11 Mayıs 2025 Pazar

15:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN RENKLI ANNELER GÜNÜ ETKINLIĞI   15:25   TARSUS BELEDIYESI`NDEN EMEKLILERE SAĞLıKLı YAŞAM DESTEĞI   13:59   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "ARTıK TÜM TÜRKIYE, TÜM ŞEHIRLER BU MILLETIN, BU HALKıN, KARDEŞLIĞIN KALESI"   11:28   TARSUSLU MINIKLER, ANNELER GÜNÜ`NÜ KUTLADı   11:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, `DÜNYA SAĞLıK İÇIN HAREKET ET GÜNÜ`NDE VATANDAŞLARı DOĞA ILE BULUŞTURDU   14:10   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN ANNELERE ÇIÇEK SÜRPRIZI   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR   12:46   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ÖZYIĞIT: “EĞRIÇAM`DAKI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJEMIZ 6 YıLDıR IMZA BEKLIYOR”   11:35   CHP`LI NALBANTOĞLU TUTUKLU GENÇLER IÇIN HÜKÜMETE TEPKI GÖSTERDI: “ADALET DUYGUNUZUN OLMADıĞıNı BILIYORDUK MEĞERSE SIZDE HIÇ VICDAN DA YOKMUŞ”   11:14   İNAN AKGÜN ALP`TEN CHP`NIN VAN MITINGINE ÇAĞRı: DEMOKRASI VE BARıŞ BIRLEŞTIRECEK, BU ALANDAKI TALEBI GÖRÜNÜR KıLACAK BIR MITING   10:13   AK PARTI “INFAZ PAKETINI” TBMM`DE SIYASI PARTILERE ANLATACAK   09:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, "HELLO MERSIN" PROJESININ KAPSAMıNı GENIŞLETIYOR   09:39   MESKİ`DEN TOROSLAR, KAZANLı VE HOMURLU`YA BÜYÜK YATıRıM   01:49   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ARA SEÇIM DEĞERLENDIRMESI: BUNLAR IHTIMALLER DAHILINDE...   01:20   TZOB GENEL BAŞKANı ŞEMSI BAYRAKTAR: FıNDıK YOKSA SOSYAL YAŞAMDA YOK DEMEKTIR, FıNDıK YOKSA HAYAT YOK DEMEKTIR   22:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: HER CANLıNıN BELEDIYE BAŞKANıYıZ   22:43   AYM KARARıNA TEPKI... “SOKAKTA KALAN TEK BIR DOSTUMUZ OLSA DA BU MÜCADELE SÜRECEK”  
 
     
   

OSMANİYE`DE KUAFÖRLÜK YAPAN ÜÇÜZ KARDEŞLER: "EKONOMİK KRİZ NEDENİYLE YARIYA YAKIN MÜŞTERİMİZ İŞLEMLERİNİ BORCA YAPTIRIYOR``


Osmaniye`de kuaför ve güzellik salonu işleten üçüz kardeşler, ekonomik kriz nedeniyle müşterilerin saç boyama, kaş ve manikür gibi işleri artık evde kendilerinin yaptığını, salonda yapılan işlemleri ise borca yaptırdıklarını belirtti. Üçüz kardeşler, “Günde 10-20 kişi geliyorsa bile 10`u borca yazdırıyor” dedi.

 

Tarih : 6 Ağustos 2022 Cumartesi 17:04   Okunma : 418

BURHAN DEMİRCİOĞLU

Osmaniye`de kuaför ve güzellik salonu işleten üçüz kardeşler, ekonomik kriz nedeniyle müşterilerin saç boyama, kaş ve manikür gibi işleri artık evde kendilerinin yaptığını, salonda yapılan işlemleri ise borca yazdırdıklarını belirtti. Üçüz kardeşler, “Günde 10-20 kişi geliyorsa bile 10`u borca yazdırıyor” dedi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde küçük yaşta kuaförlük yapan annelerinin yanında mesleğe başlayan ve 7 ay önce kendi güzellik salonlarını açan 21 yaşındaki üçüz kardeşler, ekonomik kriz ve hayat pahalılığından yakındı.

“MÜŞTERİLERİN YARISI BORCA YAPTIRIYOR”

Üçüz kardeşlerden İlayda Demir, ekonomik kriz nedeniyle müşterilerin saç boyama, manikür, kaş ve bıyık ile ağda işlerini için salona gelmek yerine evde yaptıklarını, salonda yaptırdıkları işlemleri ise borca yazdırdıklarını söyledi. İlayda Demir, “Ekonomi çok fazla sıkıntıda, biz de onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Günde 10-20 kişi geliyorsa yarıya yakını borca yaptırıyorlar” dedi.

“BİZİ KARIŞTIRIYORLAR”

İkisi tek yumurta, biri çift yumurta ikizi olan üçüzler, müşterileri tarafından karıştırılmaktan da dertli. İlayda Demir, “Bizi aynı kişi zannediyorlar, aynı isimle hidap ediyorlar. Biz hiçbir şey diyemiyoruz, gülüyoruz geçiyoruz sadece. Önceden kardeşlerimle aynı kıyafetleri giyiyorduk, o zaman zaten çok fazla karıştırılıyorduk. Saçlarımız falan değişti, ama babam bile tanıyamıyor artık” diye konuştu.

“EKONOMİ HERKESİ BATIRDI”

İlayda Demir`in tek yumurta ikizi olan Kardelen Demir ise ekonomik şartlar nedeniyle müşterilerin borçla işlem yaptırdıklarını belirterek, “Maalesef günde 20-30 kişi geliyorsa bile 10 tanesine biz borca bile yazabiliyoruz. Biz de yardımcı oluyoruz, yoksa kimse gelemez. Şu an ekonomi herkesi batırdı. Bize tarih veriyorlar, o tarihte gelip ödemelerini yapıyorlar” dedi.

Kardeşlerden Aleyna Demir ise, müşterilerin kardeşlerini karıştırdığını, ama işlemlerden memnun kaldıklarını belirterek, “Bir yandan seviniyorum bir yandan bir değişik hissediyorum güzel bir his`` ifadesini kullandı.

Müşterilerden Semra Mecidiye, üçüzlerden ikisinin çok benzediğini, sürekli karıştırdığını belirtirken; bir başka müşteri İrem Demir de “İlk geldiğimde çok şaşırdım, üçüz olduklarını duyunca çok şaşırmıştım. Yani 5-6 kere geldikten sonra anladım, isimleri falan öyle öğrendim`` dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

İşyerinde detaylar

İlayda Demir

Kardelen Demir

Aleyna Demir

Semra Mecidiye

İrem Demir (akrabası)

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA