kırılmaya çalışıldığını görmektedir. 6 cumhurbaşkanı içerisinde tek aday cezaevinde tutulmaktadır. Edirne Cezaevinden Çankaya'ya gidebilme iradesinde tutulan kişinin hakkı gasp edilmektedir. Türkiye'de bir rejim sorunu olduğu gibi ekonomik ve geçim sıkıntısı ile karşı karşıyayız. Emekçi sınıflar işsizlik ile karşı karşıyadır. Bu birliktelik güçlü bir birlikteliktir.”

Kaldıraç Sözcüsü Hakan Dilmeç: “Karşımızda iki blog var. Biri gerici Cumhur İttfakı, diğeri ise sağcıların yan yana geldiği Millet İttifakı. Bizlerin ise emek, özgürlük ve barış bloku kurarak yan yana geldik. Bir avuç insanın ülkede ki emeği yağmalamasına karşı bir arada durabiliriz.”

TİP: EKONOMİK KRİZ KAPIDA

TİP Kurucu Meclis Üyesi Gün Çağ Aydın:

“Bir baskın seçimle karşı karşıya olduğumuz gibi ekonomik krizde kapımızdadır. HDP'nin matematiksel hesaplarla değil, siyasi hesaplarla da desteklenmesi gerektiğinin farkındayız.

Selahattin Demirtaş'ın özgürleştirilebilmesi için, emekçilerinin kazanımlarının yeniden elde edilebilmesi için görevimizin farkındayız.

‘ÜLKENİN GELECEĞİNİ DEĞİŞTİRECEK GÜÇ BİZDEDİR’

EMEK Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan:

“24 Haziran baskın seçimlerinde, Türkiye'nin nasıl bir anlayışla yönetileceğinin seçimini yaşayacağız. Daha seçim yapılmadan seçim güvenliğinin ve sandık güvenliği tartışması bile nasıl bir seçime doğru gittiğimizin en kritik özelliğidir.

Bir yanda derin sorunlarıyla birlikte Cumhur İttifakı, diğer yanda ekonomik ve siyasal sorunları sermaye düzeni desteğiyle devam ettiren Millet İttifakı. Asıl çıkış noktamız ise, bir araya gelebildiğimiz ve sonunda halk egemenliğinin olacağı birlikteliğimizdir. Cumhuriyetin tasfiye edildiği bir süreci yaşıyoruz.

Kürt halkının parlamentoda ki temsiliyeti, emekçi sınıfların geleceği için Demirtaş'a oy vereceğiz ve oy isteyeceğiz. Emekçiler kendilerine bir seçenek aramaktadır. Görevimiz 24 Haziran'da oy vermekle bitmeyip, sandık güvenliği ile de devam ettiğinin farkındayız. Ülkenin geleceğini değiştirecek güç bizdedir.”

‘TÜRKİYE'NİN YENİYİ BİRLİKTE İNŞA EDEN BİR PROGRAMA İHTİYACI VARDIR’

Halkların Demokratik Partisi Genel Başkanı Sezai Temelli:

“Yoksullukla, yolsuzlukla ve yasaklarla mücadele içerisindeyiz. OHAL daha sistematik hale geldi. Sermayenin çıkarlarına bundan daha fazla hizmet edecek iktidar gelmedi.

Çiftçiler, esnaf, öğrenciler, işçiler, emekliler yoksulluk girdabında.

Herkes yolsuzluk ekonomisine bulaştırıldı. Bu bulaştırılmalar sonucunda bu baskıcı iktidarın emek ve doğa talanını görmekteyiz. Çeşitli inanç farklılıklarını karşı karşıya getirdiler. Düşük ve yüksek yoğunluklu savaş ile bu ülke bu iktidar eliyle işte bu noktaya getirildi. Bizleri yan yana getiren mücadele azmimizdir. Newroz'da, 1 Mayıs'ta kadınlar yan yana geldiği gibi bugün de yan yanadır.

24 Haziran hepimiz için bir başlangıç olacak.

Bizler "yeni yaşam manifestosu"yla toplumu yan yana getirdik. Artık yetmez, vesayetçi sistemden kurtulma zamandır, artık birlikte mücadele etmeliyiz. Bu enkazı kaldırmanın yolu birlikte yürümekten geçiyor. Demokrasinin ve barışın önünde oluşturulan barajı yıkmak zorundayız.

Bir oy Demitaş'a, bir oy HDP'ye. Yolumuz açık olsun...”

Toplantı, konuşmaların tamamlanmasının ardından toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA