5 Temmuz 2025 Cumartesi

09:01   GÖKHAN GÜNAYDıN: ADANA VE ADıYAMAN BELEDIYE BAŞKANLARıMıZ GÖZALTıNDA   08:56   ADıYAMAN BELEDIYE BAŞKANı TUTDERE: SABAH ANKARA’DA EVIMDEN GÖZALTıNA ALıNDıM   23:54   MANAVGAT BELEDIYE BAŞKANı KARA GÖZALTıNA ALıNDı... CHP ANTALYA MILLETVEKILI KAYA: "NEREYE GÖTÜRÜLDÜKLERINI BULMAYA ÇALıŞıYORUZ"   18:10   MANAVGAT BELEDIYE BAŞKANı KARA GÖZALTıNA ALıNDı... CHP ANTALYA MILLETVEKILI KAYA:    17:59   DORUK DÖRÜCÜ ADLI KONTROL TEDBIRI UYGULANARAK SERBEST BıRAKıLDı   17:49   CHP’NIN KURULTAY DAVASı... ANKARA 26. ASLIYE CEZA MAHKEMESI, BIR KEZ DAHA GÖREVSIZLIK KARARı VEREREK, DOSYAYı ANKARA BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI 5. CEZA DAIRESI’NE GÖNDERDI   16:55   ÖZGÜR ÖZEL: "İMAMOĞLU’NU RISK OLARAK ORTADAN KALDıRMAK IÇIN HER ŞEYI DENIYORLAR. EN SON BIR ROKETATARLA SALDıRACAKLAR"   15:46   SOLI GÜNEŞ FESTIVALI COŞKUSU SÜRÜYOR!    15:34   TOROSLAR BELEDIYESI’NIN VETERINER İŞLERI MÜDÜRLÜĞÜ ÇALıŞMALARıNA BAŞLADı   15:15   MERSIN’DE ÇOCUKLAR FUTBOLA BU ŞENLIK ILE DOYDU   09:55   ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER ; HAYALLERIMIZ SUYA DÜŞTÜ... BUNU HAK ETMIYORUZ... ADIL KONTENJAN ISTIYORUZ   09:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN YOL ÇALıŞMALARı İLÇELERDE DE DEVAM EDIYOR   09:30   YERLI ÜRETIM DEVI EKON, WIN EURASIA’DA GLOBAL BÜYÜME HEDEFINI YINELEDI   09:20   SANAYI DÖNÜŞÜMÜNDE YENI BIR ADıM: DIJITALLEŞMENIN KALBI İSTANBUL’DA ATıYOR   09:10   ÖĞRENCILERIN EN SEVDIĞI ŞEHIRLERDEN BIRI YINE MERSIN OLDU   19:25   MILLETVEKILI ALI BOZAN: HER ŞEYE KEPÇEYLE MAAŞLARA KAŞıK UCUYLA ZAM!   17:59   AKİB KOORDINATÖR BAŞKANı VEYSEL MEMIŞ: YıLıN İLK YARıSıNDA YıLDıZ PAZARLARıMıZ SLOVENYA, BULGARISTAN VE SURIYE   17:51   GÜLNAR’ıN VERIMLI TOPRAKLARı BÜYÜKŞEHIR’LE YEŞERIYOR   17:36   DÜNYA SAĞLıK HARITASıNDA BIR BAŞARı DAHA   17:25   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “SÖZDE İKLIM YASASı TÜRKIYE’YE VE MERSIN’E İHANETTIR”  
 
     
   

ALİ ÖZTUNÇ: “GELSİN EDİRNE`YE NEBATİ, GÖZLERE BAKSIN. BULGARİSTAN`DAN GELENLERİN GÖZLERİNDEKİ IŞILTIYI GÖRECEK. AMA BİZİM YURTTAŞLARIMIZIN GÖZLERİNDEKİ FERİN SÖNDÜĞÜNÜ GÖRECEK”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Edirne`de; “Geçmişte Türkiye`den Bulgaristan`a gidilip alışveriş yapılıp gelinirdi. Bugün Bulgaristan`dan Türkiye`ye geliniyor. Bu AK Parti hükümetinin beceriksizliğinin en somut göstergesidir. Sayın Maliye Bakanı Nebati, hani ‘gözlerde ışıltı` diyor ya, gelsin bir Edirne`ye Nebati, gözlere baksın, Bulgaristan`dan gelenlerin gözlerindeki ışıltıyı görecek. Ama bizim yurttaşlarımızın gözlerindeki ışığın, ferin söndüğünü görecek” dedi.

 

Tarih : 8 Ağustos 2022 Pazartesi 15:06   Okunma : 599

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Edirne`de; “Geçmişte Türkiye`den Bulgaristan`a gidilip alışveriş yapılıp gelinirdi. Bugün Bulgaristan`dan Türkiye`ye geliniyor. Bu AK Parti hükümetinin beceriksizliğinin en somut göstergesidir. Sayın Maliye Bakanı Nebati, hani ‘gözlerde ışıltı` diyor ya, gelsin bir Edirne`ye Nebati, gözlere baksın, Bulgaristan`dan gelenlerin gözlerindeki ışıltıyı görecek. Ama bizim yurttaşlarımızın gözlerindeki ışığın, ferin söndüğünü görecek” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun CHP milletvekilleri ile birlikte programı öncesinde Edirne`de; belediyenin Saraçlar Caddesi`ndeki “Aşura Günü” etkinliğine katıldı, vatandaşlara aşure dağıttı.

“BULGARİSTAN VATANDAŞLARININ KİMLİKLE GELMESİYLE BERABER EDİRNE`DE HAREKETLİLİK ÇOK FAZLA ARTTI”

Edirne belediye Başkanı Recep Gürkan, kentte artan Bulgarca tabela ve afişler için komisyon kurulduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Edirne`nin, son dönemde turizm noktasında yaptığı çıkışı hepimiz biliyoruz. Bulgaristan vatandaşlarının vizesiz, pasaportsuz, kimlikle Edirne`ye gelmesiyle beraber Edirne`de hareketlilik çok fazla arttı. Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaptık, Türk dilinin kullanımı ile ilgili… Bunla ilgili Türkiye`nin birçok tarafından, çok destekleyici açıklamalar geliyor. Türk dilinin korunması ve yaşatılması anlamında… Çünkü milleti millet yapan ortak değerlerin en başında dil gelir. Kararlılığımızı sürdüreceğiz. Yakın zamanda, bununla ilgili komisyon çalışmamız bittiğinde yeni kararlarımızı, belediye meclis kararı alarak uygulamaya koyacağız.”

“O GÜN YEZİD VARDI, BUGÜN YEZİD VAR”

Öztunç ise şunları söyledi:

“Yas-ı matem ayında Kerbela şehitlerini anıyoruz. Kerbela dünyanın, insanlığın yaşadığı en büyük facialardan, en hüzünlü olaylardan birisidir. O gün Yezid vardı, bugün Yezid var. O gün Hüseyin vardı bugün Hüseyin var. O gün nasıl Yezid`e karşı Hüseyini anlayışı varsa bugün de Yezid`e karşı Hüseyni anlayışı devam etmektedir. Ama Yezid kaybedecek. Tarih bunu göstermiştir. Hüseyin kazanacaktır. Ben Kerbela şehitlerimizi anıyorum. ‘Hak kabul etsin diyorum. Muharrem iftarlarını” dedi.

“GELSİN BİR EDİRNE`YE NEBATİ, GÖZLERE BAKSIN”

“Bulgaristan`dan Edirne`ye gelinip ya da Batum`dan Artvin bölgesine; alışveriş yapılması o şehrin ekonomisini arttırır. Doğru. Burada esnafın yüzü gülüyor, belki; iş, ticaret yapıyor, ama şunu da gösteriyor. Halkın fakirleştiğini. Türk toplumunun, Türk halkının fakirleştiğini gösteriyor. Geçmişte Türkiye`den Bulgaristan`a gidilip alışveriş yapılıp gelinirdi. Bugün Bulgaristan`dan Türkiye`ye geliniyor, alışveriş yapılıp gidiliyor. Bu AK Parti hükümetinin beceriksizliğinin en somut göstergesidir.

Sayın Maliye Bakanı Nebati, hani ‘gözlerde ışıltı` diyor ya, gelsin bir Edirne`ye Nebati, gözlere baksın, Bulgaristan`dan gelenlerin gözlerindeki ışıltıyı görecek. Ama bizim yurttaşlarımızın gözlerindeki ışığın, ferin söndüğünü görecek. Bir gelsin Edirne`ye baksın bakalım, nasılmış tablo?” diye konuştu.  

“UMARIM BİR ŞOV AMAÇLI GİTMEZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın bugün Ankara`da cemevi ziyaretinde bulunacağı yönündeki haberleri değerlendiren Öztunç, şöyle konuştu:

“Umarın Ankara`da cemevine gittiği zaman Sayın Cumhurbaşkanı, cemevlerinin ibadethane olması yönünde açıklamasını yapar. Umarım bir şov amaçlı gitmez, oraya. Umarım, Alevi toplumunun birtakım taleplerine duyarlı davranır ve umarım son günlerde Alevi ve cemevlerine yönelik birtakım provokasyonlara ilişkin de gerekli açıklamaları yapar.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA